Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ja ti kazem da je kapacitet gostujuće u Osijeku ili Rijeci 3000 da je Torcida sposobna da to napuni bez dijaspore,dok u BiH nije nitko sposoban na gostovanje daleko 300 kilometara da napuni tribinu od 500-600 ljudi...Pusti mi sad neke izlike
Torcide na Maksimiru nikad nije bilo 5.000, jer tribina jug prima manje od 4.000 ljudi. Tu tribinu su napunili 2-3 puta i jednom Armada. Pricam o zadnjih 15tak godina, prije rata se moglo krkacit koliko se htjelo, bilo je i BBB 15.000 u Splitu, ali je sad realnost 2.500 koliko kavez prima. Isto tako gostujuca tribina u Osijeku prima 700 ljudi i toliko dodje i BBB i Torcide uz mozda jos 100-300 simpatizera na zapadu.
Sto se tice tih jezgri. Tu se radi o par stotina ljudi. I ovi sto sacekuse rade uvijek uz sebe imaju neke 'sa strane' koji se nekim slucajem tu zateknu. 300 ljudi je mozda neka realnost o brojci ljudi koji su bas uvijek tu, i kad je utakmica i kad je sacekusa i kad je gostovanje i kad je crtanje grafita i sve ostale stvari pocevsi od sra*a do humanitarnih akcija. Pricam o BBB i Torcidi. Jezgra ljudi ne moze biti velika, jer se onda to sve razvodni. Imas jos hrpu ljudi koji ce se uvijek naci tu, ali nisu jezgra, nista ih se ne pita.
Sto se tice tih jezgri. Tu se radi o par stotina ljudi. I ovi sto sacekuse rade uvijek uz sebe imaju neke 'sa strane' koji se nekim slucajem tu zateknu. 300 ljudi je mozda neka realnost o brojci ljudi koji su bas uvijek tu, i kad je utakmica i kad je sacekusa i kad je gostovanje i kad je crtanje grafita i sve ostale stvari pocevsi od sra*a do humanitarnih akcija. Pricam o BBB i Torcidi. Jezgra ljudi ne moze biti velika, jer se onda to sve razvodni. Imas jos hrpu ljudi koji ce se uvijek naci tu, ali nisu jezgra, nista ih se ne pita.
Zadnja izmjena: Signore, dana/u 29 jul 2020, 10:05, ukupno mijenjano 1 put.
Nisam iskreno mislio otvoriti diskusiju o broju gostujucih navijaca pojedinih klubova, i ko ide i ko ne ide na gostovanja, nego me vise zanimalo, onako socioloski, kako u Bl npr al evo mogu reci i zapadni Mostar, dakle i jedni i drugi imaju svoj lokalni klub, i po defaultu bi valjda trebalo da im je to prvi klub, klub za koji navijaju, a za ostale su simpatizeri, kao ja za Man UTD. Medjutim, kad pogledas da se isti navijaci deklarisu kao navijaci ili pripadnici Vulturesa, kad igra Borac a onda su i Delije i Grobari kad igraju ti klubovi. Isto zapadni Mostar, sad su Ultrasi, a onda ce sutradan biti Torcida i BBB, sa sve transparentima, javnim gledanjem, pjevanjem pjesama, clanovi stranica, foruma, kluba itd...Vjeverica777 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 08:37Dobro sto se tice te teme da vam je cudno da u Banja Luci ima navijaca Zvezde,Partizana.... Pa ima ih i u Sarajevu a da nece biti u Banja Luci. Isto kao navijaca Hajduka i Dinama jer ipak su to daleko najpopularniji klubovi na ovim prostorima. Cinjenica je da ti klubovi privlace veliku paznju ma gdje gostovali. Hajduk i Dinamo ce i u Šibeniku,Zadru ili Puli privući minimalno 4-5 000 isto tako Zvezda,Partizan u Nišu, Kragujevcu...Dok u BiH u Bijeljini,Kaknju,Krupi,Prijedoru ce se skupiti max 500-1000 ljudi jer domacima ti klubovi ne predstavljaju nista a isto tako ni Zeljoni Sarajevo tu nemaju skoro nikakvu bazu navijaca u nas nema te popularnosti i bas jakih klubova,tako je i sto se tice Euro utakmica,gostovanje Torcide,BBB u Italiji protiv Atalante i Milana 5-6 000 gostujućih navijača a koliko je Hordi otputovao u Bergamo? Hordi u Glasgowu 13 ,a BBB 500,Grobara u Manchesteru....Tako da nije cudno da imas u B.Luci njihovih navijaca jer imas i u Sarajevu ali to ne znaci da se ne voli domaci klub,ipak nisu svi zagrizeni za Zvezdu,Dinamo itd
Zato pitam, kad ti igra Borac sa Zvezdom ili Zrinjski sa Hajdukom, za koga ti ljudi zaista navijaju? Imaju li svoj identitet ili ga posudjuju (mislim na pripadnost klubu i pripadnost masi), je li jaci lokal- patriotizam ili ideologija koju tako siroko pokazuju svijetu okolo?
