FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sviunapad1010
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sviunapad1010 » 10 avg 2020, 22:48

katarakta je napisao/la:
10 avg 2020, 22:46
Hajmo bit pozitivni. Ako ispadnemo iz lige proci cemo kao Celik.
Gore oni imaju samo jednu kantonalnu. Kod nas ima i 2. Kantonalna.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 10 avg 2020, 22:49

Rijec doktor treba trajno zabranit na temi fk sloboda.
Da si primarijus :rol:

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 10 avg 2020, 22:49

DoktorIgrice je napisao/la:
10 avg 2020, 22:44
Aerials je napisao/la:
10 avg 2020, 22:42
10 avg 2020, 22:41
Jos nesto, sto se tice transfera, Muratovic je u pitanju i ide u Hajduk. U pocetku ce igrat za Hajduk B najvjerovatnije. Vrijednost transfera između 50k i 500k. :urnebes: :urnebes:
Ti si kakav insajder - novinar, porodica, jaran ili mahala?
Ja sam DoktorIgrice i samo vjerujte Doktoru svom! :thumbup:
A.Š. ili S.C.?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 avg 2020, 22:49

sviunapad1010 je napisao/la:
10 avg 2020, 22:36
Beduin je napisao/la:
10 avg 2020, 22:31

A Todorovica, Hodzica i Muratovica smo afirmisali i prodali kad smo derali guzove u ligi, jelde? Ne sjecam se i Krpica kad prodasmo, kako smo izgledali u ligi te sezone?
A i Beganovica i Maksimovica afirmisasmo kad smo se borili za Evropu, jelde?

Na stranu ova najava i glupost, ali de prije nego napisete nesto prvo vratite film o tome. Razumijem da smo iznervirani, kivni, dokurcilo vise tavorenje i ofiranje, ali mi sa nasom omladinom radimo odlican posao otkako je Azmir otisao, od primorane prodaje Azira, jer je sam htio ici, pa do gore nabrojanih, a imamo u izlogu jos 2 igraca za koje je postoje uputi i pomude (barem za 1 ja znam sigurno ponudu da smo imali), tako da s te strane stojimo odlicno.
Nas j3bu aferimi iz proslosti koji docekaju svaku narednu Upravu, i ja bih najradije da grad dadne pare i nulira sav dug i onda digne ruke od nas, da klub uzme neko sa psrama i cistog racuna i otvorimo novu stranicu u Slobodi, ali ocito da smo uklet klub, grad ko dlake, navijaci takodjer, vlast ko vlast svugdje ista...
Mi prvo trebamo znati koliki je dug tačno. Ne sjećam se da je to neko zvanično utvrdio. Isto tako ovo za smanjenje duga nikakve dokaze za to nemamo sve je rekla kazala. Izuzev duga koji grad vraća poreskoj.
Što se tiče transfera dobro je to kakva nam je organizacija kluba i rezultati, ali da imamo bolju ekipu i da ovi mlađi koji se prodaju igraju s njima, te da ekipa izlazi redovno u evropu sigurno bi cifre za transfere bile puno veće od ovih koje dobijemo.
Pa valjda je ono zvanicno sa cim je Uprava izasla u javnost, cim su dosli u klub uzeli sve dugove koji su zavedeni u klubu i za koje postoje dokazi kao i sve tuzbe zavedene u Savezu i na osnovu toga sracunali dug, vjerovatno 85-90% tacno.
Isto tako i otpis i vracanje duga, nije rekla kazala ako se Slavko oglasio kao i par igraca i pohvalili ih kako su odmah im isplatili pravosnazne presude kako bismo mogli dobiti licencu. A i Azmir je, cini mi se, javno rekao kako je halalip taj duh jos i ranije Slobodi. Ne mogu se sjetiti sta je ono jos bilo, Arkada ili sta vec, te neke njihove izjave su mediji trebali provjeriti i potvrditi, ili su to uradili, ne sjecam se.
Uglavnom, ni ja nikome ne vjerujem dok ne potvrde obje strane, ali eto za neke dugove su bile potvrde.

