Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ASD » 22 jul 2020, 15:06

Epidaurus je napisao/la:
22 jul 2020, 15:04
Ne mogu ti opisat koliko mi se je.be jel cistokrvni il nije.
Hebe se i meni, ali kad diskutuješ o tome. Treba dodati da on nije samo Francuz, nego i Gvinejac i Kongoanac.
Da mu se karijera nije odvijala kao što jeste, igrao bi za neku od ove dvije na osnovu krvi. FIfa mu to omogućila.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 22 jul 2020, 15:06

Bajramovic1999 je napisao/la:
22 jul 2020, 15:02
Kolasinac je imao zelju, a i roditelji su ga gurali da igra za BiH. A mogao je i za Njemacku, jer je njihov drzavljanin, samo sumnjam da bi igrao u prvoj postavi :D
Nije to pitanje.

Slucaj Pogba - Kolasinac je identican.
Obojica rodjeni i odrasli u Fra/Njem.
U obojice nijedan roditelj nije iz Fra/Njem.

Prema tome ako je Pogba Francuz, onda je i Seo Svabo.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 22 jul 2020, 15:08

Epidaurus je napisao/la:
"Problem" je u tome sto Pogba nije nikakav Francuz.
Da li je cistokrvni ili nije nije ni pitanje.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 jul 2020, 15:08

SEO voli sudzuku, ovcetinu i ici u lov na medvjede. Znaci Bosnjak.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 jul 2020, 15:11

Otkud nekom pravo da vrši selekciju ko je Francuz, a ko nije? Jel to ima u nekim metafizičkim zakonima definisano kako izgleda Francuz? Ostavite se primitivnih Adolfovih razmišljanja.
"We need to suffer. And we need to fight."

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 22 jul 2020, 15:11

Kolasinac koliko jeste Bosnjak toliko i nije. Frajer zna bosanski koliko ja njemački, zaboravio je da je uopšte igrao za nas na svjetskom( bio je jedan video koji to dokazuje) a Bosnu je u svom životu vidio samo kad su reprezentativna okupljanja i to isključivo relacija Zenica-Sarajevo
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 22 jul 2020, 15:13

BosniaBoston je napisao/la:
22 jul 2020, 15:11
Kolasinac koliko jeste Bosnjak toliko i nije. Frajer zna bosanski koliko ja njemački, zaboravio je da je uopšte igrao za nas na svjetskom( bio je jedan video koji to dokazuje) a Bosnu je u svom životu vidio samo kad su reprezentativna okupljanja i to isključivo relacija Zenica-Sarajevo
Kolašinac je trebao da igra za Srbiju , kako mu rođak Asmir Kolašinac bacač kugle nastupa za Srbiju ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 jul 2020, 15:14

TheChief je napisao/la:
22 jul 2020, 15:08
Epidaurus je napisao/la:
Pa ako on sebe recimo smatra Francuzom, ko tebi ili bilo kome drugom daje pravo da mu to poricete? Uostalom reprezentacija je tim jedne drzave, a ne jednog naroda kako mi na Balkanu to volimo posmatrat. Zasto bi potomak africkih imigranata, koji je rodjen i odrastao u Francuskoj, drzavljani Francuske trebao imati manja prava od nekog Jean-Pierrea kojem je zadnjih 50 koljena rodom iz okoline Lyona?
ASD je napisao/la:
22 jul 2020, 15:06
Epidaurus je napisao/la:
Hebe se i meni, ali kad diskutuješ o tome. Treba dodati da on nije samo Francuz, nego i Gvinejac i Kongoanac.
Da mu se karijera nije odvijala kao što jeste, igrao bi za neku od ove dvije na osnovu krvi. FIfa mu to omogućila.
Ne diskutujem o pravilima FIFA-e nego o tome koliko je bolesno uzimati sebi za pravo da odredjujes ko je pravi, a ko krivi stanovnik neke drzave. Lik je rodjen i odrastao u Francuskoj i time ima puno pravo da igra za Francusku, bude drzavljanin Francuske i ima sva ista prava kao neki "cistokrvni Francuz". Na kraju krajeva ako on za sebe kaze da je Francuz, ja nemam apsolutno nista protiv toga. Njegov izbor.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 22 jul 2020, 15:15

VolimTz je napisao/la:
22 jul 2020, 14:31
Epidaurus je napisao/la:
22 jul 2020, 13:28
Ne igraju nacije nego drzave. To lozenje na cistokrvne nacije i slicnu logku primjerenu 30im i 40im godinama proslog stoljeca je malo bolesno. Niko ne moze Pogbi il bilo kome zabranit da se osjeca kao Francuz ili eskim ako mu je ku.rcu cejf. Uostalom normalnije je da crnac rodjen i odrastao u Francuskoj dozivljava Francusku ko svoju drzavu i igra za nju, nego ovo sto rade Srbi i Hrvati kojima su korijeni stoljecima u BiH.
Zasto smatrati nazadnim onog koji se samo pita koji je narod stvarno najtalentovaniji za taj fudbal !? Ovako imas takmicenje koje vrte kolonijalne sile i bogate zemlje sa jakom imigracijom. Dakle, formula za uspjeh na reprezentativnom nivou je porobljavanje ostatka svijeta i dovoljna kolicina novca ?