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
Pojedinci cine grupu koja ima zastavu na severu. Da nisu ozbiljna grupa i da ne akcijaju mislis da bi mogli kaciti bilo sta na ogradu?!
Ne samo oni, nego i svi ostali van Bga!
Zar stvarno mislis da su u Istanbulu, Atini, Zagrebu...bili samo beogradjani? Daj uozbilji se..
Poenta price je da ekipe velike 4, pogotovo Delije imaju.mnogo vece jezgro od bilo koje BH grupe. Usudim se reci, od svih zajedno, pa to onda nije 300-500 ljudi, nego nekoliko puta vise..

Kad vidis pun sever (13 000 ljudi) 2-3 000 (mozda i vise) su oni koji su u pravoj prici, a ostali to sto ti ne racunas u jezgro.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Bolan Hrvatska je uređena zemlja gdje ljudi navijaju za Dinamo i Hajduk, ovdje ti je ratno stanje gdje te policija vraca ako vas ima više od 200.Vjeverica777 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:04Ja ti kazem da je kapacitet gostujuće u Osijeku ili Rijeci 3000 da je Torcida sposobna da to napuni bez dijaspore,dok u BiH nije nitko sposoban na gostovanje daleko 300 kilometara da napuni tribinu od 500-600 ljudi...Pusti mi sad neke izlike
Gdje ti živiš je.bote pa ovo ne znaš?
Pa zadnji put kad su se Horde oglušile na ovu naredbu je bila 2009 godina gdje je mrtva glava pala jer nije bilo policije da kontroliše oko 650 ljudi.
Nešto prije toga isto toliko otislo u Tuzlu i dobili neviđene batine i kamenice od oronule tribine.
Znaš li ti bolan šta je Bosna i Hercegovina?
Stani svi stoje iza RS delije zastave jel tako?marconato je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:06Pojedinci cine grupu koja ima zastavu na severu. Da nisu ozbiljna grupa i da ne akcijaju mislis da bi mogli kaciti bilo sta na ogradu?!
Zar stvarno mislis da su u Istanbulu, Atini, Zagrebu...bili samo beogradjani? Daj uozbilji se..
Poenta price je da ekipe velike 4, pogotovo Delije imaju.mnogo vece jezgro od bilo koje BH grupe. Usudim se reci, od svih zajedno, pa to onda nije 300-500 ljudi, nego nekoliko puta vise..
Kad vidis pun sever (13 000 ljudi) 2-3 000 (mozda i vise) su oni koji su u pravoj prici, a ostali to sto ti ne racunas u jezgro.
Da li imaju delije ekipu od 20, 30 ljudi iz Banjaluke koji ima trans BL delije podsjeti me?
