FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 23 jul 2020, 13:09

Kakva konkurencija :mrgreen: :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 23 jul 2020, 13:11

delinjo je napisao/la:
23 jul 2020, 13:09
Kakva konkurencija :mrgreen: :mrgreen:

Lapsus, @Dejan napisao. Preletih, izvinjavam se.

Pojasni nam @Dejo, gdje bježe.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 23 jul 2020, 13:12

delinjo je napisao/la:
23 jul 2020, 13:01
Dejan1921 je napisao/la:
23 jul 2020, 12:45
delinjo je napisao/la:
23 jul 2020, 12:37
Ma znam ja to,nazalost je tako,mene najvise nervira uprava,jel moguce da ne mozemo nafatati sposobnog covjeka koji ce naci novac,znam da je to lakse reci ali Zeljo ima puno mocnih i utjecajnih ljudi.Moramo nesto po tom pitanju raditi ,slozit ces se..
Ma sto posto brate...ja iskreno nemam kontakt niti znam ikoga ko radi u klubu, osim sto se ugodno pozdravim i ispricam sa uposlenim u fan shopu i ovim koji rade na produzenju clanskih i izdavanju godisnjih, tako da ne znam da li se ista radi na poboljsanju svega toga. Ali ako vec sada nismo krenuli u tom nekom pravcu, crno nam se pise kroz godinu, dvije. Konkurencija ce otici a nama ce biti kasno za bilo sta.
Dzumhiur je spominjao da ce promjentii statut,izgleda nista od toga samo suplja bila,da li se radi na tome uopste haj znaj.Vidljivo je pobosljanje fan shopa i drustvenih mreza,sve ostalo bgm napredak i ako ga ima,neprimjetan je.
Pa evo od svega toga imamo izjave Ermina Čengića, nakon skupštine održane u februaru, te Dzuburov intervju za ** portal, koji je objavljen krajem maja. Tu se kao nešto stidljivo najavljivalo, ali kako vidim ništa konkretno se i dalje ne dešava. Pretpostavljam da bi za neke konkretne korake trebala da se sazove i skupština ali sve su prilike da ćemo ovako kako smo do sad funkcionisali to raditi i u narednom periodu...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 jul 2020, 13:13

Nisu pobjegli ali to vise govori o njima nego o nama,Amar bi sa njihovim uslovima cuda pravio da se ne lazemo :mrgreen: :mrgreen:

To ti pricam Dejo,bukvalno se usutili,ni traga ni glasa od skupstine,statuta :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 23 jul 2020, 13:16

Plavac87 je napisao/la:
23 jul 2020, 13:08
Gdje pobjegla konkurencija @Delinjo? Pojasni malo.
Ja nisam rekao da je pobjegla, ali da će u narednom periodu pobjeći ako mi nastavimo ovako da funkcionišemo. Ali svakako tri titule pitara i četiri Zrinjskog u proteklih sedam godina ne govore baš puno u naš prilog. Da ne govorim o koeficijentu koji ta dva kluba imaju u Evropi u poređenju s našim.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 23 jul 2020, 13:20

Dejan1921 je napisao/la:
23 jul 2020, 13:16
Plavac87 je napisao/la:
23 jul 2020, 13:08
Gdje pobjegla konkurencija @Delinjo? Pojasni malo.
Ja nisam rekao da je pobjegla, ali da će u narednom periodu pobjeći ako mi nastavimo ovako da funkcionišemo. Ali svakako tri titule pitara i četiri Zrinjskog u proteklih sedam godina ne govore baš puno u naš prilog. Da ne govorim o koeficijentu koji ta dva kluba imaju u Evropi u poređenju s našim.
Ovo je dobar argument. Svakako raduje sto smo 5 od 7 godina bili u utrci do samog kraja, ali evidentno je da nam to nesto nedostaje. Sada imamo Amara, tako da je to velika prednost.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 23 jul 2020, 13:24

Možemo tu tezu posmatrati iz više uglova. Trenutno, ja ne znam o kakvom bježanju pričamo, malo prije sam rekao. Sve na papir, od infrastrukture do ekipe i stručnog štaba, da vidimo gdje smo mi a gdje su ostali.

Vi kako pričate pomislio bi čovjek "neko" postaje Bayern pa se treba prepasti. Posebno me iritira ignorisanje stanja ne samo kod nas, nego u svijetu. Pandemija. Ekonomska kriza. Propadaju preduzeća i firme giganti. Kod nas, "kako ne znate naći investitora". Ima negdje valjda drvo "investitor", prošetaš i ubereš košaru.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 jul 2020, 13:29

E ovo ne volim kod tebe plavac,samo pravo i jednosmjerno i to je to.Pa investitor se treba traziti,nece pobogu on sam doci i moliti da ulozi,a imam osjecaj ljudi u klubu bas tako i misle,neka nas sto cemo se muciti ,naci ce on nas.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 jul 2020, 13:34

A kako mi mozemo znati da se ne trazi nesto novo? Nit je bila Skupstina nit je neko javno izasao i rekao nesto suprotno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 23 jul 2020, 13:34

Plavac87 je napisao/la:
23 jul 2020, 13:24
Možemo tu tezu posmatrati iz više uglova. Trenutno, ja ne znam o kakvom bježanju pričamo, malo prije sam rekao. Sve na papir, od infrastrukture do ekipe i stručnog štaba, da vidimo gdje smo mi a gdje su ostali.

