FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

effe_sa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la effe_sa » 22 avg 2020, 19:29

LjoZee je napisao/la:
22 avg 2020, 19:25

Nema, zato onda mozda i spominjemo financije kao problem? Nije slucajno nista sinoc bilo.
Dobro, u tom kontekstu si u pravu i svi drugi ako spominju u tom kontekstu. A i ja sam nakon utakmice ovdje napisao da je dosta toga čudno, pa sam i Bekrića spomenuo kako se ono baš ofirno i formalno hvata za glavu. Eto samo malo za kamere.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 22 avg 2020, 19:31

HongKong je napisao/la:
22 avg 2020, 19:27
LjoZee je napisao/la:
22 avg 2020, 19:15
HongKong je napisao/la:
22 avg 2020, 19:12
Pa uprava ko uprava, ne vjerujem da je tu glavni problem.
Jeste glavni. Od tog potice i ona bruka sinoc, a i to sto nemamo krila. Ne okrecite glavu kad je sve jasno kao dan. Ide uskoro pauza i to se mora iskoristiti da se naprave promjene. Ovi ljudi iz Uprave moraju otici jer cemo imati i u nastavku sezone bespotrebnih problema.
A **** ga ti eto bila je druga uprava pa smo imali jednog napadaca, dva stopera, 12 veznih, pola golmana, jednog beka...Nije to uopste glavni problem, procitaj opet. Ko god da dodje bice ti isto jer ne moze vise klub ovako funkcionisat. Sta i da imas sad 100 Badzaka kad ljudi mogu samo ulagati svoje pare, a nista ne dobijati od toga nazad. Pa nije niko tolika budala. Nema para od sponzora za nase apetite, nemamo igrace koje mozemo prodati, nema sredstava...sta ces ti?
Sto se tice ovih ljudi ja sam za to idu odmah. Ne samo oni nego svaki igrac i Amar, ukoliko ce to donjeti boljitak klubu. Problem je sto ces umjesto Dzubura dobiti kolegu Hadzica, umjesto Dzihanica Nikolica, umjesto Amara Petrovica, umjesto Kosorica Bogicevica...

Treba pronaci nacin kako da ljudi poput Husica uloze u nas klub. Kad ponudis dobre pare mozes dovesti dobre igrace koji ce praviti razliku na terenu. Inace cemo se samo vrtiti u krug i postati predmet sprdnje.
Pa ti ovdje kontradiktoran. Gore napisa da nije niko budala da ulaze, a onda da nam je naći investitora da ulozi :crazy:
moSa ljoŽe

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 22 avg 2020, 19:34

Ja samo mastam da je ovo jucer bio namjeran poraz, da se zamazu oci potencijalnim makabi skautima, da ispadnemo smotani. Ali puno mastam..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 avg 2020, 19:35

effe_sa je napisao/la:
22 avg 2020, 19:29
Dobro, u tom kontekstu si u pravu i svi drugi ako spominju u tom kontekstu. A i ja sam nakon utakmice ovdje napisao da je dosta toga čudno, pa sam i Bekrića spomenuo kako se ono baš ofirno i formalno hvata za glavu. Eto samo malo za kamere.
To je to
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 avg 2020, 19:35

Svako ko iole vidi priliku da zaradi taj ce i uloziti jer je to biznis,da bi ulozio treba promjeniti statut,da bi promjenio statut trebas imati sposobnu upravu ...sta mi imamo od toga zakljucite sami :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 22 avg 2020, 19:35

Dejan1921 je napisao/la:
22 avg 2020, 19:21
Ja sam to pisao i pocetkom sezone, ako vec tada nisu pocele pripreme za promjenu statuta, i otvaranja kluba ka potencijalnim investitorima, vec dobro kasnimo. Da ne govorim da su vec trebali poceti ganjati takve ljude, sto u BiH sto u dijaspori. Obaviti preliminarne razgovore, ispipati puls kod nekih. Ova prica da tu sjede ljudi koji vole klub i eto kao nesto rade nece voditi nigdje, tacnije vodice ka prosjecnosti, da ne kazem i sta gore.
Da ne govorim o tome da sam se ja, kao covjek sa srednjom strucnom spremom, po zanimanju vozac, osjecao intelektualno nadmocnim kada sam par puta stajao kod stadiona sa nasim direktorom i nekim uposlenicima kluba.
To je to. Jedan Liverpool, Manchester, Arsenal, Inter, Milan postali privatno vlasnistvo ljudi ili velikih korporacija, a mi kao odoljevamo tome :urnebes:
Najveci svjetski klubovi idu na planine na pripreme, grade kampove Bogu iza nogu, igraci cijele dane provode u istim, samo nama ispod casti da nemamo pomcne terene tik uz stadion, tik uz saobracajnicu, ljudi gledaju iz trolejbusa treninge, igraci nam odrade sahatak treninga i odose u shoping, na kafu, na shishu....Onda se cudimo sto nas kantaju Izraelci i slicni.