Za mene Ozil ne moze predstavljati Svabiju kao jedan Oliver Kahn, taman bio najbolji igrac svijeta. Svapski mentalitet, lik i pojavu nece imati nikada. Uzalud.

Iako nisam navijao za Hrvatsku iz drugih razloga, oni su bili najtalentovaniji narod za "balun" na svijetu u jednom trenutku. Kao mali narod od mozda maks. 8 miliona sa dijasporom izgubili su od ujedinjenih Francuskih kolonija cija repka meni ne pokazuje kako prosjecan Francuz zna s loptom, a to je ono sto me najvise zanima.

Bio sam na studentskom turniru "vani", mali fudbal. Svi strani studenti su organizovali ekipe u cijeloj drzavi. Recimo podrobili smo Somalijce koji su bili mrsavi i malo visociji. Nisu se mogli izgurati s nasima. Ali zato s Nigerijom smo imali bruku problema jer su ljudi ogromni, i tu smo ih uzeli na tehniku. To je pravo nacionalno takmicenje. Na kraju smo zavrsili drugi, izgubili u finalu od Grka.
Ima jedan "mali" problem. Nigdje se ne takmiče narodi između sebe (Ti bi radije gledao selekciju Bošnjaka ili selekciju Bosne i Hercegovine?), nego državne selekcije. Za državnu selekciju može igrati bilo koji igrač koji je državljanin te države. Njemačku ili Francusku predstavljaju njeni državljani u svakom smislu, tako i na fudbalskom terenu.
Ta tvoja priča da neko ne pripada tu je fašizam u malom, baš kao što smatraš da si ti isključivo Tuzlak zbog nekog porijekla ili mjesta rođenja, a ja ne mogu to postati ni da živim tu 1000 godina.

Porijeklo u 21. vijeku ne treba da igra skoro nikakvu ulogu. Bitno je samo ono što daješ zajednici kojoj pripadaš!
Suma sumarum etnički nacionalizam je malo naprednija verzija plemena i načina na koji su ljudi razmišljali prije nekih 3000 godina.
Let's talk about SIX baby!

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 22 jul 2020, 15:15

TheChief je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Hajde napisi kriterije da neko bude Francuz, pa da vidimo sta je Pogba? Evo po meni:

-poznavanje jezika: perfektno
-drzavljanstvo(pasos): posjeduje
-rodjen u Fr, odrastao, zavrsio skolu

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 22 jul 2020, 15:20

22 jul 2020, 15:15
TheChief je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Hajde napisi kriterije da neko bude Francuz, pa da vidimo sta je Pogba? Evo po meni:

Isto to ispunjava i Kolasinac za Njemacku, pa mi nisi odgovorio je li Svabo. Da li je ?

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 22 jul 2020, 15:20

ASD je napisao/la:
22 jul 2020, 14:39

Pa imaš donekle pravo.
Čar reprezentativnog fudbala je davno izgubljena. Ko iole prati fudbal to bi morao znati jer su se imigracijama izgubile vrijednosti koje je reprezentativni fudbal davao fudbalu.

Prije kad vidiš njemačke igrače. Znaš kakav je njihov fizički kapacitet igrača. Znaš kakvi su s loptom. Kakav stil igre gaje. Kakav im je mentalitet.
Danas je stil igre isti kod većine reprezentacija jer im igrači vuku porijeklo sa svih strana Svijeta i igraju za iste klubove kao i igrači iz drugih Reprezentacija.

Druga stvar. Nekada davno je većina igrača igrala u istoj ligi i bili su pravi reprezenti sistema.
Danas imaš igrače koji nikad nisu igrali u nekom sistemu, a predstavljaju taj sistem.

