Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

invincible1921
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la invincible1921 » 12 avg 2020, 20:20

DrFilgud je napisao/la:
12 avg 2020, 17:11
braco je napisao/la:
12 avg 2020, 17:04
slika

Neki moj sastav repke za koju godinu. Ukoliko bi uspjeli nagovoriit sve ove igrače da igraju za nas, budućnost uopšte ne izgleda loše. Jedini problem je golman, a umjesto Koljića može Prevljak npr., zavisno ko kakav bude. Sei je 27 godina, može on još bar 5 godina u ligama petice biti. Još je on dobar igrač ovako kao wingback. Naravno može na njegovu poziciji i Ćivić koji je mlađi. A možda do tada neko i iz naše ligi iznenadi ala Pidro ili Šehić. Na TM-u piše i da Gazibegović može pokriti lijevog beka. Uglavnom po meni je najveći problem golmanska pozicija.
Đe ti je Hasić?
On je među najvećim talentima koje imamo, već na jesen bi mogo u seniore.
Prevljaka bi prije koljića. Gazibegović bi mogo bit od koristi, vrlo svestran. Samo da nađe neku ekipu u prvoj ligi i napreduje.
Sta je s pjanicem :D
=\_1921_/=

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 12 avg 2020, 20:32

Nalic junior usao sa klupe i pogodio za vodstvo Malmea! :thumbup:
@igrajlopte 🐦

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 12 avg 2020, 20:39

ReX je napisao/la:
12 avg 2020, 20:32
Buraze cekamo da objavis i da je Anel gotov. :bih: :D
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 avg 2020, 20:42

ReX je napisao/la:
sta radi ahmed kod gola za goste :hmmmmm:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 avg 2020, 20:46

Adi Nalić je izjavio: "Treneri me stalno tjeraju da igram nešto drugo, centralnog veznog, čak i napadača jer sam visok 190 cm, ali ja sam oduvijek znao da sam desetka." Zbog takvog razmišljanja i ne igra redovno.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 12 avg 2020, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 avg 2020, 20:54

Čataković golčina za 1-1. Ušo u drugom poluvremenu.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 12 avg 2020, 21:15

DeeWa je napisao/la:
12 avg 2020, 18:14
Maric nije igrao za hrvatsku seniorsku, medjutim promijenio je vec jednom drzavljanstvo sportsko pa iz tog razloga ne moze igrati za nas.

Sto se ahmedhodzica i becira tice, ja mislim da nema sanse da oni igraju za nas dok god igraju u svedskoj i svicarskoj. Oni su premladi momci i veliki pritisak bi na njih bio da prihvate drugu reprezentaciju. Tamo bi im bilo jako tesko i neugodno.

Sa dennisom je druga prica jer je on u rusiji. Tako da na njega ne moze niko vrsiti pritisak. Zato mislim da bi kljucno za njih bilo da naprave neke transfere inace bi ih mogli izgubiti.
i haksabanovic je zaigrao za crnogorce dok je bio (a i dad je) jos uvijek u svedskoj.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 12 avg 2020, 21:25

visegrad8392 je napisao/la:
12 avg 2020, 21:15
DeeWa je napisao/la:
Maric nije igrao za hrvatsku seniorsku, medjutim promijenio je vec jednom drzavljanstvo sportsko pa iz tog razloga ne moze igrati za nas.

Sto se ahmedhodzica i becira tice, ja mislim da nema sanse da oni igraju za nas dok god igraju u svedskoj i svicarskoj. Oni su premladi momci i veliki pritisak bi na njih bio da prihvate drugu reprezentaciju. Tamo bi im bilo jako tesko i neugodno.

Sa dennisom je druga prica jer je on u rusiji. Tako da na njega ne moze niko vrsiti pritisak. Zato mislim da bi kljucno za njih bilo da naprave neke transfere inace bi ih mogli izgubiti.
i haksabanovic je zaigrao za crnogorce dok je bio (a i dad je) jos uvijek u svedskoj.
Ma daj kao da ce neko praviti neku frku im u svicarskoj i svedSkoj radi odabira repke. Nije to zagreb il beograd.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 12 avg 2020, 21:39

Maestro je napisao/la:
12 avg 2020, 20:39
ReX je napisao/la:
Buraze cekamo da objavis i da je Anel gotov. :bih: :D
Reko sam jucer da ocekujem do kraja sedmice da stvar bude gotova. Izgleda da je problem u papirologiji, odnosno da tu steka valjda nasa strana. To je nesto spominjao i stari mu, gdje piso za bh ambasadu i tako. Valjda sve bude okej.. Nebi trebali dugo cekati!
@igrajlopte 🐦

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 12 avg 2020, 21:50

Maestro je napisao/la:
12 avg 2020, 21:25
DeeWa je napisao/la:

Ma daj kao da ce neko praviti neku frku im u svicarskoj i svedSkoj radi odabira repke. Nije to zagreb il beograd.
Druze, narocito becir je veliki potencijal. Jednog tankovica je svojevremeno zlatan ibrahimovic morao ubijediti da igra za njih, toliko su svedjanima vazni svaki igraci.
Nece njih niko pretuci, niti ce im roditelji dobiti neke otkaze, ali velik je pritisak kada si u sredini takvoj i gdje ti mnogi govore hajde za nas, ovdje si i rodjen i td.

Drugo je kada je neko rodjen ovdje pa ode tamo, to je nesto drugacije. Niko ne zna kako je to dok ne osjeti na svojoj kozi.
Moj najbolji prijatelj ima rodjaka koji je u jednom sportu imao takvu situaciju i cuo sam iz prve ruke kako to nije ni malo jednostavno.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 avg 2020, 21:52

Ako je samo pasoš problem, onda je odluka donesena.
Čeka se da dobije pasoš, spremi papire i pošalje zahtjev za promjenu sportskog državljanstva.

