FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 24 avg 2020, 01:40

fera je napisao/la:
24 avg 2020, 01:26
ajdohordas je napisao/la:
24 avg 2020, 01:06
Nešto mi samo nije jasno i to baš baš...period od datog gola pa do završetka ured, kad smo stisnuli gas do kraja, nisu nam centra prešli kako treba (izuzev dvije polukontre)... Tad se moglo vidjeti dosta dobrih stvari, kombinatorika na malom prostoru, trka, borba i bacanje za svakom loptom.
Eh sad meni nije jasno, zašto mi igramo pod ručnom ? Zašto se tako od početka ne može krenuti ?
Ne znam šta je problem ali mi definitivno ne igramo pod punim gasom, sad bih se smjeo životom zaklet da smo pod ručnom, ali zašto, zbog koga i čega to mi nije jasno...
Večeras se vidjelo kad hoćemo da izgledamo baš baš opasno po protivnički gol.
Nisam toliko nezadovoljan koliko mi je krivo i žao jer smo sa pobjedom i zaostalom mogli totalno vrh preuzeti ali nema veze.
Ostavit ovo iza sebe i spremit se za Bjelorusiju.
jbg pokusavali cuvati snagu za srijedu i nekako se provuci a kad smo primili gol vidjeli da je odnio vrag šalu i razletili se
Vidjecemo nakon europe koliko ovaj tim moze.
Treba ih pokusati iznenaditi s fanimom ako ne pd pocetka bar na poluvremenu da uđe, ima i jukic zadnje dvije utakmice gol i asistenciju.
Nije ni hadžija sve fulio imamo mi dobrih igraca al trebalo je kad se vec u europi ovsko poklopilo bar napraviti situaciju da trener moze odmoriti igrace a ne danas ti nije imao igrati umjesto dušana jedino da se đokanovica sjetio.
Al brate mi da smo htjeli igrat defanzivan fudbal igrali bi odmah kada je Vinko došao... Ali mi smo sa njim raznijeli TC, raznijeli Borca u sred Banjaluke, pobjedili Mladost, pa i u ovoj sezoni protiv Mladosti nije to bilo defanzivno al smo se okliznuli...
Protiv krupe je bilo sa pola gasa, protiv TC smo se provukli sa pola gasa, i večeras pokušali sa pola gasa, pa što ti kažeš kad smo vidjeli da nema zahebancije onda smo baš stisnuli.
Zato mi nije jasno ? Zašto smo pod ručnom ? Ko god šta pričao i bio nezadovoljan mi imamo takve igrače koji svakoj ekipi mogu stvorit probleme.
Zato ja nisam za to tjeranje i pljuvanje i zato sam mišljenja da im treba dati vremena, Vinko je taktičar on nije defanzivac, po mom mišljenju.
Nije čovjek budala da sa igračima kao što su Oremuš, Tatar, Rahman, Sušić, Fanimo, igra totalno defanzivu. A već smo igrali i ofanzivno sa njim i izgledalo je moćno. Jedino logično objašnjenje mi je tempiranje forme zbog preduge pauze...
Mišljenja sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Jer kao što rekoh vidjela se baš velika snaga kod nas kad smo se uozbiljili iako su nam 3-4 igrača totalno van forme.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 24 avg 2020, 01:46

Vidjt cemo u srijedu koliki je takticar. Ako se budemo branili i igrali na ovaj nacin kao dosad, slozit ce nam lazni rusi 3 komada u prvom poluvremenu

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 24 avg 2020, 02:35

Razumio bih ja ovaj pristup(ko juve) da smo ga mi zabili na kraju prvog kad su oni pali i razvukli ih po terenu i cao, a ovako je svakako napravio problem i dodatno ih umorio i opteretio... pisao sam ima mjesec da hadzija prvi treba da se nogira jer nevjerovatno je da se toliko uplice Vinku u posao i ne dovodi mu kvalitetne igrace, pisao sam ko je on da odluci jel nekome puno 5 10 50 hiljada vise hebem ga u usta celava... sad nam i ne treba niko od juniora napravit beka i spica, a Vinka bih ostavio pola godine ako nista pokisava trazi najbolje ja mislim da ce se on brzo napadackom fudbalu okrenut i fkt sve vise mislim da je ovo bio pokusaj kako bi mogli igrat protiv Bresta... pisali ste za Adukora pa sta je sad sa njim, hoce za Novu godinu doc

