FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
I mene to zanima, pošto sam tada bio pravi klinac, nisam sastava znao, a kamoli ko je u klubu
. Koliko sam ja upućen, prvo je Žujo otjeran pa Osim, ili ?

Žujo je tada na sjednici predsjedništva glasao za Amarov ostanak.Omar500 je napisao/la:I mene to zanima, pošto sam tada bio pravi klinac, nisam sastava znao, a kamoli ko je u klubu. Koliko sam ja upućen, prvo je Žujo otjeran pa Osim, ili ?
Znam da je tadašnji predstavnik navijača u predsjedništvu glasao za odlazak.

Koliko se sjećam da je jedan glas presudio (7:6 ili tako nešto), a da sam ja vijest čitao u nevjerici.
Tada je u upravi bilo još živopisnih likova, kao npr Semir Cerić Koke i Enes Begović. Znam da je Koke glasao da Amar ostane

-
- Kontakt:
a koje taj almir kakav je to likfczeljo je napisao/la:Žujo je tada na sjednici predsjedništva glasao za Amarov ostanak.Omar500 je napisao/la:I mene to zanima, pošto sam tada bio pravi klinac, nisam sastava znao, a kamoli ko je u klubu. Koliko sam ja upućen, prvo je Žujo otjeran pa Osim, ili ?
Znam da je tadašnji predstavnik navijača u predsjedništvu glasao za odlazak.![]()
Ne mogu da mu se sjetim imena, znam da je to pojava koja je na jug dolazila u odijelu. Nosi naočale i sada radi u asa autu. Almir ili tako nešto... uglavnom zanimljiv lik za istraživanje.
Koliko se sjećam da je jedan glas presudio (7:6 ili tako nešto), a da sam ja vijest čitao u nevjerici.
Tada je u upravi bilo još živopisnih likova, kao npr Semir Cerić Koke i Enes Begović. Znam da je Koke glasao da Amar ostane(valjda mu je Amar vratio glasom na kakvoj top listi
![]()
) Uglavnom, po sastavu uprave se moglo vidjeti da jurimo u provaliju.
-
- Kontakt:
jeli ko je taj almir nikad nism čuo za njegabolesnik s juga je napisao/la:a koje taj almir kakav je to likfczeljo je napisao/la:Žujo je tada na sjednici predsjedništva glasao za Amarov ostanak.Omar500 je napisao/la:I mene to zanima, pošto sam tada bio pravi klinac, nisam sastava znao, a kamoli ko je u klubu. Koliko sam ja upućen, prvo je Žujo otjeran pa Osim, ili ?
Znam da je tadašnji predstavnik navijača u predsjedništvu glasao za odlazak.![]()
Ne mogu da mu se sjetim imena, znam da je to pojava koja je na jug dolazila u odijelu. Nosi naočale i sada radi u asa autu. Almir ili tako nešto... uglavnom zanimljiv lik za istraživanje.
Tada je u upravi bilo još živopisnih likova, kao npr Semir Cerić Koke i Enes Begović. Znam da je Koke glasao da Amar ostane(valjda mu je Amar vratio glasom na kakvoj top listi
![]()
) Uglavnom, po sastavu uprave se moglo vidjeti da jurimo u provaliju.
Ma vidi Stole,neovisno o ovom igracu,ja nisam nesto protiv da se dovede neki igrac i sa toliko godina...ja bi sad da sam neka vlast krenuo da nagovaram Doktora Vuksanovica da se vrati u fudbal i da potpise dvogodisnji ugovor sa namaStole iz Bora je napisao/la:16.03.1978.
Mlad i perspektivan igrac. Potpisati sa njim ugovor na 3 godine najmanje pa da se sta i zaradi kad se opet proda vani. Haman 33. godine nisu puno u danasnjem fudbalu ..

