FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Fazon je što znamo igrati ovu igru, a ona kovačeva go.vna ne znamo. Fazon je što ovaj sistem favorizira igrače koji su požrtvovani, koji imaju njuha za prostor i koji su timski igrači. Takav je Muller i dosta drugih naših igrača. Muller, i to je činjenica, poslije Pepa i tri godine vrhunskih igara nije sebe mogao pronaći u drugim ulogama i sistemima, u Carlovoj gdje je fokus na pojedinca/individualni kvalitet i Kovača gdje prije svega treba da odrađuješ prljavi posao na svojoj polovini i ako te potrefi kakva šansa dobro je.
Ma ti to moraš za Goretzku uraditi....Centre forward je napisao/la: ↑15 avg 2020, 00:37Evo ja ću prvi. Demantovao je , pa haman, svako slovo koje sam protiv njega napis'o.

Ma ti si mi nešto jedno vrijeme na sve stvari oko Bayerna gledao crno, isto ko da te neki crnjak jedno vrijeme generalno spucao.....
A kada se sjetim, onako nekada kada preletim izjave pojedinaca po forumu (onih koji blago rečeno nisu fanovi Bayerna, da ne kažem hejteri

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Je l' Neuer i dalje jedinica elfa ili je to od veceras MATS, zna li se sta?
Nevjerovatna grupa momaka, lako je Flicku kada ima ovakve momčine u timu. Svaka čast, čestitam svima koji navijaju za Bayern.
Jači, brži, mlađi smo bili, hrabro, rizično i kvalitetno. Opet ponavljam nevjerovatna grupa momaka, svaka čast. Svi su odigrali muški, čak i zamjene, bravo svima oduševljen sam.
Jači, brži, mlađi smo bili, hrabro, rizično i kvalitetno. Opet ponavljam nevjerovatna grupa momaka, svaka čast. Svi su odigrali muški, čak i zamjene, bravo svima oduševljen sam.
Bayern je prva momčad koja je Barceloni zabila više od pet pogodaka u jednoj utakmici Lige prvaka
Bayern je prva momčad koja je u knock out fazi LP-a zabila osam pogodaka u jednoj utakmici Lige prvaka
Sent from my Philips Smart TV.
Ne sumnjam da ćete dobit i onog ćelavog majmuna, samo će to bit teži posao jer u njemu ne igraju ojebine tipa Lenglet, Vidal i Busquets.
Odakle korisniku @ledar ovoliki animozitet prema Barceloni i Guardioli 

Slučajno
- Nerminovic
- Kontakt:
Ne mogu spavati sta sam danas sve gledao, nevjerovatno ljudi glava me boli od partije

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Ako se povuče paralela između tri trenera koji su nasljedili Juppa, možemo uočiti velike razlike.
Josep "Pep" Guardiola je dobio ekipu koja je igrala atomski fudbal. On, kao jedan od inovatora modernog fudbala pasova u nedogled, nije imao igrače za takav sistem i upravo to nas je koštalo brukanja u Ligi prvaka. Pep je htio potpuno drugi tip igrača, a Bayern nije neki "engleski" klub, tj. klub kojeg drži neki egzotični vlasnik koji se igra managera i koji može kupiti bilo kojeg igrača na svijetu, s tim da će ga preplatiti masno. Bayern je klub tradicije i mudra politika kluba je usljed slabijih finansija u odnosu na Engleze sastavila ekipu koja se može sa svima nositi. Pep je počeo da izmišlja pozicije igrača, a kao izgovor su mu poslužile "povrede" koje je Bayern imao u tim trenucima. Eskalacija svega je svađa sa doktorom u klubu. Sjetimo se Lahma u veznom redu, i tada najboljeg zadnjeg veznog na svijetu, Javi Martineza, kojeg je uništio sa novom pozicijom (stoper). Nakon isteka ugovora, Pep nije pomišljao na novi ugovor, jer je tačno znao da Bayern neće nikad investirati par stotina miliona eura u svakoj sezoni. I naravno, jedina moguća destinacija za njega je bila Engleska, u ovom slučaju bunar bez dna što se novca tiče, Manchester City. Niko ne omaložava Pepa kao trenera, vrhunski je trener, ali trener kojem trebaju stotine miliona eura da se upumpa u momčad. Dovoljno je analizirati samo potrošnju u City-u, posebnu u odbranu. Da li su se ta ulaganja isplatila? Ako uzme ove godine LP sa City-em, da, ako ne, nikom ništa, ide opet masno ulaganje.
