Prvo ne vidim da je nesto tu pogresno rekao, a drugo cisto sumnjam da su ljudi koji su do sada obnasali raznorazne funkcije u savezu i klubovima, od selektora raznih kategorija, generalnih sekretara, predsjednik, clanova upravnog odbora itd. intelektualne gromade.Drape je napisao/la: ↑27 jul 2020, 19:34Po ovom intervju iz 2018. godine baš i nije neki intelektualni kapacitetEthel je napisao/la: ↑27 jul 2020, 19:28Meni nije normalno da profesor sporta, usmjerenje kosarka i covjek sa diplomom viseg trenera pri tome igrac sa najvise nastupa za reprezentaciju radi kao dostavljac hljeba, a u savezu i klubovima su radili/rade i radit ce treneri i sportski radnici koji lopte u zivotu na kos nisu osutali.
"Ne može savez voditi neko ko košarkaški nije otišao dalje od Hadžića ili Vogošće. Đedović je nažalost potpuno izgubljen, jer mi smo prvaci kad treba nekog odbaciti i ocrniti. Razija Mujanović je svjetsko ime svugdje osim kod nas, što je totalni apsurd. Markovića smo potrošili prerano, prema mom mišljenju je to idealno selektorsko rješenje na duge staze, a ne da selektora mijenjamo do ciklusa do ciklusa. Vujošević trofejno ime, kapa do poda, pa onda Repeša, volenterski radi. Vjerujte da niko u savezu nikad nije radio volonterski. Pustite priče da neko voli Bosnu, zna se ko ju je kada i kako volio", u jednom dahu je kazao Samir Lerić.
Nikad se nije zahvalilo igračima koji su dali najviše, kaže nam sjetno. Neke se nikad nije ni nazvalo, a historija kao da se piše od 2005. ili 2007. godine. Kaže kako danas ima dosta igrača kojima je reprezentacija dala mnogo, a oni njoj skoro ništa.
"Musina generacija je bila kadetski prvak Evrope, ali od nje nažalost neće biti ništa. Dobit ćemo jednog igrača, ali ja ni Musu ne vidim kao takvog. Onakvo ponašanje u reprezentaciji je nedopustivo, mi smo jednog Teletovića žrtvovali da bismo njega digli nakon onog incidenta u Tuzli, a Mirza je dao puno. Nekad smo imali Markovića koji je imao sve ovlasti i cijelu ekipu da radi za njega pa nije mogao opucati trideset šuteva i iživljavati se s loptom. Ne znam ko Musi daje tu slobodu", smatra Lerić.
Slazem se recimo da se dosta kod nas sportiste uzdizu, ali u kosarci su nase najvece legende na marginama...od Markovica kojeg se sjete za poneki intervju novinari, Mutapcica koji je deset puta vise cijenjen u Njemackoj nego tu, Beciragica, Firica, Mrsica itd.
@bombaysaphire Ma nije stvar posla i nikakva sramota posten i cestit posao, stvar je kakvi su sve likovi dobijali funkcije a nisu uradili 5% onoga sto je Leric uradio za bh.kosarku.