-
- Kontakt:
Pa imaju naravno,nije ti vise kao sto je bilo u Jugi,mlada raja je dosla i navijaci su svog kluba to se moze vidjeti,dosta njih Hajduk,Dinamo,Zvezda ne zanimaju nikako to je proslost,ali isto tako ipak ima onih koji navijaju za lokalni tim ali znaju ispratiti neke važnije utakmice npr Zvezde protiv PSG ili Dinama protiv Atalante ali to je vise ostalo simpatizerstvo...U BiH pogotovo Zrinjski i Široki Brijeg imaju svoje klubove i bazu navijaca,a ovi ostali gradovi tipa Čapljina,Rama ipak su vise orijentirani prema Dinamu ili HajdukuSteven11 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:05Nisam iskreno mislio otvoriti diskusiju o broju gostujucih navijaca pojedinih klubova, i ko ide i ko ne ide na gostovanja, nego me vise zanimalo, onako socioloski, kako u Bl npr al evo mogu reci i zapadni Mostar, dakle i jedni i drugi imaju svoj lokalni klub, i po defaultu bi valjda trebalo da im je to prvi klub, klub za koji navijaju, a za ostale su simpatizeri, kao ja za Man UTD. Medjutim, kad pogledas da se isti navijaci deklarisu kao navijaci ili pripadnici Vulturesa, kad igra Borac a onda su i Delije i Grobari kad igraju ti klubovi. Isto zapadni Mostar, sad su Ultrasi, a onda ce sutradan biti Torcida i BBB, sa sve transparentima, javnim gledanjem, pjevanjem pjesama, clanovi stranica, foruma, kluba itd...Vjeverica777 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 08:37Dobro sto se tice te teme da vam je cudno da u Banja Luci ima navijaca Zvezde,Partizana.... Pa ima ih i u Sarajevu a da nece biti u Banja Luci. Isto kao navijaca Hajduka i Dinama jer ipak su to daleko najpopularniji klubovi na ovim prostorima. Cinjenica je da ti klubovi privlace veliku paznju ma gdje gostovali. Hajduk i Dinamo ce i u Šibeniku,Zadru ili Puli privući minimalno 4-5 000 isto tako Zvezda,Partizan u Nišu, Kragujevcu...Dok u BiH u Bijeljini,Kaknju,Krupi,Prijedoru ce se skupiti max 500-1000 ljudi jer domacima ti klubovi ne predstavljaju nista a isto tako ni Zeljoni Sarajevo tu nemaju skoro nikakvu bazu navijaca u nas nema te popularnosti i bas jakih klubova,tako je i sto se tice Euro utakmica,gostovanje Torcide,BBB u Italiji protiv Atalante i Milana 5-6 000 gostujućih navijača a koliko je Hordi otputovao u Bergamo? Hordi u Glasgowu 13 ,a BBB 500,Grobara u Manchesteru....Tako da nije cudno da imas u B.Luci njihovih navijaca jer imas i u Sarajevu ali to ne znaci da se ne voli domaci klub,ipak nisu svi zagrizeni za Zvezdu,Dinamo itd
Zato pitam, kad ti igra Borac sa Zvezdom ili Zrinjski sa Hajdukom, za koga ti ljudi zaista navijaju? Imaju li svoj identitet ili ga posudjuju (mislim na pripadnost klubu i pripadnost masi), je li jaci lokal- patriotizam ili ideologija koju tako siroko pokazuju svijetu okolo?
nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
-
- Kontakt:
Woow rođendan grupe i 600 ljudi otisli na gostovanje udaljeno 120 kilometara,jao ovo si rekao kad da je otisla grupa od 5000 ljudi u Rusiju jbt....90minut je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:18Bolan Hrvatska je uređena zemlja gdje ljudi navijaju za Dinamo i Hajduk, ovdje ti je ratno stanje gdje te policija vraca ako vas ima više od 200.Vjeverica777 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:04Ja ti kazem da je kapacitet gostujuće u Osijeku ili Rijeci 3000 da je Torcida sposobna da to napuni bez dijaspore,dok u BiH nije nitko sposoban na gostovanje daleko 300 kilometara da napuni tribinu od 500-600 ljudi...Pusti mi sad neke izlike
Pa zadnji put kad su se Horde oglušile na ovu naredbu je bila 2009 godina gdje je mrtva glava pala jer nije bilo policije da kontroliše oko 650 ljudi.
Nešto prije toga isto toliko otislo u Tuzlu i dobili neviđene batine i kamenice od oronule tribine.