od Tine nema vise covjeka koji moze pozurit preko pjesackog, a ne profesinalnog fudbalera koji treba da nosi ekipu u grupe i po novu titulu... sto prije raskinemo to ce bolje biti za nas, velika je njemu plata, kunem vam se da on poslije nas nece vise nikad igrat profesionalnog fudbala, ne moze covjek da ubrza da se pokrene i djaba ti sve, znam ja dobro kakav je lijevak majstor, ali krade on tu i Dzaniu mjesto a i ko zna kome jos, vidjeli smo da od Zinedina nema nista, nek tu ulazi Tino zadnjih 20 min i nek satro pasovima grura u go igrace, ja da se pitam sutra raskid, pare usmjerit ka drugom... da je ne znam ti ko ne bih ga cekao
Zadnja izmjena: Ahmoveliki, dana/u 24 avg 2020, 03:19, ukupno mijenjano 5 puta.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 24 avg 2020, 02:50

Kao prvo, ja sam pisao da me kondicija i fizicka snaga razocarala ekipe na pocetku, sad vidim da je to bolje i ako budu podigli to naj jos jedan nivo dinamo ce imat teskog protivnika i krv ce propisat. Zapamtite da ce velez sledecu utakmicu zijanit neznam skim igraju ni nista..

Drugo ovde se pise o budzetu o kakvom budzetu i pocemu mu vi to zakljucujete da mi jedino dajemo platu na vrijeme, posto svi znamo da jedna plata da kasni bilo kojem klubu igrac radkida ugovor, ako neko smatra da pidro salcin kovacevic andre sabanovic dusan hebibovic besic cruz uzimaju plate vece od boje alispahica kosorica stevanovica nek se ubije

Zidan krste ahmet oremus rahmanovic susic i mozda sad fanimo da dobivaju nesto vecu platu od stilica jurica lendrica zec veselinovica erica al takode ovi gore dobivaju manje i to kad se sabere to je u pet deka isto he sa cityem i zrinjskim

Samo sto mi trosimi mozda malo vise para na alademiju i to je to

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 24 avg 2020, 05:57

Normalno da igramo pod ručnom zbog Evrope. Da je Vinko blef trener ne bi onako odigrali tri tekme na proljeće. Drugo poluvrijeme je dobar pokazatelj kako ova ekipa moze igrati kada stisne protivnika.

Nadam se pravo lice da ce pokazati protiv Bresta :mrgreen:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 24 avg 2020, 06:48

Ne znam ali Zinedina bi probao na krilu, kao sto smo Kapica sa sirokim, ima brzinu, ima tehniku al ti je ne bi dodo da mu je placas po dodavanju....znaci bar ga gurni na krilo pa nek ide na sut sam, 1-na-1 sa bekom mu je lakse nego kroz vezne i stopere....cudan mali skroz....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 24 avg 2020, 07:12

bordobijeli je napisao/la:
23 avg 2020, 23:53
Danas smo imali u prvom poluvremenu jako puno nespremni igraca za utakmicu. Zinedin, Handzic, Sušic fizički nespremni, Hodzic psihicki, Tatar se malo cuvao i dobijes 5 igraca koji nisu u utakmici sto je jako puno.vidjelo se u drugom poluvremenu kad su usli Rahmanovic, Djokanovic, Ahmetovic, Fanimo da je druga prica tako da ce biti bolje u Brestu. Danas se najviše potrošili Oremus i Salcin vidjecemo koliko ce uticati na njih u srijedu.
U moru gluposti/ lupanja, red je da neko napiše normalan post. Svaka čast .
Jučer je bila relativno nebitna utakmica, srijeda je ono što je bitno, a tu se nema pravo kiksa.
Onoj budali na beku, bih lično slomio nogu na kraju prvog poluvremena, ali pošto je kod njega ide iz toplo u hladno, očekujem da će u srijedu biti OK, ako mora raditi gluposti neka ih radi tamo gdje se može podnijeti.

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 24 avg 2020, 08:05

Danas smo imali u prvom poluvremenu jako puno nespremni igraca za utakmicu. Zinedin, Handzic, Sušic fizički nespremni, Hodzic psihicki, Tatar se malo cuvao i dobijes 5 igraca koji nisu u utakmici sto je jako puno.vidjelo se u drugom poluvremenu kad su usli Rahmanovic, Djokanovic, Ahmetovic, Fanimo da je druga prica tako da ce biti bolje u Brestu. Danas se najviše potrošili Oremus i Salcin vidjecemo koliko ce uticati na njih u srijedu.
Ja ne znam sta si ti vidio da je Ahmetovic uradio u onih 17 minuta. Mi smo pali ulaskom njega i Velkoskog i nismo napravili nista konkretno. I najvise mrzim kao ovo cuvanje ekipe, a na kraju ce najvjerovatnije biti da cemo ispasti iz Europe i prosuli bodove u prvenstvu. Nadam se da mozemo napraviti sta u Bjelorusiji i da to bude neka prekretnica.
Zadnja izmjena: skoJaa, dana/u 24 avg 2020, 10:30, ukupno mijenjano 1 put.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 24 avg 2020, 08:12

