FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 13 dec 2010, 17:28

Ja bih se u jednom slozio sa brkom da bi nam beciraj ili biscan bili pojacanja i da ih nismo u stanju dovesti jer igraju u klubu za koji mi nemamo pare slazem se i u tome da nam ne treba gomilanje igraca i da ne trebamo dovoditi reda radi, pa stoji i to da u nasoj ligi nema neki izbor i da mozes uprijeti prstom u igraca i reci ovaj bi bio pojacanje ali ima igraca koji bi bili u najmanju ruku korisni recimo Jese ili to da ne mozemo uzeti igraca iz srbije od pfc ili zvijezde ali postoje igraci koji su igrali u tim klubovima i posjeduju kvalitet za nasu ligu recimo ovaj:
http://www.transfermarkt.de/de/nikola-v ... 34205.html ili ovaj : http://www.transfermarkt.de/de/miroslav ... 26475.html ili igraci koji se nisu naigrali u nekom klubu a glasili su kao perpektive recimo kao ovaj: http://www.transfermarkt.de/de/sasko-pa ... 37932.html ...
Nama ne treba puno treba nam jedan eventualno dva igraca koji su u stanju preuzeti odgovornost u trenutcima kada se lomi rezultat radi takvih stvari smo i izgubili nekoliko utakmice u ovoj polovini prevenstva, mislim da je nama najpotrebni napadac ako ima prostora i para tebalo bi dovesti i jednog centralnog veznog mada ima prostora i za jednog stopera ali treba racunati i na povratak bogicevica koliko ce on biti u stanju nakon povrjede je manje vise upitno al eto ima tu i nekih mladjih igraca koji kucaju na vrata prvog tima Nikolic bi trebao biti zdrav, pa Baljic i Pehilj ali takvi igraci ne mogu biti gurnuti u vatru ako se borimo za titulu i evropu oni mogu dobijati sanse i postepeno se kaliti ali nemogu biti nosioci ekipe kao sto neki ovdje misle...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 13 dec 2010, 17:36

KB-TM87 je napisao/la:Dva sarajevska nogometna prvoligaša dijelili su grad po nevidljivoj crti kojom su podijeljeni svi pravi i ozbiljni gradovi svijeta. FK "Sarajevo" je poput "Reala" bio kraljevski klub, ponos i dika političke elite i ljudi koji su vjerovali da se uspjeh u životu moze izraziti novcem, dok je NK "Željezničar" bio klub radničke klase, starosjedilaca i ljudi koji bi sami sebe proglasili starosjediocima. Nedavno je jedan uvaženi lokalni ekspert sasvim tačno navijače "Željezničara" proglasio autsajderima, što je povijesno precizna odrednica: ako ništa drugo, a onda je katastrofa protiv "Videotona" potvrdila da "Željo" kao i svaki drugi autsajder gubi važne utakmice, one koje se dogode jednom u povijesti. S druge strane, "Sarajevo" do tih utakmica nikada nije ni došlo, pa ni klub, ni njegovi navijači se ne mogu nazvati autsajderima!
O kome, o cemu KB o Sarajevu.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 13 dec 2010, 17:41

Zelji treba jedan kvalitetan napadac,to je prioritet u ovom prelaznom roku! mislio sam da ce Osim dovesti Stojanovica iz Leotara,ali ovaj je blizu Borca..

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 13 dec 2010, 17:47

k_c je napisao/la:Zelji treba jedan kvalitetan napadac,to je prioritet u ovom prelaznom roku! mislio sam da ce Osim dovesti Stojanovica iz Leotara,ali ovaj je blizu Borca..
Iz Borca demantovali da pregovaraju sa Stojanovicem,pa tako da...
Slazem se s tobom da bi nam dobro dosao taj isti.Iskusan,nije skup (vjerovatno) zna dati go' ali dali je dovoljno kvalitetan za nas,zna samo Brko.
1921-2011

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 13 dec 2010, 17:48

Purke je u više navrata bio blizu Želje! :roll:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 dec 2010, 18:13

ellaxaz je napisao/la:Purke je u više navrata bio blizu Želje! :roll:
Ma Purke nije ono sto je bio ima bolan igraca samo ako se potrude i bude para evo recimo : http://www.transfermarkt.de/de/vladimir ... 57565.html
pravo dobar napadac jak odlicno radi ono sto lazo kod nas radi u ekipi da se vraca i pruza loptu na stranu a uz to brzi je ako imas volje pogledaj: [youtube][/youtube]

