Hrvatska zove kapitena Osijeka Milu Škorića, 29 godina, nikad nije igrao nigdje osim HNL.Tristan10 je napisao/la: ↑30 avg 2020, 22:06Upravo pozivanje ovakvih igraca i prosirenja nekog spiska dovodi nas do yebavanja sistema, to jeste da svako hoce da slomi neki sistem ako ga uopste imamo, da bi progurali svoje neke igrace. Sto Hrvatska ne zove nekog igraca iz Lokomotive Zagreb? Zato sto jednostavno nemaju kvalitet trenutno, a mi zovemo i kuntu i pantu u A reprezentaciju.
UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Treba dodatno proširiti spisak na lige sličnog kvaliteta - sigurno ima materijala u njemačkoj Oberligi, danskoj trećoj diviziji i litvanskoj ligi.Tristan10 je napisao/la: ↑30 avg 2020, 22:06Upravo pozivanje ovakvih igraca i prosirenja nekog spiska dovodi nas do yebavanja sistema, to jeste da svako hoce da slomi neki sistem ako ga uopste imamo, da bi progurali svoje neke igrace. Sto Hrvatska ne zove nekog igraca iz Lokomotive Zagreb? Zato sto jednostavno nemaju kvalitet trenutno, a mi zovemo i kuntu i pantu u A reprezentaciju.
U pravu si, jesu. Ja sam pogrijesio. Ali ruku na srce, mi smo daleko daleko od toga da mozemo o tome da razmisljamo.Drape je napisao/la: ↑30 avg 2020, 22:09Hrvatska zove kapitena Osijeka Milu Škorića, 29 godina, nikad nije igrao nigdje osim HNL.Tristan10 je napisao/la: ↑30 avg 2020, 22:06Upravo pozivanje ovakvih igraca i prosirenja nekog spiska dovodi nas do yebavanja sistema, to jeste da svako hoce da slomi neki sistem ako ga uopste imamo, da bi progurali svoje neke igrace. Sto Hrvatska ne zove nekog igraca iz Lokomotive Zagreb? Zato sto jednostavno nemaju kvalitet trenutno, a mi zovemo i kuntu i pantu u A reprezentaciju.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Kvržić čuva Insignea, Šabanadžović i Danilović drže vezni red protiv Jorginha i Verattia, Buregdžija Duljke cijepa lijevu stranu protiv Bonuccia i Chiellinia.Vucevich je napisao/la: ↑30 avg 2020, 22:14Treba dodatno proširiti spisak na lige sličnog kvaliteta - sigurno ima materijala u njemačkoj Oberligi, danskoj trećoj diviziji i litvanskoj ligi.Tristan10 je napisao/la: ↑30 avg 2020, 22:06Upravo pozivanje ovakvih igraca i prosirenja nekog spiska dovodi nas do yebavanja sistema, to jeste da svako hoce da slomi neki sistem ako ga uopste imamo, da bi progurali svoje neke igrace. Sto Hrvatska ne zove nekog igraca iz Lokomotive Zagreb? Zato sto jednostavno nemaju kvalitet trenutno, a mi zovemo i kuntu i pantu u A reprezentaciju.
Koliko nas ovdje uopšte vjeuje da neće biti sramoćenja?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Sve kontam da sanjam jbt kada vidim nase pozive igracima, i liga nacija A.
Nikad kod nas nista i nije moglo normalno, sto neko rece, samo da se ne osramotimo jbt.

Nikad kod nas nista i nije moglo normalno, sto neko rece, samo da se ne osramotimo jbt.
Ne znam zasto tolika kuknjava...izvanredna je okolnost i to treba uzeti u obzir.
Sto se tice Koljica, vjerovatno je kasno da zove sada nekoga sa strane. Pretpostavljam da bi to bio Djuric...tesko ocekivati Demirovica jer mu je klub vec zabranio dolazak u U21..bilo bi nelogicno da ga puste u A-reprezentaciju ali eto, mozda bi popustili ako bi on zamolio. To bi bilo idealno.
Ja ne mislim da cemo se obrukati.
Vjerujem Bajevicu. A i ako se obrukamo, no problem.
Baraz je jedino bitan.
Sto se tice Koljica, vjerovatno je kasno da zove sada nekoga sa strane. Pretpostavljam da bi to bio Djuric...tesko ocekivati Demirovica jer mu je klub vec zabranio dolazak u U21..bilo bi nelogicno da ga puste u A-reprezentaciju ali eto, mozda bi popustili ako bi on zamolio. To bi bilo idealno.
Ja ne mislim da cemo se obrukati.