Vi kako pričate pomislio bi čovjek "neko" postaje Bayern pa se treba prepasti. Posebno me iritira ignorisanje stanja ne samo kod nas, nego u svijetu. Pandemija. Ekonomska kriza. Propadaju preduzeća i firme giganti. Kod nas, "kako ne znate naći investitora". Ima negdje valjda drvo "investitor", prošetaš i ubereš košaru.
Ja se u potpunosti slazem da je ova situacija jedna velika nepoznanica koja je bacila na koljena i puno vece sportske kolektive i firme od nas. Ne sumnjam da cemo i ovo prebroditi, jednistavno historija nas uci da nas nista nije moglo unistiti.

Medjutim, evidentno je da pojedini konkurenti, tj njihove uprave, na ne znam koje nacine, smognu snage da obezbijede, hajmo reci, vise novca za skuplja i provjerenija fudbalska imena. Zadnjih godina cesto smo imali situaciju da nismo bili u stanju kompletirati ekipu na nacin na koji smo zeljeli. Ove godine, ruku na srce, imamo izuzetno izbalansiran kadar, gdje je jedina falinka krilo. Ja sam uvjeren da ce to krilo i doci, ja sutra ja za mjesec dana. Ovdje se svodi sve na to da li imamo snage, tj da li smo u Amaru dobili taj X faktor koji nam je cesto nedostajao zadnjih godina da uzmemo taj trofej. Ja iskreno mislim da je to moguce i da je to realno. Jednostavno, potkrada se misao da mozda nismo u mogucnosti, kao klub, obezbijediti strucnom stabu ono sto njima treba i ono sto oni žele.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 23 jul 2020, 13:35

delinjo je napisao/la:
23 jul 2020, 13:29
E ovo ne volim kod tebe plavac,samo pravo i jednosmjerno i to je to.Pa investitor se treba traziti,nece pobogu on sam doci i moliti da ulozi,a imam osjecaj ljudi u klubu bas tako i misle,neka nas sto cemo se muciti ,naci ce on nas.

Ne, griješiš, isto bi ja mogao reći za tebe. Krilo i u zid. Golman i u zid. Investitor i u zid. Ja pokušavam da objasnim, samo razgovaramo na kraju krajeva, nije.ovde ničija sveto pismo. Apsolutno znam šta hoćete reći, čak se i slažem sa vam do određene granice.

Druže, svjesniji sam situacije nego ti, uz svo dužno poštovanje, ali nije to baš tako, treba, daj, sad i odma. Dalje, kako znaš da se ne radi ništa u tom pravcu? I kada pričamo o ovim krupnim stvarima, treba gledati sve aspekte, ne samo jedan ili dva. Ne možeš zanemariti koronu yebem mu miša, samo na kartama boga pitaj koliko stotina milja smo skiknuli.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 23 jul 2020, 13:39

Plavac87 je napisao/la:

Ja evo iskreno od jutros pisem da treba biti realan zbog kompletne situacije ne samo kod nas nego u cijelom svijetu i da nije lako naci ni igraca ni platiti ga. Stvarno pokusavam biti realan sto mogu vise. Znam i sam da nije lako naci novac, nije niko zeljan doci i trositi pare na bh. fudbal. Ali opet eto ako uzmemo neku konkurenciju, Sarajevo ima vlasnika koji je milijarder, iza Borca stoji entitet i gura ih covjek koji je tamo bukvalno vlasnik zivota svih ljudi, Zrinjski isto ima golemu podrsku stranke koja u tom dijelu drzave “zari i pali”. Tuzla opet ima svog gazdu koji tu trosi svoj novac i ne zali ga ocigledno, ali hajde njih i ne gledam ko konkurenciju u svemu ovome. Tu smo mi i dalje i u igri smo, ali neke stvari moramo promijeniti ako zelimo tu da budemo i u narednom periodu.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 23 jul 2020, 13:43

Plavac87 je napisao/la:
23 jul 2020, 12:39
Sastavite ekipu po imenima, iz naše lige. Da vidimo otprilike gdje smo igrački mi a gdje ostali. Sa pet zamjena recimo.
Moj sastav po učinku iz sezone 19/20, 4-2-3-1 formacija:

