Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Pa evo od svega toga imamo izjave Ermina Čengića, nakon skupštine održane u februaru, te Dzuburov intervju za ** portal, koji je objavljen krajem maja. Tu se kao nešto stidljivo najavljivalo, ali kako vidim ništa konkretno se i dalje ne dešava. Pretpostavljam da bi za neke konkretne korake trebala da se sazove i skupština ali sve su prilike da ćemo ovako kako smo do sad funkcionisali to raditi i u narednom periodu...delinjo je napisao/la: ↑23 jul 2020, 13:01Dzumhiur je spominjao da ce promjentii statut,izgleda nista od toga samo suplja bila,da li se radi na tome uopste haj znaj.Vidljivo je pobosljanje fan shopa i drustvenih mreza,sve ostalo bgm napredak i ako ga ima,neprimjetan je.Dejan1921 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 12:45Ma sto posto brate...ja iskreno nemam kontakt niti znam ikoga ko radi u klubu, osim sto se ugodno pozdravim i ispricam sa uposlenim u fan shopu i ovim koji rade na produzenju clanskih i izdavanju godisnjih, tako da ne znam da li se ista radi na poboljsanju svega toga. Ali ako vec sada nismo krenuli u tom nekom pravcu, crno nam se pise kroz godinu, dvije. Konkurencija ce otici a nama ce biti kasno za bilo sta.
Ja nisam rekao da je pobjegla, ali da će u narednom periodu pobjeći ako mi nastavimo ovako da funkcionišemo. Ali svakako tri titule pitara i četiri Zrinjskog u proteklih sedam godina ne govore baš puno u naš prilog. Da ne govorim o koeficijentu koji ta dva kluba imaju u Evropi u poređenju s našim.
Ovo je dobar argument. Svakako raduje sto smo 5 od 7 godina bili u utrci do samog kraja, ali evidentno je da nam to nesto nedostaje. Sada imamo Amara, tako da je to velika prednost.Dejan1921 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 13:16Ja nisam rekao da je pobjegla, ali da će u narednom periodu pobjeći ako mi nastavimo ovako da funkcionišemo. Ali svakako tri titule pitara i četiri Zrinjskog u proteklih sedam godina ne govore baš puno u naš prilog. Da ne govorim o koeficijentu koji ta dva kluba imaju u Evropi u poređenju s našim.
Ja se u potpunosti slazem da je ova situacija jedna velika nepoznanica koja je bacila na koljena i puno vece sportske kolektive i firme od nas. Ne sumnjam da cemo i ovo prebroditi, jednistavno historija nas uci da nas nista nije moglo unistiti.Plavac87 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 13:24Možemo tu tezu posmatrati iz više uglova. Trenutno, ja ne znam o kakvom bježanju pričamo, malo prije sam rekao. Sve na papir, od infrastrukture do ekipe i stručnog štaba, da vidimo gdje smo mi a gdje su ostali.
Vi kako pričate pomislio bi čovjek "neko" postaje Bayern pa se treba prepasti. Posebno me iritira ignorisanje stanja ne samo kod nas, nego u svijetu. Pandemija. Ekonomska kriza. Propadaju preduzeća i firme giganti. Kod nas, "kako ne znate naći investitora". Ima negdje valjda drvo "investitor", prošetaš i ubereš košaru.
Ja evo iskreno od jutros pisem da treba biti realan zbog kompletne situacije ne samo kod nas nego u cijelom svijetu i da nije lako naci ni igraca ni platiti ga. Stvarno pokusavam biti realan sto mogu vise. Znam i sam da nije lako naci novac, nije niko zeljan doci i trositi pare na bh. fudbal. Ali opet eto ako uzmemo neku konkurenciju, Sarajevo ima vlasnika koji je milijarder, iza Borca stoji entitet i gura ih covjek koji je tamo bukvalno vlasnik zivota svih ljudi, Zrinjski isto ima golemu podrsku stranke koja u tom dijelu drzave “zari i pali”. Tuzla opet ima svog gazdu koji tu trosi svoj novac i ne zali ga ocigledno, ali hajde njih i ne gledam ko konkurenciju u svemu ovome. Tu smo mi i dalje i u igri smo, ali neke stvari moramo promijeniti ako zelimo tu da budemo i u narednom periodu.Plavac87 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 13:24Možemo tu tezu posmatrati iz više uglova. Trenutno, ja ne znam o kakvom bježanju pričamo, malo prije sam rekao. Sve na papir, od infrastrukture do ekipe i stručnog štaba, da vidimo gdje smo mi a gdje su ostali.
