:Pa dobro vam je covjek rekao lol:avlami97 je napisao/la:Ideje jednog od kandidata za predsjednika FK Sarajevo.
Gracić: Sarajevo pod stečaj, a onda u budućnost s novim imenom
Nijaz Gracić prvi čovjek Olimpika, ponudio je rješenje kako FK Sarajevo može prevazići trenutno stanje. Kriza potresa klub sa Hasetovog stadiona, a rješenja nema ni na vidiku.
Možda su Gracićeve ideje i stavovi za koje smatra da su ispravni za neke iznenađenje, ali bivši predsjednik bordo kluba tvrdi da ima ''fer ponudu koja je i više nego korektna za spas Sarajeva''.
Proteklih dana puno se govorilo o imenovanju novog predsjednika Sarajeva, ali i o popuni mjesta u Upravnom odboru. Odlaskom Zijada Blekića i dijela Uprave, Sarajevo se našlo u teškoj situaciji: niko ne želi investirati novac u klub, a potencijalnog predsjednika nema ni na vidiku.
- Sarajevo treba da ide pod stečaj. Zaista ne vidim niti jedno drugo rješenje koje može spasiti klub, rekao je na početku razgovora Nijaz Gracić.
- Predlažem da se klub rasformira, da ide u stečaj, a da nakon toga klub nastavi život pod imenom Sarajevo 1946, jer neće biti moguće da se klub i dalje zove samo Sarajevo. Ako ljudi koji trenutno vode brigu o klubu žele da razgovaraju na ovu temu, ja sam spreman da pomognem Sarajevu i da uđem u ovu priču.
Gracić je potom objasnio konkretnije kakvi su njegovi planovi.
- Ukoliko bi se desilo da klub ode pod stečaj, onda nema potrebe da bilo ko ostane u profesionalnom odnosu. Dakle, svi idu iz kluba, od administracije do trenera, kako prvog tima, tako onih u omladinskom pogonu. Olimpik bi tada promjenio ime u Sarajevo 1946 i nastavili bi s radom. Ne treba mi niko u Upravom odboru, ne trebaju mi potpredsjednici i članovi koji će se samo slikati i koji će tu biti radi lične promocije. Olimpik ima svoj menadžment, imamo ljude koji rade, čak nam ni ne trebaju klupske prostorije, jer mi imamo kancelarije na Alipašinom polju.
Nekadašnji predsjednik Sarajeva tvrdi da je bordo klub u bezizlaznoj situaciji.
- Svaki mjesec Sarajevo je u minusu oko 150.000 KM. Toliko klubu treba da egzistira, računajući na plate igrača, stručnog štaba i radne zajednici. Odakle Sarajevu sada taj novac. Situacija će biti sve teža, jer ne postoji niko ko želi da uloži novac. Olimpik je spreman da uđe u ovu priču, da nastavi tamo gdje je stalo Sarajevo, samo sa drugim imenom. Mi smo zdav klub, nemamo dugova, nemamo Skupštinu, imamo samo dobru strategiju i znamo šta hoćemo.
Ovo je, prema Gracićevim riječima, jedino rješenje kako da Sarajevo nastavi egzistirati. Ne interesuje ga prošlost, želi samo gledati u budućnost.
- Mene svakodnevno navijači Sarajeva pitaju da li bi se vratio u klub. Ja sam navijač Sarajeva, rođen sam u ovom gradu. Nemam ništa protiv kluba, ali gledam isključivo s poslovne strane. Možda se nekome ne sviđa ova ponuda, ali smatram da sam izuzetno korektan. Investiram svoj novac i spreman sam da krenem od nule. Ne znam kako može biti poštenije od ovoga što sada nudim.''
Gracić ima poruku i za navijače.
