FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 20 avg 2020, 00:55

BoixosNois1899 je napisao/la:
20 avg 2020, 00:49
At the Barcelona Technical Secretary they manage a starting eleven for next season. In the eleven - Luis Suárez, Jordi Alba, Busquets and Gerard Piqué aren’t present. @santiovalle #FCB
Ostaviti Suareza i ko već sve neće da ide ali neka truhnu na klupi, ha ja. :kafa:
Fazon je sto niko ne moze priustiti da posadi takve igrace sa brutalnom platom na klupu, pogotovo ne nakon svega sto se izdesavalo.

Nerealno je razmisljati da ce prvih 11 biti bez svih tih igraca odmah. Mozda bi i moglo kad bi Koemanu dali odrijesene ruke, ali NECE.

Kako? Pa Koeman ce da izvede drugu postavu s Messijem. Prvu tekmu koju zijanis Messi, kao kapiten ce mu yebat sve sto su ovi na klupi a gubimo, to je jasno ko dan. Sljedecu tekmu ce vratit sve na staro i vrtit dok ga ovi ne sabotiraju i dok se opet ne osramotimo.
27.10.2020

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 avg 2020, 01:08

Chinaglia je napisao/la:
trebamo biti realni, nemoguce je ocistiti ekipu tek tako, to ce potrajati par prelaznih rokova, no, za pocetak neka klub napuste dva ili tri igraca, ko god oni bili i to cu smatrati uspjehom, jer bitno je zapoceti cistku

npr rakitic i vidal out, pjanic je vec in i spominje se da ce kupiti jos jednog veznog igraca i to je, bar u teoriji, napredak, no vidjecemo sta ce se desavati, jer ocekujem da ce i neko iz ofanzive otici, previse igraca ima gore

kozmeticke promijene, tipa junior firpo ili braithwaite, su nebitne u principu, ove "ozbiljne" glave treba rijesavati!
Odlazak Rakitića i Vidala, u nekom većem smislu, također je nebitan. Nijedan nije prva prva postava.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 20 avg 2020, 01:09

leorey je napisao/la:
20 avg 2020, 00:55
BoixosNois1899 je napisao/la:
At the Barcelona Technical Secretary they manage a starting eleven for next season. In the eleven - Luis Suárez, Jordi Alba, Busquets and Gerard Piqué aren’t present. @santiovalle #FCB
Ostaviti Suareza i ko već sve neće da ide ali neka truhnu na klupi, ha ja. :kafa:
Kako? Pa Koeman ce da izvede drugu postavu s Messijem. Prvu tekmu koju zijanis Messi, kao kapiten ce mu yebat sve sto su ovi na klupi a gubimo, to je jasno ko dan. Sljedecu tekmu ce vratit sve na staro i vrtit dok ga ovi ne sabotiraju i dok se opet ne osramotimo.

Sumnjam. Pa Messi prijeti odlaskom jer nije zadovoljan sportskim projektom i ekipom te bi trebao održati u sljedećih par dana sastanak sa Koemanom gdje bi ga ovaj upoznao sa svojim planovima. Zašto bi mu Messi yebao majku ako i sam očekuje neke promjene? Nije dijete i nije glup.

Mišljenja sam da će ipak doći do nekih promjena. Ne velikih, jer je to nemoguće uraditi za mjesec dana i u ovakvim okolnostima, ali će ipak se promijeniti neki bitniji i do jučer nedodirljivi igrači. Ako ništa neće dobivati toliku minutažu.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 20 avg 2020, 01:26

Neke moje misli za eventualnu startnu postavu u skorijoj buducnosti... :kafa:

Golman: MATS.

Bekovi: Po mojoj nekoj racunici Semedo i Alba ce biti starteri. Semedo, jer pa nemas boljeg, a Alba jer opet nemas boljeg. Svi vi koji mislite da ce Alba se kao prodat, okej ali ko ce ga zamjeniti? Firpo? Koji nije odigrao tri utakmice kako treba. Preveliki rizik jer je momak (nazalost) i dalje nepoznanica. Jedini nacin da Alba se nekim cudom proda je da se dovede bek za startnu postavu, a para nema niti nekog izbora na trzistu. Cucurella se mogao probati ali svi znamo sta se desilo.

Stoperi: Ako je tacno da su pregovori u toku sa Citijem oko Garcije ja mislim da bi on mogao se naci u startnoj postavi. Koga ce zamjeniti onda? Opet mislim da ce Pique ostati, a da bi Lenget na klupu.

Vezni red: Mislim da je ludost ne staviti Pjanica, barem vako ispocetka.. drugi starter ce biti de Jong. Eh ko ce tu igrati pored. Imaju u vidu komentar Koemana za de Jonga i njegovu poziciju mislim da od svih katalonaca jedino Sergio gubi mjesto u prvih 11. Ko bi mogao biti taj reci, pa opet ako gledamo izjave Koemana nebi se iznenadio da to bude Puig. Ali evo ipak da kazem da se dovede VdB iz Ajaxa. Ipak dosta se spominje a sa prodajom Rakitica i Vidala, mogao bi se dovesti nekako.