Sa druge strane,ne treba uvijek racunati da dovodjenjem nekog igraca,istog moras i prodati dobro,pa da to bude kalkulacija kluba...nekada je dobra kalkulacija dovesti igraca i da taj igrac dobro odigra za klub i tu eventualno zavrsi karijeru,znaci nek se potpise igrac koji ima 33 godine i nek odigra tri sezone u ovoj ligi,ako je kvalitetan,odigrace super...spremi Dzelu Muharemovica,ja garantujem da bi danas opet bio prvi strijelac lige i mnogo bi valjao za klub...treba gurati mlade,davati im sansu,napraviti od njih odlicne fudbalere i pokusati ih dobro prodati,jer na osnovu toga klub bi mogao solidno da zivi...ali po meni treba imati dva tri starija igraca,koji u ovoj ligi mogu da drze balans svojim dobrim igrama i uz njih mladi mogu puno nauciti...ja sam uvijek za dovodjenje nekog igraca koji moze dobro odigrati neku sezonu,ima vise godina,nije skup,a moze dosta dati,tipa Alena Mesanovica ,koji je dao onoliko koliko je mogao i bio je odlican...ja bi hladno pokusao dovesti Purketa,koji je 1979.godiste...ili jednog dobrog starijeg veznjaka,nema veze odakle je iz regije...ili Jesea,koji je stoper,kojeg bi Amar spremio ,da nam gotovo ne bi ni trebao golman...ima oko 30 godina Vedran Jese...znaci da budem skroz jasan,uvijek imati 5 dobrih perspektivnih igraca na kojima se moze dobro zaraditi,i ponekog starijeg ,koji mogu rasturiti ovu ligu...ja ne mogu da ocekujem da ce Visca uvijek odigrati dobro,ili da ce mladi Baljic biti nosioc igre,kao i Stanic i ostali mladici...zato mogu da ocekujem da ce neko stariji uvijek imati potez koji ce ovim mladjim olaksati njihov prodor u inostranstvo,a nama lovu od koje cemo zivjeti.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
-
- Kontakt:
zašto niko ne odgovora na moj postboccaccio je napisao/la:Ma vidi Stole,neovisno o ovom igracu,ja nisam nesto protiv da se dovede neki igrac i sa toliko godina...ja bi sad da sam neka vlast krenuo da nagovaram Doktora Vuksanovica da se vrati u fudbal i da potpise dvogodisnji ugovor sa namaStole iz Bora je napisao/la:16.03.1978.
Mlad i perspektivan igrac. Potpisati sa njim ugovor na 3 godine najmanje pa da se sta i zaradi kad se opet proda vani. Haman 33. godine nisu puno u danasnjem fudbalu ..,ali fakat...svakako da nije perspektiva neka dovoditi igrace koji imaju preko 30 godina,ali igraci koji su dobri u tim godinama su i najbolji,puna je evropa takvih igraca i svi dobri klubovi imaju bar pola igraca sa velikim iskustvom...nas je promasaj sto nismo u stanju prodati mladog dobrog igraca i uzeti ekstra lovu za njega,nego nam isklizne sa ugovorom,ceka se do zadnjeg minuta i onda se bukvalno taj igrac pokusa ucijeniti na neki nacin...to je osnovni problem i to ne smije vise da se desava...ovo sto je Pile napisao,da sada igraci do priprema moraju imati otprilike u glavi da li zele potpisati ugovor ili ne...pa ako ne pristanu Amar ih nece voditi na pripreme...to je dobra odluka ,ali i velika ucjena...ali sada bar ima vremena,ako odmah krenu u pregovore ,da se ti ugovori i potpisu...ranija greska je sto se ugovori nisu na vrijeme pokusali produziti sa ovim mladim igracima sto su otisli,ceka se uvijek zadnji momenat...
