FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ekii
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ekii » 09 dec 2010, 16:35

Probisvjet je napisao/la:Sinoc na FTV kazu o Mirzi:"Rodjen u Tuzli, a umro sa rajom u Sarajevu".
Gluplje izgovorene recenice na televiziji nisam cuo.
-da li je i raja umrla sa njim?
-da li je gdje je rodjen nema raje?
-da li Sarajevo ima ljubomoru jer se ovakva velicina rodila i samo mogla roditi u Tuzli
-karakter Mirze koji nosi iz Tuzle
-poceo kosarku u sarajevskoj Bosni, a nastavio... (opet nije istina da je poceo u Bosni)
STA JE NOVINAR FTV-a ZELIO DA KAZE? :roll:

REZIM SARAJEVSKI!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 dec 2010, 17:11

Sabovic otisao,ali ko sad da daje svoje pare za Slobodu ?? U Tuzli nema tog covjeka koji je spreman ulozit u Slobodu,ocekujem Adema nasljednika,a da Salih iz sjena vuce poteze i da finansira klub,sve je moguce.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 09 dec 2010, 17:42

Sve mi ukazuje da će Sića opet u klubu obnašati neku funkciju,a kako je u talu sa Šabovićem nije isključeno.U svakom slučaju sretno svima.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 dec 2010, 18:19

Dajdža je napisao/la:Ne vidim u čemu je problem što je otišao Šabović... "sretno mu bilo" i nikada više u Slobodu da ne kroči njemu slična šapa....još i ovoga njegovog rođu-bratića ,kvazi-menagera otjerati u SKUPŠTINSKE KLUPE,ALI U SANDŽAKU i mislim da bi i Tuzla i Sloboda prodisali.....Ljudi moji vrijeme je da tuzlanski klub vode Tuzlaci..da ga finansira njegova općina i njen gradonačelnik i privrednici koji tu djeluju u gradu. Da navijaju za Slobodu oni koji je nose u duši...
Sandžaklije je ne mogu voljeti,kao mi...vole je onoliko koliko para mogu izvući iz nje,a kada su uvidjeli da om ne ide,evo ostavke...pa što to ne uradi po onim silnim i neispunjenim obećanjima.
I na kraju hvala bogu da ode,prospimo vodu za njim i nijima..uzmimo stvari u svoje ruke i neka se vrate oni koji su cio život ostavili tu.........na Tušnju..
Najveci problem je sto ni jedan stari igrac ne moze finansirati a trebala bi uprava da se reorganizuje da tu sjednu sposobni ljudi koji mogu preogvarati i imaju šliha za to da izvuku pare od sponzora, zatim talentovani za marketing, pa poduzetnici koji vole Slobodu, te nekoliko starih igrača(bez Siće :mrgreen: ) za Sportski dio ;)
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

brcanska_malta
Kontakt:

Post Postao/la brcanska_malta » 09 dec 2010, 19:49

Probisvjet je napisao/la:Sinoc na FTV kazu o Mirzi:"Rodjen u Tuzli, a umro sa rajom u Sarajevu".
Gluplje izgovorene recenice na televiziji nisam cuo.
-da li je i raja umrla sa njim?
-da li je gdje je rodjen nema raje?
-da li Sarajevo ima ljubomoru jer se ovakva velicina rodila i samo mogla roditi u Tuzli
-karakter Mirze koji nosi iz Tuzle
-poceo kosarku u sarajevskoj Bosni, a nastavio... (opet nije istina da je poceo u Bosni)
STA JE NOVINAR FTV-a ZELIO DA KAZE? :roll:
SELJACKA POSLA jarane :)

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 09 dec 2010, 21:24

Dajdža je napisao/la:Ne vidim u čemu je problem što je otišao Šabović... "sretno mu bilo" i nikada više u Slobodu da ne kroči njemu slična šapa....još i ovoga njegovog rođu-bratića ,kvazi-menagera otjerati u SKUPŠTINSKE KLUPE,ALI U SANDŽAKU i mislim da bi i Tuzla i Sloboda prodisali.....Ljudi moji vrijeme je da tuzlanski klub vode Tuzlaci..da ga finansira njegova općina i njen gradonačelnik i privrednici koji tu djeluju u gradu. Da navijaju za Slobodu oni koji je nose u duši...
Sandžaklije je ne mogu voljeti,kao mi...vole je onoliko koliko para mogu izvući iz nje,a kada su uvidjeli da om ne ide,evo ostavke...pa što to ne uradi po onim silnim i neispunjenim obećanjima.
I na kraju hvala bogu da ode,prospimo vodu za njim i nijima..uzmimo stvari u svoje ruke i neka se vrate oni koji su cio život ostavili tu.........na Tušnju..