Jes, kad smo mladost dernuli 4 0 atalanta nas oderala 0 8
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 24 avg 2020, 08:19

joker90 je napisao/la:
24 avg 2020, 00:15
Prvo poluvrijeme je bilo grozno, negledljivo. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, ali nećemo se zavaravati da je bilo dobro. I u drugom poluvremenu Velež nam je napravio previše prilika, par zicera gdje su nas vile nosale. Ni u jednom poluvremenu nismo zaslužili prolaznu ocjenu. Nisam optimista pred Brest na osnovu svega viđenog.

Što se tiče krivice za ovakvo stanje, ako bih se već morao time baviti, uvijek bih stavio Emira kao prvog na listi odgovornih.
Morali su imati prilika, kada smo bili svi krenuli u napad. U pravu si za krivca, Emir treba da snosi najveću krivicu. Zato što nije na vrijeme doveo beka i napadača. Većina bekova u ligi su bolji od Hodžića. Za njega je Bekić Marselo.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 24 avg 2020, 08:23

skoJaa je napisao/la:
24 avg 2020, 08:05
Ja ne znam sta si ti vidio da je Ahmetovic uradio u onih 17 minuta. Mi smo pali ulaskom njega i Velkoskog i nismo napravili nista konkretno. I najvise mrzim kao ovo cuvanje ekipe, a na kraju ce najvjerovatnije biti da cemo ispasti iz Europe i prosuli bodove u prvenstvu. Nadam se da mmozeo napraviti sta u Bjelorusiji i da to bude neka prekretnica.
Nista debeli Ahmetovic nije napravio...ni Rahmanovic a ni Krste....malo se igra prebacila na njihovu polovicu i uzeli smo posjed lopte nazad, ali ucinak nista...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 24 avg 2020, 08:24

skoJaa je napisao/la:
24 avg 2020, 08:05
Ja ne znam sta si ti vidio da je Ahmetovic uradio u onih 17 minuta. Mi smo pali ulaskom njega i Velkoskog i nismo napravili nista konkretno. I najvise mrzim kao ovo cuvanje ekipe, a na kraju ce najvjerovatnije biti da cemo ispasti iz Europe i prosuli bodove u prvenstvu. Nadam se da mmozeo napraviti sta u Bjelorusiji i da to bude neka prekretnica.
Upravo o ovome sam i ranije pisao. Cuvas ekipu za utakmicu u kojoj su ti manje sanse za pobjedu od protivnika, a u ligi nisi prvi. Idemo Radniku bez dva trenutno najbolja igraca (uz Tatara), ako i tu kiksamo, atmosfera ne da ce biti losa, nego toksicna, narocito jer dolazi pauza. Mi smo svoju priliku u Evropi propustili kad nismo doveli pojacanja na vrijeme, pisao je neko o tome vec.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 24 avg 2020, 08:44

Jel kod nas do 02.10 traje prelazni?

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 24 avg 2020, 08:55

Ma sta ces sad koga i dovoditi, dok dođe do forme prođe i prvenstvo..
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

SaNa
Kontakt:

Post Postao/la SaNa » 24 avg 2020, 08:59

Trenutne kvote.. Brest 2.20, mi 3.40 i x je 3.70
This time next year, we'll be millionaires!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 avg 2020, 09:18

Nista meni Bjelorusija nece promjenjti misljenje glede ovog covjeka na klupi,aBd da pobjedimo i dalje cu biti protivnik Marinovica i njegove vizije fudbala sve dok me ne ubjedi u suprotno da mozemo igrati drugacije,ali stvarno nevidim nikav pomak u vidu pripreme utakmica i postavke ekipe bez obzira ko je protivnik,nazad pa nazad,e pa nece moci,neide.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 24 avg 2020, 09:19