Sa druge strane,ne treba uvijek racunati da dovodjenjem nekog igraca,istog moras i prodati dobro,pa da to bude kalkulacija kluba...nekada je dobra kalkulacija dovesti igraca i da taj igrac dobro odigra za klub i tu eventualno zavrsi karijeru,znaci nek se potpise igrac koji ima 33 godine i nek odigra tri sezone u ovoj ligi,ako je kvalitetan,odigrace super...spremi Dzelu Muharemovica,ja garantujem da bi danas opet bio prvi strijelac lige i mnogo bi valjao za klub...treba gurati mlade,davati im sansu,napraviti od njih odlicne fudbalere i pokusati ih dobro prodati,jer na osnovu toga klub bi mogao solidno da zivi...ali po meni treba imati dva tri starija igraca,koji u ovoj ligi mogu da drze balans svojim dobrim igrama i uz njih mladi mogu puno nauciti...ja sam uvijek za dovodjenje nekog igraca koji moze dobro odigrati neku sezonu,ima vise godina,nije skup,a moze dosta dati,tipa Alena Mesanovica ,koji je dao onoliko koliko je mogao i bio je odlican...ja bi hladno pokusao dovesti Purketa,koji je 1979.godiste...ili jednog dobrog starijeg veznjaka,nema veze odakle je iz regije...ili Jesea,koji je stoper,kojeg bi Amar spremio ,da nam gotovo ne bi ni trebao golman...ima oko 30 godina Vedran Jese...znaci da budem skroz jasan,uvijek imati 5 dobrih perspektivnih igraca na kojima se moze dobro zaraditi,i ponekog starijeg ,koji mogu rasturiti ovu ligu...ja ne mogu da ocekujem da ce Visca uvijek odigrati dobro,ili da ce mladi Baljic biti nosioc igre,kao i Stanic i ostali mladici...zato mogu da ocekujem da ce neko stariji uvijek imati potez koji ce ovim mladjim olaksati njihov prodor u inostranstvo,a nama lovu od koje cemo zivjeti.
Jel ga to hoćeš ubiti, brine me tvoj nick 

- Stole iz Bora
- Kontakt:
@boccaccio
"ja sam uvijek za dovodjenje nekog igraca koji moze dobro odigrati neku sezonu,ima vise godina,nije skup,a moze dosta dati,tipa Alena Mesanovica ,koji je dao onoliko koliko je mogao i bio je odlican"
Sta znaci za nas da nije skup? To se mozda moze naci u nasoj ligi ali sumnjam da momak, zbog kojeg smo poceli pisati ovo, moze i hoce doci za klikere ako vec igra u Njemackoj. Bolja su mu primanja tamo u 2 pa i trecoj ligi nego kod nas u PL. Jedno moze doci ako se umorio od igranja vani i hoce karijeru da zavrsi ovde. Pod tim uslovima bi i igrac i klub imali koristi. Druga stvar je da li on moze odigrati dobro i kakav je uopste njegov kvalitet. Za to treba vise od profila na transfermarketu ..
"ja sam uvijek za dovodjenje nekog igraca koji moze dobro odigrati neku sezonu,ima vise godina,nije skup,a moze dosta dati,tipa Alena Mesanovica ,koji je dao onoliko koliko je mogao i bio je odlican"
Sta znaci za nas da nije skup? To se mozda moze naci u nasoj ligi ali sumnjam da momak, zbog kojeg smo poceli pisati ovo, moze i hoce doci za klikere ako vec igra u Njemackoj. Bolja su mu primanja tamo u 2 pa i trecoj ligi nego kod nas u PL. Jedno moze doci ako se umorio od igranja vani i hoce karijeru da zavrsi ovde. Pod tim uslovima bi i igrac i klub imali koristi. Druga stvar je da li on moze odigrati dobro i kakav je uopste njegov kvalitet. Za to treba vise od profila na transfermarketu ..