A to za prodaju igraca, Zeljo za slicne cifre prodaje igrace a institucija je za nas u svakom segmentu. Mi ne mozemo prodavati skupo igrace sve dok nasi klubovi ne pocnu praviti rezultate u Evropu, kao i reprezentacija i afirmacija igraca iz nase lige. Do tad mi sa ciframa od 200k eura cemo skakati do neba.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 10 avg 2020, 22:51

sviunapad1010 je napisao/la:
10 avg 2020, 22:48
katarakta je napisao/la:
10 avg 2020, 22:46
Hajmo bit pozitivni. Ako ispadnemo iz lige proci cemo kao Celik.
Gore oni imaju samo jednu kantonalnu. Kod nas ima i 2. Kantonalna.
ima i treća madrfakin kantonalna...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 avg 2020, 22:51

tuzlak1987 je napisao/la:
Hajmo biti pozitivni, mi imamo do kraja godine mozda samo 2 miliona duga uz potpisan reprogram. Rudnici Kreka imaju 120 miliona :D
Mogli bi nam uplatiti jeno 2 miliona, ne bi ni primjetili na tu cifru. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 10 avg 2020, 22:52

Sariel1987 je napisao/la:
10 avg 2020, 22:49
Rijec doktor treba trajno zabranit na temi fk sloboda.
Da si primarijus :rol:
naziv doktor treba penzionisat

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 10 avg 2020, 23:11

Bosnausrcu9 je napisao/la:
10 avg 2020, 22:49
10 avg 2020, 22:44
Aerials je napisao/la:

Ti si kakav insajder - novinar, porodica, jaran ili mahala?
Ja sam DoktorIgrice i samo vjerujte Doktoru svom! :thumbup:
A.Š. ili S.C.?
i koji su inicijali, nemoguće da nije neki od ova dva? :mrgreen:

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 10 avg 2020, 23:42

Top je ovo sto su objavili, svi portali prenjeli, odlican marketinski potez, dzaba reklama.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 avg 2020, 23:52

Izvinite što ulijećem sa pitanjem, ako je već bilo, ali koji klinac se dešava sa naših društvenih medija? Kakva je ovo Fejsbuk stranica što se predstavlja da je oficijelna sa 3.5k lajkova i zašto ona od skoro 60k sve manje radi?

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 10 avg 2020, 23:54

Skojevska je napisao/la:
10 avg 2020, 23:42
Top je ovo sto su objavili, svi portali prenjeli, odlican marketinski potez, dzaba reklama.
po principu i negativna reklama je reklama...

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 10 avg 2020, 23:55

Transferi od sezone 16/17 :
Sloboda : Krpic(AIK), Todorovic(Salzburg), Hodzic(Alcorcon), Muratovic(Hajduk), Supcina(Sisoje City)
Sarajevo : Barbaric(Kortijk? klub od predsjednika), Mihojevic(PAOK), Hadzic(Leixões), Sadiku(Mouscron), Catakovic(Trencin), Mujakic(Kortijk?), Stanojevic(Ankaragucu), Mustafic(Slovan)
Zeljeznicar : Memija(Vejle), Lendric(Lens), Sabanadzovic(AEK), Zakaric(Partizan), Krpic(Suwon), Rodin(Perugia), Sipovic(Salal)
Zrinjski : Cavar(Frankfurt), Kobiljar(Olimpija), Piric(Maribor), Mulahusejnovic(Maribor), Hadzic(Akhisarspor), Kadusic(Celje)
Siroki : Kozulj(Hajduk), Menalo(Dinamo), Kovacic(Lokomotiva), Markovic(Lokomotiva)
Radnik : Serbecic(Rosenborg)

U zadnjih par godina redovno jedan igrac se proda za sezonu, s tim da se odbilo par ponuda za Begu koji je najvjerovatnije sljedeci. Gledajuci ove podatke, za ekipu koja je jednom zavrsila 5., a u ostalim sezonama se borila za opstanak, pa imamo bolje transfere i od Sirokog, Radnika, a ni Zrinjski nije nista spektakularno napravio osim transfera Cavara.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 10 avg 2020, 23:56

10 avg 2020, 23:54
Skojevska je napisao/la:
Kako god uspjelo je, svi pitaju ko je sta je.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 10 avg 2020, 23:57

coelho41 je napisao/la:
10 avg 2020, 23:52
Izvinite što ulijećem sa pitanjem, ako je već bilo, ali koji klinac se dešava sa naših društvenih medija? Kakva je ovo Fejsbuk stranica što se predstavlja da je oficijelna sa 3.5k lajkova i zašto ona od skoro 60k sve manje radi?
Ta od 3.5k je oficijelna stranica od kluba koja je napravljena nakon sto se iz uprave nisu mogli dogovoriti sa momkom koji je vodio ovu od 60k koja je "navijacka" jer se objavljuju i clanci sa Tuzlanski i slicno.