Niko Kovač, čovjek koji je skoro pa uništio Bayern. Jurgen Klinsmann je Jupp za ovog čovjeka. Klasični primjer prosječnog trenera koji je imao sreće u životu. Ja sam i dalje ubjeđen da treba provjeriti finale Eintracht - Bayern u kupu(
). Dakle, došao je u klub, pres-konferencije su mu bile "gospodske", pažljivo je birao riječi, dok je izmišljao toplu vodu na terenu. Uspio se posvađati sa svima koji vrijede u Bayernu. Muller nije bio izgubljen na terenu, klasa se ne izgubi preko noći, nego je vjerovatno tu i jedna vrsta bojkota bila. Muller je odlaskom Kovača postao mašina na terenu, trči, zabija, asistira. Ipak, Niko je bio potreban Bayernu da se uvidi da se ne može dati prilika trenerima koji su imali jednu-dvije uspješne sezone. Očajan je i vjerujem da će se nastaviti brukati u francuskoj ligi. Ništa protiv njega kao čovjeka, ali kao trener je taman za Premijer ligu BiH.
Hans-Dieter Flick je došao kao privremena zamjena, a evo ostao je trener. Šta razlikuje Flick-a od Nike? Nema iskustvo kao glavni trener, ali je kao pomoćni radio odličan posao. Dobio je priliku i pokazao svu njemačku pragmatičnost i konzervativni pristup. Dakle, koristio je sve igrače na pravi način i upravo je na taj način uspio iz svakog igrača izvuči njihov maksimalni potencijal. Pa koji bi trener imao hrabrost da stavi igrača kojeg je Bayern platio 80 miliona eura na klupu, ili jednog Coutinha. Recimo jučer je igrao Perišić, koji nije bio standardan u Bayern. Ovo mogu samo treneri velikog kalibra, a Flick pokazuje da posjeduje potrebne kvalitete za Bayern. Nadam se da će Hans Flick, zajedno sa Bayernom izbaciti City, jer je ta utakmica nešto više od obične fudbalske, to je sve ono protiv čega se bore konzervativni navijači, igraju tradicija protiv novotarije, igraju pravda protiv football managera. Nadam se da će pravda pobijediti, ako ne, ima sljedeća sezona i tako u nedogled. Kako god, svaka čast Flick-u, uradio je zaista veliki posao sa Bayernom.
Što se tiče igračkog kadra, preporođeni Leon oduševljava. On i Joshua u veznom redu su budući Bayernov zid. Hvala Bogu pa prođe sezona gdje Leon nije bio van terena svako malo. Alaba je postao pravi univerzalac, može igrati stopera, lijevog beka i zadnjeg veznog. Griješi, logično je, jer mu nije prirodna pozicija i još se navikava na istu. Jerome je opet ispao kao amater, stvarno čovjek varira od najboljeg stopera na svijetu do amatera koji je oberliga kvalitet. Nadam se da će protiv Citya biti na svome best of nivou. Serge tih, a ubojit, odličan igrač.
Tim djeluje, za razliku od prethodnih godina željan igre i dokazivanja. Upravo takvim pristupom i jako napadačko orijentisanim pristupom igramo za gol više. Ova igra je prava poslastica za gledanje.
