FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

UPS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la UPS » 07 dec 2010, 17:17

ko sa baljkom, alihodzicem i varesanovicem planira strategiju i buducnost kluba mene ne interesuje sekunde i zelim mu sve najgore - kratko i jasno :!:

sasatm87
Kontakt:

Post Postao/la sasatm87 » 07 dec 2010, 18:06

eh pa sad je pitanje da li ce ga predsjednik stranke Fahro pustiti da bude vas glavni covjek...a inace je covjek izabran ispred Saveza za bolju buducnost BiH u Skupstinu Kantona Sarajevo
Zeljo je sampion!!!!!!!!!!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 07 dec 2010, 18:07

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 07 dec 2010, 18:25

UPS je napisao/la:ko sa baljkom, alihodzicem i varesanovicem planira strategiju i buducnost kluba mene ne interesuje sekunde i zelim mu sve najgore - kratko i jasno :!:
...OPET JAKO BITNO MISLJENJE... :D
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

obama
Kontakt:

Post Postao/la obama » 07 dec 2010, 19:03

Ovo sa Talovicem ode predaleko,kada misliš ne moze gore nadju se rjesenja da se zaledis.Da bi zalizani i company ostali traze kandidate koji ce ih podrzati.Ovo ce nam biti definitivni kraj i ne vidim smisao ni nacin kako cemo opstati.Veliko je pitanje dali cemo uopšte biti kao veliki gubitasi na budjetu Kantona jer to je samo bacanje para da bi se zalizani,Baljak i comp.zajebavali i igrali sa zivcima sviju nas i trosili pare nad kojima niko ziv(sem Alihodjica)nema kontrolu.Neozbiljno bi bilo da ovakvom neozbiljnom klubu neko da i jednu KM.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 07 dec 2010, 20:26

Hjao nmg da vjerujem ... Ja predlazem Ekrema Jevrica za predsjednika :D

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 07 dec 2010, 20:34

padobranac1978 je napisao/la:
UPS je napisao/la:ko sa baljkom, alihodzicem i varesanovicem planira strategiju i buducnost kluba mene ne interesuje sekunde i zelim mu sve najgore - kratko i jasno :!:
...OPET JAKO BITNO MISLJENJE... :D
...A TO SE ODNOSI I NA VAS...

brcanska_malta
Kontakt:

Post Postao/la brcanska_malta » 07 dec 2010, 21:53

Imal divova , jesul bili ?

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 08 dec 2010, 00:37

Jedna Italijanska ogranizacija...ili ti kompanija zeli da kupi Sarajevo ali zele 55% stadiona na kostenje...nije bomba ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 dec 2010, 00:38

ado-hz je napisao/la:Jedna Italijanska ogranizacija...ili ti kompanija zeli da kupi Sarajevo ali zele 55% stadiona na kostenje...nije bomba ;)
A ja sta je nego bomba kad pravno nije moguce uraditi tako nesto...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 08 dec 2010, 00:42

Ov fakat nije bomba, al' ozbiljno !
OVO JE GRANATA JBT :lol:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 08 dec 2010, 01:17

dzenan01 je napisao/la:Ov fakat nije bomba, al' ozbiljno !
OVO JE GRANATA JBT :lol:
dobar ti avatar
Sarajevo ljubavi moja!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 08 dec 2010, 01:52

ado-hz je napisao/la:Jedna Italijanska ogranizacija...ili ti kompanija zeli da kupi Sarajevo ali zele 55% stadiona na kostenje...nije bomba ;)
slika

Samo valjaj Boško, boli te briga. Forum sve trpi ;)

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 08 dec 2010, 01:57

Tebra nije to bomba to je slika bomba

Mačor
Kontakt:

Post Postao/la Mačor » 08 dec 2010, 02:14

da i ja onda napisem sta je ovo :mrgreen:

Ovo nije bomba jbt nego

slika
Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 08 dec 2010, 02:18

Znate šta kažu, nada umire zadnja :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 08 dec 2010, 08:32

Hajrudin Šuman sa distance prati zbivanja u bordo timu. Mnogi ga smatraju najuspješnijim poslijeratnim predsjednikom FK Sarajevo. Iskreni prijatelji kluba žale što se niko nije ozbiljnije trznuo da zaustavi Šumana kada je najavio, potom i podnio ostavku. Zajedno u tandemu sa prvim saradnikom i dopredsjednikom Mensudom Bašićem, godinama je suvereno vladao bh. nogometom, ali imao zapažene nastupe u Evropi.

Spreman je i danas pomoći, iako ne želi u predsjedničku fotelju.

