FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Argentina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Argentina » 29 jul 2020, 00:12

LjoZee je napisao/la:
28 jul 2020, 23:38
Bas da vidimo Blazevica na krilu kakav je jer se pricalo cini mi se da je i igrao on tu poziciju prije tj. desno krilo.
Samo da je pregrmiti prvo kolo, u drugom se vraca bar Alispahic i mozda jos neko. Svakako i sam Alispahic je ogroman plus u veznom redu.
Meni bolje igra poziciji beka i dobar je s bekovske pozicije u napadu, dobro se ubacuje. Nije mi klasicno krilo
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 jul 2020, 00:17

Argentina je napisao/la:
29 jul 2020, 00:12
Meni bolje igra poziciji beka i dobar je s bekovske pozicije u napadu, dobro se ubacuje. Nije mi klasicno krilo
Njemu i jeste prirodna pozicija desni bek, ali ispalo je ovako da ce se povuci prema naprijed ovu utakmicu. Vidjet cemo kakav ce biti ako bude igrao to. Svakako, nije on planiran tu, ali ako sta dobro pokaze moze za ovako kad je potrebno posluziti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Nemir14
Kontakt:

Post Postao/la Nemir14 » 29 jul 2020, 01:00

Nije valjda da neće ni Luka ni Štila igrati? Pa ovo će biti rezervni sastav maltene u sredini i napadu...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 jul 2020, 01:04

Nemir14 je napisao/la:
29 jul 2020, 01:00
Nije valjda da neće ni Luka ni Štila igrati? Pa ovo će biti rezervni sastav maltene u sredini i napadu...
Pa tako i dodje otprilike. Odbrana iz prvog sastava, a gornji dio samo Sadikovic.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 29 jul 2020, 08:13

Nemir14 je napisao/la:
29 jul 2020, 01:00
Izgleda da je tačno.Bit će zeznuto bez 4,5 igrača...

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 29 jul 2020, 08:14

Brkooo je napisao/la:
29 jul 2020, 00:10
delinjo je napisao/la:
29 jul 2020, 00:07
brkooo sretan rodjendan
:ljepota:
Hvala ti bracika
Sretan rodjendan! :bih:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 29 jul 2020, 08:15

Mujezinovića što dalje držati od Grbavice, frajer je očajan u svim segmentima igre
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 29 jul 2020, 09:08

ReX je napisao/la:
28 jul 2020, 17:25
FoxMulder je napisao/la:
28 jul 2020, 15:52
Brkooo je napisao/la:
28 jul 2020, 15:23
Zar je toliko tesko pokazati malo transparentnosti i bar za dresove napisati na zvanicnoj stranici kluba, ovo sto je @ubipitar napisao: "Stigla je kompletna oprema, čak i zimska, osim dizajniranog dresa. Dok ne stigne igrat ćemo u dresovima iz makronovog kataloga."
I jos dodati da isporuka dizajniranih dresova kasni zbog covid-19..
Ma ovo oko dresova je cirkus.
Od samog pocetka blamiranje sa naslovom "FK Željezničar potpisao najveći sponzorski ugovor u historiji Kluba i bh. sporta", a nigdje informacija kolika je cifra etc. Nadam se da je tako ali eto vjerujte nam na rijec. :lol:
To ti neki finansijski inspektor pa hoćeš da znaš detalje ugovora sa tehničkim sponzorom ili pitaš za druga?
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 29 jul 2020, 10:40

Mamba21 je napisao/la:
29 jul 2020, 08:15
Mujezinovića što dalje držati od Grbavice, frajer je očajan u svim segmentima igre
Ne kontam vise ove gluposti daleko od Grbavice, kakve su vam to fore?
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 29 jul 2020, 10:46

3 dana pred ligu jos uvijek nismo predstavili dresove,planirana 2 prvotimca odlaze,najbolji igrac povrijedjen,sa Zecom ne znas na cemu si. Ludnica. Idemo po tu titulu za 100 godina kluba !
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 29 jul 2020, 10:56

