FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

brcanska_malta
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la brcanska_malta » 07 dec 2010, 21:45

Slatinash_7 je napisao/la:ek naHpadnu slobodno ako smiju dole gdje sam ja :mrgreen:
eto nas sa molotijevim koktelima ;)
ps slana garda se vratila (ne govorim ta fukare , nego za podgrupu )

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 08 dec 2010, 10:08

Ode Salih, da li se može naslutiti ko bi mogao doći na njegovo mjesto?
A đe da znam?!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 dec 2010, 12:47

Raz_ba je napisao/la:Ode Salih, da li se može naslutiti ko bi mogao doći na njegovo mjesto?
Zasad se nista ne govori,ostaje da vidimo ko ce naslijedit klub,mozda Adem preuzme,mada cisto sumnjam,ali nikad se ne zna ?? Ne bi me cudilo i da Enes Mesanovic preuzme klub,sve je moguce .
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 08 dec 2010, 14:07

FKR_ajla_TZ je napisao/la:
Urban Se Vratio je napisao/la:
AulleTa je napisao/la:
Znam gdje je, imam vikendicu blizu. Ali, s druge strane, živim u Batvi pa mogu s prozora vidjeti stadion xD
Gdje ti je vikendica? Mislim jel u SH ili u okolnim mjestima.
cuj da nezznamo gdje je SH pa dobro jesi malo podaleko al hajj i napomena ne pricate gdje zivite nahpast ce vas ko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Samo nek proba.Imam familije na Dubravama. :mrgreen: :mrgreen:

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 08 dec 2010, 14:11

AulleTa je napisao/la:
AulleTa je napisao/la:
Znam gdje je, imam vikendicu blizu. Ali, s druge strane, živim u Batvi pa mogu s prozora vidjeti stadion xD
Gdje ti je vikendica? Mislim jel u SH ili u okolnim mjestima.
U okolnom mjestu Kovačevo selo - Bare.
Aaahaa.Ja sam ti odmah gore iznad sloginog stadiona. 8-)

Posmatram te odozgo.Nisam znao da tu uopste ima vikendica.Nije mi privlacno za vikendice jbg.

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 08 dec 2010, 14:19

brcanska_malta je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:ek naHpadnu slobodno ako smiju dole gdje sam ja :mrgreen:
eto nas sa molotijevim koktelima ;)
ps slana garda se vratila (ne govorim ta fukare , nego za podgrupu )
Cipa je cipa kao sto je Tito Tito.Pricajte sta hocete. 8-)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 dec 2010, 14:19

Samo nek proba.Imam familije na Dubravama. :mrgreen: :mrgreen:[/quote]
Jel ti sta femelije ena Mirzeta Suljkic? :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 08 dec 2010, 14:21

Probisvjet je napisao/la:Samo nek proba.Imam familije na Dubravama. :mrgreen: :mrgreen:
Jel ti sta femelije ena Mirzeta Suljkic? :lol:[/quote]

Sala ba.Imam poznanika familije ne. :roll: :mrgreen:

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 08 dec 2010, 14:24

Kad se skupi cakijasa sa Dubrava i roma (da budem malo kulturan) tad bjezi u zgradu. :mrgreen:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 dec 2010, 14:25

Dobro bi bilo da umjesto Adem Sabovica dodje nas Abramovic gosp.Mr Nersudin Salihovic vlasnik Mellain d.o.o.
milioner!
Taj bi mogao kupiti igrace da odmah idemo u LP! :shock:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 dec 2010, 14:27

Probisvjet je napisao/la:Samo nek proba.Imam familije na Dubravama. :mrgreen: :mrgreen:
Sala ba.Imam poznanika familije ne. :roll: :mrgreen:[/quote]
Ma znam da je sala. :mrgreen:

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 08 dec 2010, 14:29

Probisvjet je napisao/la:
Sala ba.Imam poznanika familije ne. :roll: :mrgreen:
Ma znam da je sala. :mrgreen:[/quote]

Jos da pocnu navijat za Slobodu imali bi mi najzajebanije navijace u BH.Najjaci su. :mrgreen:

Al su seljacine teske. :roll:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 dec 2010, 14:37

Probisvjet je napisao/la:Dobro bi bilo da umjesto Adem Sabovica dodje nas Abramovic gosp.Mr Nersudin Salihovic vlasnik Mellain d.o.o.
milioner!
Taj bi mogao kupiti igrace da odmah idemo u LP! :shock:
Ne vjerujem da bi se on u to upustio da preuzme klub cija su dugovanja velika,al ne bi bilo lose,mada mi sve ovo mirise na Adema ili Enesa Mesanovica ;) volio bih da grijesim.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 dec 2010, 14:40

Odstupio zbog sukoba interesa

VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Šabović nije više predsjednik FK
Sloboda

Piše: A. Beganović
Srijeda, 08.12.10. 09:21.

Salih Šabović nije više predsjednik FK Sloboda. Naime, Šabović je na nedavnim opštim izborima izabran u Skupštinu TK-a tako da zbog sukoba interesa ne može više obavljati dvije javne funkcije.
"Podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Slobode. Ovim se možda ispunila želja dušebrižnika, koji su i željeli ovakav epilog. Nakon što sam i službeno postao skupštinski poslanik, odstupio sam sa mjesta prvog čovjeka kluba sa Tušnja", rekao je Šabović za Dnevni avaz.