Vjerujem Bajevicu. A i ako se obrukamo, no problem.
Baraz je jedino bitan.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Samo da te pitam, jel znas koji sve timovi skautiraju Đokanovića?Drape je napisao/la: ↑30 avg 2020, 22:05Kao da to ne znam, ali 15 startova i ako je uopšte standardan u Sarajevu, tek je postao standardan. Sutra mu može neki Pejović, TSS ili Adukor uzeti mjesto. Ovo je u stvari najbolji pokazatelj gdje je trenutno reprezentacija Bosne i Hercegovine, raspravljamo se treba li u reprezentaciju Danilović ili Đokanović![]()
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
De nam @GospodineIzSarajeva reci koji klubovi skautiraju Djokanovica...da svi znamo?!
...
Ako je suditi po večerašnjoj utakmici Dinama, Gojak bi mogao mijenjati Pjanica.
...
Ako je suditi po večerašnjoj utakmici Dinama, Gojak bi mogao mijenjati Pjanica.
Djokanovic je trenutno najveci talent u veznom redu koji imamo i razvijeni je od Sabanadzovica i Danilovica, Azur Mahmic za 17 godina igra više od neki iz u21
. Filip Dujmovic brani u Spartak Subotica koja je trenutno 2 u Srbiji i nema ni mijesto u u21 pa kamo u A reprezentaciju
. Cipetic koji se obrukao protiv Slobode ima mijesto u reprezentaciji
Pa bolje da je ostao Prosinecki selektor nego Bajevic. Covjek ima 71 godina i nije svijestan šta radi. To je sve muštuluk od Vico Zeljkovica koji je probacio jendog iz Borca u repku 

Je li sada uvidjas koliko ne znas?
tz tz tz tz tz tz
Ja te kvalitete kod njega ne vidim. Evropski skauti takozer ne vide nista kvalitetno kod njega. Ti ocito vidis zato te pitam da nam reces koji su to kvaliteti kod danilovica. Valjda nesto mora biti ako kazes da ima kvalitet. Pa bilo bi fino da nam objasnis.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Koliko god vi mislili da je Bajevic kompromitovan i da u kontekstu spiska reprezentativaca ne razmislja iskljucivo svojom glavom, ta prica je preuranjena jer covjek ni debitovao nije. Da se radi o fudbalskoj velicini, vjerujem da si pametan da to ne sporis.Maestro je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:00Ja te kvalitete kod njega ne vidim. Evropski skauti takozer ne vide nista kvalitetno kod njega. Ti ocito vidis zato te pitam da nam reces koji su to kvaliteti kod danilovica. Valjda nesto mora biti ako kazes da ima kvalitet. Pa bilo bi fino da nam objasnis.
Samo koji minut nakon nase sinocnje diskusije je decku uputio poziv.
Smatram da vecu snagu ima Dusanov poziv "malom" od bilo kakve moje opservacije, ali eto,ako bas hoces, zaboravljas da sam je sinoc odmah iznio.
Moderan box-to-box veznjak sa zadovoljavajucom tehnikom (koja moze dozivjeti samo "upgrade" u nastavku karijere), razumije igru, izuzetnu fizicku spremu posjeduje. Posljednji takav kakvog je nasa liga imala je bio Cimirot (pa je napravio solidnu inozemnu karijeru), s tim sto sam uvjeren da je, na svaki moguci nacin, "mali" Danilovic kompletniji igrac.
Smijem li te nesto intimno pitati? Na osnovu tvog avatara sticem dojam da zivis u inostranstvu, pa me interesuje, ako je tako, na koji nacin ti imas pristup nasem prvenstvu?
Aludiram na to da ga nikada nisi gledao osim povrsnog poznavanja lika preko TM-a, ovog sajta ili livescorea.
tz tz tz tz tz tz
-
- Kontakt:
Danilović je već nekoliko godina na skautingu mnogih klubova i kad igrač sa 21 godinom i već 4 seniorske sezone iza sebe i toliko nastupa za sve reprezentativne selekcije nije ostvario korak više od ove lige sve je jasno kako ga vide.Mali Đokanović je 2 godine mlađi( voljeli to neki ili ne ipak igra za kvalitetniju ekipu a i pritisak koji nosi klub je mnogo veći) i po mnogim segmentima igre mnogo veći potencijal za napredak od Danilovića.
O segmentima igre ovdje ne bi pričao ali osnovna podjela na ofanzivni i defanzivni dio pokazuje da je Đokanović daleko bolji defanzivno( motorički,brzinski,agilnost,duel) dok ofanzivno po meni Danilović ima trenutno bolje karakteristike u vidu pregleda igre,šuta,duge lopte.