Brkić - Dvojba između njega i Kovačevića, ali Vladan je ovu slabije branio nego prijašnju
Cipetić - Najbolji asistent lige uz Karića
Jakovljević - po inStat indexu najbolje ocijenjen igrač lige na polusezoni, siguran kao i uvijek
Šerbečić - također prema inStatu među 5 najbolje ocijenjenih igrača
Radović - najbolji asistent među lijevim bekovima drugu sezonu zaredom
Vranješ - nosilac Borca. drugi strijelac lige s još nekoliko igrača
Alispahić - maestro
Štilić - nema potrebe ništa objašnjavat
Brandao - najefikasnije krilo lige, mada nije toliko često ni igrao čisto krilo ali opet zasluženo
Fanimo/Tatar - dvojba između njega i Tatara, imaju sličan učinak. Tatar nije bio konstantan ove sezone, ali je golovima u drugoj polusezoni osvojio pitarima titulu. Dao 6 golova, od toga 4 u drugoj polusezoni, od koja su 3 za pobjedu bila (2 protiv Borica i 1 protiv MDK). Fanimo je malo konstaniji bio jer malo više "razgodio" učinak ali i treba uzeti da je igrao u slabijoj ekipi. I više liči na krilo od Tatara zbog karakteristika. Ne znam, ovo između njih dvojice je u bobu, stvar je ukusa ko koga od njih dvojice više preferira.
Ahmetović - najbolji strijelac lige. mada da je Krpić ostao ne vjerujem da bi to bio slučaj. U svakom slučaju zasluženo.

Eh sad ovo ako me pitaš za sastav čisto na osnovu imena, ne znam šta bih ti rekao. Tu bi vjerovatno uletili imena tipa Sušić, Zakarić, Jovanović itd.

Brkić/Kovačević - Radović, Šerbečić. Jovanović, Cipetić - Sušić, Alispahić - Brandao, Štilić, Zakarić - Ahmetović

Klupa: Ubiparip, Rahmanović, Sadiković, Fanimo, Tatar, jedan od Brkić/Kovačević, Jakovljević

Ovo je čisto na osnovu imena, može bit da će lupam Juričić biti bolji od Ahmetovića ili Fanimo od Zakarića. Zato mi je nezahvalno govoriti, evo nisam nabrojao Zeca, a realno kad je zdrav jedan je od najboljih igrača lige. Ili Lendrića koji ako bude u formi, može popišat ovu ligu. Evo i Dadu sam na klupu stavio, a realno su on i Meša najbolji tandem centralnih veznih u ligi bili ove sezone. Tako da ovaj drugi sastav ne uzimaj za ozbiljno.

Ja bih više da poredimo ekipe na drugačiji način. Mada sam to planirao kad krene liga, jer ću možda doći još koji igrač do 1. augusta u najjače ekipe. Uglavnom ideja je porediti ekipe po linijama tima.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 23 jul 2020, 13:43

Lendric me pozitivno iznenadio na ovim pripremnim, bio sam pesimistican sto se tice njega ali poceo se truditi cim je malo konkurencije dobio. Bekric je takodjer imao finih momenata za divno cudo.

Po meni nam je golman najveci problem, ne mogu vjerovati da ulazimo u sezonu sa prelosim Ericem i veteranom Fejzicem. Eric ce nas kostat bruku bodova siguran sam.
FKŽ !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 jul 2020, 13:53

Lendric ko da je na nekim drogama. :D
On se polomi svaku prijateljsku ko da se igra za bodove. I ostali se stvarno trude fino, nema opustanja puno, ali on stvarno grize.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 23 jul 2020, 14:03

Dejan1921 je napisao/la:
23 jul 2020, 13:39
Plavac87 je napisao/la:

Ja evo iskreno od jutros pisem da treba biti realan zbog kompletne situacije ne samo kod nas nego u cijelom svijetu i da nije lako naci ni igraca ni platiti ga. Stvarno pokusavam biti realan sto mogu vise. Znam i sam da nije lako naci novac, nije niko zeljan doci i trositi pare na bh. fudbal. Ali opet eto ako uzmemo neku konkurenciju, Sarajevo ima vlasnika koji je milijarder, iza Borca stoji entitet i gura ih covjek koji je tamo bukvalno vlasnik zivota svih ljudi, Zrinjski isto ima golemu podrsku stranke koja u tom dijelu drzave “zari i pali”. Tuzla opet ima svog gazdu koji tu trosi svoj novac i ne zali ga ocigledno, ali hajde njih i ne gledam ko konkurenciju u svemu ovome. Tu smo mi i dalje i u igri smo, ali neke stvari moramo promijeniti ako zelimo tu da budemo i u narednom periodu.