Napad: Messi. I sad cu razocarat mnoge ali Suarez ce ponovo biti starter. Ja ne vidim kako ce on imajuci u vidu relaciju sa Messijem da napusti klub. Cak mu i u yebenom ugovoro ugradjeno da ako odigra 60 % utakmica da mu se ugovor automatski produzava. Eh sad ta desna strana. Po meni najlogicniji izbor je Dembele. Ako je zdrav, Dembas mora igrati. Tacka.

Eh suma sumarum, dodjemo do neke sljedece startne postave za pocetak iduce sezone:

--------------slika ter Stegen
-----slika Semedo -slika Pique - slika Garcia - slika Alba
-------slika van de Beek – slika de Jong - slika Pjanic
-------slika Messi - slika Suarez - slika Dembele

Dobro je to neko vec rekao, pustite price Bartomeove i razliciti novinara. To je sve kamofluza. Koliko god i ja htio da se uradi totalni makeover to je suludo ocekivati.

Bili nesto ovako bio neki pomak u dobrom pravcu? Mislim da da. Jeli ovo dovoljno? Nikako. Hoce li biti patnje velike iduce sezone? Vrlo moguce, da ne kazem sasvim sigurno.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 20 avg 2020, 01:46, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 avg 2020, 01:41

Blejzer10 je napisao/la:
20 avg 2020, 01:08
Chinaglia je napisao/la:
trebamo biti realni, nemoguce je ocistiti ekipu tek tako, to ce potrajati par prelaznih rokova, no, za pocetak neka klub napuste dva ili tri igraca, ko god oni bili i to cu smatrati uspjehom, jer bitno je zapoceti cistku

npr rakitic i vidal out, pjanic je vec in i spominje se da ce kupiti jos jednog veznog igraca i to je, bar u teoriji, napredak, no vidjecemo sta ce se desavati, jer ocekujem da ce i neko iz ofanzive otici, previse igraca ima gore

kozmeticke promijene, tipa junior firpo ili braithwaite, su nebitne u principu, ove "ozbiljne" glave treba rijesavati!
Odlazak Rakitića i Vidala, u nekom većem smislu, također je nebitan. Nijedan nije prva prva postava.
mnogo grijesis, a sad cu ti objasniti zasto

oni su redovno su igrali, nekad su zapocinjali tekme, nekad su ulazili s klupe, to je u svakom slucaju manje bitno, poenta je sljedeca: njihovo vrijeme u barceloni je zavrsilo i evidentno je da ekipa treba upgrade, odnosno kvalitetnije igrace u veznom redu

pjanic ce, ako bude koristen na pravi nacin (juventus ga je sjebao s pogresnom pozicijom, fakticki je igrao ono sto busquets igra u barceloni, a on je igrac koji vuce loptu naprijed, odigrava posljednji pas i sutira na gol) i dok je jasno da u barceloni nece igrati na toj poziciji, ostaje samo nada da nije zaboravio raditi te stvari, jer u tom slucaju, pjanic ce predstavljati upgrade

ostaje otvoreno pitanje jednog veznog igraca, mozda ce riqui biti prekomandovan u pocetni sastav, a mozda ce biti kupljen vezni igrac, u riquijevom slucaju znamo da bi predstavljao upgrade, dok u slucaju kupovine veznog igraca to ne mozemo znati, mozemo samo vjerovati da bi predstavljao upgrade u odnosu na rakitica i vidala

takodjer, veoma je bitno istaci da je ronald koeman rekao da frenkie de jong ne igra na svojoj prirodnoj poziciji (koju je uostalom igrao i kod njega u reprezentaciji) i to znaci da ce zamijeniti busquetsa i onda se postavlja pitanje sta s busquetsom... dal ce biti preseljen na klupu za rezervne igrace, dal ce biti prodan il mozda gurnut naprijed, odnosno ispred de jonga

u svakom slucaju, za ocekivati je da ce se najvece promijene desiti u veznom redu i moram priznati da mi se svidja donny van de beek, misljenja sam da bi predstavljao pojacanje i treba ga zavrsiti sto prije, uz njegov kvalitet, vazno je i to da je mlad igrac (23)

pjanic-----van de beek
------de jong-------

hladno i riqui moze u pocetni sastav, vidjecemo sta ce biti s busquetsom i pedrijem, sergi roberta ne zelim vidjeti u veznom redu, taj decko je u barceloni samo zato jer je iz la masije, jer kvalitet za vezni red nije, a desni bek takodjer nije