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 13 dec 2010, 18:23

Grbavica u novom ruhu - Jedan na jedan sa Sabahudinom Žujom, Sport magazin, ponedjeljak, TV SA, 21,30h!!!
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 13 dec 2010, 18:31

pile87 je napisao/la:
Ma Purke nije ono sto je bio ima bolan igraca samo ako se potrude i bude para evo recimo : http://www.transfermarkt.de/de/vladimir ... 57565.html
pravo dobar napadac jak odlicno radi ono sto lazo kod nas radi u ekipi da se vraca i pruza loptu na stranu a uz to brzi je ako imas volje pogledaj: [youtube][/youtube]
ma drug i od ovi srbijanaca nista ,pogledaj samo culunov klip covjek bi rekao da je piksi
mislim a i siguran sam da bi nama sada trebao neki kamerunac u napadu

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 18:33

Ti daj pare a Željo će dovesti kamerunca :lol: Čuj, treba nam kamerunac u napadu :lol: Grozan si :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 13 dec 2010, 18:36

nikad_izvini je napisao/la:Ti daj pare a Željo će dovesti kamerunca :lol: Čuj, treba nam kamerunac u napadu :lol: Grozan si :mrgreen:
drug kada su jamaku mogli dati onolike pare na ruke znaci para ima, a ako te bas zanima stigle su i pare od evrope ustvari jedan dio

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 13 dec 2010, 18:42

Sjetite se samo Alena Mešanovića, lik je došao iz druge lige, i sa 34 godine. Znamo kako je za Želju odigrao.
Možda se nađe nešto slično i u ovoj pauzi u smislu isplativosti, naravno.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 18:43

Čuj stigle pare od Europe. Nemoj mi reći :mrgreen:

Koliko su to Jamaku dali. 20-30 k :mrgreen: To je nikakva lova za stranca. Toliko može zaraditi u oberligi Njemačke. Vjerujem i više.

Nego, šta ti misliš, Željo ima samo troškove za igrače. Dug ? Znaš li šta će biti 2012 kada se Uefini kriteriji budu još više pooštrili. Znaš li ti da plaćamo PIO/MIO neki ****-palac 30.000 mjesečno. U suprotnom nećemo dobiti licencu za Europu.

De malo, razmisli prije nego što nešto napišeš. Najlakšse se zavaliti, napraviti dug. Šta poslije ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 13 dec 2010, 18:46

nikad_izvini je napisao/la:Čuj stigle pare od Europe. Nemoj mi reći :mrgreen:

Koliko su to Jamaku dali. 20-30 k :mrgreen: To je nikakva lova za stranca. Toliko može zaraditi u oberligi Njemačke. Vjerujem i više.

Nego, šta ti misliš, Željo ima samo troškove za igrače. Dug ? Znaš li šta će biti 2012 kada se Uefini kriteriji budu još više pooštrili. Znaš li ti da plaćamo PIO/MIO neki ****-palac 30.000 mjesečno. U suprotnom nećemo dobiti licencu za Europu.

De malo, razmisli prije nego što nešto napišeš. Najlakšse se zavaliti, napraviti dug. Šta poslije ;)
E da te ispravim sto se tice Jamaka dobio je na ruke 65 000, a koliko znam da nas sigurno napustaju jos trojica igraca cim prelazni krene samo sto je to javna tajna

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 18:52

Nemoj me pogrešno shvatiti ali to je trenutno u domenu rekla-kazala. Reko mi brat od amidže da mu je rekla tetka. Osim ako nisi Jamakov baš dobar drug. Tada se predstavi da se tvoja tvrdnja provjeri :mrgreen:

U suštini, to je nikakva lova. Vjerujem da nije potpisao na manje od 2,5 godine. Plata mu neće biti neka pljačka. Suma sumarum to je 2-3 hiljade maraka mjesečno. Jel ti stvarno misliš da za te pare možeš dovesti kvalitetnog stranca, napadača :lol:
Nemoj me nasmijavati.

Što se tiče odlazaka, sretno im bilo. Samo neka Željo uzme pare za njih.

