FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 21 jul 2020, 10:57

Prvog bi Cruza otjero zatim Crnickog, Hebibovica pa Milanovica....

Onda more pojacanje ili 2
Suljic,Fanimo,Beciraj,Anel,strasan desni bek,itd.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 jul 2020, 10:59

Pidro ce se prodati preko 1.5 miliona€ garantujem vam
Nedavno smo dobili bas finu ponudu za njega i odbili je..
Dobili smo zvanicnu ponudu i za Milicevica, ali i nju smo odbili
Ako smo dobili onoliku ponudu za Pidru, onda Salcin nece otici ispod 2 miliona€
I nadam se da kad budemo prodavali te igrace da cemo osigurati odredjeni procenat od buducih transfera..
@Denchi pa rijesili smo se Crnickog..Njemu je istekao ugovor nedavno
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 21 jul 2020, 11:01

ado-hz je napisao/la:
21 jul 2020, 10:56
zagor1987 je napisao/la:
21 jul 2020, 10:54
ado-hz je napisao/la:
21 jul 2020, 10:52

Ma taj Cukaricki nije nista uradio, samo sto Je prodao Slobodana Tedica za 3 MILIONA EURA...bezveze nekom timu...Man. City
Pricam o evropi. Kod njis u manji timovi od Cukarickog prodavali igrace za milionske cifre. Vojvodina je tu u vrhu uvijek ostvare dobar transfer al dzaba vazda dugovi,previranja itd

Jel mislis da smo mi bolji i da imamo bolju ekipu od Vojvodine i Cukarickog...ja mislim da nemamo...e to je meni porazavajuce.
Mi smo ograniceni sa strancima i kad ih dovodino gledamo da je iskusan,provjeren. Kod nas su talenti Sabanovic,Salcin,Nustafic itd a kod njih su Strahinja Pavlovic i slicni koji su kupljeni npr za 10 mil pa ti kod nas u drzavi nemas jednig takvog osim Dzeke i Pjanica pa skontaj nismo to mi krivi

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 21 jul 2020, 11:03

Osim svega navedenog njihova djeca igraju finale sa Brazilom, Hr takodje ima uvijek nekog u grupama,ljudi finale svjetskog igrali itd a nasi ne mogu jednu tekmu u kvalama dobit

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 21 jul 2020, 11:05

zagor1987 je napisao/la:
21 jul 2020, 11:01
ado-hz je napisao/la:
21 jul 2020, 10:56
zagor1987 je napisao/la:
21 jul 2020, 10:54

Pricam o evropi. Kod njis u manji timovi od Cukarickog prodavali igrace za milionske cifre. Vojvodina je tu u vrhu uvijek ostvare dobar transfer al dzaba vazda dugovi,previranja itd

Jel mislis da smo mi bolji i da imamo bolju ekipu od Vojvodine i Cukarickog...ja mislim da nemamo...e to je meni porazavajuce.
Mi smo ograniceni sa strancima i kad ih dovodino gledamo da je iskusan,provjeren. Kod nas su talenti Sabanovic,Salcin,Nustafic itd a kod njih su Strahinja Pavlovic i slicni koji su kupljeni npr za 10 mil pa ti kod nas u drzavi nemas jednig takvog osim Dzeke i Pjanica pa skontaj nismo to mi krivi
Znam brate ali da bi ta nasa talentovana djeca napredovala, pokazala svoje znanje u Evropi moras u ekipi imati 3-4 igraca tipa Jajalo. Ne mozes ti pustiti djecu sutra da igraju npr protiv Djugardena i ocekivati da razvale. Pogubili bi se!!!
Pa sta ta nasa talentovana djeca mogu da nauce od Tatara ili Rahmana...pa sva ta nasa djeca su tehnicki bolje potkovana od te dvojice. Njima u ekipi trebaju veci znalci koji kostaju...kako ih dovesti evo pojma nemam. Nikako izgleda!!!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 21 jul 2020, 11:06