@lijevapolutka nije niko budala da istresa pare poput Badzaka, Misimovica i slicnih kad ce dobiti karinu nazad. Ali kad promjenis statut i dozvolis ulaganje u klub od strane osobe koja ce naplatiti svoje ulaganje. To je investitor, ovi prvi su romanticari koji vise ne mogu pratiti moderne trendove.
Cuva Bog Zelju svog!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 22 avg 2020, 19:36

delinjo je napisao/la:
22 avg 2020, 19:35
Svako ko iole vidi priliku da zaradi taj ce i uloziti jer je to biznis,da bi ulozio treba promjeniti statut,da bi promjenio statut trebas imati sposobnu upravu ...sta mi imamo od toga zakljucite sami :D
Upravu :urnebes:
moSa ljoŽe

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 avg 2020, 19:37

lijevapolutka je napisao/la:
22 avg 2020, 19:36
delinjo je napisao/la:
Upravu :urnebes:
Sve imao samo tebe ne :zviz: :rol:

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 22 avg 2020, 19:41

HongKong je napisao/la:
Dejan1921 je napisao/la:
22 avg 2020, 19:21
Ja sam to pisao i pocetkom sezone, ako vec tada nisu pocele pripreme za promjenu statuta, i otvaranja kluba ka potencijalnim investitorima, vec dobro kasnimo. Da ne govorim da su vec trebali poceti ganjati takve ljude, sto u BiH sto u dijaspori. Obaviti preliminarne razgovore, ispipati puls kod nekih. Ova prica da tu sjede ljudi koji vole klub i eto kao nesto rade nece voditi nigdje, tacnije vodice ka prosjecnosti, da ne kazem i sta gore.
Da ne govorim o tome da sam se ja, kao covjek sa srednjom strucnom spremom, po zanimanju vozac, osjecao intelektualno nadmocnim kada sam par puta stajao kod stadiona sa nasim direktorom i nekim uposlenicima kluba.
To je to. Jedan Liverpool, Manchester, Arsenal, Inter, Milan postali privatno vlasnistvo ljudi ili velikih korporacija, a mi kao odoljevamo tome :urnebes:
Najveci svjetski klubovi idu na planine na pripreme, grade kampove Bogu iza nogu, igraci cijele dane provode u istim, samo nama ispod casti da nemamo pomcne terene tik uz stadion, tik uz saobracajnicu, ljudi gledaju iz trolejbusa treninge, igraci nam odrade sahatak treninga i odose u shoping, na kafu, na shishu....Onda se cudimo sto nas kantaju Izraelci i slicni.

@lijevapolutka nije niko budala da istresa pare poput Badzaka, Misimovica i slicnih kad ce dobiti karinu nazad. Ali kad promjenis statut i dozvolis ulaganje u klub od strane osobe koja ce naplatiti svoje ulaganje. To je investitor, ovi prvi su romanticari koji vise ne mogu pratiti moderne trendove.
Znam šta govoris al ti bez zakona ne mozes ništa uraditi. Možeš nesto slicno ko oni uhljupi a vjeruj mi da se neko dobro zarovi ono bi se srusilo ko kula od karata. Možemo mi 100 puta mjenjati statut al bez krovnog odnosno drzavnog zakona ne mozes ništa. Al šta možemo, možemo ganjati telekom, elektroprivredu i sl da ti budu generalni sponzor, tražiti konekcije a ne da ti kažu ne moze.
moSa ljoŽe

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 avg 2020, 19:46

delinjo je napisao/la:
Druze sposobnu upravu :urnebes:
Niko to nema u BiH, ovi nasi bi davno bili na zubu da im nije Amara pa Amar vadi iz goFana.
(Ima i Amar gresaka ali kakve igrace ima mora se reci da on izvlaci maksimum).

Svi se slazemo da treba nam neko pa da ulozi koju paru ali nismo sposobni da stavimo sponzora na prsa a kamoli sta drugo.