Nedavni naslovi na portalima:
BRUTALNA TUČNJAVA BAD BLUE BOYSA I TORCIDE U MOSTARU: Jedan torcidaš teško ozlijeđen; Pronašli ga kako leži na tlu. (ovaj povrijedjeni je navijac Hajduka iz Capljine)
Tuča "delija" i "grobara" u Višegradu zbog grafita.
Posljednjih dana širom Srbije i Republike Srpske navijači vječitih rivala jedni drugima uništavaju grafite.
Mozda nisam u pravu sve ok, ali imam osjecaj da bi ovi lokalni ljudi dali svoje guzove ovima sa strane. Tako ja to vidim. Ebes ga.
BRUTALNA TUČNJAVA BAD BLUE BOYSA I TORCIDE U MOSTARU: Jedan torcidaš teško ozlijeđen; Pronašli ga kako leži na tlu. (ovaj povrijedjeni je navijac Hajduka iz Capljine)
Posljednjih dana širom Srbije i Republike Srpske navijači vječitih rivala jedni drugima uništavaju grafite.
Mozda nisam u pravu sve ok, ali imam osjecaj da bi ovi lokalni ljudi dali svoje guzove ovima sa strane. Tako ja to vidim. Ebes ga.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
Da.
Ne, niti mogu imati, jer se nije islo na kvantitet, nego na kvalitet. Bolje imati jednu ozbiljnu ekipu sa zapadne strane Drine,nego 10-15 poluozbiljnih ili neozbiljnih.
To sustinski ne mijenja pricu o jezgru grupe.
Slicnu pricu imas i sa "Armijom 5" iz centralne Srbije...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
A znaš koliko prima gostujuci sektor?Vjeverica777 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:31Woow rođendan grupe i 600 ljudi otisli na gostovanje udaljeno 120 kilometara,jao ovo si rekao kad da je otisla grupa od 5000 ljudi u Rusiju jbt....90minut je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:18Bolan Hrvatska je uređena zemlja gdje ljudi navijaju za Dinamo i Hajduk, ovdje ti je ratno stanje gdje te policija vraca ako vas ima više od 200.Vjeverica777 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:04Ja ti kazem da je kapacitet gostujuće u Osijeku ili Rijeci 3000 da je Torcida sposobna da to napuni bez dijaspore,dok u BiH nije nitko sposoban na gostovanje daleko 300 kilometara da napuni tribinu od 500-600 ljudi...Pusti mi sad neke izlike
250 ljudi.

Cinjenica je da ne mogu imati ekipu iz BL i da hoce jer bi ih Leševi ispresavijali tako da to ostaje na " pojedincima " iz BL, Bijeljine, Višegrada i tako dalje.marconato je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:35Da.
Ne, niti mogu imati, jer se nije islo na kvantitet, nego na kvalitet. Bolje imati jednu ozbiljnu ekipu sa zapadne strane Drine,nego 10-15 poluozbiljnih ili neozbiljnih.
Jednostavno je trend navijati za Zvezdu i Partizan ti ne mozes to shvatiti jer si iz Sarajeva kod njih nije bilo ratova zna se za koga se navija.Steven11 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:34Nedavni naslovi na portalima:
Da nije bilo kod nas ratova imali bi desetostruko više navijaca širom BiH.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
90minut je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:40A znaš koliko prima gostujuci sektor?Vjeverica777 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:31Woow rođendan grupe i 600 ljudi otisli na gostovanje udaljeno 120 kilometara,jao ovo si rekao kad da je otisla grupa od 5000 ljudi u Rusiju jbt....90minut je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:18
Bolan Hrvatska je uređena zemlja gdje ljudi navijaju za Dinamo i Hajduk, ovdje ti je ratno stanje gdje te policija vraca ako vas ima više od 200.
250 ljudi.![]()

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dobro, i sta to mijenja sustinu ove price da ti momci ucestvuju u radu tribine i da su non stop na utakmicama?!90minut je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:41Cinjenica je da ne mogu imati ekipu iz BL i da hoce jer bi ih Leševi ispresavijali tako da to ostaje na " pojedincima " iz BL, Bijeljine, Višegrada i tako dalje.marconato je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:35Da.