zagor1987 je napisao/la:
21 jul 2020, 10:48
Naravno prvo treba doci na nivo da prodas igraca za 5 mil,onda da se promovises i postanes poznat po mladim igracima iz cijele regije a za to trebaju vrhunski strucnjaci u OP,sto se tice Cukarickog i Vojbodine posto ih neko spominje sta su napravili u evropi da mi kaze neko il sam propustio? Lako je Zvezdi nor duzna bila 20 i kusur miliona i dodje Vucko i nema duga u prevodu lako je tudjim k gloginje mlatiti
Vojvodina ima dva play-offa, Evropske lige, 2013/2014 i 2015/2016, između ostalog, izbacili su Sampdoriu.Čukarički nema neke posebne rezultate u Evropi, ali je fantastičan klub za razvoj i kasniju prodaju, pretežno mladih igrača.Zadnih godina, Čukarički je ostvario lijepu zaradu, od prodaje igrača, recimo od Erhana Mašovića 1.650.000 eura (Klub Briž), Samuela Ovusua 1.500.000 eura (S.Arabija), Slobodana Tedića oko 2.000.000 eura (Mančester Siti), Andrije Pavlovića 2.000.000 eura (Kopenhagen), Petra Mičina 2.500.000 eura (Udineze)...Liga im je puno privlačnija i na puno boljem glasu od naše, pogotovo kada se radi o mladim igračima.Dovoljno je samo reći, da je njihova omladinska reprezentacija, bila prvak Evrope 2013 i Svijeta 2015.
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 21 jul 2020, 11:08, ukupno mijenjano 2 puta.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 21 jul 2020, 11:06

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
21 jul 2020, 10:59
Pidro ce se prodati preko 1.5 miliona€ garantujem vam
Nedavno smo dobili bas finu ponudu za njega i odbili je..
Dobili smo zvanicnu ponudu i za Milicevica, ali i nju smo odbili
Ako smo dobili onoliku ponudu za Pidru, onda Salcin nece otici ispod 2 miliona€
I nadam se da kad budemo prodavali te igrace da cemo osigurati odredjeni procenat od buducih transfera..
@Denchi pa rijesili smo se Crnickog..Njemu je istekao ugovor nedavno
Nije to baš tako ;)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jul 2020, 11:07

Po meni klub je dosta stabilan i dobro se radi rezultati i trofeji se u potvrda toga. Mujakic, Duljevic, Adukor, Kadusic, Crepulja, Cimirot, Mihojevic, Čatkovic, Lazic, Šaric, Kovačevic
Evo ovi nabrojani su svi bili nasi igraci vecina reprezentativci i kvalitetni igraci neki su otišli za siću neki djaba sve ukupno nismo uzeli 3-4 milona za njih. Jednostavno olako pustamo kvalitetne igrace, treba napraviti jak tim, napraviti rezultat i onda prodavati i to ne cim neko kaze evo za Mujakica milion mi prodamo, ne cijenimo sami sebe i prodajemo ispod svakog nivoa svoje kvalitetne igraca. Mamic je to objasnio vracao je menagere 2-3 puta kuci i oni na kraju dodju i daju cifru koju Dinamo postavi.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 21 jul 2020, 11:08

Historicar je napisao/la:
21 jul 2020, 11:06
zagor1987 je napisao/la:
21 jul 2020, 10:48
Naravno prvo treba doci na nivo da prodas igraca za 5 mil,onda da se promovises i postanes poznat po mladim igracima iz cijele regije a za to trebaju vrhunski strucnjaci u OP,sto se tice Cukarickog i Vojbodine posto ih neko spominje sta su napravili u evropi da mi kaze neko il sam propustio? Lako je Zvezdi nor duzna bila 20 i kusur miliona i dodje Vucko i nema duga u prevodu lako je tudjim k gloginje mlatiti
Vojvodina ima dva play-offa, Evropske lige, 2013/2014 i 2015/2016, između ostalog, izbacili su Sampdoriu.Čukarički nema neke posebne rezultate u Evropi, ali je fantastičan klub za razvoj i kasniju prodaju, pretežno mladih igrača.Zadnih godina, Čukarički je ostvario lijepu zaradu, od prodaje igrača, recimo od Erhana Mašovića 1.650.000 eura (Klub Briž), Samuela Ovusua 1.500.000 eura (S.Arabija), Slobodana Tedića oko 2.000.000 eura (Mančester Siti), Andrije Pavlovića 2.000.000 eura (Kopenhagen), Petra Mičina 2.500.000 eura (Udineze)...
Inamo i mi 3 play offa samo sto kod nas niko nece dati za igraca 3 mil eura

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 21 jul 2020, 11:09

Ja bih Salcina probao na lijevom krilu neke utakmice. Lijeva strana Pidro - Salcin. Kad je onako igrao na beku, mislim da bi jos vise dosao do izražaja ofanzivnije , na krilu.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 21 jul 2020, 11:20

Nemojte o Zvezdi i dugu sad ce marconato iskocit iz pastete :shh:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 21 jul 2020, 11:24

belosevic28 je napisao/la:
21 jul 2020, 10:22
Jel Rovinj u Hrvatskoj ili Sloveniji?
U Istri

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 21 jul 2020, 11:24

Ja jucer napisa. Suljicuu kad sve propadne recemo da cemo mu se javit za neko vrijeme dok vidimo imamol kakvih drugih opcija. Toliko srozavat klub ne treba da budemo nesto kao za utjehu i da igra tu jer je bolje nego da nikako ne igra.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 21 jul 2020, 11:25