Vi kako pričate pomislio bi čovjek "neko" postaje Bayern pa se treba prepasti. Posebno me iritira ignorisanje stanja ne samo kod nas, nego u svijetu. Pandemija. Ekonomska kriza. Propadaju preduzeća i firme giganti. Kod nas, "kako ne znate naći investitora". Ima negdje valjda drvo "investitor", prošetaš i ubereš košaru.
Moj sastav po učinku iz sezone 19/20, 4-2-3-1 formacija:
Dejan1921 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 13:39Ja evo iskreno od jutros pisem da treba biti realan zbog kompletne situacije ne samo kod nas nego u cijelom svijetu i da nije lako naci ni igraca ni platiti ga. Stvarno pokusavam biti realan sto mogu vise. Znam i sam da nije lako naci novac, nije niko zeljan doci i trositi pare na bh. fudbal. Ali opet eto ako uzmemo neku konkurenciju, Sarajevo ima vlasnika koji je milijarder, iza Borca stoji entitet i gura ih covjek koji je tamo bukvalno vlasnik zivota svih ljudi, Zrinjski isto ima golemu podrsku stranke koja u tom dijelu drzave “zari i pali”. Tuzla opet ima svog gazdu koji tu trosi svoj novac i ne zali ga ocigledno, ali hajde njih i ne gledam ko konkurenciju u svemu ovome. Tu smo mi i dalje i u igri smo, ali neke stvari moramo promijeniti ako zelimo tu da budemo i u narednom periodu.Plavac87 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 13:24Možemo tu tezu posmatrati iz više uglova. Trenutno, ja ne znam o kakvom bježanju pričamo, malo prije sam rekao. Sve na papir, od infrastrukture do ekipe i stručnog štaba, da vidimo gdje smo mi a gdje su ostali.
Trebaju se i finansije staviti na papir, tu smo u losem stanju u odnosu na konkurenciju.Plavac87 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 13:24Možemo tu tezu posmatrati iz više uglova. Trenutno, ja ne znam o kakvom bježanju pričamo, malo prije sam rekao. Sve na papir, od infrastrukture do ekipe i stručnog štaba, da vidimo gdje smo mi a gdje su ostali.
Mamba1921 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 14:05Trebaju se i finansije staviti na papir, tu smo u losem stanju u odnosu na konkurenciju.Plavac87 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 13:24Možemo tu tezu posmatrati iz više uglova. Trenutno, ja ne znam o kakvom bježanju pričamo, malo prije sam rekao. Sve na papir, od infrastrukture do ekipe i stručnog štaba, da vidimo gdje smo mi a gdje su ostali.
Slažem se ja s tobom brate sve, ali realnost i činjenice govore da je Zrinjski uzeo četiri, pitari tri titule u proteklih sedam godina. Da su napumpali evropski koeficijent tako da su i jedni i drugi nosioci u pretkolu lige prvaka, a mi ne možemo biti ni u pretkolu Evropa lige. Da mogu lakše dovesti i platiti dobrog igrača nego mi. I ja ni jednom nisam rekao "bježe nam", nego "bježaće nam" nastavimo li po ovom principu i dalje. I da se treba na vrijeme početi raditi na nekim stvarima da se to ne bi desilo.Plavac87 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 14:03Dobro, 5arajevo ima vlasnika koji je milijarder. Šta mi imamo sa tim, šta možemo učiniti povodom toga? Sada i mi "moramo" naći vlasnika koji je parajlija? Ako je tako, teško, iz više razloga ali to je već druga tema. Ako nije tako, ok uzeli su titule, kako? I to je opet druga tema ali generalno, bar jedna titula je sramna, druga je punčeva, tek jedna da kažemo čista. Opet sto faktora. Pa pogledaš nas, da su imali situaciju kao mi, pitanje je gdje bi bili, jel' tako? I opet prošle sezone mi nikakvi, kažu "raspali se", nemamo milijardera, i tup, osam komada. Vadi nas Vico brate, nemoj da bi završili ligu ljubim ti glavić.
Ima stvari na koje ne možemo uticati direktno, indirektno da. Na primjer, ok, uložio je Vico u Borac ( čitaj Dodik pere pare), dovode igrače i mi tu ništa ne možemo direktno. Možemo indirektno biti bolji od njih pa će valjda neko negdje postaviti pitanje o ispravnosti ulaganja. Isto tako i ostali, od Zrinjskog do Citya. Tako da je situacija jako promjenjljiva i ne utiče na nju samo "imaju para" već i dosta drugih faktora od kojih na neke apsolutno ne možeš uticati. Tipa povrede ili pandemija između ostalog.
Sa druge strane, greške koje smo mi pravili, mi i plaćamo ceh. Ali da drugi negdje "bježe", apsolutno se ne slažem, bez obzira što trenutno jesmo u škakljivoj situaciji.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bvsic, Grbavica786, riki46 i 34 gosta.