Igraci njih libo racku osim par pojedinaca. Mi smo prolazna stanica. Boli ih briga za Zeljom.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 22 avg 2020, 19:47

Zato sam i napisao gore ako je moguce da se to uradi, a ako nije onda treba traziti neke rupe da se omoguci. Ovako nas nema nigdje, pa jedan Husic nam moze uzeti skoro svakog igraca, **** Musija nas ucijenjuje. Pih.
Cuva Bog Zelju svog!

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 22 avg 2020, 19:48

Kakav Efendic ljudi sta vam je. On i Sinisa su u par deka.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 avg 2020, 19:51

Kone citaju temu, e duse drage.

Evo samo za kone s lavora 🍆
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 22 avg 2020, 19:53

HongKong je napisao/la:
22 avg 2020, 19:47
Zato sam i napisao gore ako je moguce da se to uradi, a ako nije onda treba traziti neke rupe da se omoguci. Ovako nas nema nigdje, pa jedan Husic nam moze uzeti skoro svakog igraca, **** Musija nas ucijenjuje. Pih.
Mi smo po svemu realno peti klub u ligi, mozda i sesti. Ispred nas su po tim stvarima sto posto Sarajevo, Zrinjski, Borac i Tuzla City, a i Velez ako nije bolji nije ni gori. Drugi par rukava je sto imamo najboljeg trenera koji je to dobro uigrao pa se i kraj svih tih problema mozemo nositi sa ostalim na terenu. Sve van terena je na strani protivnika.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 avg 2020, 20:00

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 22 avg 2020, 20:01

braco je napisao/la:
22 avg 2020, 18:13
Bbake je napisao/la:
22 avg 2020, 18:06
LjoZee je napisao/la:
22 avg 2020, 18:04

Pritisak se mora napraviti, ali naglasiti da tu ne spada Badzak. On podrsku svih navijaca ima, jedini. Ovi moraju otici pod hitno!

Njih jedno 4-5 što su tu da se slikaju, sa Džuburom na čelu. On prvi, koliko sutra.

Niste se snašli, doviđenja i prijatno.
Ma buraz i da ode sutra kompletna uprava, koga više novog dovesti u upravu? Ja ne znam ko je dovoljno lud da se uzme u koštac s ovim problemima. Pogotovo u situaciju kakva je sad gdje nemaš skoro nikakve prihode. A moraš vraćati višemilionske dugove, boriti se za trofeje, redovna primanja igračima omogućiti, pa infrastruktura, pojačanja itd. Još da ih svaka šuša sutra proziva. Da se razumijemo, to ne znači da branim ove sadašnje.

To si sto posto u pravu, jako teško je naći sposobne ljude da hoće uletiti u koštac sa takvim obimom posla kakav zahtijeva naš klub. Ni za šta, jer eto kao vole Želju. Drugo su neki koji su se samopromivisali i zastupali interese, ili neki koji su tu da se popuni broj, jer niko nije htio. To je tako, naša realnost.

A naš čovjek je takav, u sve će on nos zabiti da prošnjuha malo. Ja glavu dajem da 50% onih što pišu na forumima i društvenim mrežama ne pogleda pet utakmica godišnje. Ako i toliko. A najglasniji su, sve znaju.

I ovo 8 milja karti je malo. Realno, to je malo, ljudi su kupovali po dvejsto komada. O članstvu da ne pričam. Za 7 feninga dnevno možeš biti član kluba. Ne, kafa piva cigare cvaja, neću biti član, al' zato kad se ja natovarim na kosti. Pola miliona stanovnika samo Sarajevo. Deset posto je 50 milja a nama dobra posjeta kad nas bude 6, 7 hiljada, u lakat se ljubimo. I tako u krug.

Što je najtužnije u cijeloj priči mi smo dokazano najbolji navijači u državi. Ali standard qurac, navike qurac, mentalitet qurac, društvo kao društvo, iskvareno i korumpirano do srži.

Ko će normalan tu doći da se bakće? Samo budala. Ili interes.
Željezničar za život cijeli!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 avg 2020, 20:03

Valja na megdan izaci ovom Sirokom yebo te zivot
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 22 avg 2020, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 22 avg 2020, 20:03

Lahko je tuđim ku.rcem gloginje mlatit.
💩💩

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 avg 2020, 20:10

LjoZee je napisao/la:
22 avg 2020, 20:03
Valja na megdan izaci ovom Sirokom yebo te zivot
Nikakav problem za nas, nismo mi Borac da se branimo što Širokom najviše odgovara.

Sa njima se uvijek igra otvoreno i napadački, pa ko bude bolji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 avg 2020, 20:11

I to mi je malo bezveze po navijacima udarati iako su najsvjetlija tacka ovog kluba...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NeSamSafetee i 8 gostiju.