Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Je l' ono baš ljut? Je l' se nasikiro?analfabeta je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:18Lendra za sad ostaje, ljut i razocaran zbog promjene cifre od nasih, sta ce biti kroz ovu sedmicu vicemo, bice jos odlazaka.
wolfie je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:19Je l' ono baš ljut? Je l' se nasikiro?analfabeta je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:18Lendra za sad ostaje, ljut i razocaran zbog promjene cifre od nasih, sta ce biti kroz ovu sedmicu vicemo, bice jos odlazaka.
Da, ne zna se jbg. Gledam ove grupe za Ligu prvaka kako su napravili, ni na osnovu njih ne možeš skontati baš da tu ima neki šablon po kojima se biraju timovi.braco je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:11Ma vidiš da ni ovaj izvor odakle sam kopirao nije siguran kako tačno ide to formiranje grupa, izgleda da ni na uefinim stranicama nigdje nema objavljeno u detalj kako se zapravo radi ta podjela.Raonffa je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:08Kako skontah, vjerovatno će dijeliti na sjever, centar i jug ove grupe? Po nekoj logici mi bi valjda trebali biti u ovom jugu, što i nije neka prednost jer među deset najjačih nalazi se sedam ekipa koje bi po nekoj logici mogle pripadati našoj južnoj skupini (ne računam Malmo i Rosenborg koji će biti sjever, a ovi Izraelci su mi nepoznanica, moguće da i njih gurnu u južnu grupu, često su balkanski timovi znali igrati protiv njih, pa i mi sami čak dva puta u zadnjih 10 godina).
Ovaj ex-yu region, Mađare i Kiprane definitivno računam u južnu grupu.
Što se tiče Izraelaca, ja imam osjećaj da oni samo zapadaju bh. klubove što se tiče ex yu prostora. Ne mogu sjetiti da je iko iz ex yu igrao protiv njih.
sta jos kaze zna li kad ce Hajduk bit prvak mozdaanalfabeta je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:18Lendra za sad ostaje, ljut i razocaran zbog promjene cifre od nasih, sta ce biti kroz ovu sedmicu vicemo, bice jos odlazaka.
Ovaj post i taj iznad jasno sto si dosao, hajvananalfabeta je napisao/la: ↑05 avg 2020, 11:25Zec i Lemdric bivsi. Senad Midimovic se vrac u BiH fudbal
wolfie je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:19Je l' ono baš ljut? Je l' se nasikiro?analfabeta je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:18Lendra za sad ostaje, ljut i razocaran zbog promjene cifre od nasih, sta ce biti kroz ovu sedmicu vicemo, bice jos odlazaka.
To samo Bog znaRobust je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:22sta jos kaze zna li kad ce Hajduk bit prvak mozdaanalfabeta je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:18Lendra za sad ostaje, ljut i razocaran zbog promjene cifre od nasih, sta ce biti kroz ovu sedmicu vicemo, bice jos odlazaka.![]()
![]()
![]()
Mora za miran nastavak sezone jer kurceve smo srece bod ce nam na kraju zatrebati nece ga biti.
Evo kako su izgledale grupe kad smo mi nosioci bili posljednja 2 puta:Raonffa je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:21Da, ne zna se jbg. Gledam ove grupe za Ligu prvaka kako su napravili, ni na osnovu njih ne možeš skontati baš da tu ima neki šablon po kojima se biraju timovi.braco je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:11Ma vidiš da ni ovaj izvor odakle sam kopirao nije siguran kako tačno ide to formiranje grupa, izgleda da ni na uefinim stranicama nigdje nema objavljeno u detalj kako se zapravo radi ta podjela.Raonffa je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:08Kako skontah, vjerovatno će dijeliti na sjever, centar i jug ove grupe? Po nekoj logici mi bi valjda trebali biti u ovom jugu, što i nije neka prednost jer među deset najjačih nalazi se sedam ekipa koje bi po nekoj logici mogle pripadati našoj južnoj skupini (ne računam Malmo i Rosenborg koji će biti sjever, a ovi Izraelci su mi nepoznanica, moguće da i njih gurnu u južnu grupu, često su balkanski timovi znali igrati protiv njih, pa i mi sami čak dva puta u zadnjih 10 godina).