Bice Zeljo opet sampion. Nekada se ova nasa pjesma,nekako po navici vezivala za nas. Kao nesto prirodno,kao nesto sto je dio nas. Jer smo ipak najtrofejniji i najpopularniji klub u drzavi.
Ali ova pjesma kao da nas je vremenom uljuljala,i nismo svjesni da vrijeme kako promice,sve vise zvuci jadno i nostalgicno. Mi jesmo kako Osim rece,klub nostalgicara i ima u tome mnogo ljepote i emocija,ali u ovom slucaju nam ta pjesma ostaje samo kao lijepa uspomena.
Mene pocinje da nervira iskreno,jer zelim da se trgnemo,jer me nervira to kao da kukamo sami nad sobom,a nista posebno ne radimo da to ostvarimo.
Nijemo gledamo kako se oko nas desavaju stvari,kako nam pakuju,kako nam se smiju u facu. Jer nas vole vidjeti ponizene,jadne,kako se gasimo,kako nestajemo.
Milion puta sam istakao,kako je Zeljo klub radnicke klase klub emocija i klub iz inata. A nismo vise mi ni samo puka radnicka klasa. Ima nas i jaki i mocnih,ima nas i sposobnih da napravimo od ovog kluba ponovno sampiona.
Jer mu smo sampionski klub od samog svog nastanka.
Prosli smo 3 drzave,3 rezima,2 rata i nisu nas ugasili.
Uvijek smo iz inata i iz ljubavi bili jaci od rezimskih,stranackih projekata.
Evo i sad kad su nas stigli i Sarsjevo i Zrisnjki,opet smo mi vlastitim glupostima izgubili 3 titule,ne racunam ovu koronsku.
Sve je u sustini do nas. Nije prvi put da smo bili i bez love i bez podrske i vlasti i saveza.
Prolazili smo mi i poslije rata i gore stvari. Da ih sad ne napominjem.
Ali su uvijek iz inata dolazili neki mocni ljudi koji su voljeli i pomagali klub.
Tacno je da mi nikad nismo kapitalizirali na duze staze to,ali i to se uz pamet rad moze uraditi.
Ja opet pozivam svakog onog ko moze pomoci klubu,svakog onog ko moze doprijeti do jakih i mocnih Zeljovaca,da pomognemo da se udruzimo.
Ni jedan klub nema ono sto mi imamo. Imamo tradiciju,ime,stadion,infrastrukturu,ogromnu bazu navijaca.
Ako jedan Dzeko kaze da je duznost svih nas da pomognemo za dvoranu Mejdan. Pa se ja pitam,jeli duznost da pomognemo nasem Zelji.
Kako Zeljovce druge ne boli i iritira pjesma bice Zeljo opet sampion,a da nista ne radimo da on to zaista bude.
Previse smo se uspavali,i ocekujemo cuda od jednog ili dva covjeka. Pa vala ako i taj jedan covjek hoce da je za sve glavni,pa ne moze jarane,vidis da ti treba podrska.
Teska je situacija,mnogi za hljeba nemaju,i sam ne zbog korone ali zbog nekih drugih stvari,se krpim trenutno. Bice bolje abd,ali imam zelju da pomognem koliko mogu.
Vjerujte da ovi nasi jaci ljudi,od biznismena,bivsih igraca,svojim primjerom pokazu,vjerujte da bi i ova "sirotinja"pomogla jos vise.
Ne mogu da shvatim da neko ne vidi potencijal koji klub ima.
Ma ne mogu ni da shvatim kako ljude emocije ne povuku.
Ja godinu dana ne mogu trpit da je neko bolji od nas,a kamoli 8 godina.
Ide nam 100 godina kluba,ako nas i taj jubilej ne trgne da se vratimo na stare navike. Bojim se da cemo nekako utoniti u prosjecnost.
Nama treba kolektivno budjenje.
Jedan Juventus je izbacen u 2 ligu,a kako se vratio .
To jest neuporedivo donekle,ali nisu ga napusili ni igraci ni navijaci.
To je svetinja. Pa mozemo mi imati sve u zivotu ali nasa svetinja,djetinstvo i prve pobijede je nesto sto nema cijenu.
Ja bi za to uvijek imao "vremena".
Pomozimo nasem klubu da nam nase pjesme opet znace i oslikavaju nas u pravom svjetlu.
Bice Zeljo opet sampion.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 29 jul 2020, 11:24

Nije prvi put da smo bili i bez love i bez podrske i vlasti i saveza
Realno treba biti opasno đubre pa reći da vlast i savez nisu pomagali Želji, ako ništa zbog ljudi koji poturaju svoja leđa, lobiraju i čupaju gdje treba

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 29 jul 2020, 11:30

perodeformero je napisao/la:
29 jul 2020, 11:24
Nije prvi put da smo bili i bez love i bez podrske i vlasti i saveza
Realno treba biti opasno đubre pa reći da vlast i savez nisu pomagali Želji, ako ništa zbog ljudi koji poturaju svoja leđa, lobiraju i čupaju gdje treba
Ma znas na sta misli barba. Mozda se pogresno izjasnio. Mislio je na podrsku saveza, tj nedostatak iste.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 29 jul 2020, 11:34