Treba samo pobjeđivati utakmice. Ništa više nama nije potrebno.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 jul 2020, 11:55

bordobijeli je napisao/la:
21 jul 2020, 11:07
Po meni klub je dosta stabilan i dobro se radi rezultati i trofeji se u potvrda toga. Mujakic, Duljevic, Adukor, Kadusic, Crepulja, Cimirot, Mihojevic, Čatkovic, Lazic, Šaric, Kovačevic
Evo ovi nabrojani su svi bili nasi igraci vecina reprezentativci i kvalitetni igraci neki su otišli za siću neki djaba sve ukupno nismo uzeli 3-4 milona za njih. Jednostavno olako pustamo kvalitetne igrace, treba napraviti jak tim, napraviti rezultat i onda prodavati i to ne cim neko kaze evo za Mujakica milion mi prodamo, ne cijenimo sami sebe i prodajemo ispod svakog nivoa svoje kvalitetne igraca. Mamic je to objasnio vracao je menagere 2-3 puta kuci i oni na kraju dodju i daju cifru koju Dinamo postavi.
A kako ćeš i uzeti kad ti je liga 40. u Europi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 jul 2020, 12:14

Jednog dana (nikad) i mi cemo ovako :D

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jul 2020, 12:14

MortemHz je napisao/la:
21 jul 2020, 11:55
bordobijeli je napisao/la:
21 jul 2020, 11:07
A kako ćeš i uzeti kad ti je liga 40. u Europi.
Iskorakom u europi. Sadrzati par godina ekipu ne prodavati talente za siću pa kad napravis rezultat s njima na euro sceni onda ih mozes skupo prodati. Bez grupne faze ne mozes skupo prodavati sto sam kazes liga nije cijenjena tako da moras se u europi dokazati da bi moga raditi velike transfere.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 jul 2020, 12:17

Evander je napisao/la:
21 jul 2020, 12:14

Bit ce bas fin stadion..
Nikad ne reci nikad..sve je moguce
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 jul 2020, 12:20

Najveca bajka u historiji je spominjanje mamica.
Znad li koliki jr budzet imao mamic? Znad li koliko je grad davao dinsmu? Drzava? Znas li koliko firmi je moralo biti sponzor dinamu da bi dobili neke druge poslove. Pricas o klubu koji jr bio drzavni projekat.
Sa tim ginansijama lahko je reci "vracao sam.menagere".

Prvo shvatite da su dinamo, crvena zvezda hajduk i partizan klubovi koje drzava gura. Dalje, ti klubovi su u drzavama koje se itrkako brinu za sport, imaju zakon o sportu i porez im je mnogo manji nego kod nas.
U tim drzavama sportisti se postuju i cijene i guraju makdimalno pa zato svaki malo bolji nas sportista odlazi u hr ili srbiju a mi se kao pitamo zasto.

Iz takvih sredina je sasvim logicno da se igraci bolje prodaju jer pored infrastrukture i svega ostalog, ti igraci su iz zemalja gdje ima bezbroj zlatnih sportista.
Kako ces ti se takmiciti sa madjarskom gdje je porez 30%. Ako oni daju igracu 10 000 to je s porezom 13.
Ti ako ponudis identicnu platu to jr 17 000... Ako ponudis vecu ode na 20 000....jel fakat mislis da je to normalno i logicno? U svim zemljama zakon o sportu stizi ugovore fudbalera i drugacije se oporezuje. Samo kod nas je to najvecih u evropi 71%. Strasno!

Beciraj trazi npr 300 000 eura tebe on izadje milion maraka... Zato sto moraa da das drzavi pare kojoj se za tebe ne hebe ni 5% i koja nece da usvoji zakon o sportu niti da smanji i olaksa ti porez. Pa dobijes situaciju da 5. Klub u ligi placa 10x manje poreza od tebe i nikome nista.

I ovo sto imamo je vrhunski naspram toga sta nasa drzava radi od spprta. Unistili su sve a i ovo sto jr dobro gledaju da sjebu. Tjera te sa stadiona na kojem igras 70 godina al ne, kriv je emi i nam jer nece d iskesiraju 5 igraca da bi vi zadovoljili svoj ego nekih iskoraka kuraca palaaca
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 21 jul 2020, 12:22

Evander je napisao/la:
21 jul 2020, 12:14

Ja imam i osjecaj kad i ako dobijemo Koševo da nećemo moći napraviti od njega neki stadion koji je baš top. Morao bi srušiti sve tribine i sve nanovo ih napraviti sa onim većim nagibom i da se približe travnjaku, to bi brutalno koštalo jer na kraju bi zadržao samo travnjak.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, nedimmmm1337, roccosiffredi, SineTalexy, Vanja8 i 78 gostiju.