- Horde zla i ostali navijači Sarajeva su možda i jedina svijetla tačka kluba. Mišljenja sam da je najbolje da navijaju, da daju podršku klubu, ali ne trebaju da se miješaju u rad kluba. Smatram da dobrim rezultatima i kvalitetnim radom, klub može postati neko i nešto ne samo u našim okvirima. Ovo je ponuda koja je fer, ponavlja, u ovom slučaju nema poraženih, samo je Sarajevo pobjednik, ali da nastavimo dalje pod drugim imenom – Sarajevo 1946.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Ja koliko kontam, Gracić odlučio da na imidž FK Sarajeva uništi Olimpic. Evo šta Gracić govori.
- Ukoliko bi se desilo da klub ode pod stečaj, onda nema potrebe da bilo ko ostane u profesionalnom odnosu. Dakle, svi idu iz kluba, od administracije do trenera, kako prvog tima, tako onih u omladinskom pogonu. Olimpik bi tada promjenio ime u Sarajevo 1946 i nastavili bi s radom. Ne treba mi niko u Upravom odboru, ne trebaju mi potpredsjednici i članovi koji će se samo slikati i koji će tu biti radi lične promocije. Olimpik ima svoj menadžment, imamo ljude koji rade, čak nam ni ne trebaju klupske prostorije, jer mi imamo kancelarije na Alipašinom polju.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Au sto ovaj lupeta... Mada me ne bih zacudilo da i ovo horde popuse. Kad su Bljekica, mogu i ovo komotno
ako HZ na ovo pristanu, onda su najvece izdajice svoga kluba...

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- sarajlija89
- Kontakt:
Ma nema od tog nista..ja prvi ne bih navijao za taj klub a i vecina nas dijeli to misljenje siguran sam...
Sarajevo jedno je,umro bih zbog tebe..u zivotu si mi sve,tebe volim najvise...Pristao bih ja na sve,samo da sam uz tebe..u srcu mome je, na Kosevu stanuje...

Sarajevo jedno je,umro bih zbog tebe..u zivotu si mi sve,tebe volim najvise...Pristao bih ja na sve,samo da sam uz tebe..u srcu mome je, na Kosevu stanuje...

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
to niko od nas prihvatit svi smo protiv toga i svi kazemo GRACICU DALEKO TI KUCA OD KOSEVA BILA tako da nema nista od toga izborit cemo se mi sa ovim i vratit cemo se jos jaci i slozniji....SAMO ZA NASU LJUBAV NAJVECU.. I KADA TEŠKO JE
I REDAŠ PORAZE
PJESMA SA SJEVERA
NIKAD NE PRESTAJE
I KAD TI BUDU SVI
LEĐA OKRENULI
UVIJEK ĆE SJEVER TVOJ
ZA TEBE GINUTI!!!!!
I REDAŠ PORAZE
PJESMA SA SJEVERA
NIKAD NE PRESTAJE
I KAD TI BUDU SVI
LEĐA OKRENULI
UVIJEK ĆE SJEVER TVOJ
ZA TEBE GINUTI!!!!!