Sudeći po tome, to je gotova stvar.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 12 avg 2020, 21:56

DeeWa je napisao/la:
12 avg 2020, 21:50
Maestro je napisao/la:
12 avg 2020, 21:25

Druze, narocito becir je veliki potencijal. Jednog tankovica je svojevremeno zlatan ibrahimovic morao ubijediti da igra za njih, toliko su svedjanima vazni svaki igraci.
Nece njih niko pretuci, niti ce im roditelji dobiti neke otkaze, ali velik je pritisak kada si u sredini takvoj i gdje ti mnogi govore hajde za nas, ovdje si i rodjen i td.

Drugo je kada je neko rodjen ovdje pa ode tamo, to je nesto drugacije. Niko ne zna kako je to dok ne osjeti na svojoj kozi.
Moj najbolji prijatelj ima rodjaka koji je u jednom sportu imao takvu situaciju i cuo sam iz prve ruke kako to nije ni malo jednostavno.
Nije njega druze Zlatan ubjedjivao. Njega jeste kontaktirao i rekao mu sigurno nesto diplomatski i na kraju je ovaj donio odluku kakvu je donio. Tanksson je mentalno slab i jedva je docekao svojih pet minuta. Na kraju ispade prevara u nizu. Toliko o njemu.
@igrajlopte 🐦

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 avg 2020, 22:06

Moguce da je Hadzikadunic mozda i dobio neki vid garancije za prvih 11, u odnosu na Ahmedhodzica. Obojica je nisu mogli dobiti, sigurno ce uigravati Dennisa sa jednim od iskusnijih stopera (Tonijem ili Bicom).

Ali sto se tice Ahmedhodzica, ako su vec usli u proceduru mislim da nema vise dileme za koga ce i da igra. Ne znam gdje je zapelo, ali nadam se da ce se ubrzo i to rijesiti jer bilo bi dobro obojicom vec uci u Ligu Nacija.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 avg 2020, 22:09

@Goalgetter ma 100%, Dennisu su rekli da će igrati u ovim utakmicama, dok Anel ne bi bio u prvih 11.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 avg 2020, 22:16

Ljudi ako je samo pasoš problem, kako kažu, onda je odluka donesena.
Kad ga dobije predaće papire i gotova stvar

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 12 avg 2020, 22:17

Sumnjam ja da je i jedan i drugi dobio garanciju, ako su tacne informacije da je to Bajevic rekao. Ono sto bi na kraju moglo da presudi u izboru kod njih dvojice je ta ljubav prema Bosni i sto oni znaju odakle su i sta su, i ako su rodjeni u Malmeu, to jest Svedskoj. Ja sam pisao i ranije da nista manja zelja nema kod Anela da zaigra za BH nego kod Dennisa. Vjerujem u jos jedno vrlo lijepe vijesti uskoro, ali treba sacekati. Ko zna ali po svemu sto sam vidio i procitao, Anel je izabrao nas.

A to da je Dennis blize startnoj postavi pa to je logicna stvar. Momak igra u top klubu u Rusiji a Anel u Svedskoj. I ako sam takodjer pisao ne tako davno da on vrlo moguce igra prvu i zadnju sezonu u Malmeu, jer ponude ce pljustati ako nastave pobjedjivati i na kraju osvoje titulu sto je u ovom trenutku veoma realan scenario.

Takodjer rekao bi da ne treba ni zanemariti Nalica. On i nema mijesto trenutno ali evo u zadnje vrijeme dobro igra, danas zabio gol. U slucaju neke solidne minutaze ili eventualnog prelazka u drugi tim nebi imao nista protiv da bude medju 18-20 igraca jer je vrlo skolovan igrac i bio bi sigurno upgrade na klupi napsrem nekog kao Deni Milosevic ili Stjepan Loncar, da ne spominjem neke druge sto su dobili poziv sto je smijesno tipa Rahmanovic i Sabanadzovic. On bi danas u bilo kojem drugom klubu u Allsvenskan bio starter izuzev eto Malmea koji ima fantastican tim za svoje uslove i Norrköping koji takodjer ima vrlo jaku konkurenciju u sredini.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 12 avg 2020, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 avg 2020, 22:19

Goalgetter je napisao/la:
12 avg 2020, 22:06
Moguce da je Hadzikadunic mozda i dobio neki vid garancije za prvih 11, u odnosu na Ahmedhodzica. Obojica je nisu mogli dobiti, sigurno ce uigravati Dennisa sa jednim od iskusnijih stopera (Tonijem ili Bicom).

Ali sto se tice Ahmedhodzica, ako su vec usli u proceduru mislim da nema vise dileme za koga ce i da igra. Ne znam gdje je zapelo, ali nadam se da ce se ubrzo i to rijesiti jer bilo bi dobro obojicom vec uci u Ligu Nacija.
Nije tražio nikakvu garanciju, niti mu treba, vidi mu konkurencije, sve staro, klupirano, bez kluba. Anelovi su pokušali na blef ali i njima je poručeno da Bajević jedino može garantovati da će igrati ako zasluži. Razgovarali su i sa selektorom Švedske ali su dobili isti odgovor. Dosta Šveđana pišu u komentarima o Anelu i Dennisu da i trebaju ići jer Janne Andersson toliko voli Granqvista da ne može niko od mlađih dobiti šansu do njegove 45. godine.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 12 avg 2020, 22:23

ReX je napisao/la:
.
Ako se ne varam,Anel je porijeklom iz Sarajeva a Dennis iz Doboja?
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”