svaka cast za post
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 dec 2010, 21:55

marseille_unique je napisao/la:

svaka cast za post
Svaka cast za post
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 dec 2010, 22:01

De pogledajte taj post sa malo drugacije strane,one realnije ili bolje receno materijalne.Nece Slobodu niko voliti ko Tuzlaci,al mi ljudi moji nemamo para.Zivimo od kafica narodnjaka i ono malo doma sto ima.Bingo nam je najveci privrednik a covjek ulaze samo u hranu i to je to.Sabovica nema ko nasljediti a da ima i priblizno para ko on tako da je ovo kolko dobro toliko i lose........
Volim i ja Slobodu volite je i vi.Zamislite koliko je vole oni koji su krvi za nju dali i jos uvijek daju.Zivot joj posvetili itd itd,al od ljubavi se ne zivi nije vam ovo Romeo i Julija,cak su i oni na kraju izdahli
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 09 dec 2010, 22:07

bolje biti u 4 ligi sa tuzlacima u klubu nego 1 sa nekim sandaklijom i kako se prica lopovom i cemu sve ne, ja tako razmilsjam

ponos nema cijene takav sam ja barem cojk, nek je ponosno pa kakav god je rezultat
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

mačak u čizmama
Kontakt:

Post Postao/la mačak u čizmama » 09 dec 2010, 22:35

marseille_unique je napisao/la:bolje biti u 4 ligi sa tuzlacima u klubu nego 1 sa nekim sandaklijom i kako se prica lopovom i cemu sve ne, ja tako razmilsjam

ponos nema cijene takav sam ja barem cojk, nek je ponosno pa kakav god je rezultat
Pa sa tuzlacima vi bi bili na 14 mjestu u premijer ligi. :mrgreen: :mrgreen:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 dec 2010, 23:53

mačak u čizmama je napisao/la:
marseille_unique je napisao/la:bolje biti u 4 ligi sa tuzlacima u klubu nego 1 sa nekim sandaklijom i kako se prica lopovom i cemu sve ne, ja tako razmilsjam

Pa sa tuzlacima vi bi bili na 14 mjestu u premijer ligi. :mrgreen: :mrgreen:
Problem je sto s kakvim takvim paramo smo 8,a bez para smo bili 15 i 16,de to malo stavi u svoju glavu znam da mozes skontat.Klub nema zdrave poslijeratne temelje osim kupova nismo nigdje dogurali i kad jesmo neko nas spusti.Moramo razmisljati i mi malo.Treba nam neko sa strane s parama al ne po cijenu komplet transformacije tradicije kluba i blacenja njegovog imena
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 10 dec 2010, 07:05

dok je denis na klupi i dok ga niko n eometa u poslu sto je tesko za vjerovati da ce i osttai ja se ne bojim
Tuzlanski_Malisa

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 10 dec 2010, 08:36

Pa idi navijaj za OFK TUZLA oni su u nekoj trećoj ligi i sve su im Tuzlaci u upravi. Ostavi Slobodu na miru.
A đe da znam?!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 dec 2010, 10:24

Predlazem da tuzlanski privrednici odu u Siroki Brijeg da vide kako se finansiraju klubovi!
Kosarka i nogomet. Neka prepisu recept i to je to!
Nije moguce da jedna kasaba ima vise sredstava od grada velicine Tuzle ili Sarajeva gdje klubovi placu od nedostatka sredstava i volje za pomoc.
Uostalom glupo je da klub zavisi samo od jednog lika. Sada je vrijeme okupiti sve koji bi ucinili Slobodu klubom rejtinga kakav zasluzuje!
Vrijeme je da neko animira SVE bez obzira da li je Tuzlak ili ne, ili kojoj politickoj opciji pripada.
Svi smo zeljni dobrog stadiona dobih utakmica, izlaska u Evropu. Zasto ne ocekivati i pomoc od Sabovica.
Mnogo moze pomoci i iz skupstinske klupe, npr.da se stadion izgradi, da se dodjele sredstva, a ne da idu po politickom kljucu.
Treba pozvati sve vaznije privrednike i vise njih ukljuciti, pa neka nadju svoj interes. Bez interesa niko i nista vise ne radi!
Imate veliki Bingo, solanu, rudnike, pivaru i jos mnogo drugih.
Samo ako svi budu imali jedan cilj, a to je dobar nogomet u Tuzli bice i rezultata. Vrijeme je da i opstina stane iza kluba i nacelnik!
Zasto Sloboda ne bi bila i od kantonalnog znacaja jer lijepo bi bilo napuniti novi stadion od dvadesetak hiljada gledalaca. Vrijeme je za ujedinjavanje, a zasto nije i kako nije treba zaboraviti. Treba pokazati da Tusla ima snage da dobije nogometnog prvaka i zaigra u Evropi. Ne treba da nas interesuje ko ce voditi Slobodu vec jedino kakvi su rezultati.
Sa dobrim stadionom i jakom Slobodom mogu svi profitirati!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

s.s.lazio
Kontakt:

Post Postao/la s.s.lazio » 10 dec 2010, 12:01

PONOS = JAKA STVAR ! HA-HA
Giustizia per Gabriele Sandri !