Ma ne pricam o Srbiji, nego o BL ili z. Mostaru, gradovima koji imaju svoje klubove koji su neki faktor u domacoj ligi.90minut je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:43Jednostavno je trend navijati za Zvezdu i Partizan ti ne mozes to shvatiti jer si iz Sarajeva kod njih nije bilo ratova zna se za koga se navija.Steven11 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:34Nedavni naslovi na portalima:
Rat jeste podijelio, ali na stranu njihova ideologija, ne kompariram Sarajevo i Zvezdu, znam za koga ce navijari neko iz BL. Ali Borac vs Zvezda? Socioloski je zanimljivo... Da li postujes vise svoje ili tudje? ( I nemoj samo da kazu da Zvezda nije tudje

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zar to nije logično?marconato je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:06Pojedinci cine grupu koja ima zastavu na severu. Da nisu ozbiljna grupa i da ne akcijaju mislis da bi mogli kaciti bilo sta na ogradu?!
Delije u startu imaju prednost od otprilike 5 puta u odnosu na Horde radi veličine grada. Da ne spominjemo sada RS i ostatak Srbije.
Po meni je čak sramotno što kombinovano Sarajevo i Željezničar imaju bolju posjetu od Zvezde i Partizana!
Grad je x4 manji, nemamo ostatak Bosne a ni neki dio poput RS-a, nismo europski prvaci, ne igramo grupe itd.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Ili bi imali po Sarajevu Delije i Grobare, kao sto je bio slucaj do rata. Najjaca podgrupa Delija je bila upravo Delije Sarajevo, takodje i Tuzlaci su imali jaku ekipu. Dosta Bošnjaka je generalno navijalo za Zvezdu i Partizan, da ne ispadne da su to samo Srbi bili...90minut je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:43Jednostavno je trend navijati za Zvezdu i Partizan ti ne mozes to shvatiti jer si iz Sarajeva kod njih nije bilo ratova zna se za koga se navija.Steven11 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:34Nedavni naslovi na portalima:

To stoji, al' znaš i sam od pocetka na šta ja mislim kad kazem jezgro.
Meni je jezgro upravo ono kad se pojavilo kod stadiona Partizana iza onog ugla pa im izletilo 100-150, da li je slucajnost da je isto bilo oko 150 kad su sacekusu napravili konvoju onog podgrupi kad je pao trans?
U engleskoj protiv Totenhama zabrana kad je bila 150 do 200 ljudi..
Kad se upalo u zagreb koliko je bilo 150?
Razumiješ kad god je nešto konkretno u pitanju uvijek se vrti isti broj dakle kad zoveš ljude na mobitel tako je kod svake grupe.
Naravno da Delije imaju jezgro ogromno, al' jedno je ovo jezgro kad je gusto drugo je jezgro koje samo navija daje pare za koreografije i slicno.
Nadam se da sam ti fino objasnio, ako si ikad bio dio bilo cega navijackog kao što si tvrdio znaš o cemu pricam.
Da ne bježim od toga imali bi.
Naravno zna se ko je daleko najjaca grupa na balkanu to uopšte nije tema razgovora.
Meni je jezgro upravo ono kad se pojavilo kod stadiona Partizana iza onog ugla pa im izletilo 100-150, da li je slucajnost da je isto bilo oko 150 kad su sacekusu napravili konvoju onog podgrupi kad je pao trans?
U engleskoj protiv Totenhama zabrana kad je bila 150 do 200 ljudi..
Kad se upalo u zagreb koliko je bilo 150?
Razumiješ kad god je nešto konkretno u pitanju uvijek se vrti isti broj dakle kad zoveš ljude na mobitel tako je kod svake grupe.
Naravno da Delije imaju jezgro ogromno, al' jedno je ovo jezgro kad je gusto drugo je jezgro koje samo navija daje pare za koreografije i slicno.
Nadam se da sam ti fino objasnio, ako si ikad bio dio bilo cega navijackog kao što si tvrdio znaš o cemu pricam.
Da ne bježim od toga imali bi.
Naravno zna se ko je daleko najjaca grupa na balkanu to uopšte nije tema razgovora.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.