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
-
- Kontakt:
koga,ali odgovorite me više na pitanje ko je taj almirOmar500 je napisao/la:Jel ga to hoćeš ubiti, brine me tvoj nick
Nisam ni pogledao koji je igrac u pitanju i ne radi se uopste o tome...znaci nema veze to sa Njemackom i tom igracu,ima igraca tipa Jesea,purketa i sigurno pokoji igrac van nase lige a u regiji koji imaju dosta iskustva a mnogo mogu dati...sta znaci da nisu skupi ?...to znaci da Zeljin budzet moze da ih izdrzi...a to se moze bez problema,skuplji je igrac sa 25 godina,tj. taj igrac gleda da im sto veca potrazivanja u odnosu na igraca koji ima solidne godine i koji je kroz karijeru nesto i zaradio...Jese ima dobru lovu u zivotu,ima i Stojanovic jer je imao u karijeri dva dobra transfera bez obzira na njegove igra vani...itd....znaci ne treba nam profil na transfermarketu,vec igrac koji se moze dobro snimiti kroz igre i da nije u njemackoj,tu sva prica pada u vodu,nema od njemca,engleza nistaStole iz Bora je napisao/la:@boccaccio

-
- Kontakt:
ja mislim da je to tad dobro bilo što su almir i ti ljudi iz uprave otjerali amara
Boccaccio je dobro napisao...za ove naše lige je nužno imati makar 3-4 iskusnija starija igraca ako se misli praviti neki rezultat i uspjeh, posebno se to odnosi na gostovanja kad je iskustvu SVE a ne znanje i talenat....to Amar zna (to je znao u oduvijek) i zato uvijek voli imati u timu par iskusnijih igraca koji se znaju nositi sa ovom našom ligom.
Npr. Bešlija nije ni izbliza igrac kakav je nekad bio u svojim najboljim godinama, ali i kao takav je veoma važan naš igrac i nije bezveze kapiten tima....igraci poput Bogicevic ili Vasilica nisu neka velika klasa (nisu ni mladi toliko) ali znaju svakog napadaca i svakog mesara ove naše lige...pocevsi od Sarajcica,Varupe,SIljka,Joguncica,Dure i slicnog otpada, pa do napadaca...to je veoma bitno i to iskustvo se no može kupiti.
Npr. Bešlija nije ni izbliza igrac kakav je nekad bio u svojim najboljim godinama, ali i kao takav je veoma važan naš igrac i nije bezveze kapiten tima....igraci poput Bogicevic ili Vasilica nisu neka velika klasa (nisu ni mladi toliko) ali znaju svakog napadaca i svakog mesara ove naše lige...pocevsi od Sarajcica,Varupe,SIljka,Joguncica,Dure i slicnog otpada, pa do napadaca...to je veoma bitno i to iskustvo se no može kupiti.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Ova prva recenica je bitna zbog (ne)razumjevanja ..boccaccio je napisao/la:Nisam ni pogledao koji je igrac u pitanju i ne radi se uopste o tome...znaci nema veze to sa Njemackom i tom igracu,ima igraca tipa Jesea,purketa i sigurno pokoji igrac van nase lige a u regiji koji imaju dosta iskustva a mnogo mogu dati...sta znaci da nisu skupi ?...to znaci da Zeljin budzet moze da ih izdrzi...a to se moze bez problema,skuplji je igrac sa 25 godina,tj. taj igrac gleda da im sto veca potrazivanja u odnosu na igraca koji ima solidne godine i koji je kroz karijeru nesto i zaradio...Jese ima dobru lovu u zivotu,ima i Stojanovic jer je imao u karijeri dva dobra transfera bez obzira na njegove igra vani...itd....znaci ne treba nam profil na transfermarketu,vec igrac koji se moze dobro snimiti kroz igre i da nije u njemackoj,tu sva prica pada u vodu,nema od njemca,engleza nista...mislim da smo se shvatili...samo sam htio da kazem da igrac koji ima preko 30 godina nama moze jako valjati,bez obzira na prodaju i korist od njega...prodacemo mi Viscu i ostale,a nacicemo mi i novih Visca...ali ne mozemo ni traziti samo mlade igrace poput Visce,mada ih uvijek moramo traziti i iskoristiti priliku dovesti svakog mladog potencijala...oni ne donose titule,ali donose lovu,igraci poput Mesanovica i Zebe donose titule

Kad sam napisao da je "mlad" mislio sam bas na onog Mešića za kojeg je neko postavio link. Zato sam i napisao da to nije rjesenje za nas u trenutnoj situaciji.