Josep "Pep" Guardiola je dobio ekipu koja je igrala atomski fudbal. On, kao jedan od inovatora modernog fudbala pasova u nedogled, nije imao igrače za takav sistem i upravo to nas je koštalo brukanja u Ligi prvaka. Pep je htio potpuno drugi tip igrača, a Bayern nije neki "engleski" klub, tj. klub kojeg drži neki egzotični vlasnik koji se igra managera i koji može kupiti bilo kojeg igrača na svijetu, s tim da će ga preplatiti masno. Bayern je klub tradicije i mudra politika kluba je usljed slabijih finansija u odnosu na Engleze sastavila ekipu koja se može sa svima nositi. Pep je počeo da izmišlja pozicije igrača, a kao izgovor su mu poslužile "povrede" koje je Bayern imao u tim trenucima. Eskalacija svega je svađa sa doktorom u klubu. Sjetimo se Lahma u veznom redu, i tada najboljeg zadnjeg veznog na svijetu, Javi Martineza, kojeg je uništio sa novom pozicijom (stoper). Nakon isteka ugovora, Pep nije pomišljao na novi ugovor, jer je tačno znao da Bayern neće nikad investirati par stotina miliona eura u svakoj sezoni. I naravno, jedina moguća destinacija za njega je bila Engleska, u ovom slučaju bunar bez dna što se novca tiče, Manchester City. Niko ne omaložava Pepa kao trenera, vrhunski je trener, ali trener kojem trebaju stotine miliona eura da se upumpa u momčad. Dovoljno je analizirati samo potrošnju u City-u, posebnu u odbranu. Da li su se ta ulaganja isplatila? Ako uzme ove godine LP sa City-em, da, ako ne, nikom ništa, ide opet masno ulaganje.
Niko Kovač, čovjek koji je skoro pa uništio Bayern. Jurgen Klinsmann je Jupp za ovog čovjeka. Klasični primjer prosječnog trenera koji je imao sreće u životu. Ja sam i dalje ubjeđen da treba provjeriti finale Eintracht - Bayern u kupu(

Hans-Dieter Flick je došao kao privremena zamjena, a evo ostao je trener. Šta razlikuje Flick-a od Nike? Nema iskustvo kao glavni trener, ali je kao pomoćni radio odličan posao. Dobio je priliku i pokazao svu njemačku pragmatičnost i konzervativni pristup. Dakle, koristio je sve igrače na pravi način i upravo je na taj način uspio iz svakog igrača izvuči njihov maksimalni potencijal. Pa koji bi trener imao hrabrost da stavi igrača kojeg je Bayern platio 80 miliona eura na klupu, ili jednog Coutinha. Recimo jučer je igrao Perišić, koji nije bio standardan u Bayern. Ovo mogu samo treneri velikog kalibra, a Flick pokazuje da posjeduje potrebne kvalitete za Bayern. Nadam se da će Hans Flick, zajedno sa Bayernom izbaciti City, jer je ta utakmica nešto više od obične fudbalske, to je sve ono protiv čega se bore konzervativni navijači, igraju tradicija protiv novotarije, igraju pravda protiv football managera. Nadam se da će pravda pobijediti, ako ne, ima sljedeća sezona i tako u nedogled. Kako god, svaka čast Flick-u, uradio je zaista veliki posao sa Bayernom.
Što se tiče igračkog kadra, preporođeni Leon oduševljava. On i Joshua u veznom redu su budući Bayernov zid. Hvala Bogu pa prođe sezona gdje Leon nije bio van terena svako malo. Alaba je postao pravi univerzalac, može igrati stopera, lijevog beka i zadnjeg veznog. Griješi, logično je, jer mu nije prirodna pozicija i još se navikava na istu. Jerome je opet ispao kao amater, stvarno čovjek varira od najboljeg stopera na svijetu do amatera koji je oberliga kvalitet. Nadam se da će protiv Citya biti na svome best of nivou. Serge tih, a ubojit, odličan igrač.