Barba da ti ne citiram kompletan post, istog sam misljenja kao ti bio nakon prekida prvenstva, mislio sam ako nas ovo ne ujedini i ne probudi sve, nece nikad nista. Znam po sebi koliko me sve to pogodilo, od one Krupe, penala u Bijeljini, prokockanih 0-3 u 90 minuti, licenca, prekid zbog korone...barem sam mislio da ce neki Zeljovci, a znamo svi da ih ima i milionera i multimilionera, iz nekog inata doci, pomoci, sad pred godinu u kojoj slavimo sto godina kluba. Znam i ja sam da je za neke promjene u funkcionisanju kluba potrebno vremena, ali sam makar ocekivao da dok se na tome radi, ako se uopste i radi, i ako uopste ima zainteresovanih ljudi da ucestvuju u tome, malo pogura da se makar tim dobar spremi za ligu, da budemo ful konkurentni u borbi za trofeje. Treba reci da je ovaj prelazni rok los, u tom smislu ako mislimo ici na titulu, da nas u svemu vadi to sto smo imali neki solidan kostur od prosle sezone. I evo par dana pred pocetak prvenstva mi pricamo o tome da bi mozda prodali dvojicu vrlo bitnih igraca iz prvih 11.
Ja uvijek kazem treba krenuti od sebe. Ja sam evo redovan u fan shopu kao kupac, ovih dana cu otici i na pet clanskih karata iz svoje kuce kupiti pet godisnjih karata za jug. Makar korona ne dozvolila ni jednu utakmicu da pogledam do kraja sezone. Usporedbe radi cifra koju ja dam na Zelju u jednoj godini u odnosu na ono sto zaradjujem, je kao da neko ko ima milione da stotine hiljada.
Nazalost Barba, mislim da nas sve ovo u globalu nije na kraju probudilo i bojim se kuda ce da vodi. Ali znam sigurno sta god da se desi da cemo ti, ja, i svi ovi divni momci ovdje sto pisu stajati na tribini i podrzavati naseg Zelju. A ovim ostalim na obraz.
Zadnja izmjena: Dejan1921, dana/u 29 jul 2020, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 jul 2020, 11:35

Danas se dobro, dobro cuvati povreda. U velikom klincu smo sto se toga tice.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 29 jul 2020, 11:42

LjoZee je napisao/la:
29 jul 2020, 11:35
Danas se dobro, dobro cuvati povreda. U velikom klincu smo sto se toga tice.
kombinovani sastav dns izvesti da samo prodje hairli i bez povreda i da se spremamo za ludnicu :opaopa:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 29 jul 2020, 11:50

Da li bi bilo moguce sprovesti sljedecu akciju:

Da se velikim firmama u BiH, u zamjenu za visegodisnje sponzorstvo, da ime tribine po uzoru na Barcelonu (camp nou) ili ManUnited (oldtrafford).

Lupam, ponudis ime firme da se nadje na tribini sjever umjesto bijelih stolica Fk Zeljo? 500.000km za godinu, i tribina nosi ime Bhtelecom sjeverna tribina stadiona Grbavica. Tako isto za istok i jug. Svakako to nije relevantno ni stetno, kada se popuni stadion ne vidi se koje su boje stolice.

Zamislite kako bi to izgledalo, na sjeveru narandzaste stolice BHTelecom, na istoku lupam zelene stolice Bingo, na jugu lupam zute stolice Hifa Group. I ko ponudi najvise, pored statusa zlatnog sponzora, dobijes reklamu na dresovima kao generalni sponzor?

Da li je ovo izvodivo? Moze li neko ugrubo neku maketu nacrtati sa ovim prijedlogom?

Barceloni na jednoj tribini stoji Nike, na drugoj Rakuten a na trecoj Beko.

slika

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 jul 2020, 11:55

Ovo sto nas prenosi Arena se treba maksimalno iskoristiti sto se tice tih reklama. Nije isto kad te prenosi Arena pa moze naroda vise gledati i MojaTv. Dobra je ideja, Kera.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 29 jul 2020, 11:59

LjoZee je napisao/la:
29 jul 2020, 11:55
Ovo sto nas prenosi Arena se treba maksimalno iskoristiti sto se tice tih reklama. Nije isto kad te prenosi Arena pa moze naroda vise gledati i MojaTv. Dobra je ideja, Kera.
Ovo je samo prijedlog za koji bih volio da mozda marketing sluzba pogleda. Ja ne znam kome bi to se moglo poslati cisto da uzme u razmatranje. Mislim da je to izvodivo, a pogotovo bi bilo dobro, sto si ti rekao, da je sada prazan stadion i to bi se bas vidjelo u toku citavog prenosa.

Jbt kad moze jedna barcelona nakaciti beko i rakutem reklamu u boji stolica, zasto to mi ne bi pokusali? Vec je to prisutno sa bht stolicama na istoku. Ne vidim razlog zasto bi ovo neko osporio, kad to radi jedan manchester.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 jul 2020, 12:02

To je posao marketing sluzbe. Za to se njima treba obratiti.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Maestro^^ i 34 gosta.