Kad govorimo o igracima tih godina a koji igraju u nasoj ligi (Jese, Stojanovic, ... ) to je vec nesto drugo i sa tim se slazem u potpunosti i to znas i sam. Takvi igraci bi nam bili pomoc barem 1 sezonu a ne bi nas kostali neke velike novce.
AMAR OSIM
All-Star tim Željezničara u jednom od fan-made patcheva za PES 2011 ( Desni klik na sliku/View Image )

imam pes, napravio sam savremenog Zelju, i Grbavicu u modelu sjevera, mozes mi dat link za ova patch ?Omar500 je napisao/la:All-Star tim Željezničara u jednom od fan-made patcheva za PES 2011 ( Desni klik na sliku/View Image )
Vjeruj mi da ni ja ne znam tačno, momci rade dugo na patchu, ali kada izađe, biće vrhunski 

Pa jako dikutabilno je to o cemu vas dvojica raspravljate neko se cini da postoje igraci koji su mladi i perspektivni i njih dovedes da napreduju i da zaradis na njima, zatim po mojoj nekoj klasifikaciji dovedes igraca iz nase liga pa ako nesto bude od njega dobro i jest, treca skupina je igraci koji bi trebali da dodju kao gotovi igraci znaci oni koji nesto vrijede i oni su tu da nose ekipu i da odu ne njima se obicno ne zaradi i na kraju ostaju nasa djeca a ja sa njima nisam pametan al bas ne znam sta mozes ocekivati od njih pogotovo u zadnje vrijeme nevezano za ovo sve al kad sam se vec dotakao naseg omladinskog pogona nadam se da ce zoletic biti u prvom timu imam osjecaj da bi brko ono mogao isklesati u plaho finog igraca...boccaccio je napisao/la:Nisam ni pogledao koji je igrac u pitanju i ne radi se uopste o tome...znaci nema veze to sa Njemackom i tom igracu,ima igraca tipa Jesea,purketa i sigurno pokoji igrac van nase lige a u regiji koji imaju dosta iskustva a mnogo mogu dati...sta znaci da nisu skupi ?...to znaci da Zeljin budzet moze da ih izdrzi...a to se moze bez problema,skuplji je igrac sa 25 godina,tj. taj igrac gleda da im sto veca potrazivanja u odnosu na igraca koji ima solidne godine i koji je kroz karijeru nesto i zaradio...Jese ima dobru lovu u zivotu,ima i Stojanovic jer je imao u karijeri dva dobra transfera bez obzira na njegove igra vani...itd....znaci ne treba nam profil na transfermarketu,vec igrac koji se moze dobro snimiti kroz igre i da nije u njemackoj,tu sva prica pada u vodu,nema od njemca,engleza nistaStole iz Bora je napisao/la:@boccaccio
Sta znaci za nas da nije skup? To se mozda moze naci u nasoj ligi ali sumnjam da momak, zbog kojeg smo poceli pisati ovo, moze i hoce doci za klikere ako vec igra u Njemackoj. Bolja su mu primanja tamo u 2 pa i trecoj ligi nego kod nas u PL. Jedno moze doci ako se umorio od igranja vani i hoce karijeru da zavrsi ovde. Pod tim uslovima bi i igrac i klub imali koristi. Druga stvar je da li on moze odigrati dobro i kakav je uopste njegov kvalitet. Za to treba vise od profila na transfermarketu .....mislim da smo se shvatili...samo sam htio da kazem da igrac koji ima preko 30 godina nama moze jako valjati,bez obzira na prodaju i korist od njega...prodacemo mi Viscu i ostale,a nacicemo mi i novih Visca...ali ne mozemo ni traziti samo mlade igrace poput Visce,mada ih uvijek moramo traziti i iskoristiti priliku dovesti svakog mladog potencijala...oni ne donose titule,ali donose lovu,igraci poput Mesanovica i Zebe donose titule
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
hvala punoOmar500 je napisao/la:Vjeruj mi da ni ja ne znam tačno, momci rade dugo na patchu, ali kada izađe, biće vrhunski
FKŽ !