Tim djeluje, za razliku od prethodnih godina željan igre i dokazivanja. Upravo takvim pristupom i jako napadačko orijentisanim pristupom igramo za gol više. Ova igra je prava poslastica za gledanje.
Navijam za Bayern oduvijek,od tamo neke 96,97 i nikada nikada nisađ gledao ovakvu predstavu,a bilo je velikih pobjeda,od bundeslige do LP.
Roma,šahtar,hsv,barca,porto itd.
Ovaj presing bukvalno je bio nevjerovatan,presing bukvalno na Ter Štegena,trčali su po cijelom terenu,igra bez lopte,mjenjanje pozicija,pokrivanje svojih igrača kada odu naprijed,vraćanje,
nikada nisam ovako uživao u jednoj utakmici,a iako sam vjerovao u pobjedu bilo me strah ove utakmice.
Ono što moram reći Goretzka,pa taj čovjek u ovoj ekipi je terminator,on bukvalno pokriva sve pozivije od DM pa MC pa AMC,trči,bori se lav pravi.
Iskreno faliće nam ove lopte Thiaga,njegova vizija.
Ganabry pa taj čovjek je fenomenalan,tačno treba poslati kolač i zahvalnicu arsenalu za njega.
Čak ke i Perišić bio sjajan,zaista vrhunska predstava,i menatlitet koji je odlika Bayerna,igra se dok sudija ne svira kraj.
Muller je legenda,čak i onaj intervju poslije utakmice pokazuje koliko je veliki igrač čovjek,i koliko je pametan,da spusti loptu na zemlju,kaže sljedeća utakmica počinje sa 0-0,i ova pobjeda tu ništa ne znači.
Uglavnom momci ovdje s foruma nadam se daćete uživati ovih dana,ja idem na posao,i mogu vam reći da jedva čekam da vidim ove drage ljude koji su mi juče pričali kako će nas mesi izbaciti.

Jednostavno imamo tim sposoban da osvoji LP,biće tepko jer i City je realno jako dobar tim,ali neka oni razmišljaju o nama,mi smo sinoć zaradili da nas svi zovu prvim favoritima,i trenutno najboljim timom starog kontinenta
Roma,šahtar,hsv,barca,porto itd.
Ovaj presing bukvalno je bio nevjerovatan,presing bukvalno na Ter Štegena,trčali su po cijelom terenu,igra bez lopte,mjenjanje pozicija,pokrivanje svojih igrača kada odu naprijed,vraćanje,
nikada nisam ovako uživao u jednoj utakmici,a iako sam vjerovao u pobjedu bilo me strah ove utakmice.
Ono što moram reći Goretzka,pa taj čovjek u ovoj ekipi je terminator,on bukvalno pokriva sve pozivije od DM pa MC pa AMC,trči,bori se lav pravi.
Iskreno faliće nam ove lopte Thiaga,njegova vizija.
Ganabry pa taj čovjek je fenomenalan,tačno treba poslati kolač i zahvalnicu arsenalu za njega.
Čak ke i Perišić bio sjajan,zaista vrhunska predstava,i menatlitet koji je odlika Bayerna,igra se dok sudija ne svira kraj.
Muller je legenda,čak i onaj intervju poslije utakmice pokazuje koliko je veliki igrač čovjek,i koliko je pametan,da spusti loptu na zemlju,kaže sljedeća utakmica počinje sa 0-0,i ova pobjeda tu ništa ne znači.
Uglavnom momci ovdje s foruma nadam se daćete uživati ovih dana,ja idem na posao,i mogu vam reći da jedva čekam da vidim ove drage ljude koji su mi juče pričali kako će nas mesi izbaciti.