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Komsije ovo nemojte nikada dozvoliti,Sarajevo i Zeljo su svetinje ovoga grada i to ce uvjek ostati bez obzira na krize pa makar i jedni i drugi igrali u trecem nivou takmicenja.Ovakvi bi da lako dodju do brendova grada i da ih upropaste kao sto su mnogi upropastile nase velike firme.Pitari borite se do kraja,prebrodili smo skupa rat a i ovo ce te ako Bog da.Zasto bi pojedinci unistavali nase klubove radi licnog interesa,zasto i Sarajevo i Zeljo ne bi mogli izdati po 100.000 hijada dionica po 50 km pa da svaki gradjanin moze kupiti maksimalno naprimjer po pet za zivu lovu i tako pomognu svom klubu ( neka klubovi plate i pdv na to ako to Drzava zahtjeva)i na taj nacin zarade po 5.000.000 km(umanjeno za pdv ako treba) i izadzu iz krize a ne da par pojedinaca radi od klubova sta hoce i da klubovi prodju kao i mnoge velike firme u ovom nasem gradu.Zasto hiljade navijaca i jednog i drugog kluba nakon toliko godina navijanja i ljubavi prema svom klubu ne bi mogli kao nagradu imati koju dionicu.J..o derbi bez pitara on je samo pravi sve ostalo bi bilo surogat.Komsije samo hrabro i izdrzite do kraja.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Za ove sto sve znaju, samo da ih informisem da je stadion U VLASNISTVU SD ŽELJEZNIČAR, a pod SD (sportsko drustvo) spada i FK (znate,mi smo kolektiv, ne samo fudbal vec i ostali sportovi). Ako nekome od pamtenjakovica ne ide u glavu kako mi imamo stadion, a vi ne (rentate), jednostavno se pomirite s tim. Za normalne ljude koji ne lupetaju po forumu, sportski pozdrav 

- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Pitanje za sve
Da li bi vi mogli navijati za Sarajevo 1946 ? (stavite se u situaciju navijaca Sarajeva)
Ja ne bih , taman da to Sarajevo osvoji LP.
Jedno je Sarajevo ... prije bih navijao za Sarajevo u 65toj kantonalnoj ligi nego za Sarajevo 1946 u Ligi Prvaka...
Da li bi vi mogli navijati za Sarajevo 1946 ? (stavite se u situaciju navijaca Sarajeva)
Ja ne bih , taman da to Sarajevo osvoji LP.
Jedno je Sarajevo ... prije bih navijao za Sarajevo u 65toj kantonalnoj ligi nego za Sarajevo 1946 u Ligi Prvaka...
Kakve veze imaju zeljine kvazi legende i zujo sa temom FK Sarajevo ?kalimero je napisao/la:Logican slijed dogadjaja kako ste nastali tako cete i nestat'.Gracic ce vjerujem skupiti dosta simpatija nakon organizovanja teferica na gradskom stadionu.Podrazumijeva se uz LED ekrani tri marke,a vrhunac komedije su pjesme upucene ZELJINIM legendama i Zuji sa salovima Videotona
![]()
Evo javna molba oni sto su mi slali privatne poruke da ja nemam pojma i da nisam upucen. Sad mi slobodno saljite poruke. A zasto se niko ne pojavi drugog decembra da vam pokazem papirologiju plakali bi. Hajde sad slobodno da pricamo preko privatnih poruka znate vi ko ste.
"komšije" ja mislim da je gracičeva ideja jedna od ljepših stvari koje sam čuo u zadnje vrijeme i veoma mi je drago da se pronalazi način za rješenje problema sarajevskog fudbala.
iskreno uz vas : komšija
FKŽ !
-
- Kontakt:
Drago nam je haj cao sad !TeaM87 je napisao/la:"komšije" ja mislim da je gracičeva ideja jedna od ljepših stvari koje sam čuo u zadnje vrijeme i veoma mi je drago da se pronalazi način za rješenje problema sarajevskog fudbala.
- nikad_izvini
- Kontakt:
Slobodno ti piši. Baš nas zanima šta se dešavaPL BiH -1 je napisao/la:Evo javna molba oni sto su mi slali privatne poruke da ja nemam pojma i da nisam upucen. Sad mi slobodno saljite poruke. A zasto se niko ne pojavi drugog decembra da vam pokazem papirologiju plakali bi. Hajde sad slobodno da pricamo preko privatnih poruka znate vi ko ste.

ps da se ne zabuniš zbog avatara, dušman sam

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Horde Zla trebaju da shvate da im neprijatelji nisu njihove komsije Manijaci, ni Amar Osim, ni Ivica Osim ni Zujo itd. Horde Zla su izmanipulirane. Pojedini ljudi koji sebe smatraju vodjama HZ su bili na "platnom spisku" (imam papir nudio sam vam ga 2. Decembra) kluba. Placao ih je Blekic a nije placao igrace.