Ahmoveliki je napisao/la:
24 avg 2020, 02:35
Razumio bih ja ovaj pristup(ko juve) da smo ga mi zabili na kraju prvog kad su oni pali i razvukli ih po terenu i cao, a ovako je svakako napravio problem i dodatno ih umorio i opteretio... pisao sam ima mjesec da hadzija prvi treba da se nogira jer nevjerovatno je da se toliko uplice Vinku u posao i ne dovodi mu kvalitetne igrace, pisao sam ko je on da odluci jel nekome puno 5 10 50 hiljada vise hebem ga u usta celava... sad nam i ne treba niko od juniora napravit beka i spica, a Vinka bih ostavio pola godine ako nista pokisava trazi najbolje ja mislim da ce se on brzo napadackom fudbalu okrenut i fkt sve vise mislim da je ovo bio pokusaj kako bi mogli igrat protiv Bresta... pisali ste za Adukora pa sta je sad sa njim, hoce za Novu godinu doc

od Tine nema vise covjeka koji moze pozurit preko pjesackog, a ne profesinalnog fudbalera koji treba da nosi ekipu u grupe i po novu titulu... sto prije raskinemo to ce bolje biti za nas, velika je njemu plata, kunem vam se da on poslije nas nece vise nikad igrat profesionalnog fudbala, ne moze covjek da ubrza da se pokrene i djaba ti sve, znam ja dobro kakav je lijevak majstor, ali krade on tu i Dzaniu mjesto a i ko zna kome jos, vidjeli smo da od Zinedina nema nista, nek tu ulazi Tino zadnjih 20 min i nek satro pasovima grura u go igrace, ja da se pitam sutra raskid, pare usmjerit ka drugom... da je ne znam ti ko ne bih ga cekao
Kakav si ti strucnjak svaka ti cast. Ti znas da poslije korone i bez tekmi par mjeseci da od Zidana nema nista ili od Susica ti si jednostavno obicni laik. Znaci nakon 5 ili 6 tekmi u kojoj su ova dvojica malo igrali znas sa nema nista hahah. Odi prijatelji kad si tako pametan ako radis uopsten i smjeni svog direktora menagera ili nekog i sva sreca pa se ne pitas nista. Sta kaze strucnjak odma raskid jel ces ti platiti taj raskid? Mislis ti spucas raskid igrac ode bez dinara i ti usmjeris pare ahhahah

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 24 avg 2020, 09:30

Pustio sam malo da se slegne, da prenoći.. Dobar trener nije skup. Vinku bi se trebalo zahvalit jer ovo što on igra neće daleko. Niti se znamo braniti, niti napadati, sve na freestyle, ako šta pojedinačno izvuku top. Nazad isto tako svako stoji gdje misli da treba a ne zato što je to neki game plan. Čovjek nema nikakvog plana u igri, po 30-40 metara razmaka igrači stoje, Sušić uzme lopte nema opcije da doda, vrati je štoperima, pa štoperi (Dupovac) vode igru bunare ili se doda do benje, jukića pa oni probaju solirat i nista. Niti jedne akcije uograne za 8 mjeseci.
Dok nije kasno i dok sezona nije odmakla.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 avg 2020, 09:45

Al kakva akcija kod gola
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 avg 2020, 09:47

robertkosar je napisao/la:
24 avg 2020, 09:41
Kamuflazn je napisao/la:
24 avg 2020, 09:30
Pustio sam malo da se slegne, da prenoći.. Dobar trener nije skup. Vinku bi se trebalo zahvalit jer ovo što on igra neće daleko. Niti se znamo braniti, niti napadati, sve na freestyle, ako šta pojedinačno izvuku top. Nazad isto tako svako stoji gdje misli da treba a ne zato što je to neki game plan. Čovjek nema nikakvog plana u igri, po 30-40 metara razmaka igrači stoje, Sušić uzme lopte nema opcije da doda, vrati je štoperima, pa štoperi (Dupovac) vode igru bunare ili se doda do benje, jukića pa oni probaju solirat i nista. Niti jedne akcije uograne za 8 mjeseci.
Dok nije kasno i dok sezona nije odmakla.
Pa bolan kakvu su igru imali kada je kesoljub bio trener izbi nabi na ahmu u sesnaest i to je sve, usput i spominjanje majki i uze i sire familije sa klupe. Psujete covjeku cetnicku majku a cetnik iz janje vam dugo bio na klupi sto njemu niste psovali nego klub gubi 8:0 A VI ON JE NASA LEGENDA ;) ;) ;) ;) ;)
Sramota cuj Husref četnik iz Janje :oops: :oops: :oops:
Fujj

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, bhfanatic14, ErosViverosViv, hazarder, kogmagie46, leo1946, riki46, Rodman i 84 gosta.