FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 29 jul 2020, 01:50

Zato sto menageri s kojima radis nemaju taj domet. Ako mislite da je samo kvalitet taj koji prodaje igrace varate se. Najvecu ulogu imaju menageri. Ako radis sa Bilalagicem sigurno neces prodati djete u mancester city.
Isto tako, sigurno neces dobiti ponudu man c. ako nemas ljude koji ce dovesti skaute istog da prate klub ili igraca.

Stvar je da od 100 talenata ekstra levela najcesce isplivaju oni sa jakim agentima a ne oni sa jakim znanjem.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 29 jul 2020, 01:51

feniksptica je napisao/la:
29 jul 2020, 00:52
Cijela strana i jedna i druga ce nam bit krila i napad i odbrana. Jos kad bi imali jednog stopera krilo da moze potegnut kad treba i dosta.
Kao Sedin Torlak birvaktile :D

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 29 jul 2020, 01:52

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 jul 2020, 01:25

jedva cekam kad prosirimo skauting na Afriku :bow: :njanjanja:
Pa kada nam dodje neki mladi garo ala Adukor :ljepota:
Ili neki ludjacki napadac :beba:
Može li ovakav jedan :mrgreen:
slika
Pogodi ko je :D
® GONGASHI POWERHOUSE ®

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jul 2020, 01:53

Derdiyok je napisao/la:
29 jul 2020, 01:52

jedva cekam kad prosirimo skauting na Afriku :bow: :njanjanja:
Može li ovakav jedan :mrgreen:
slika
Pogodi ko je :D
Ako je stoper stavit cu te na listu gnjavatora
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 29 jul 2020, 02:03

Pantelija je napisao/la:
29 jul 2020, 01:50
Zato sto menageri s kojima radis nemaju taj domet. Ako mislite da je samo kvalitet taj koji prodaje igrace varate se. Najvecu ulogu imaju menageri. Ako radis sa Bilalagicem sigurno neces prodati djete u mancester city.
Isto tako, sigurno neces dobiti ponudu man c. ako nemas ljude koji ce dovesti skaute istog da prate klub ili igraca.

Stvar je da od 100 talenata ekstra levela najcesce isplivaju oni sa jakim agentima a ne oni sa jakim znanjem.
Kad si vec spomenuo menadžere, agente i Manchester City, odmah mi pao na pamet slucaj iz 2012 godine. Tada su pojedini naši portali (plačeni naravno) pisali o dvojcu iz Tuzle, Ervinu Jusufoviću i Semiru Musiću, kao o nogometnim čudima, koji imaju dobre menadžere i koje će neki skauti odvesti na probu u City.Iako nisam vjerovao, fakat njih dvojica otišla u City na probu, ubrzo u novinama i portalima, prica kako su zadovoljili i da ce ih City ubrzo, ponovo kontaktirati.2020 godina, Jusufovic davno batalio fudbal, Musić prošlu sezonu bio rezerva rezervi u Čeliku :rol:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 jul 2020, 02:06

29 jul 2020, 01:47
AlfredNobel je napisao/la:
29 jul 2020, 01:35

:thumbup:
Ovdje ljudi okrenu odmah na negativu
Nemamo sta fuliti yebote, momak talenat samo takav..jedva cekam kad prosirimo skauting na Afriku :bow: :njanjanja:
Ma znaš koliko me to zanima.. Svakako sam prihvatio da ovdje na prste jedne ruke možeš nabrojati one koji prate fudbal, racionalno razmišljaju i iole nešto znaju. Uglavnom 70% i više raje se loži na imena, trči pred rudu, niti čuju za nekog a već znaju kakav je i jedino mjerilo im je pogled na igračev CV na TM-u. Maloprije pročitah komentar u fazonu 'neki najaviše bum ovu sedmicu a s ovim imenima to je nemoguće'. Smiješno.

Mali Zvezdina škola, talenat, ali nema mjesta u Zvezdi, što je sasvim normalno za takvu jednu veličinu od kluba. Ne mora značiti da je neko loš ili odron ako igra u drugoj ligi. Ako već iole pratite fudbal, znate da Partizan i CZ imaju svoje filijale i tamo šalju igrače da se nametnu. Jedan od primjera je ovaj Grafičar, uz Teleoptik.
Optimističniji sam za Stanojeva nego za Fanima, jer mi se čini da ovaj mali ima fudbalsku inteligenciju, mimo vidljive agilnosti i hitrosti.
+1
Momak je bio nezaustavljiv u Grafičafu, ali bukvalno
100x smo se opekli s tim kapitalcima..odmah se sjetim Kramara..
Ne kazem ja, mozda fakat jeste dobar, ali mjerilo mu nije cv
Kad se sjetim buke sto smo doveli Rahmanovica..govorili su sta ce nam ovaj debil itd itd..pa nakon 3 godine molimo Boga da ostane i vidimo kako igramo teze bez njega
Da je to neki polovnjak iz Srbije sa vec povelikim brojem godina, pa bi i shvatio raju..a ne momak od 21 god( danas mu rodjendan..) koji igra pravo dobro..momak vrlo lako moze kod nas eksplodirati i da ogromne cifre na njemu zaradimo
Eno Cukaricki prodao momka od 20 godina u Manchester City za 3 miliona€, sto ne bi i mi?
Neki dan napisah izjavu Radomira Antića koja mi vazda zvoni u glavi. 'Na sve se može uticati kod dovođenja, samo ne na prilagodbu igrača u novoj sredini'. To mi je dovoljno.