Vola Lazio tu non sarai mai sola vola !

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 10 dec 2010, 12:07

Probisvjet je napisao/la:Predlazem da tuzlanski privrednici odu u Siroki Brijeg da vide kako se finansiraju klubovi!
Kosarka i nogomet. Neka prepisu recept i to je to!
Nije moguce da jedna kasaba ima vise sredstava od grada velicine Tuzle ili Sarajeva gdje klubovi placu od nedostatka sredstava i volje za pomoc.
Uostalom glupo je da klub zavisi samo od jednog lika. Sada je vrijeme okupiti sve koji bi ucinili Slobodu klubom rejtinga kakav zasluzuje!
Vrijeme je da neko animira SVE bez obzira da li je Tuzlak ili ne, ili kojoj politickoj opciji pripada.
Svi smo zeljni dobrog stadiona dobih utakmica, izlaska u Evropu. Zasto ne ocekivati i pomoc od Sabovica.
Mnogo moze pomoci i iz skupstinske klupe, npr.da se stadion izgradi, da se dodjele sredstva, a ne da idu po politickom kljucu.
Treba pozvati sve vaznije privrednike i vise njih ukljuciti, pa neka nadju svoj interes. Bez interesa niko i nista vise ne radi!
Imate veliki Bingo, solanu, rudnike, pivaru i jos mnogo drugih.
Samo ako svi budu imali jedan cilj, a to je dobar nogomet u Tuzli bice i rezultata. Vrijeme je da i opstina stane iza kluba i nacelnik!
Zasto Sloboda ne bi bila i od kantonalnog znacaja jer lijepo bi bilo napuniti novi stadion od dvadesetak hiljada gledalaca. Vrijeme je za ujedinjavanje, a zasto nije i kako nije treba zaboraviti. Treba pokazati da Tusla ima snage da dobije nogometnog prvaka i zaigra u Evropi. Ne treba da nas interesuje ko ce voditi Slobodu vec jedino kakvi su rezultati.
Sa dobrim stadionom i jakom Slobodom mogu svi profitirati!
ma nema u Tuzli jakih kompanija da bi mogle same uložiti neke veće novce u klub (miloni su u pitanju ;)) e to bi moglo biti pravo rješenje da se okupe ta srednja preduzeća što javnih što privatnih firmi pa da naprave zajednički kapital ali treba biti realan i svjestan da niko neće tek tako bacati pare :| Treba prije svega tim ljudima ponuditi nekakav razvojni plan koji je ostvariv te da oni na osnovu njega procjene da li ima smisla ulagati ili ne, ali za ovo života u ovome gradu sam zaključio da se vrlo rijetko radi sistematski, planirano i organizovano u bilo kojem poslu :(
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 dec 2010, 12:09

@Probisvjet

Dobro napisano,ali u ovom gradu nema ljudi koji su spremni ulozit svoje pare,nacelnik da ne spominjemo,bitnije je odrzat neke skupove knjizevnosti gdje on sam sebi dodjeljuje nagradu itd.Mozemo mi pisati,djaba kad to njih ne zanima ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 10 dec 2010, 13:35

Raz_ba je napisao/la:

Pa idi navijaj za OFK TUZLA oni su u nekoj trećoj ligi i sve su im Tuzlaci u upravi. Ostavi Slobodu na miru.
potpisujem tvoj post ;) Ja stvarno nezz zasto su neki protiv Saliha Sabovica jer dok je on presjednik bio dosad u Slobodi bili su dobri rezultati (2 puta finale kupa izborili i 3 mjesto tj plasman u evropsku ligu izborenu na terenu, ali nazalost izgubili je za zelenim stolom ) sto znaci da su bili protiv Slobode iz NSBIH sto je i sud dokazao jer imaju duzni Slobodi oko 200.000 KM, ja stvarno ne vidim boljeg presjednika od ovog Sabovica , volio bi da grijesim stvarno, zar vi ne zna te da KK SLOBODA propada upravo sa tim nekim ¨Tuzlacima ¨ a u klubu igraju samo nasa djeca sto znaci da ne mozemo napredovati ako neko ne ulaze...
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 dec 2010, 15:08

