Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ethel
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Ethel » 27 jul 2020, 20:25

Drape je napisao/la:
27 jul 2020, 19:34
Ethel je napisao/la:
27 jul 2020, 19:28
Meni nije normalno da profesor sporta, usmjerenje kosarka i covjek sa diplomom viseg trenera pri tome igrac sa najvise nastupa za reprezentaciju radi kao dostavljac hljeba, a u savezu i klubovima su radili/rade i radit ce treneri i sportski radnici koji lopte u zivotu na kos nisu osutali.
Po ovom intervju iz 2018. godine baš i nije neki intelektualni kapacitet
"Ne može savez voditi neko ko košarkaški nije otišao dalje od Hadžića ili Vogošće. Đedović je nažalost potpuno izgubljen, jer mi smo prvaci kad treba nekog odbaciti i ocrniti. Razija Mujanović je svjetsko ime svugdje osim kod nas, što je totalni apsurd. Markovića smo potrošili prerano, prema mom mišljenju je to idealno selektorsko rješenje na duge staze, a ne da selektora mijenjamo do ciklusa do ciklusa. Vujošević trofejno ime, kapa do poda, pa onda Repeša, volenterski radi. Vjerujte da niko u savezu nikad nije radio volonterski. Pustite priče da neko voli Bosnu, zna se ko ju je kada i kako volio", u jednom dahu je kazao Samir Lerić.

Nikad se nije zahvalilo igračima koji su dali najviše, kaže nam sjetno. Neke se nikad nije ni nazvalo, a historija kao da se piše od 2005. ili 2007. godine. Kaže kako danas ima dosta igrača kojima je reprezentacija dala mnogo, a oni njoj skoro ništa.

"Musina generacija je bila kadetski prvak Evrope, ali od nje nažalost neće biti ništa. Dobit ćemo jednog igrača, ali ja ni Musu ne vidim kao takvog. Onakvo ponašanje u reprezentaciji je nedopustivo, mi smo jednog Teletovića žrtvovali da bismo njega digli nakon onog incidenta u Tuzli, a Mirza je dao puno. Nekad smo imali Markovića koji je imao sve ovlasti i cijelu ekipu da radi za njega pa nije mogao opucati trideset šuteva i iživljavati se s loptom. Ne znam ko Musi daje tu slobodu", smatra Lerić.
Prvo ne vidim da je nesto tu pogresno rekao, a drugo cisto sumnjam da su ljudi koji su do sada obnasali raznorazne funkcije u savezu i klubovima, od selektora raznih kategorija, generalnih sekretara, predsjednik, clanova upravnog odbora itd. intelektualne gromade.

Slazem se recimo da se dosta kod nas sportiste uzdizu, ali u kosarci su nase najvece legende na marginama...od Markovica kojeg se sjete za poneki intervju novinari, Mutapcica koji je deset puta vise cijenjen u Njemackoj nego tu, Beciragica, Firica, Mrsica itd.

@bombaysaphire Ma nije stvar posla i nikakva sramota posten i cestit posao, stvar je kakvi su sve likovi dobijali funkcije a nisu uradili 5% onoga sto je Leric uradio za bh.kosarku.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 27 jul 2020, 21:13

Aljosa Jankovic i Nemanja Nikolic izgleda u Borcu iz Banja Luke pored Draska Knezevica i Stefana Glogovca, ne bi bilo lose da Borac zaigra ABA 2, mada je to sve manje realno.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 27 jul 2020, 22:00

Ethel je napisao/la:
27 jul 2020, 21:13
Aljosa Jankovic i Nemanja Nikolic izgleda u Borcu iz Banja Luke pored Draska Knezevica i Stefana Glogovca, ne bi bilo lose da Borac zaigra ABA 2, mada je to sve manje realno.
Solidan tim sklapaju s obzirom da su tek usli.
Ovi nasi bosnjacki timovi jos se nista ne zna niko marke nema haha.Kod Proma se ne zna ni trener ni igraci, kod Bosne samo trener, kod kaknja? who knows haha
Sloboda i Sparsi aj pokusavaju sklapati nesto

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 avg 2020, 21:40

Djordje Topolovic u Vrijednosnice Osijek, steta sto nije Gorica, Sloboda ili neki drugi ABA 2 klub, ali nije ovo nije katastrofa. Hrvatska liga je na radaru europskih klubova svakako.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 07 avg 2020, 19:25

Arslanagic ---> Škrljevo (hrvatska)

Muratovic ---> NOvi Pazar

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 avg 2020, 11:54

Darko Talic produzio ugovor sa Igokeom.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 avg 2020, 03:57

Ko je taj? Da nije sin od rahmetli Sabeta, isto se Damir zove al nešto nisam čuo da se ozbiljnije bavi kosarkom
nema potpisa

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 avg 2020, 04:20

Admir_Sa je napisao/la:
14 avg 2020, 03:57
Ko je taj? Da nije sin od rahmetli Sabeta, isto se Damir zove al nešto nisam čuo da se ozbiljnije bavi kosarkom
Jeste, njegov sin je u pitanju. Momak je vec godinama u Americi, ali bez nekog pretjeranog uspjeha. Ko zna, mozda poludi kao Alibegovic, jos im je i kosarkaski put dosta slican. :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 avg 2020, 23:41