Muka mi je više od izdrkavanja na jaka imena i CV-jeve. Evo došao je Tino, uz Benku najjače pojačanje Premijer lige, pa ko ti garantuje da neće ispasti flop na kraju balade? Niko. Da se tako dovode igrači i da je Hadžija gledao TM i slušao vrle stručnjake fudbalske igre, ne bi mi jednog Tatara očima vidjeli, a lik recimo bio flop u Belupu. Tako da to isto važi za svakog drugog, bio on Stanojev, Beqiraj, Messi. Ako Hadžija i Vinko vide nešto u njemu, onda bujrum, vjerujem im neizmjerno.
Ja mogu suditi jedino nakon izvjesnog vremena provedenog na terenu, sve ostalo je prđenje u prazno i palamuđenje.

Ovo što kaže Pantelija je sto posto ispravno. Po tom pitanju smo mi daleko od nekih hrvatskih manjih klubova, a kamoli CZ i Partizana. Svašta nešto tu prodaje igrača, a kod nas Husara menadžer grob ti ebem. :D
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 29 jul 2020, 02:22

Ali ne razumijem kako mi mozemo biti ovdje na gubitku ?
Sto se tiče mladih igrača ja sam uvijek za da dodju ako imalo valjaju. Mladi, željni uspjeha i dokazivanja.
Momak sigurno ima potencijala, valjda nesto govori i o tome sto su neki njihovi navijači prizeljkivali njega u prvom timu. Ako dodje sigurno je da nece igrati za neke velike novce, nece nam biti trosak, a vjerujem da je profesionalac, znači moguće je samo da zaradimo na njemu. Eh sad da li će nam se vratiti samo to uloženo u njeg ili trostruko više od toga, zavisi od te prilgodbe i svega ostalog. Razumio bih negativu i pesimizam da dovodimo omladinca Javora ili Metalca... Ali momak je škola fudbala CZ a o tome je suvišno i pričati. A na kraju krajeva poslan je u Grafičar, znači postojali su neki planovi sa njim od strane struke CZ.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 29 jul 2020, 02:45

29 jul 2020, 01:53

Ako je stoper stavit cu te na listu gnjavatora
:nene:

Veznjak :njanjanja:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 jul 2020, 03:05

Kad je čuo da je Tuzla u BiH, Ebisilio prekinuo pregovore.

Posle neuspele epizode u Japanu Lorenco Ebisilio je rešio da se vrati u Evropu i da tu ponovo potraži svoju sreću.

Jedan od klubova koji mu se javio sa željom da ga angažuje bio je bosanski Tuzla Siti. Pregovori su počeli, išli su u dobrom smeru, kako piše portal Sportsport, a onda je Ebisilio čuo gde se nalazi taj klub koji ga traži.

Tog momenta je cela priča automatski propala.

„Teško možemo da dovedemo „bombu“ do Bosne i Hercegovine. Radimo nešto, ali teško je dovesti zvučno ime, bez obzira na novac, ljudi se boje. Imali smo priliku dovesti igrača koji je imao 52 nastupa za Ajaks (Ebisilio, prim.aut.). Kada je došlo do toga da je to Bosna, kada mu je menadžer to saopštio, on je rekao da jednostavno neće da ide u tu ligu, da nije bitan novac“, ispričao je menadžer Azmir Husić za Sportsport.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 29 jul 2020, 03:12

A pazi komentar tamo odakle si kopirao
:rol: :rol:
hhahah verovatno covek pomislio da je neka ostrvska liga, mozda cak i Cempionsip, zbog ovog "city".
® GONGASHI POWERHOUSE ®

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 jul 2020, 03:17

Derdiyok je napisao/la:
29 jul 2020, 03:12
A pazi komentar tamo odakle si kopirao
:rol: :rol:
hhahah verovatno covek pomislio da je neka ostrvska liga, mozda cak i Cempionsip, zbog ovog "city".
Aha hahahahahahahah :D

pitarluk
Kontakt:

Post Postao/la pitarluk » 29 jul 2020, 04:35

Ako vas zanjima, evo intervju sa ajnadzicem. Meni mrak padne na oci cim vidim frajera svega mi... kakva mu je faca vidi se da je pravi prevarant.
http://ba.n1info.c.om/Vijesti/a451318/A ... -1-KM.html
Samo izbrisite tackicu izmedzu c I o

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 jul 2020, 05:02

Opste Rogaticanu netreba pridodavat paznju ima sansu da da stadion kao sto je obeco a micemo da ga napravimo CAT 4..