[quote="pile87
Pa jako dikutabilno je to o cemu vas dvojica raspravljate neko se cini da postoje igraci koji su mladi i perspektivni i njih dovedes da napreduju i da zaradis na njima, zatim po mojoj nekoj klasifikaciji dovedes igraca iz nase liga pa ako nesto bude od njega dobro i jest, treca skupina je igraci koji bi trebali da dodju kao gotovi igraci znaci oni koji nesto vrijede i oni su tu da nose ekipu i da odu ne njima se obicno ne zaradi i na kraju ostaju nasa djeca a ja sa njima nisam pametan al bas ne znam sta mozes ocekivati od njih pogotovo u zadnje vrijeme nevezano za ovo sve al kad sam se vec dotakao naseg omladinskog pogona nadam se da ce zoletic biti u prvom timu imam osjecaj da bi brko ono mogao isklesati u plaho finog igraca...[/quote]
Ima ovde dosta price,kako i sta...postoje strucnjaci u nasem timu i bitna je njihova vizija a ne nasa,no mi imamo pravo da sagledamo iz svog ugla i da napisemo svoje misljenje...u svakom slucaju si u pravu Pile,to je bas takva klasifikacija...postoje mladi talenti mimo nase skole,na koje treba obracati konstantno paznju,tipa Visca i slicni igraci,evo tu je Pehilj,Nikolic,Baljic...nekako smo to sabrali nesto,vidjecemo da li ce od njih biti nesto,treba pokusavati...nazalost fali nam strasno taj skauting i bez toga ne mozemo puno napraviti osim da nam se potrefi,jer ti mladi igraci dolaze eventualno na preporuke prijatelja,a to je mac sa dvije ostrice...Svakako nasa omladinska skola je i najbitnija mozda...imati jednog mladog igraca godisnje iz nase skole koji ce imati napredak i ugovor,pa lagano doci na nivo igraca koji nam odredjuje igru i biti bitan faktor,je neprocjenjivo...opet nazalost,na mjestima gdje bi trebali biti mozda i najveci pedagozi i strucnjaci,mi imamo trenere maltene po zaslugama,kao nemas ga gdje staviti,pa ga baci u omladinsku skolu da bude trener djeci...mada ima trenera koji pokazuju dobre reference,svidja mi se kako to radi Adzem...na ove dvije kategorije treba obratiti posebnu paznju i iz toga izvuci finansijski maksimum i dobre igrace...ali svakako postoji i cinjenica da nama trebaju rezultati i titule i tu se mora uloziti...a ulaze se u igrace koji trebaju biti nosioci igre pa makar imali i 30 godina pa i vise...to je svakako kratkorocno rjesenje,ali je bitno za rezultat...igraci puni iskustva,takticki spremni,fizicki prosli dosta priprema,odigrali dosta utakmica...u regiji se godisnje mogu naci uvijek dva tri takva igraca na raspolaganju...jos uvijek je nas veliki problem sto nemamo love da platimo bilo kakvo obestecenje,nego ganjamo igrace koji su slobodni i zato se desava da kada dodje neki igrac iz nekog kluba,moze da se desi i fula,tj. taj igrac moze biti konkurentan,a ne znaci da je bolji od ostalih koji su vec u timu...i tu se desavaju greske...opet bez skautinga i opet samo slobodan igrac...dok ne pocnemo kupovati igrace koji nas zanimaju,sa referencama i dokazano dobrim igrama,doslovno pojacanja uz koja se ovi mladji mogu posebno naigrati,jer je lakse postati igrac uz Dzelu i Huljeva,nego uz Culuma i Savica,nema nista od posebnog napretka...klub napreduje lagano i nadam se da cemo u skorije vrijeme dovoditi pored mladih talenata i igrace sa pravim referencama,koje mozemo platiti