Ali gledajući prostor za razvoj i napredak po meni Đokanović ofanzivno može mnogo napredovati dok nisam siguran u dalji napredak Danilovića defanzivno a pogotovo ofanzivno.
O segmentima igre ovdje ne bi pričao ali osnovna podjela na ofanzivni i defanzivni dio pokazuje da je Đokanović daleko bolji defanzivno( motorički,brzinski,agilnost,duel) dok ofanzivno po meni Danilović ima trenutno bolje karakteristike u vidu pregleda igre,šuta,duge lopte.
Ali gledajući prostor za razvoj i napredak po meni Đokanović ofanzivno može mnogo napredovati dok nisam siguran u dalji napredak Danilovića defanzivno a pogotovo ofanzivno.
Meni on vise djeluje ko novi Srdjan Grahovac, ali generalno nemam nista protiv njegovog poziva jer jeste medju 4 najbolja mlada igraca iz nase lige, sta god to znacilo. Veci je problem sto nasa reprezentacija nema dobar fundament pogotovo na sredini terena. Na sredini smo najlosiji. Puno je lakse pozvati 2-3 mladja igraca, ili starija koji nisu neki aman zaman kvalitet, kad ti je fundament dobar. Ovako se ti igraci samo izgube, jos igras protiv dosta kvalitetnih protivnika. Ne igramo protiv Estonije pa da kontas ok, sto da ne pokusati.
Brate mili popusti i ti malo, odigrao 20-25 dobrih minuta gdje je postigao i gol protiv 10. plasirane ekipe iz Bjelorusije ne znaci da je novi Tielemans.michplatini je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:21Danilović je već nekoliko godina na skautingu mnogih klubova i kad igrač sa 21 godinom i već 4 seniorske sezone iza sebe i toliko nastupa za sve reprezentativne selekcije nije ostvario korak više od ove lige sve je jasno kako ga vide.Mali Đokanović je 2 godine mlađi( voljeli to neki ili ne ipak igra za kvalitetniju ekipu a i pritisak koji nosi klub je mnogo veći) i po mnogim segmentima igre mnogo veći potencijal za napredak od Danilovića.
-
- Kontakt:
Vidim da dobro pratiš zato se opusti i uživaj u fudbalu.Vrlo brzo ćeš imati jasniju slikuTristan10 je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:27Brate mili popusti i ti malo, odigrao 20-25 dobrih minuta gdje je postigao i gol protiv 10. plasirane ekipe iz Bjelorusije ne znaci da je novi Tielemans.michplatini je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:21Danilović je već nekoliko godina na skautingu mnogih klubova i kad igrač sa 21 godinom i već 4 seniorske sezone iza sebe i toliko nastupa za sve reprezentativne selekcije nije ostvario korak više od ove lige sve je jasno kako ga vide.Mali Đokanović je 2 godine mlađi( voljeli to neki ili ne ipak igra za kvalitetniju ekipu a i pritisak koji nosi klub je mnogo veći) i po mnogim segmentima igre mnogo veći potencijal za napredak od Danilovića.

- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa jel gledas ikako Sarajevo?Jesi gledao utakmice kad on igra?Tristan10 je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:27Brate mili popusti i ti malo, odigrao 20-25 dobrih minuta gdje je postigao i gol protiv 10. plasirane ekipe iz Bjelorusije ne znaci da je novi Tielemans.michplatini je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:21Danilović je već nekoliko godina na skautingu mnogih klubova i kad igrač sa 21 godinom i već 4 seniorske sezone iza sebe i toliko nastupa za sve reprezentativne selekcije nije ostvario korak više od ove lige sve je jasno kako ga vide.Mali Đokanović je 2 godine mlađi( voljeli to neki ili ne ipak igra za kvalitetniju ekipu a i pritisak koji nosi klub je mnogo veći) i po mnogim segmentima igre mnogo veći potencijal za napredak od Danilovića.
Uostalom, skauteri koji ga prate dovoljno govore koliko je momak talentovan..reci cu samo da je u pitanju dobro poznati klub, koji je poznat po promoviranju mladih igraca
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Konyaspor?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑31 avg 2020, 11:29Pa jel gledas ikako Sarajevo?Jesi gledao utakmice kad on igra?Tristan10 je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:27Brate mili popusti i ti malo, odigrao 20-25 dobrih minuta gdje je postigao i gol protiv 10. plasirane ekipe iz Bjelorusije ne znaci da je novi Tielemans.michplatini je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:21Danilović je već nekoliko godina na skautingu mnogih klubova i kad igrač sa 21 godinom i već 4 seniorske sezone iza sebe i toliko nastupa za sve reprezentativne selekcije nije ostvario korak više od ove lige sve je jasno kako ga vide.Mali Đokanović je 2 godine mlađi( voljeli to neki ili ne ipak igra za kvalitetniju ekipu a i pritisak koji nosi klub je mnogo veći) i po mnogim segmentima igre mnogo veći potencijal za napredak od Danilovića.