Nek nade klub u BIH koji ce iz kesirat toliku lovu, pa mozemo u butmiru napravit arenu za tu lovu

Njemu spasa nema on je nacelnik jos 40 dana i to je to a ako hoce da sacuva ono malo jada od vjecnika nek ih natjera da ublehe gladaju da danu stadion

Prem da ih opet treba iznabijat nogama i opstine

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 jul 2020, 06:22

zagorski je napisao/la:
29 jul 2020, 01:51
feniksptica je napisao/la:
29 jul 2020, 00:52
Cijela strana i jedna i druga ce nam bit krila i napad i odbrana. Jos kad bi imali jednog stopera krilo da moze potegnut kad treba i dosta.
Kao Sedin Torlak birvaktile :D
Staviti 4-5 stopera i neka samo ispucaju krilima loptu.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 29 jul 2020, 07:53

@hamsik hvala brate. :bow:

Ma i Juga i sve ostale komentarisat tek kad potpišu. Ovdje smo stotine stranica ispisali o pojedinim igračima, treba li nam ili ne, i na kraju lik i ne dođe.
Ja nemam ništa protiv ovog eventualnog transfera. Svako ima priliku za dokazivanje. Ovako na prvu, zamisli ponude ti reprezentativca BiH koji ima određeni broj nastupa u najjačoj konkurenciji BiH ikad (period 2010 - 2015.), i koji je uspješno zaustavio Ronalda. Svi bace drkicu na lika, on dođe i bude promašaj. Taj Zahirović je potucao i na Grbavici a Boga mi i u Kaknju, nula od igrača, a pazi kakvu karijeru ima iza sebe. Zato, svakog dovest i dat da igra, pa tek onda sudit.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 29 jul 2020, 08:00

skoroalen je napisao/la:
29 jul 2020, 07:53
@hamsik hvala brate. :bow:

Ma i Juga i sve ostale komentarisat tek kad potpišu. Ovdje smo stotine stranica ispisali o pojedinim igračima, treba li nam ili ne, i na kraju lik i ne dođe.
Ja nemam ništa protiv ovog eventualnog transfera. Svako ima priliku za dokazivanje. Ovako na prvu, zamisli ponude ti reprezentativca BiH koji ima određeni broj nastupa u najjačoj konkurenciji BiH ikad (period 2010 - 2015.), i koji je uspješno zaustavio Ronalda. Svi bace drkicu na lika, on dođe i bude promašaj. Taj Zahirović je potucao i na Grbavici a Boga mi i u Kaknju, nula od igrača, a pazi kakvu karijeru ima iza sebe. Zato, svakog dovest i dat da igra, pa tek onda sudit.
To je bio Nesic :D
Zahirovic je vazda bo rinaka da se razumijemo 😂
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 29 jul 2020, 08:36

opet od krila (hebib) pravimo beka...mislim na juznog. sreca jedina pa je mlad, mozda i nauci da igra kao bek. ko onaj davies iz Bayerna. :kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 jul 2020, 08:54

Dabas sam saznao da je stadion Koševo od 1955-1979, pripadao SD Sarajevo. Dekretom, a zbog potreba OI i izgradnje ZElene TRAnsferzale, predat je na upravljanje gradu.
I sad kao Hajvandžić nama nešto daje na korištenje?!?!?! Yebemlimu sve do majmuna!!!

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 29 jul 2020, 09:05

A izvini Bgt što bi mi odlazili sa našeg stadiona? moj ga dedo pravio za džabe na radnoj akciji zajedno sa ostalim sarajlijama 1947 kad Ajnadžić i SDA nisu postojali. Taj stadion je napravljen samo za FK Sarajevo a ne za merline i ace pejovice..a druga je stvar sto su ga oni modernizovali za olimpijadu i oteli nam ga bukvalno....pa ni jedan stadion u BiH nije napravio klub(osim Veleža)... Ako je tako, nema ni Zvezda ni Partizan svoj stadion...pa opet ne bježe u "Haliloviće"
Realno mi imamo investitora koji ce ulagat u njega i treba ga u papirima prepisat na nas, a mi ga možemo posudit centru na korištenje...

Najbolji komentar na forumu sto se tiče stadiona Kosevo
12. igrač kluba iz Titove 38b

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 29 jul 2020, 09:06

Ako bi taj Jug dosao kod nas, jel to znaci da bi morali iskesirati neku naknadu za treniranje posto ima 21 godinu?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, johntravolta123, mnon46, Vanja8 i 104 gosta.