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 avg 2020, 02:28

Chinaglia je napisao/la:
20 avg 2020, 01:41
mnogo grijesis, a sad cu ti objasniti zasto

oni su redovno su igrali, nekad su zapocinjali tekme, nekad su ulazili s klupe, to je u svakom slucaju manje bitno, poenta je sljedeca: njihovo vrijeme u barceloni je zavrsilo i evidentno je da ekipa treba upgrade, odnosno kvalitetnije igrace u veznom redu

pjanic ce, ako bude koristen na pravi nacin (juventus ga je sjebao s pogresnom pozicijom, fakticki je igrao ono sto busquets igra u barceloni, a on je igrac koji vuce loptu naprijed, odigrava posljednji pas i sutira na gol) i dok je jasno da u barceloni nece igrati na toj poziciji, ostaje samo nada da nije zaboravio raditi te stvari, jer u tom slucaju, pjanic ce predstavljati upgrade

ostaje otvoreno pitanje jednog veznog igraca, mozda ce riqui biti prekomandovan u pocetni sastav, a mozda ce biti kupljen vezni igrac, u riquijevom slucaju znamo da bi predstavljao upgrade, dok u slucaju kupovine veznog igraca to ne mozemo znati, mozemo samo vjerovati da bi predstavljao upgrade u odnosu na rakitica i vidala

takodjer, veoma je bitno istaci da je ronald koeman rekao da frenkie de jong ne igra na svojoj prirodnoj poziciji (koju je uostalom igrao i kod njega u reprezentaciji) i to znaci da ce zamijeniti busquetsa i onda se postavlja pitanje sta s busquetsom... dal ce biti preseljen na klupu za rezervne igrace, dal ce biti prodan il mozda gurnut naprijed, odnosno ispred de jonga

u svakom slucaju, za ocekivati je da ce se najvece promijene desiti u veznom redu i moram priznati da mi se svidja donny van de beek, misljenja sam da bi predstavljao pojacanje i treba ga zavrsiti sto prije, uz njegov kvalitet, vazno je i to da je mlad igrac (23)

pjanic-----van de beek
------de jong-------

hladno i riqui moze u pocetni sastav, vidjecemo sta ce biti s busquetsom i pedrijem, sergi roberta ne zelim vidjeti u veznom redu, taj decko je u barceloni samo zato jer je iz la masije, jer kvalitet za vezni red nije, a desni bek takodjer nije
Podvučeno nema nikakve veze sa prodajom Rakitića i Vidala a čini ti 90% posta tj. nekog pokušaja od objašnjenja zašto mnogo griješim. Pjanić i De Jong će igrati i sa njima i bez njih u timu. Slično se pisalo i prošle godine za dolazak De Jonga. Eto dečko odigra 90% tekmi, nisu mu mjesto uzimali ni Rakitić, ni Vidal, a igra, slobodno se može reći, i gora nego prošle sezone.

Ako ti dogodine izađu Pique, Alba, Messi, Suarez ( +- Busquets) zajedno u KO LP, možeš mahat ušima zajedno s veznim redom sačinjenim od svih igrača na planeti osim Rakitića i Vidala. Očekivat da će Pjanke i De Jong nametnuti neki svoj tempo i igru zajedno s ovom ekipicom je suludo.
Koemana ne znam pa ne mogu pričati za autoritet, ali ako je suditi prema vijestima, ultimatumima, i ranijem iskustvu kmečanja zbog treninga po kiši, ne nadam se mnogo čemu.

Da ne ulazimo u problem nepostojanja sistema, fiksiranja Messijeve pozicije, nedostatka kapitena u timu i spomenutih igrača koji vode kolo kako u klubu tako i u svlačionici.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 avg 2020, 03:06

koga briga za lp, prioritet mora biti smijena generacija i sto se mene tice, ne moraju osvojiti niti jednu titulu u narednih par sezona, jer gledam kroz prizmu buducnosti i spreman sam zrtvovati par sezona zarad viseg cilja (mada to ne mora biti tako ako mladi igraci zaigraju na visokom nivou)

ter stegen, jordi alba (jer sigurno nece otici, a boljeg nemamo), semedo (isto kao jordi alba), lenglet, araujo, de jong, pjanic, riqui, dembele, griezmann, ansu i trincao, to su igraci sa kojima treba igrati naredne sezone, svi ostali transfer ili klupa da shvate poruku

to ce biti konkurentna ekipa u spaniji, lp nije bitna i na taj nacin ce klub postici da u isto vrijeme bude konkurentan i da sprovodi smijenu generacija i zbog toga je odlazak bilo kog igraca s crne liste mnogo bitan

odlasci su bitni za rekonstrukciju ekipe, pogresno je razmisljati na nacin na koji ti razmisljas, a to je da bi odlasci npr rakitica i vidala bili nebitni, jer eto pjanic i de jong ne bi uspjeli nista sa saigracima koji se brukaju posljednjih godina (sto je tacno, no nije u tome poenta)

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 20 avg 2020, 09:09

Pa Alba igra najkonstantnije uz Messia u i ovom kršu od kluba. Ne vidim svrhu ga prodavati.