Pa jako dikutabilno je to o cemu vas dvojica raspravljate neko se cini da postoje igraci koji su mladi i perspektivni i njih dovedes da napreduju i da zaradis na njima, zatim po mojoj nekoj klasifikaciji dovedes igraca iz nase liga pa ako nesto bude od njega dobro i jest, treca skupina je igraci koji bi trebali da dodju kao gotovi igraci znaci oni koji nesto vrijede i oni su tu da nose ekipu i da odu ne njima se obicno ne zaradi i na kraju ostaju nasa djeca a ja sa njima nisam pametan al bas ne znam sta mozes ocekivati od njih pogotovo u zadnje vrijeme nevezano za ovo sve al kad sam se vec dotakao naseg omladinskog pogona nadam se da ce zoletic biti u prvom timu imam osjecaj da bi brko ono mogao isklesati u plaho finog igraca...[/quote]
Ima ovde dosta price,kako i sta...postoje strucnjaci u nasem timu i bitna je njihova vizija a ne nasa,no mi imamo pravo da sagledamo iz svog ugla i da napisemo svoje misljenje...u svakom slucaju si u pravu Pile,to je bas takva klasifikacija...postoje mladi talenti mimo nase skole,na koje treba obracati konstantno paznju,tipa Visca i slicni igraci,evo tu je Pehilj,Nikolic,Baljic...nekako smo to sabrali nesto,vidjecemo da li ce od njih biti nesto,treba pokusavati...nazalost fali nam strasno taj skauting i bez toga ne mozemo puno napraviti osim da nam se potrefi,jer ti mladi igraci dolaze eventualno na preporuke prijatelja,a to je mac sa dvije ostrice...Svakako nasa omladinska skola je i najbitnija mozda...imati jednog mladog igraca godisnje iz nase skole koji ce imati napredak i ugovor,pa lagano doci na nivo igraca koji nam odredjuje igru i biti bitan faktor,je neprocjenjivo...opet nazalost,na mjestima gdje bi trebali biti mozda i najveci pedagozi i strucnjaci,mi imamo trenere maltene po zaslugama,kao nemas ga gdje staviti,pa ga baci u omladinsku skolu da bude trener djeci...mada ima trenera koji pokazuju dobre reference,svidja mi se kako to radi Adzem...na ove dvije kategorije treba obratiti posebnu paznju i iz toga izvuci finansijski maksimum i dobre igrace...ali svakako postoji i cinjenica da nama trebaju rezultati i titule i tu se mora uloziti...a ulaze se u igrace koji trebaju biti nosioci igre pa makar imali i 30 godina pa i vise...to je svakako kratkorocno rjesenje,ali je bitno za rezultat...igraci puni iskustva,takticki spremni,fizicki prosli dosta priprema,odigrali dosta utakmica...u regiji se godisnje mogu naci uvijek dva tri takva igraca na raspolaganju...jos uvijek je nas veliki problem sto nemamo love da platimo bilo kakvo obestecenje,nego ganjamo igrace koji su slobodni i zato se desava da kada dodje neki igrac iz nekog kluba,moze da se desi i fula,tj. taj igrac moze biti konkurentan,a ne znaci da je bolji od ostalih koji su vec u timu...i tu se desavaju greske...opet bez skautinga i opet samo slobodan igrac...dok ne pocnemo kupovati igrace koji nas zanimaju,sa referencama i dokazano dobrim igrama,doslovno pojacanja uz koja se ovi mladji mogu posebno naigrati,jer je lakse postati igrac uz Dzelu i Huljeva,nego uz Culuma i Savica,nema nista od posebnog napretka...klub napreduje lagano i nadam se da cemo u skorije vrijeme dovoditi pored mladih talenata i igrace sa pravim referencama,koje mozemo platiti

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.