gledam na t....live na onom clanku o Zaretu spisak para po klubovima
1. Neprofitne organizacije – sport 200.000,00
. Sportske manifestacije 70.000,00
3. Trenažni proces i troškovi takmičenja sportskih klubova u sportskim objektima 400.000,00
4. Održavanje objekta JP SKPC „Mejdan” Tuzla 50.000,00
5. JU „Gradski stadion Tušanj” Tuzla 270.000,00
6. Sportski savez Općine Tuzla 33.000,00
7. SD „Sloboda” Tuzla 100.000, 00
8. KK „Jedinstvo” Tuzla 31.000,00
9. KK „Sloboda Dita” Tuzla 58.000,00
10. „Aaero klub” Tuzla 49.000.00
i ne vidim da opstina daje bona za Slobodu, a isto tako znamo da je i kanton odbio transu. Tako da ako su ovo tacni podaci kapa dole upravi Slobode na tome sto klub uopste i postoji. Zbunio me totalno ovaj podatak , mozda od para za sportsko drustvo dio ide FK, ali ne bi me ni cudilo da opstina ne daje ni marke za FK....
neko navodi Siroki Brijeg , pa logicno da ce imati para kad sve sto koristimo dolazi preko njih, od svega uzimaju procenat.
Svi bi mi volili prave Tuzlake u klubu ,ali kad takvih nema i kad takvi nisu zaintersovani za Slobodu, sta ces prihvati ono sto ima.
Daleko od toga da je Salih cist i ok ,ali treba uzeti u obzir rezultate koje je klub napravio, dva finala kupa i trece mjesto, uzeta nam je Evropa. Da smo tad izasli u Evropu stvari bi sad sigurno bili drugacije. 99% bi tu bio i neki trofej . Stanje je daleko od dobrog ,ali sa ovakvim odnosom opstine prema klubu tesko da ce i biti bolje.
Neko spominje gore da tuzlaci vode KK , nije Zare tuzlak samo se lijepo upakovao ovdje, ali jeste SDP i zato ga niko ne dira i zato i dobiva pare od opstine . Da si ti rodjen na trgu Slobode , na Skveru ako nisi SDP ti onda nisi pravi Tuzlak, i sta god da uradis narod ce gledat da to omalovazava. jbg takav nam mentalitet. Ko bi to bio spreman da se sad prihvati Slobode, a da je sa parama. Ko to uopste ima sa parama.
Ima jedino Bingo a njeg puca neka stvar za tim, mozda Tehnograd ali to je opstinsko. Pivara je propala, Solana isto, HAK , Dita , Aida takodjer , Elektroprivreda i rudnici nedaju jer neda direktiva iz Sarajeva, Memprom isto sumnjam da je zagrijan za sport. Ko to jos ima da bi mogao da preuzme Slobodu, nema firmi da mogu a i ovo malo sto ima nece. neki govore da ima, pa eto mene zivo zanima koje su to firme nek neko nabroji.
Salih je usao u Slobodu da zaradi, kao sto bi usao i svako sada. Zare je usao u Ditu da pokrade sve. Uporedite rezultate jednog i drugog i upooredite koliko je opstina dala para jednim a koliko drugim.
U FK imamo val mladih igraca koji su nasa djeca i fantasticni su, imamo 2 finala kupa, izborenu evropu, imamo prodaju 2 talenta, isto nasa djeca u werder i dinamo. Sta je uradjeno u KK osim prodaje Kikanovica koja jos nije a nikad i nece biti naplacena. I opet je veca vika na Saliha nego na Zareta jer je ovaj SDP. Moze i ugasit Ditu al ljudi nece na "svog" a Giprom je mogao donijet i kup i evropu i opet bi to nesto smrdilo jer se ne crveni koliko bi trebalo.
Ubi nas malogradjanski mentalitet "nek je tuzlansko,bolje rec SDP pa makar i u 5.toj ligi", ubi nas stranacka podjeljenost i ubi nas to sto je faraon krenuo da od radnickog grada pravi turisticku atrakciju pa sve firme propadose.