Sada već bivši predsjednik Slobode dodao je da će kao poslanik pokušati utjecati na kolege da se pomogne Slobodi, ali i drugim sportskim klubovim

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 dec 2010, 14:45

O ovome sam pisao poslije da ce Sabovic prije odabrat klupu u skupstinu nego vodit Slobodu,gdje se ne zna ko pije,a ko placa.Bas sad da vidimo ko ce preuzeti klub nakon Sabovica.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 dec 2010, 14:57

Nedo bog da Sica dodje, nema on dvije daske u glavi!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 dec 2010, 15:23

znalo se da ce Sabovic odstupit cim je izabran u skupstinu...sad ce bas biti zanimljivo pratit ko ce doci umjesto njega, hoce li to opstati "disnasticki" pa da dodju Adem ili Sića ili ce neko treci vidjet cemo. Mada sumnjam da bi se neko treci prihvatio Slobode.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 dec 2010, 19:21

Salih Šabović podnio ostavku!

Salih Šabović nije više predsjednik FK Sloboda. Povukao je najbolji potez za spas premijerligaša s Tušnja – podnio je ostavku!

Istina, njegova ostavka uslijedila je zbog sukoba interesa, jer ne bi istovremeno mogao obavljati dužnost predsjednika kluba i novoizabranog zastupnika Kantonalne skupštine, u ime SBB Fahrudin Rafončić, čiji je član nakon odlaska iz SDA.

Postavlja se pitanje i da li će moći obavljajti dužnost zastupnika i direktora građevinske kompanije “Giprom”, čiji je vlasnik.

U medijima je Šabović izjavio da će i kao zastupnik nastojati da pomogne Slobodi, te da se za sport izdvaja više sredstava.

- Ukoliko kao zastupnik ne ispunim obaveze, podnijet ću ostavku – izjavio je Šabović, koji je na izborima dobio oko 1.500 glasova.

Ista obećanja, ali kao predsjednik Slobode, Šabović je davao više puta od 2007. godine, kada je izabran za predsjednika UO Slobode.

Tada je najavljivao stvaranje evropske Slobode, reduciranje broja osoba sa platnog spiska kluba, promjenu organizacije, identifikovanje svih krivaca za sadašnje teško finansijsko stanje kluba iz Rudarske 2, kao i smanjenje nagomilanih poreznih i drugih obaveza koje godinama opterećuju Slobodu. Uvijek je naglašavao da će podnijeti ostavku, ako ne izvrši obećanja.

Od svega, nije urađeno skoro ništa. Posljednje obećanje ovog tipa Šabović je dao u novembru prošle godine. Tada je najavio održavanje Skupštine u januaru 2010. godine, kada će načiniti rezove u svim segmentima, te radikalno promijeniti Upravu i dovesti u klub biznismene.

Ni od te Skupštine nije bilo ništa, a Šabović je ostavku podnio tek sada, ali ne zbog neispunjenih obećanja, nego zbog sankcija koje bi mu mogao izreći CIK ako ostane u sukobu interesa.

U poslednje dvije godine, na prste jedne ruke mogle su se izbrojati sjednice UO održane “s kvorumom”. Posljednju godinu, sjednica UO nije ni bilo, pa se pričalo kako je Sloboda klub jednog lica, jer je sve odluke donosio Šabović, uz još par njemu bliskih osoba.

No, mora se reći da je za vrijeme Šabovića Sloboda u pretprošloj sezoni izborila 3. mjesto u prvenstvu (s trenerom Sakibom Malkočevićem, koga je smijenio tvrdeći da je mešetar, mada ga je nešto ranije nazvao najboljim trenerom lige!?). Ali, isto tako, Šabović i najbliži mu saradnici snose dio krivice što Sloboda tada nije igrala u Evropi, pustivši da postane žrtva moćnika.
Nakon toga uslijedila je žalba zbog neigranja u Evropi, procijenjena na oko 610.000 maraka, u arbitražnom procesu, zahvaljujući advokatu Faiku Muhiću, kasnije je svedena na 209.000 maraka koje NS BiH duguje Slobodi. Ovaj novac još nije legao u blagajnu tima s Tušnja.

Sada će se konačno morati sazvati Skupština Slobode, da bi se imenovao novi mandatar i UO kluba. To je dobra prilika da se ocijeni i rad Skupštine, te da se u to tijelo, ali i u klub, u cjelini, uvedu svježe i sposobnije snage, kako bi klub vratio nekadašnji imidž, prije svega dobrim rezultatima i plasmanom u vrhu Premijer lige BiH.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 08 dec 2010, 19:23

Da li je neko ocekivao drugaciji razvoj situacije, naravno da ne, pa mislim da nije potrebno ovome toliko paznje pridavati, koliko je potrebno je dati tome, ko ce doci na tu poziciju, pa da li neko sa tim inforamcijama raspolaze, jer sam uvjeren da se to vec podugo zna, ali samo se ne prica o tome.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 dec 2010, 19:26

Ko ce naslijditi Sabovica samo Bog zna. Iskreno se nadam da to nece biti neki hibrid, vec covjek kome je u interesu da Sloboda napreduje i da stvara sto bolje rezultate.

Ima li kakvih Arapa da nas kupe? :lol: :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.