Ghuraba je napisao/la:
14 avg 2020, 04:20
Admir_Sa je napisao/la:
14 avg 2020, 03:57
Jeste, njegov sin je u pitanju. Momak je vec godinama u Americi, ali bez nekog pretjeranog uspjeha. Ko zna, mozda poludi kao Alibegovic, jos im je i kosarkaski put dosta slican. :mrgreen:
Ako me sjećanje dobro služi mali je igrao za naše mlađe kategorije al vi stručnjaci mu niste davali neke šanse u seniorskoj košarci može li iznenaditi :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 avg 2020, 23:56

Nakon Alibegovica nema svrhe prognozirati bilo koga :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 avg 2020, 23:59

Ethel je napisao/la:
14 avg 2020, 23:56
Ma bilo je tih igrača za koje su neno4 i Ghuraba odma govorili to su ti fudbaleri nema on njih nikad ozbiljnih košarkaša i evo nema ih nigdje :P ja se sjećam npr nekog prezivo se Balić on je ono ko bio dobar u juniorima al oni meni kažu nema od njega ništa :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 15 avg 2020, 00:53

legenda reala je napisao/la:
14 avg 2020, 23:59
Ethel je napisao/la:
14 avg 2020, 23:56
Ma bilo je tih igrača za koje su neno4 i Ghuraba odma govorili to su ti fudbaleri nema on njih nikad ozbiljnih košarkaša i evo nema ih nigdje :P ja se sjećam npr nekog prezivo se Balić on je ono ko bio dobar u juniorima al oni meni kažu nema od njega ništa :P
Hahaha, kakve ovo lazi ponovo iznosis? :P

Hadzic je prosao sve nase omladinske selekcije. Kod Halimica u U16 je bio odlican. Zapravo, Djedovic, Aleksic i on su bili najzasluzniji sto smo tad usli u A diviziju. Poslije kod Trbica u U18 i nije imao neku veliku ulogu, a to je bila ona generacija kad smo osvojili 4. mjesto na EP. To je po meni nasa najkompletnija omladinska selekcija ikad.

Kao sto Ethel rece, nakon Amara tesko je bilo sta prognozirati. Ja sam bio ubijedjen da od njega nece biti nista, ali eto covjek nas je sve demantovao. Ovaj Hadzic je mozda napravio gresku odlaskom na koledz, ali ko zna, ni Alibegovic tamo nije imao nikakve brojke, a vidimo gdje je sad. Damir je, ako se ne varam, zadnju sezonu odradio u drugoj diviziji NCAA lige, a prije toga je s dosta neuspjeha dvije godine (mozda cak i tri) igrao za Little Rock. Visok je oko 205 cm, pokriva obje krilne pozicije, ima dobar sut za tri i fizicki je uvijek bio brutalno spreman. Mozda i njemu legne ova italijanska liga, u kojoj se i ne igraju pretjerano kvalitetne odbrane. Mada, ako cemo realno, male su sanse da bude kalibar za reprezentaciju.

Sto se tice Amara Balica, pa on s maksimalno 180 cm visine i jeste fudbaler. :P Da ista znas, upratio bi da je momak isao s Bosnicem u Kinu na onaj turnir, a i da je poslije toga potpisao za Vogoscu. :P Koliko je dobar za reprezentacije, dovoljno govori cinjenica da ni u nasoj Ligi 12 nije bio jedan od lidera najlosije proslogodisnje ekipe. :P Doduse, otisao je on pred ono rasulo i mislim da je sad ponovo u nekom italijanskom nizeligasu.

Btw, u vec pomenutom Little Rocku su igrali (i jos uvijek igraju) jos dvojica nasih kosarkasa. Obojica su pozivani u omladinske selekcije, s tim da jedan nikad nije bio na finalnim spiskovima. Radi se o Kosevom Besovicu (7 footer), koji pruza skromne partije tamo. Drugi je Nikola Maric, koji igra i vise nego solidno. U medjuvremenu se s petice 'spustio' na cetvorku (sto mu zbog visine mozda vise odgovara), poceo je da sutira (i pogadja) trojke i od njega bi moglo biti materijala za seniorsku reprezentaciju. Momak je visok oko 208 cm i rodjen je '98. (mislim cak skroz na kraju godine).

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 15 avg 2020, 12:18

Izgleda da je u first team Bubblea.

Dame
Booker
Doncic
Warren
Nurkic

2nd team

CP3
Harden
LeVert
M. PORTER Jr.
Jokić
Anfernee "Penny" Hardaway #1

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 avg 2020, 13:02

Tracy3McGrady je napisao/la:
15 avg 2020, 12:18

Dame
Booker
Doncic
Warren
Nurkic

2nd team

CP3
Harden
LeVert
M. PORTER Jr.
Jokić

Dobar za top 50 centra

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 avg 2020, 20:21

Dame
Booker
Doncic
Warren
Nurkic

2nd team

CP3
Harden
LeVert
M. PORTER Jr.
Jokić
to bio zvanican izbor ili?

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 15 avg 2020, 21:45

filip13 je napisao/la:
15 avg 2020, 20:21

Dame
Booker
Doncic
Warren
Nurkic

2nd team

CP3
Harden
LeVert
M. PORTER Jr.
Jokić
to bio zvanican izbor ili?
Mislio sam da je zvanican jutros, ali ibacili debil Hardena umjesto Nurkica :urnebes:
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 16 avg 2020, 12:21

Lazar Mutic potpisao za Manresu (ACB liga).

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.