Ona suplja prica oko bojkotovanja derbija je remek dijelo Zijada Blekica. Uz 10-tak kupljenih ljudi medju navijacima on je upravo pokrenuo bojkot. To znaju obje uprave i Zelje i Sarajeva i to se Amaru nedavno omaklo u jednoj tv emesiji. Kada je i sam rekao da su za bojkot krivi ljudi iz uprave FKS. Blekic je povalio Horde Zla. Iskoristio je Zelju da bi uspjeo komandovati njhovom mrznjom. I tu mrznju je preusmjerio na trenera Mirzu Varesanovica za kojeg ja prvi kazem da nije dobar trener ali da ima rezultate i sve dok ih ima mora se postovati.
Blekic je od Sarajevske raje (hz) napravio provincijalce. Da se ono skandira Ivici Osimu to je za povracati. Pa tako mu se nije skandiralo kada je igrao protiv Sarajeva niti kada je kao trener pobjedjivao Sarajevo. Blekic je manipulirao vecinom omladinom. Hvatao se za spolni organ a ovdje sam citao kako se pojedinci ponose sa njime. Zasto? Zato sto ih je kupio rivalitetom. Razlog zasto Zijad nije dosao na Grbavicu je taj sto mu je Dzelo Muharemovic obecao jos 15 ekstra karata a nije imao muda da mu ih da jer bi ga Amar i Zujo pojeli. A ne za to da bi sa Hordama navijao na Kosevu. A ja sam dobio jednu od tih karata koju je Zijo trebao dobiti. Eto nek se zna.
Dugovi kluba ukoliko klub nastavi sa radom a nadam se da hoce ce do iduce godine u ova doba mozda i preci cifru od 6 miliona. Vjerovali ili ne. Koristenje stadiona se odavno ne placa. Plata za radnike i igrace nema. Tu su i rezije od klupskih prostorija do komunalija. Blekic vas je zajebao. A da ima placenike potvrdjuje cinjenica da je u prvoj utakmici nakon sto je on otisao na Kosevu bilo jedva 2000 navijaca a po prodaji karata papiri pokazuju da ni 1000 nije prodata.
Sad se pojavio Nijaz Gracic. Svaka cast na svemu sto je uradio do sada ali on je sada neprijatelj a ne prijatelj kako tvrdi. On zeli da promjeni ime klubu koji egzistira 65 godina. To nije prijatelj to je neprijatelj. Ali ne vas je Blekic naucio da su vam komsije neprijatelji. I mahao je parama po studiju. Gracic i Blekic su raja ako to niste znali. Trenutne ljude u klubu ne moze niko smijeniti. Zato Gracic daje prijedlog da se klub ugasi fakticki tako da bi on uspio otjerati ove sa kojima Blekic nije mogao raditi i da onda on digne klub na noge svojim parama bez Mirze i ostalih u upravi ali da on izvlaci profit iz kluba. Ja bi mu ovo dozvolio samo pod jednim uslovo ne mjenjaj ime otplati dug i evo ti koncesija na 10 godina pa vrati svoje pare i sve sto zaradis tvoje je.
Gracic je dao ovu izjavu samo da bi napucao raju. Da bi podjelio horde i pitare jos vise. Ovo se nece i ne moze realizovati ali je fantasticna izjava da se unese nemir.
Sreca u svoj ovoj nesreci je sto igraci jos ne odlaze. Ali kako stvari stoje para nece biti ni ovaj mjesec.
I ja se yebem po forumu u ove sitne sate.
Ona suplja prica oko bojkotovanja derbija je remek dijelo Zijada Blekica. Uz 10-tak kupljenih ljudi medju navijacima on je upravo pokrenuo bojkot. To znaju obje uprave i Zelje i Sarajeva i to se Amaru nedavno omaklo u jednoj tv emesiji. Kada je i sam rekao da su za bojkot krivi ljudi iz uprave FKS. Blekic je povalio Horde Zla. Iskoristio je Zelju da bi uspjeo komandovati njhovom mrznjom. I tu mrznju je preusmjerio na trenera Mirzu Varesanovica za kojeg ja prvi kazem da nije dobar trener ali da ima rezultate i sve dok ih ima mora se postovati.