Ovaj ex-yu region, Mađare i Kiprane definitivno računam u južnu grupu.
Što se tiče Izraelaca, ja imam osjećaj da oni samo zapadaju bh. klubove što se tiče ex yu prostora. Ne mogu sjetiti da je iko iz ex yu igrao protiv njih.
Mislim u svakoj grupi (od tri ili četiri tima) ima bar jedan tim koji je tu uletio bez ikakve regionalne veze ili ove veze jug/sjever/central. Najčistija grupa po tom pitanju je možda upravo ova gdje su kone, Zvezda i Sherrif, relativno blizu regionalno, a i kada gledaš spadaju u južnu skupinu vjerovatno.
Ma dobro to je zato što su i većina regionalnih timova nosioci, kao i Izraelci, pa zato sa njima ne igraju puno, ali generalno ih guraju ovamo nama u ex-yu. Igrao je Dinamo prije koju godinu sa Hapoel Beer Shevom u kvalifikacijama za LP, to mi je u glavi ostalo, a mislim da je bilo još ponekih duela, čini mi se da je Maribor jedne godine igrao sa Izraelcima, onih sezona kada smo mi bili u LP, tako nekako.
Past ce i to lagano !
Pa evo ovo kad smo Zetu izvukli, nosioci smo bili svi region plus AEL kao pripadnik južne skupine, dok su u nenositeljima bili ovi iz poluamaterskih liga koje su tu negdje relativno blizu kada gledaš kartu plus Zeta koja odudara što se tiče blizine.braco je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:28Evo kako su izgledale grupe kad smo mi nosioci bili posljednja 2 puta:Raonffa je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:21Da, ne zna se jbg. Gledam ove grupe za Ligu prvaka kako su napravili, ni na osnovu njih ne možeš skontati baš da tu ima neki šablon po kojima se biraju timovi.braco je napisao/la: ↑09 avg 2020, 14:11
Ma vidiš da ni ovaj izvor odakle sam kopirao nije siguran kako tačno ide to formiranje grupa, izgleda da ni na uefinim stranicama nigdje nema objavljeno u detalj kako se zapravo radi ta podjela.
Mislim u svakoj grupi (od tri ili četiri tima) ima bar jedan tim koji je tu uletio bez ikakve regionalne veze ili ove veze jug/sjever/central. Najčistija grupa po tom pitanju je možda upravo ova gdje su kone, Zvezda i Sherrif, relativno blizu regionalno, a i kada gledaš spadaju u južnu skupinu vjerovatno.
Ma dobro to je zato što su i većina regionalnih timova nosioci, kao i Izraelci, pa zato sa njima ne igraju puno, ali generalno ih guraju ovamo nama u ex-yu. Igrao je Dinamo prije koju godinu sa Hapoel Beer Shevom u kvalifikacijama za LP, to mi je u glavi ostalo, a mislim da je bilo još ponekih duela, čini mi se da je Maribor jedne godine igrao sa Izraelcima, onih sezona kada smo mi bili u LP, tako nekako.
Kad smo izvukli Zetu:
Group 5
Seeded
AEL Limassol (CYP) 8.210
Crvena zvezda (SRB) 7.325
Osijek (CRO) 5.550
Željezničar (BIH) 4.800
Rabotnicki (MKD) 3.875
Unseeded
Zeta (MNE) 2.550
Tre Penne (SMR) 1.566
UE Santa Coloma (AND) 1.233
Floriana (MLT) 1.050
St Joseph's (GIB) 0.500
Kad smo izvukli Narvu:
Chikchura Sachkhere (Gruzija)
Vaduz (Lihtenštajn)
Narva Trans (Estonia)
Cefn Druids (Vels)/Trakai (Litvanija)
Gandasar-Kapan (Armenija)
UE Sant Julia (Andora)/Gzira United (Malta)
Da je dobaciti do 3 nekako ..