zagor1987 je napisao/la: ↑21 jul 2020, 10:34
ado-hz je napisao/la: ↑21 jul 2020, 10:24
Kad bi tako drugi klubovi razmisljali jel grancija uloziti 1-2miliona ili 50miliona u ekipu niko ne bi dovodio igrace.
Kad treba da se ulozi u ekipu i da se probati napasti to 2.pretkolo LP ako ne sad. Nosioc si u 1.pretkolu i o njeme necu ni da pricam. To se mora proci kako znas i umijes...Yebe mi se i za Djugarden i ostale...napravi ekipu...ima si vremena.
Tan nas ne uzeo 2014god, evo 6 godina cekamo da se stabilizujemo i da konacno mozemo placati i dovoditi igrace tipa Hajrovic, jer bez 4-5 takvih igraca u ekipi mozemo svirati qurcu u Evropi.
Hocemo li i naredih 6godina ili 16godina cekati stabilizaciju?
Koliko ona traje???
Rijeka...Osijek...Lokomotiva...Cukaricki...Vojvodina....svi su nas davno pretekli u transferima, sto prodajama sto dovodnjem igraca.
Sta se vise treba desiti pa da se zna, imamo 1,2,3, 4 miliona za transfere i da se dovode igraci shodno ambicijama za Evropu.
Dosta mi je price niko nece u ovu ligu...bla bla.
Hoce al plati pa se klati....ako mu neko u Madjarskoj daje 10.0000eura platu...ti mu daj 15k...jedino tako moze u pocetku da se radi, pa kad napravis nesto u Evropi onda ti postavljas uslove jer imas podlogu za to....rezultate.
Od 100.000 igraca ako si sposoban naci ces 4-5 da valja i da odskacu od ostatka tvoje ekipe, a i citave lige.
Neko ce reci jesi negativan ovako onako al evo ja znam da mi to nikad necemo postici.
Jednostavno prvo sto nemamo zakon o sportu o sto niko nece da daje pare uzalud koje mu se nece vratiti...tako da umrijet cu al necu docekati da imamo ekipu koja se moze nositi sa ekipama koje je neko napisao da su moguci protivnici u 2.pretkolu.
Sve je to fino ali zaboravio si podatak da zivimo u BIH gdje nista normalno nije i igramo jednu od najgorih liga. Sponzori,prihodi,publika na stadionu itd je kod nas mizerija,kad budeno imali prihode od sponzora kao Zvezda,Partizan,Dinamo i kad te bude grad gurao kao njih onda ces moci pokusat dovest igraca da godisnjom platom od 400 milja eura ovako to je zavlacenje samo. Na koji nacin mislis pokrit troskove osim da pogura Nam? Takodje kad prodas igraca za 5 ili 10 mil to je vec nesto
Ma ljudi uopšte ne sagledavaju cijelu sliku nego nosi ih srce.Upravo to,ko će dati pare,kako opravdati ta ulaganja?Misliš da je taj Hajrović garancija nećega,vjeruj da nije ni on ni Hadžić,ni Suljić jer je sve to daleko od ozbiljnog evropskog fudbala i nikakva garancija za neki iskorak.
Ko se trenutno iz ove ekipe može prodati i zaraditi za lakše funkcionisanje kluba? Rahmanović?Oremuš?Sušić'Milićević?
Da bi iskorak pravio moraš pomoći tom NAM-u i nešto predstaviti,pokazati a ne samo reći daj pare,nema tu napredka.Ako ovu godinu i te evropske ne iskoristiš da promovišeš Kovačevića,Pidra,Salčina,Đokanovića,Bešića dugoročno ti nemaš stabilan klub.