Koemanu je bolje da vidi kako iskoristiti Grizmana, Coua, Dembelea, Trinkao, Fati....
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 avg 2020, 09:26

ReX je napisao/la:
18 avg 2020, 17:31
Vala nijednog ja igraca ne krivim od Dembasa, Coutinha, Grizmana itd... nijednog koji je dosao prije 3-4 godine. Pogledajte vi samo u kakvoj bolesnoj atmosferi i opcenito klubu (nazalost) ti trebas da dodjes i da nesto kao da se pokazes.

Na to dodaj domace igrace sa ogromnom qurcoboljom i imas to sto imas na terenu.
Podsjeća na United nakon Fergusona.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 20 avg 2020, 09:30

Alba je konstantno loš... u svakoj jačoj utakmici ispada smiješan, a u ovim lakšim ne pamtim kad je dao pas naprijed... neke bi ekipe dale sve da mogu doći do 16 metara protivnika koliko on puta dođe u toku jedne lakše utakmice i svaki mu je pas nazad... bolje da i ne igra onda...bekovi drugih ekipa samo trpaju na peterac centaršuteve on loptu vrati štoperu

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 20 avg 2020, 09:37

sombrero je napisao/la:
20 avg 2020, 09:30
Alba je konstantno loš... u svakoj jačoj utakmici ispada smiješan, a u ovim lakšim ne pamtim kad je dao pas naprijed... neke bi ekipe dale sve da mogu doći do 16 metara protivnika koliko on puta dođe u toku jedne lakše utakmice i svaki mu je pas nazad... bolje da i ne igra onda...bekovi drugih ekipa samo trpaju na peterac centaršuteve on loptu vrati štoperu
Sta ce trpati u 16 kad ti Suarez ko pjandura hoda a Messi hoda oko 20metara.
Realnost jeste da Alba i nije los ali je stakorcina i kao takav zelim da ode iz kluba.
Los je nazad , oslabio naprijed.Nosi ga

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 20 avg 2020, 09:38

Barcelona have informed Suárez that he must depart the club. [el chiringuito]

The heavyweights want to stay at Barcelona and talk with Koeman before being listed on the transfer market. [cadena ser]
:urnebes: :urnebes:
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 20 avg 2020, 09:46, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 20 avg 2020, 09:43

Moram priznat de me plasi ova cinjeninca za Suareza, ako je tacno da su u klubu izjavili da kao mora napustiti Barcu. Zasto me plasI? Da ce oni stvarno ici all in da uzmu onu prevaru iz Intera za ogromne pare. :roll:
@igrajlopte 🐦

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 avg 2020, 09:52

Bolje je Messia gurnuti na devetku, a Suarez da ulazi sa klupe (mada njegova ogrmna plata jeste problem), za sta je itekako i dalje sposoban, nego sad panicno kupovati Lautara.
Puno ce lakse biti mijenjati igrace slijedece ljeto, nego sad.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 20 avg 2020, 09:58

Slažem se sa Evanderom.

Volio bi da osposobe Umtitia, i sa jednom nogom je klasa za Lenglea. Dest će desno, Semedo klupa il prodaja, prije ovo drugo.

......................MTS...............

...Dest...Pique....Umtiti....Alba

........De Jong...Pjanić....Puig...

....Grizman...Leo...Demba/Cou.

Mislim da bi ovo ličilo na nešto...
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 20 avg 2020, 09:58

Griezman treba igrati 9ku sa slobodom kretanja i to je to.
Nece sa ganjati napadac,nema se para a realnost je da je u fullu pozicija.

Suarez nadam se odlazi prvi , neka i ovi sto su ostali vide da nisu polarni medvjedi.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 20 avg 2020, 10:13

da se ja pitam Messi bi igrao 9,uz dva brza krila koja znaju dati gol, i igrari odbranu.. uostalom to su bili Villa i Pedro, i to je dobitna kombinacija naprijed..
Suarez nema više šta dati u ozbiljnim utakmicama.. Griezman još jednu sezonu možda da ostane ako ne bude se pokazao dati ga PSGu

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 avg 2020, 10:34

MTS - GAYA - Umtiti - GARCIA - Semedo - De Jong - Puiq - Pjanić - Dembele - Messi - Coutinho
mosa lošmi stićko tit-ula!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 20 avg 2020, 11:09

Umtiti hahahhahah
27.10.2020

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 avg 2020, 11:21

Ne vjerujem da nakon svega neko jos uvijek razmislja o Umtitiu :rol: :rol: :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.