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 11 avg 2020, 00:00

Skojevska je napisao/la:
10 avg 2020, 23:56
10 avg 2020, 23:54
Skojevska je napisao/la:
Kako god uspjelo je, svi pitaju ko je sta je.
Trebaju prestat s ovim ako Boga znaju. Čak bi bilo degutantno da i pojačanja ovako najavljuju u ovoj cirkus pseudo ligi.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 avg 2020, 00:01

bhpremijerliga12 je napisao/la:
10 avg 2020, 23:57
coelho41 je napisao/la:
10 avg 2020, 23:52
Ta od 3.5k je oficijelna stranica od kluba koja je napravljena nakon sto se iz uprave nisu mogli dogovoriti sa momkom koji je vodio ovu od 60k koja je "navijacka" jer se objavljuju i clanci sa Tuzlanski i slicno.
Aham. Hvala na odgovoru. Nisam znao, šteta što je tako ispalo. Nadam se da će je onda taj momak prodati nekome drugome pa da se javnost fokusira na tu manju stranicu, jer je prisutnost u medijima bitna.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 11 avg 2020, 00:01

10 avg 2020, 23:55
Sloboda : Krpic(AIK), Todorovic(Salzburg), Hodzic(Alcorcon), Muratovic(Hajduk), Supcina(Sisoje City)
Sarajevo : Barbaric(Kortijk? klub od predsjednika), Mihojevic(PAOK), Hadzic(Leixões), Sadiku(Mouscron), Catakovic(Trencin), Mujakic(Kortijk?), Stanojevic(Ankaragucu), Mustafic(Slovan)
Zeljeznicar : Memija(Vejle), Lendric(Lens), Sabanadzovic(AEK), Zakaric(Partizan), Krpic(Suwon), Rodin(Perugia), Sipovic(Salal)
Zrinjski : Cavar(Frankfurt), Kobiljar(Olimpija), Piric(Maribor), Mulahusejnovic(Maribor), Hadzic(Akhisarspor), Kadusic(Celje)
Siroki : Kozulj(Hajduk), Menalo(Dinamo), Kovacic(Lokomotiva), Markovic(Lokomotiva)

U zadnjih par godina redovno jedan igrac se proda za sezonu, s tim da se odbilo par ponuda za Begu koji je najvjerovatnije sljedeci. Gledajuci ove podatke, za ekipu koja je jednom zavrsila 5., a u ostalim sezonama se borila za opstanak, pa imamo bolje transfere i od Sirokog, Radnika, a ni Zrinjski nije nista spektakularno napravio osim transfera Cavara.
Jesi siguran da su svi igraci sa ove liste prodati, mislim da ih je dosta otišlo dzaba.

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 11 avg 2020, 00:03

RollingPaper je napisao/la:
11 avg 2020, 00:01
10 avg 2020, 23:55

Jesi siguran da su svi igraci sa ove liste prodati, mislim da ih je dosta otišlo dzaba.
Ma neki su otisli za 50k kao Azir, tako da su i takvi tu.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 11 avg 2020, 08:57

Ja generalno mislim da je suluda prica da mi, ili bilo ko u ligi osim Sarajeva, može danas-sutra zivjeti od prodaje talentovanih igraca.
Ovo iz razloga sto niti mi imamo dovoljno talentovane djece za evropske standarde, niti su nasi igraci na cijeni, niti nasa infrastruktura prati takvu utopijsku pricu.
Pouzdano znam da u Sarajevu klinci od 15,16 godina imaju stipendijske ugovore od 1000 ili 2000 km.
Imaju akademiju, koja bi mogla davati neke rezultate narednih godina.
Ne znam sta mi nudimo Evropi?
Primjeri Mesica,Husejnovica ili Todorovica nam ne idu u prilog.
OFK Beograd ce u nekoj pregovarackoj poziciji imati adut Ivanovica ili Kolarova.
Nasa realnost je prodaja izmedju 100-200 k eura.
To nije neka lova. Zapostavljanjem prvog tima, kao ove godine, dovodimo se u situaciju prevelikog rizika nizasta.
Posljedice izvjesnog ispadanja iz lige ce biti nesagledive.

p.s. Prije par mjeseci su odbili Osmanagica i jos jednog iskusnog premijerligaskog igraca uz zauzet stav da imaju dovoljne svoje DJECE.
Glupa prica. Osim Beganovica koji jeste mlad i NESTO VRIJEDI. Ekipa nam je sastavljena od levata izmedju 25-30 godina.
Ne svidja mi se nista...

Prosle godine je bila groozna selekcija igraca. Imati Prsesa, Saida i Bekrica u prvih jedanaest je znacilo 3 igraca manje u polju defanzive, s druge strane nesto bodova je uzeto na konto njihove "magije" u kontekstu ove lige.Ove godine je jos kriminalnije sve odradjeno jer jos manje "pluca" imamo a nikakvu kreativnost.
tz tz tz tz tz tz

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 11 avg 2020, 09:04

Mladost pada k'o plitak potok.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.