- Sarajevu trebaju bivši asovi, ali klub može voditi neko ko ima vremena, autoritet, znanja, iskustvo, ali i ono najvažnije: ko ima para. Ja mislim da je Džemaludin Mušović najbolje rješenje za predsjednika FK Sarajevo. Ima sve nabrojano. I sam je bio igrač i trener Sarajeva. Nije imala stvar biti počasni selektor Katara. A, vidjeli smo koliko je Katar moćan kada je dobio organizaciju Svjetskog prvenstva - izjavio je za «***» Hajrudin Šuman.
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

reebok23
Kontakt:

Post Postao/la reebok23 » 08 dec 2010, 15:58

sarajevo se gasi, f.k. olimpic postaje f.k. sarajevo 1946 ,gracic predsjednik :D

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 dec 2010, 17:10

Ideje jednog od kandidata za predsjednika FK Sarajevo.

Gracić: Sarajevo pod stečaj, a onda u budućnost s novim imenom

Nijaz Gracić prvi čovjek Olimpika, ponudio je rješenje kako FK Sarajevo može prevazići trenutno stanje. Kriza potresa klub sa Hasetovog stadiona, a rješenja nema ni na vidiku.

Možda su Gracićeve ideje i stavovi za koje smatra da su ispravni za neke iznenađenje, ali bivši predsjednik bordo kluba tvrdi da ima ''fer ponudu koja je i više nego korektna za spas Sarajeva''.

Proteklih dana puno se govorilo o imenovanju novog predsjednika Sarajeva, ali i o popuni mjesta u Upravnom odboru. Odlaskom Zijada Blekića i dijela Uprave, Sarajevo se našlo u teškoj situaciji: niko ne želi investirati novac u klub, a potencijalnog predsjednika nema ni na vidiku.

- Sarajevo treba da ide pod stečaj. Zaista ne vidim niti jedno drugo rješenje koje može spasiti klub, rekao je na početku razgovora Nijaz Gracić.

- Predlažem da se klub rasformira, da ide u stečaj, a da nakon toga klub nastavi život pod imenom Sarajevo 1946, jer neće biti moguće da se klub i dalje zove samo Sarajevo. Ako ljudi koji trenutno vode brigu o klubu žele da razgovaraju na ovu temu, ja sam spreman da pomognem Sarajevu i da uđem u ovu priču.

Gracić je potom objasnio konkretnije kakvi su njegovi planovi.

- Ukoliko bi se desilo da klub ode pod stečaj, onda nema potrebe da bilo ko ostane u profesionalnom odnosu. Dakle, svi idu iz kluba, od administracije do trenera, kako prvog tima, tako onih u omladinskom pogonu. Olimpik bi tada promjenio ime u Sarajevo 1946 i nastavili bi s radom. Ne treba mi niko u Upravom odboru, ne trebaju mi potpredsjednici i članovi koji će se samo slikati i koji će tu biti radi lične promocije. Olimpik ima svoj menadžment, imamo ljude koji rade, čak nam ni ne trebaju klupske prostorije, jer mi imamo kancelarije na Alipašinom polju.

Nekadašnji predsjednik Sarajeva tvrdi da je bordo klub u bezizlaznoj situaciji.

- Svaki mjesec Sarajevo je u minusu oko 150.000 KM. Toliko klubu treba da egzistira, računajući na plate igrača, stručnog štaba i radne zajednici. Odakle Sarajevu sada taj novac. Situacija će biti sve teža, jer ne postoji niko ko želi da uloži novac. Olimpik je spreman da uđe u ovu priču, da nastavi tamo gdje je stalo Sarajevo, samo sa drugim imenom. Mi smo zdav klub, nemamo dugova, nemamo Skupštinu, imamo samo dobru strategiju i znamo šta hoćemo.

Ovo je, prema Gracićevim riječima, jedino rješenje kako da Sarajevo nastavi egzistirati. Ne interesuje ga prošlost, želi samo gledati u budućnost.

- Mene svakodnevno navijači Sarajeva pitaju da li bi se vratio u klub. Ja sam navijač Sarajeva, rođen sam u ovom gradu. Nemam ništa protiv kluba, ali gledam isključivo s poslovne strane. Možda se nekome ne sviđa ova ponuda, ali smatram da sam izuzetno korektan. Investiram svoj novac i spreman sam da krenem od nule. Ne znam kako može biti poštenije od ovoga što sada nudim.''

Gracić ima poruku i za navijače.

- Horde zla i ostali navijači Sarajeva su možda i jedina svijetla tačka kluba. Mišljenja sam da je najbolje da navijaju, da daju podršku klubu, ali ne trebaju da se miješaju u rad kluba. Smatram da dobrim rezultatima i kvalitetnim radom, klub može postati neko i nešto ne samo u našim okvirima. Ovo je ponuda koja je fer, ponavlja, u ovom slučaju nema poraženih, samo je Sarajevo pobjednik, ali da nastavimo dalje pod drugim imenom – Sarajevo 1946.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 08 dec 2010, 17:15

Da nije Cosa Nostra? :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, bhfanatic14, JavierBosnia, Varijantas8, xsabicx i 70 gostiju.