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 13 dec 2010, 18:57

nikad_izvini je napisao/la:Nemoj me pogrešno shvatiti ali to je trenutno u domenu rekla-kazala. Reko mi brat od amidže da mu je rekla tetka. Osim ako nisi Jamakov baš dobar drug. Tada se predstavi da se tvoja tvrdnja provjeri :mrgreen:

U suštini, to je nikakva lova. Vjerujem da nije potpisao na manje od 2,5 godine. Plata mu neće biti neka pljačka. Suma sumarum to je 2-3 hiljade maraka mjesečno. Jel ti stvarno misliš da za te pare možeš dovesti kvalitetnog stranca, napadača :lol:
Nemoj me nasmijavati.

i ja to kazem drug ,a sto se tice jamaka nemam veze sa njim ,a za cifru koju je dobio siguran sam a kako znam to ti ne mogu reci

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 13 dec 2010, 18:58

Refik Šabanadžović

"Rođen je 1965.godine u Tuzima, u Crnoj Gori. U Željezničar je došao 1983. iz O.F.K. Titograda i gotovo odmah postao prvotimcem. Nakon sezone 1986/87. prešao je u Crvenu Zvezdu sa kojom je osvojio kup evropskih šampiona. Zatim odlazi u Grčku. Za A.E.K. je igrao pet godina i tri puta osvojio prvenstvo. Nastavio je u Olimpiakosu dvije sezone i oba puta bio prvak. Nakon Sedam godina u Grčkoj otišao je u SAD. Tamo je dvije godine nastupao za Kanzas Wizzards i potom je okončao igračku karijeru.

Bio je jedan od najsatandardnijih igrača Željezničara u svoje vrijeme. Igrao je na mjestu stopera ili posljednjeg veznog igrača. Pokrivao je vrlo uspješno najbolje protivničke igrače. Čvrst, uvijek fizički spreman, pouzdan, borben, korektan u duelima.
Kao takvog selektori mlađih kategorija reprezentacije rano su ga zapazili. Za najbolju selekciju SFRJ odigrao je 8 utakmica. Na svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine, u čuvenoj utakmici protiv Argentine, Osim mu je povjerio čuvanje nikog drugog do Maradone. Šabanadžović je zbog dva žuta kartona isključen iz igre. Drugi karton zaista nije zaslužio, jer prekršaj nije bio tako grub. To mu je bila i posljednja utakmica za A tim. Za olimpijsku reprezentaciju nastupao je na olimpijskim igrama u Seulu, 1988. godine.
Za Željezničar je odigrao 128 utakmica."

slika

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 19:05

ZELJO MOJA je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Nemoj me pogrešno shvatiti ali to je trenutno u domenu rekla-kazala. Reko mi brat od amidže da mu je rekla tetka. Osim ako nisi Jamakov baš dobar drug. Tada se predstavi da se tvoja tvrdnja provjeri :mrgreen:

Nemoj me nasmijavati.

i ja to kazem drug ,a sto se tice jamaka nemam veze sa njim ,a za cifru koju je dobio siguran sam a kako znam to ti ne mogu reci
Pa to ti kažem, sfera mahalske čim nema izvora :mrgreen: Sve u svemu, vidiš da nemožemo dovesti kamerunca, barem trenutno :mrgreen: Kad bude para, biće i igrača. Teško ćeš privuči stranog/dobrog Igrača da ti igra za 3000 maraka mjesečno. To je poenta priče

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 13 dec 2010, 19:05

pile87 je napisao/la:
Ma valjao bi on nama ,bez obzira na to sto nije kao nekad.Znam da nemamo para previse ,ali me malo nervira ovo gomilanje igraca.Ja smatram da povtarak Jamaka nece donjeti bas nista,jer imamo i previse veznjaka,a i po meni nije se vala pokazao prvi put kada je bio.Napadaci su problem,i volio bi da se tu pojacamo.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 13 dec 2010, 19:08

e to ce mo jos da vidimo drug ja ti garantujem da ce jedan stranac doci u Zelju

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 dec 2010, 19:11

ZELJO MOJA je napisao/la: i ja to kazem drug ,a sto se tice jamaka nemam veze sa njim ,a za cifru koju je dobio siguran sam a kako znam to ti ne mogu reci
ma nije problem pare svi igraci su fino placeni cak su im povecavane plate onim igracima koji su bili potplaceni i treba da imaju para jer nema ekipe bez toga napisi o koja tri igraca se radi slobodno...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot] i 8 gostiju.