Što se mene lično tiče. Reprezentativni fudbal nikad manje zanimljiv nije bio i svejedno mi je što se odgađaju ta takmičenja.
Bas tako buraz. Volio sam reprezentativni fudbal jer puno toga govori o narodu iz kojeg dolazi. Imao sam priliku gledati razne nacije kako igraju. Znas kako se igraju turski derbiji, uz sukobe i naguravanja, kod njih svaka druga tekma na obicnom terminu zavrsi tucom. Timski duh nula bodova, poenta igra je ko ce zabiti ljepsi pogodak. S Kirgizima nismo nikada igrali, jer to je najkraci put za ostati bez noge. To su djeca planina, izuzetno zilava i zdrava, tehnike nemaju, samo trce i zabijaju se jedan u drugog. Sto ti ima smisla jer im je van terena glavna igra hrvanje, dok mi u kampusu pijemo kafu i pusimo, oni se 20m od nas hrvu do iznemoglosti. Afgani su recimo anarhija teska, svi na loptu. :mrgreen: Azeri su simpaticni, njih smo dobijali po 20 razlike ali ne odustaju. A najvece iznenađenje su mi bili siptari sa Kosova i Albanije, Kosovari puno bolje igraju. A na oko covjek primjeti koliko se razlikuju. Dosta Kosovara je svijetlo, plave kose i ociju, za razliku od Albanaca gdje je to rijetkost. Po meni tu ima mnogo albaniziranih Slavena. Bili smo najjaci na kampusu jedno vrijeme, iako nas je bilo jako malo. Tek kad su sastavili ekipu raznih nacionalnosti onda su nas dobili.
Epidaurus je napisao/la:
22 jul 2020, 14:50

Nazadno je davati sebi za pravo da odredjujes ko je pravi Svabo, Francuz, Englez, Bosnjak, Srbin itd itd. Uostalom koga boli ku.rac kojeg je nacionalnog porijekla ako je rodjen i odrastao u nekoj zemlji? To ga sigurno ne cini manje vrijednim i manje bitnim za tu drzavu. Pogledaj malo kakvo je javno mijenje o ljudima koji su sebi davali za pravo da stanovnike neke zemlje dijele na prave i krive pa razmisli.

Kad se vec dotices Özila, ku.rca bi on postao toliko dobar da se razvijao u Turskom, a ne u Njemackom omadinskom sistemu. Zivimo u 21om stoljecu i jako je nazadno svrstavati ljude u nacionalne torove. Svako ima pravo da se osjeca kako mu je ku.rcu cejf i apsolutno niko mu ne smije to pravo oduzimati sve dok nikog ne ugrozava.
Ako se radi o takmicenju naroda i nacija, gdje se istice patriotizam u prvi plan, onda je vazno. Od oka se vidi da Pogba nije pravi Francuz zbog fizike. To je po meni "cheat". Vjerovao ili ne, ljudi se rasno razlikuju od velicine cune do visine i korpulentnosti. A u fudbalu je fizika jako vazan faktor. Nemam ja nista protiv tih ljudi. Sta vise volio bi da vidim te Africke repke sa svojim pravim igracima. Takmicenje bi bilo jako, jako zanimljivo.

Ta vasa prica je otisla toliko daleko da danas imate trans zene u sportovima sa zenskom konkurencijom. Bas neki dan citam bila je borba MMA (cini mi se) između trans zene i prirodne zene, zavrsila tako da je trans razbila ovoj lobanju. Druga trans zena oborila 6 svjetskih rekorda u dizanju tegova za zene u jednom danu. Trazili ste gledajte. :rol:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 22 jul 2020, 15:22

Podsjeti me ovo na Harry Pottera i priču o čistokrvnosti u tom svijetu. Kako vidim, dosta ljudi je ovdje Slytherin :mrgreen:

Lijepo djetinjstvo

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 jul 2020, 15:24

Možel mi neko poslat formular za njemački pasoš, popunjavam dobar broj uvjeta.

Nadam se da će me forumska zajednica proglasit švabom.

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 22 jul 2020, 15:24

TheChief je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Nije sa lukom oko vrata svirao harmoniku ispod Ajfelovog tornja, ne može biti Francuz
Kolašinac ne može biti Njemac jer nije jodlovao u tradicionalnoj nošnji na Švarcvaldu tokom Oktoberfesta
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 22 jul 2020, 15:25

TheChief je napisao/la:
22 jul 2020, 15:20
TheChief je napisao/la:

Isto to ispunjava i Kolasinac za Njemacku, pa mi nisi odgovorio je li Svabo. Da li je ?
Svabo nije jer su Svabe iz jugozapadne Njemacke, a Sead je rodjen u Karlsruhe, grad koji ne pripada podrucju Svabije.

Ali njemacki je drzavljanin, i Nijemac, isto kao Thomas Muller, Gnabry, Sami Khedira i ostali. Izabrao je da igra za BiH (uzeo tzv. sportsko drzavljanstvo) zbog lične preferencije. :thumbup:

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 22 jul 2020, 15:29

Kakav skup nejebica
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 jul 2020, 15:29

znam parlati francuski, ne može mi niko oduzeti moje osjećaje da sam francuz
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 jul 2020, 15:33

Osim13 je napisao/la:
22 jul 2020, 15:29
Drkao sam na Valentinu Nappi, znači žabar sam.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jul 2020, 15:35

Osim13 je napisao/la:
22 jul 2020, 15:29
Voullez vous coucher avec moi?

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.