gledam na t....live na onom clanku o Zaretu spisak para po klubovima
1. Neprofitne organizacije – sport 200.000,00
. Sportske manifestacije 70.000,00
3. Trenažni proces i troškovi takmičenja sportskih klubova u sportskim objektima 400.000,00
4. Održavanje objekta JP SKPC „Mejdan” Tuzla 50.000,00
5. JU „Gradski stadion Tušanj” Tuzla 270.000,00
6. Sportski savez Općine Tuzla 33.000,00
7. SD „Sloboda” Tuzla 100.000, 00
8. KK „Jedinstvo” Tuzla 31.000,00
9. KK „Sloboda Dita” Tuzla 58.000,00
10. „Aaero klub” Tuzla 49.000.00
i ne vidim da opstina daje bona za Slobodu, a isto tako znamo da je i kanton odbio transu. Tako da ako su ovo tacni podaci kapa dole upravi Slobode na tome sto klub uopste i postoji. Zbunio me totalno ovaj podatak , mozda od para za sportsko drustvo dio ide FK, ali ne bi me ni cudilo da opstina ne daje ni marke za FK....

neko navodi Siroki Brijeg , pa logicno da ce imati para kad sve sto koristimo dolazi preko njih, od svega uzimaju procenat.
Svi bi mi volili prave Tuzlake u klubu ,ali kad takvih nema i kad takvi nisu zaintersovani za Slobodu, sta ces prihvati ono sto ima.
Daleko od toga da je Salih cist i ok ,ali treba uzeti u obzir rezultate koje je klub napravio, dva finala kupa i trece mjesto, uzeta nam je Evropa. Da smo tad izasli u Evropu stvari bi sad sigurno bili drugacije. 99% bi tu bio i neki trofej . Stanje je daleko od dobrog ,ali sa ovakvim odnosom opstine prema klubu tesko da ce i biti bolje.

Neko spominje gore da tuzlaci vode KK , nije Zare tuzlak samo se lijepo upakovao ovdje, ali jeste SDP i zato ga niko ne dira i zato i dobiva pare od opstine . Da si ti rodjen na trgu Slobode , na Skveru ako nisi SDP ti onda nisi pravi Tuzlak, i sta god da uradis narod ce gledat da to omalovazava. jbg takav nam mentalitet. Ko bi to bio spreman da se sad prihvati Slobode, a da je sa parama. Ko to uopste ima sa parama.
Ima jedino Bingo a njeg puca neka stvar za tim, mozda Tehnograd ali to je opstinsko. Pivara je propala, Solana isto, HAK , Dita , Aida takodjer , Elektroprivreda i rudnici nedaju jer neda direktiva iz Sarajeva, Memprom isto sumnjam da je zagrijan za sport. Ko to jos ima da bi mogao da preuzme Slobodu, nema firmi da mogu a i ovo malo sto ima nece. neki govore da ima, pa eto mene zivo zanima koje su to firme nek neko nabroji.

Salih je usao u Slobodu da zaradi, kao sto bi usao i svako sada. Zare je usao u Ditu da pokrade sve. Uporedite rezultate jednog i drugog i upooredite koliko je opstina dala para jednim a koliko drugim.
U FK imamo val mladih igraca koji su nasa djeca i fantasticni su, imamo 2 finala kupa, izborenu evropu, imamo prodaju 2 talenta, isto nasa djeca u werder i dinamo. Sta je uradjeno u KK osim prodaje Kikanovica koja jos nije a nikad i nece biti naplacena. I opet je veca vika na Saliha nego na Zareta jer je ovaj SDP. Moze i ugasit Ditu al ljudi nece na "svog" a Giprom je mogao donijet i kup i evropu i opet bi to nesto smrdilo jer se ne crveni koliko bi trebalo.
Ubi nas malogradjanski mentalitet "nek je tuzlansko,bolje rec SDP pa makar i u 5.toj ligi", ubi nas stranacka podjeljenost i ubi nas to sto je faraon krenuo da od radnickog grada pravi turisticku atrakciju pa sve firme propadose.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 dec 2010, 16:49

Problem je sto i simpatizeri Slobode-navijaci su bezdusni. Horilo gorilo yebe se nas! Da nije tako, ne bi ni oni tako.
Sta smo poduzeli u zadnjih 15 godina, nista!
Jedino se Sabovic borio za Slobodu ujedno za sebe.
Ljudi sport propada i Tuzli! To je razlika izmedju vremena Selima Beslagica i Jasmina Imamovica!
Neko mora odozgo reci "naprijed" inace je vojska u rasulu!! :roll:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.