FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jutro, može Adukor igrati u napadu. Kažu to mu je bila prva pozicija, kada je bio mali.
Ko je bolji u NBA Nurkic ili Teletovic?hordasDoboj je napisao/la: ↑21 avg 2020, 00:22Oremus definitivno, kad ne bih uzimao u obzir koliko su placeni (vjer Oremus ima 2,3 x vecu platu od Gavrica)
Oremus igra pametno, dakle nije klasicni destruktivac, preuzima covjeka kad/ako ga neko pusti, spusta se po loptu, prenosi loptu, otvara prostor, dosta radi stvari koje nisu ocigledne na terenu i stigne da i defanzivu odradi, sprema mu je vrh, igra uglavnom sve minute na terenu...
Gavric je povuceni playmaker, on gradi igru, salje odlicne duge lopte, prebacuje teziste igre bez problema, dobre visine za veznjaka i zbog toga moze odigrat i vise pozicija, moze i ofanzivnog odigrat tako da je dobar i u nekoj varijanti ofanzivnog veznog gdje radi slicno Ahmetovicu zadrzava loptu i razigrava ostale, krila, itd...zbog toga je i bio dobar fit i onako se dobro uklopio lani, imao je neocekivano dobru tekmu kao zadnji vezni u evropi i pokazao da moze i defanzivno odigrati a zbog tehnike s loptom lijepo je iznosio s nase polovine...sa platom koju je imao kod nas lik je bio kradja, da je tu sada nikakvih problema ne bi imali u organizaciji igre, Oremus-Gavric-Rahman bi funkcionisalo perfektno pa cak i bez Rahmana a sa Djokanovicem dodatnim destruktivcem....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Meni je Irfan Hadžić bezveze. Merso je bolji od njega. Sa Handžićem je tu negdje. Plus mu je menadžer sisa. Volio bih da dovedemo nekog napadača drukčijih karakteristika. Da je manji,brži,prodorniji...
ISTINA ZA VEDRANA!
Treba EdinaAvdića zamoliti da jednom kaze:
Tataratatatatar
Tataratatatatar
E cuj Adukor,otiso lik popiso nas daj ga sad nazad jos nije igro po godine daj ga vracaj u formu nema ga do proljeca na 100%
-
- Kontakt:
Pa nisam bas vidjeo od njeg neku defanzivnu, nije nesto jak u duelu, skoku. Recimo kad uporedis sta je Stanojevic radio koliko je bio agresivan, koliko klizeci, koliko je duela dobio ja to ne vidim kod Oremusa.ajdohordas je napisao/la: ↑21 avg 2020, 01:13Kad cete shvatit da Oremus nije kreator igre, nema takve motoričke sposobnosti, nije zadužen za asistencije i golove.
Njemu u paru treba majstor lopte, koji će je povući, izbaciti napadača, izbaciti krilo u prostor itd a za kojeg će upravo Oremuš biti trkač i osigurač u slučaju izgubljenih lopti i kontri.
Majku mu pa visite po tekmama a fudbal pratite samo površinski.
Pa pogledajte koliko čovjek pretrči po utakmici, to su sve situacije gdje on zatvara kontre, polukontre, slobodan prostor itd. Tu je negdje stalno oko protivničkog napada, sjecka igru, pravi faulove, uzima lopte, smiruje igru itd.
Drugi par cipela je što mi dva takva igrača imamo na sredini, njega i Andreja pa nam organizacije ide malo lošije i zato se stvara loša slika o njemu.
-
- Kontakt:
- AngelDiMaria
- Kontakt:
cuj adukor nas popisao. nije tacno. popisali su nas saric i duljevic kojima smo digli karijeru i ispalili se. ovaj je, kao i lazic, presjedio na tribini pola godine pa onda otisao. ne ser'te
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Slazem se i za duljevica i sarica a kako bi ti nazvao to ne igranje i sjedenje na klupi po godine ? Na kraju nisam ni za jedan povratak od ovih mi treba da idemo naprijed i napredujemo a ne nazadAngelDiMaria je napisao/la: ↑21 avg 2020, 08:42cuj adukor nas popisao. nije tacno. popisali su nas saric i duljevic kojima smo digli karijeru i ispalili se. ovaj je, kao i lazic, presjedio na tribini pola godine pa onda otisao. ne ser'te
- AngelDiMaria
- Kontakt:
nisam ni ja, ali covjek je fino rekao necu produziti ugovor sjedicu na klupi. i to nij episanje. a takodjer mislim da ne treba adukor, al i dalje cu vjerovati strucnom stabusamoSA je napisao/la: ↑21 avg 2020, 08:50Slazem se i za duljevica i sarica a kako bi ti nazvao to ne igranje i sjedenje na klupi po godine ? Na kraju nisam ni za jedan povratak od ovih mi treba da idemo naprijed i napredujemo a ne nazadAngelDiMaria je napisao/la: ↑21 avg 2020, 08:42cuj adukor nas popisao. nije tacno. popisali su nas saric i duljevic kojima smo digli karijeru i ispalili se. ovaj je, kao i lazic, presjedio na tribini pola godine pa onda otisao. ne ser'te
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Adukora je **** menadzer. On licno je i tada bio voljan produziti ugovor. Adukor nje sjedio ma tribinama jer je bio los, bas suprotno. Zelili smo ga zadrzati itekako.
- FKS -
A jbg ovi ga zvali za izjavu. Nece reci nesto lose, nego kulturica 50-50.Historicar je napisao/la: ↑21 avg 2020, 08:38
Lijepe vijesti uz jutarnju kafu, Nastić koji igra u Bateu kaže da smo 50 - 50 sa Dinamom![]()
Mi se moramo trznut prvo protiv Veleza, pa Dinama.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Dzaba lomis jezik i tastaturu, dobri moj Ajdoajdohordas je napisao/la: ↑21 avg 2020, 01:13Kad cete shvatit da Oremus nije kreator igre, nema takve motoričke sposobnosti, nije zadužen za asistencije i golove.
Njemu u paru treba majstor lopte, koji će je povući, izbaciti napadača, izbaciti krilo u prostor itd a za kojeg će upravo Oremuš biti trkač i osigurač u slučaju izgubljenih lopti i kontri.
Majku mu pa visite po tekmama a fudbal pratite samo površinski.
Pa pogledajte koliko čovjek pretrči po utakmici, to su sve situacije gdje on zatvara kontre, polukontre, slobodan prostor itd. Tu je negdje stalno oko protivničkog napada, sjecka igru, pravi faulove, uzima lopte, smiruje igru itd.
Drugi par cipela je što mi dva takva igrača imamo na sredini, njega i Andreja pa nam organizacije ide malo lošije i zato se stvara loša slika o njemu.