Blekic je od Sarajevske raje (hz) napravio provincijalce. Da se ono skandira Ivici Osimu to je za povracati. Pa tako mu se nije skandiralo kada je igrao protiv Sarajeva niti kada je kao trener pobjedjivao Sarajevo. Blekic je manipulirao vecinom omladinom. Hvatao se za spolni organ a ovdje sam citao kako se pojedinci ponose sa njime. Zasto? Zato sto ih je kupio rivalitetom. Razlog zasto Zijad nije dosao na Grbavicu je taj sto mu je Dzelo Muharemovic obecao jos 15 ekstra karata a nije imao muda da mu ih da jer bi ga Amar i Zujo pojeli. A ne za to da bi sa Hordama navijao na Kosevu. A ja sam dobio jednu od tih karata koju je Zijo trebao dobiti. Eto nek se zna.
Dugovi kluba ukoliko klub nastavi sa radom a nadam se da hoce ce do iduce godine u ova doba mozda i preci cifru od 6 miliona. Vjerovali ili ne. Koristenje stadiona se odavno ne placa. Plata za radnike i igrace nema. Tu su i rezije od klupskih prostorija do komunalija. Blekic vas je zajebao. A da ima placenike potvrdjuje cinjenica da je u prvoj utakmici nakon sto je on otisao na Kosevu bilo jedva 2000 navijaca a po prodaji karata papiri pokazuju da ni 1000 nije prodata.
Sad se pojavio Nijaz Gracic. Svaka cast na svemu sto je uradio do sada ali on je sada neprijatelj a ne prijatelj kako tvrdi. On zeli da promjeni ime klubu koji egzistira 65 godina. To nije prijatelj to je neprijatelj. Ali ne vas je Blekic naucio da su vam komsije neprijatelji. I mahao je parama po studiju. Gracic i Blekic su raja ako to niste znali. Trenutne ljude u klubu ne moze niko smijeniti. Zato Gracic daje prijedlog da se klub ugasi fakticki tako da bi on uspio otjerati ove sa kojima Blekic nije mogao raditi i da onda on digne klub na noge svojim parama bez Mirze i ostalih u upravi ali da on izvlaci profit iz kluba. Ja bi mu ovo dozvolio samo pod jednim uslovo ne mjenjaj ime otplati dug i evo ti koncesija na 10 godina pa vrati svoje pare i sve sto zaradis tvoje je.
Gracic je dao ovu izjavu samo da bi napucao raju. Da bi podjelio horde i pitare jos vise. Ovo se nece i ne moze realizovati ali je fantasticna izjava da se unese nemir.
Sreca u svoj ovoj nesreci je sto igraci jos ne odlaze. Ali kako stvari stoje para nece biti ni ovaj mjesec.
PL BiH -1 je napisao/la:Horde Zla trebaju da shvate da im neprijatelji nisu njihove komsije Manijaci, ni Amar Osim, ni Ivica Osim ni Zujo itd. Horde Zla su izmanipulirane. Pojedini ljudi koji sebe smatraju vodjama HZ su bili na "platnom spisku" (imam papir nudio sam vam ga 2. Decembra) kluba. Placao ih je Blekic a nije placao igrace.