Dobro, 5arajevo ima vlasnika koji je milijarder. Šta mi imamo sa tim, šta možemo učiniti povodom toga? Sada i mi "moramo" naći vlasnika koji je parajlija? Ako je tako, teško, iz više razloga ali to je već druga tema. Ako nije tako, ok uzeli su titule, kako? I to je opet druga tema ali generalno, bar jedna titula je sramna, druga je punčeva, tek jedna da kažemo čista. Opet sto faktora. Pa pogledaš nas, da su imali situaciju kao mi, pitanje je gdje bi bili, jel' tako? I opet prošle sezone mi nikakvi, kažu "raspali se", nemamo milijardera, i tup, osam komada. Vadi nas Vico brate, nemoj da bi završili ligu ljubim ti glavić.

Ima stvari na koje ne možemo uticati direktno, indirektno da. Na primjer, ok, uložio je Vico u Borac ( čitaj Dodik pere pare), dovode igrače i mi tu ništa ne možemo direktno. Možemo indirektno biti bolji od njih pa će valjda neko negdje postaviti pitanje o ispravnosti ulaganja. Isto tako i ostali, od Zrinjskog do Citya. Tako da je situacija jako promjenjljiva i ne utiče na nju samo "imaju para" već i dosta drugih faktora od kojih na neke apsolutno ne možeš uticati. Tipa povrede ili pandemija između ostalog.

Sa druge strane, greške koje smo mi pravili, mi i plaćamo ceh. Ali da drugi negdje "bježe", apsolutno se ne slažem, bez obzira što trenutno jesmo u škakljivoj situaciji.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Mamba1921
Kontakt:

Post Postao/la Mamba1921 » 23 jul 2020, 14:05

Plavac87 je napisao/la:

Trebaju se i finansije staviti na papir, tu smo u losem stanju u odnosu na konkurenciju.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 23 jul 2020, 14:06

https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov. ... 7.2020.pdf

onih 50.000 KM sto smo dobili od Kantona je za 100-godišnjicu
moSa ljoŽe

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 23 jul 2020, 14:14

Mamba1921 je napisao/la:
23 jul 2020, 14:05
Plavac87 je napisao/la:

Trebaju se i finansije staviti na papir, tu smo u losem stanju u odnosu na konkurenciju.

Apsolutno ali i to je promjenjljiv faktor. Prije pet godina mi smo bili ti su sa finansijama bili dominantni a trenutno nismo i tu se slažemo. Opet, to nije jedini faktor koji garantuje uspjeh ili šta ko već neko od nas smatra relevantnim.

@braco, samo dok se saberem, odgovoriću ti.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 23 jul 2020, 14:15

Plavac87 je napisao/la:
23 jul 2020, 14:03
Dobro, 5arajevo ima vlasnika koji je milijarder. Šta mi imamo sa tim, šta možemo učiniti povodom toga? Sada i mi "moramo" naći vlasnika koji je parajlija? Ako je tako, teško, iz više razloga ali to je već druga tema. Ako nije tako, ok uzeli su titule, kako? I to je opet druga tema ali generalno, bar jedna titula je sramna, druga je punčeva, tek jedna da kažemo čista. Opet sto faktora. Pa pogledaš nas, da su imali situaciju kao mi, pitanje je gdje bi bili, jel' tako? I opet prošle sezone mi nikakvi, kažu "raspali se", nemamo milijardera, i tup, osam komada. Vadi nas Vico brate, nemoj da bi završili ligu ljubim ti glavić.

Ima stvari na koje ne možemo uticati direktno, indirektno da. Na primjer, ok, uložio je Vico u Borac ( čitaj Dodik pere pare), dovode igrače i mi tu ništa ne možemo direktno. Možemo indirektno biti bolji od njih pa će valjda neko negdje postaviti pitanje o ispravnosti ulaganja. Isto tako i ostali, od Zrinjskog do Citya. Tako da je situacija jako promjenjljiva i ne utiče na nju samo "imaju para" već i dosta drugih faktora od kojih na neke apsolutno ne možeš uticati. Tipa povrede ili pandemija između ostalog.

Sa druge strane, greške koje smo mi pravili, mi i plaćamo ceh. Ali da drugi negdje "bježe", apsolutno se ne slažem, bez obzira što trenutno jesmo u škakljivoj situaciji.
Slažem se ja s tobom brate sve, ali realnost i činjenice govore da je Zrinjski uzeo četiri, pitari tri titule u proteklih sedam godina. Da su napumpali evropski koeficijent tako da su i jedni i drugi nosioci u pretkolu lige prvaka, a mi ne možemo biti ni u pretkolu Evropa lige. Da mogu lakše dovesti i platiti dobrog igrača nego mi. I ja ni jednom nisam rekao "bježe nam", nego "bježaće nam" nastavimo li po ovom principu i dalje. I da se treba na vrijeme početi raditi na nekim stvarima da se to ne bi desilo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: svemalim1 i 45 gostiju.