For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Može Adukor al ako je u ovih godinu dana postao napadač
-
- Kontakt:
Dovest adukora,i jedno krilo ako moze 

Dobro jutro.
Ako mi je dozvoljeno, parafrazirao bih Vinsenta del Boske-a kad su ga pitali za Busketsa (u ovom slučaju Oremuša):
"Kada gledate utakmicu, ne vidite Busketsa. A kada gledate samo Busketsa, vidite cijelu utakmicu!"
To je Mirko Oremuš u Sarajevu. Trenutno, najzahvalniji igrač. Može pokriti, istom kvalitetom, zadnjeg veznog, beka i krilo. Za sada, u klubu, to niko ne može.
Ako mi je dozvoljeno, parafrazirao bih Vinsenta del Boske-a kad su ga pitali za Busketsa (u ovom slučaju Oremuša):
"Kada gledate utakmicu, ne vidite Busketsa. A kada gledate samo Busketsa, vidite cijelu utakmicu!"
To je Mirko Oremuš u Sarajevu. Trenutno, najzahvalniji igrač. Može pokriti, istom kvalitetom, zadnjeg veznog, beka i krilo. Za sada, u klubu, to niko ne može.
VenamaHrabrih je napisao/la: ↑21 avg 2020, 09:57Dobro jutro.

FKS
Upravo to druze ali sta ces kad su ovdje bitni samo golovi i asistencijeVenamaHrabrih je napisao/la: ↑21 avg 2020, 09:57Dobro jutro.
Ja **** vas dan lijepi, isto ko da ih gratis djele u pm, sta god kupimo izleti neki djedo" evo jedno krilo u papir sinko ponesi kuci da se ne baci" i tako imamo sva krila ikad...
Posudili Slobu Olimpiku i pokupili Sisica i sad imaju bolja krila od zelje,borca,radnika,veleza i ostatka sem eto zrinjskog i nas.....zasto smo krilofili???
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
Jasna mi je uloga Oremusa al nije mi na nivou igraca koje smo imali na toj poziciji Stanojevic, Cimirot, Crepulja,Adukor. Mozda Oremus bude bolji od svih nabrojani al trenutno mi je ovo osrednja igra.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑21 avg 2020, 09:57Dobro jutro.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.