Jednostavno imamo tim sposoban da osvoji LP,biće tepko jer i City je realno jako dobar tim,ali neka oni razmišljaju o nama,mi smo sinoć zaradili da nas svi zovu prvim favoritima,i trenutno najboljim timom starog kontinenta
-
- Kontakt:
Čestitke momcima, bolesna igra i kapa do poda
Katalonci igraju u 3oj brzini mi u 5oj i to se danas jasno vidjelo. U ni jednom segmentu nas nisu mogli pratiti i pobjeda nije dolazila u pitanje iako da su katalonci počeli 2 1 tko zna sta bi bilo
Sad se odmoriti za city vjerojatno, to će biti daleko teza utakmica
Katalonci igraju u 3oj brzini mi u 5oj i to se danas jasno vidjelo. U ni jednom segmentu nas nisu mogli pratiti i pobjeda nije dolazila u pitanje iako da su katalonci počeli 2 1 tko zna sta bi bilo
Sad se odmoriti za city vjerojatno, to će biti daleko teza utakmica
-
- Kontakt:
- Centre forward
- Kontakt:
Ako ovako nastavi, biće katarza i za Lava, nema problema.effe_sa je napisao/la: ↑15 avg 2020, 00:45Ma ti to moraš za Goretzku uraditi....Centre forward je napisao/la: ↑15 avg 2020, 00:37Evo ja ću prvi. Demantovao je , pa haman, svako slovo koje sam protiv njega napis'o.![]()
Ma ti si mi nešto jedno vrijeme na sve stvari oko Bayerna gledao crno, isto ko da te neki crnjak jedno vrijeme generalno spucao.....
A kada se sjetim, onako nekada kada preletim izjave pojedinaca po forumu (onih koji blago rečeno nisu fanovi Bayerna, da ne kažem hejteri), na drugim temama, tipa Davies samo zna trčati, nema on mozga i nema tehnike.....
![]()
Treba malo kod momka pogledati i postavljanje i ono što je najspecifičnije, učini se da je momak ispao i on nekom fleksibilnošću nogama iščeprka protivniku loptu. Često je to na tako jedan jedinstven način. Svi ti pokreti, ta nevjerovatna brzina i kretanja su tako jedan fenomen i tako nešto da se baš udubiš i malo više posmatraš.

Pa to je apsolutno tačno. U tom "crnom" periodu mi se nekako činilo da smo brod bez kormilara i da niko nema pojma šta radi.
Davies je pravo osvježenje za fudbal uopšte. Samo da se nastavi razvijati kako treba i da ostane zdrav. Svaki od njih je bitan kotačić u tom mehanizmu. Još na sve to dodaj Sanea. Jedva čekam.
Malo me brine da sva ta euoforija u drugi plan baci prijeko potrebno pojačanje na sredini terena.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Cekamo komentar farinelija
Drago mi je sto su i neka stara lica dosla ponovo ovdje i napisala ponesto, Hansi je uspio i njih vratiti.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pavard je odradio trening sa loptom 

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Ako definitivno bude spreman za polufinalnu utakmicu, onda će Flick biti na slatkim mukama. Ko će onda na klupu Thiago ili Goretzka, jer je sigurno da bi Kimmich igrao u vezi.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
- Kontakt:
Sumnjam da ćemo moći tako agresivno izlazit na city kao na barcu. City ima puno bolju distribuciju lopte u prvoj trećini kao i brže i dinamičnije veznjake koji bi nas mogli debelo ugroziti ako im se ostavi prostor.
Pretpostavljam da ćemo biti u srednjem bloku i sacekivati city sa postepenim izlaskom u pressing te brzim otvaranjem nakon što osvojimo loptu.
Ne valja komplicirati u zadnjoj liniji da nam se ne desi isto kao Realu koji je ispao na svoje greške
Pretpostavljam da ćemo biti u srednjem bloku i sacekivati city sa postepenim izlaskom u pressing te brzim otvaranjem nakon što osvojimo loptu.
Ne valja komplicirati u zadnjoj liniji da nam se ne desi isto kao Realu koji je ispao na svoje greške
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.