Ne mogu a da ti ne napisem da vise pausala,dezinformacija i mahalski izjava na jednom mjestu nisam procitao

Po meni je vece pitanje kako ce skupstina olimpica na ovo pristati?? Mislim, bez obzira na sve ne vjerujem da bi pristali na takvo nesto da im neko, pa makar to bio i finansijer gracic, preko noci ugasi klub - smijesno! Sto se Hordi tice, zna se, nikakvi olimpici ne dolaze u obzir. Gracic se moze samo presaltati u staro jato i pokusati rijesiti enigmu zvanu 'baljak i co' a posto se to nece dogoditi jer je postojecu garnituru gotovo nemoguce otjerati......tm84 je napisao/la:ako HZ na ovo pristanu, onda su najvece izdajice svoga kluba...![]()

P.S. A ovaj PL BiH je toliko smijesan lik da je to za nepovjerovati. Frajer ni ne konta da njegove nebuloze niko ne benda 1%. Tuzan lik, fakat, mora da je jedan u nizu od n_i klonova
eto nek se zna

Jako interesntanu konstantaciju je dao Imamovic Nihad koji kaze, iako je Graciceva izjava bolna po navijace Sarajeva,moze imati i kontra efekat, jer kad je neko u minusu 4 milina,a Gracic je u svoj klub Olimpic ulozio recimo 1 milion km,i zeli fuziju sa Sarajevom onda mozete misliti koliko f.k.Sarajevo vrijedi,jer jedan takav privrednik kao sto je Gracic se ne bi zaletio tek tako ,on dobro zna sta je trend,markirana roba, a u fudbalu je to samo jos na zalost f.k Sarajevo iako je u velikom minusu.Ovim potezom namjerno ili ne Gracic je napravio dobru marketisku reklamu da i ostale jace drzavne firme iskoriste finansisku situaciju u f.k Sarajevu i da svoje ime(firme) i ime f.k Sarajeva iskoriste u reklami sto bi f.k Sarajevo izvuklo iz finansiske krize ,i mozda finansiski postalo dominantno u fudbalu!
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Drzavne firme mogu uloziti pare u klubove ili pomoci klubovima na samo jedan nacin a to je da pomognu SVIM klubovima na teritoriji na kojima te firme zaradjuju pare i to svima podjednako. Vjerovatnoca da uloze, recimo, milion u samo jedan klub a da drugi ne vide ni feniga je ravna nuli. Pojeli bi ih prvo novinari kad bi saznali za to a imali bi posljedice i od strane sindikata i korisnika usluga.
Suludo je razmisljati o tome da BHTelecom, Elektroprivreda ili neko treci daje VELIKE pare samo jednom klubu a da kajmak kupe i sa teritorija gdje egzistiraju ostali klubovi.
O nekoj pomoci i "sponzorstvu" od 100.000 KM godisnje se mozda moze pricati ali to je samo kap u moru ...
Suludo je razmisljati o tome da BHTelecom, Elektroprivreda ili neko treci daje VELIKE pare samo jednom klubu a da kajmak kupe i sa teritorija gdje egzistiraju ostali klubovi.
O nekoj pomoci i "sponzorstvu" od 100.000 KM godisnje se mozda moze pricati ali to je samo kap u moru ...
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
[quote="Stole iz Bora"]Drzavne firme mogu uloziti pare u klubove ili pomoci klubovima na samo jedan nacin a to je da pomognu SVIM klubovima na teritoriji na kojima te firme zaradjuju pare i to svima podjednako. Vjerovatnoca da uloze, recimo, milion u samo jedan klub a da drugi ne vide ni feniga je ravna nuli. Pojeli bi ih prvo novinari kad bi saznali za to a imali bi posljedice i od strane sindikata i korisnika usluga.
O nekoj pomoci i "sponzorstvu" od 100.000 KM godisnje se mozda moze pricati ali to je samo kap u moru ...[/quote
To moras njega pitati kad bude Skupstina kluba!
O nekoj pomoci i "sponzorstvu" od 100.000 KM godisnje se mozda moze pricati ali to je samo kap u moru ...[/quote
To moras njega pitati kad bude Skupstina kluba!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bordobijeli, johntravolta123, SamoDaKazeem, Uvijeknapravojstrani i 64 gosta.