Uostalom, skauteri koji ga prate dovoljno govore koliko je momak talentovan..reci cu samo da je u pitanju dobro poznati klub, koji je poznat po promoviranju mladih igraca
Super, odlicno za BiH reprezentaciju neka predje u dobar klub. Samo na osnovu cega ga treba pozvati u A reprezentaciju u utakmicama Liga Nacije protiv top reprezentacija? Da momak dominira citavu ovu sezonu pa na kraju sezone mu uputis poziv u nekoj prijateljskoj utakmici protiv prosjecne repezentacije ok. Ovako ne, jer kvalitetom je i Elvis Saric ispred njega, kvalitetom, naravno ne potencijalom. Je li Sabanadzovic trebao dobiti poziv dok je igra za Zeljeznicar u A reprezentaciju, naravno da nije, ne treba ni sad, ali po cemu bi onda trebao Djokanovic?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑31 avg 2020, 11:29Pa jel gledas ikako Sarajevo?Jesi gledao utakmice kad on igra?Tristan10 je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:27Brate mili popusti i ti malo, odigrao 20-25 dobrih minuta gdje je postigao i gol protiv 10. plasirane ekipe iz Bjelorusije ne znaci da je novi Tielemans.michplatini je napisao/la: ↑31 avg 2020, 10:21Danilović je već nekoliko godina na skautingu mnogih klubova i kad igrač sa 21 godinom i već 4 seniorske sezone iza sebe i toliko nastupa za sve reprezentativne selekcije nije ostvario korak više od ove lige sve je jasno kako ga vide.Mali Đokanović je 2 godine mlađi( voljeli to neki ili ne ipak igra za kvalitetniju ekipu a i pritisak koji nosi klub je mnogo veći) i po mnogim segmentima igre mnogo veći potencijal za napredak od Danilovića.
Pozivi Danske reprezentacije koja isto nastupa u Ligi A, protiv Belgije:
Goalkeepers: Lössl (Everton), Rønnow (Frankfurt), Schmeichel (Leicester)
Defenders: Andersen (Lyon), Andreas Christensen (Chelsea), Dalsgaard (Brentford), Jørgensen (Fenerbahçe), Kjær (Milan), Mæhle (Genk), Vestergaard (Southampton)
Midfielders: Anders Christiansen (Malmö), Delaney (Dortmund), Eriksen (Inter), Højbjerg (Tottenham), Nørgaard (Brentford), Skov (Hoffenheim), Wass (Valencia)
Forwards: Braithwaite (Barcelona), Bruun Larsen (Hoffenheim), Cornelius (Parma), Dolberg (Nice), Falk (Copenhagen), Poulsen (Leipzig)
Ja tu ne vidim eksperimentisanja i degradiranja nivoa reprezentacije, vec se zove ono najbolje sto se ima. Samo jedan igrac iz domace lige, i to liga znatno bolja od nase. Svijesni ljudi da je Belgija sila. Drugacije je da igras prijateljsku protiv Estonije, Latvije, Bugarske, Crne Gore, pa das priliku 4 nova igraca.
Goalkeepers: Lössl (Everton), Rønnow (Frankfurt), Schmeichel (Leicester)
Defenders: Andersen (Lyon), Andreas Christensen (Chelsea), Dalsgaard (Brentford), Jørgensen (Fenerbahçe), Kjær (Milan), Mæhle (Genk), Vestergaard (Southampton)
Midfielders: Anders Christiansen (Malmö), Delaney (Dortmund), Eriksen (Inter), Højbjerg (Tottenham), Nørgaard (Brentford), Skov (Hoffenheim), Wass (Valencia)
Forwards: Braithwaite (Barcelona), Bruun Larsen (Hoffenheim), Cornelius (Parma), Dolberg (Nice), Falk (Copenhagen), Poulsen (Leipzig)
Ja tu ne vidim eksperimentisanja i degradiranja nivoa reprezentacije, vec se zove ono najbolje sto se ima. Samo jedan igrac iz domace lige, i to liga znatno bolja od nase. Svijesni ljudi da je Belgija sila. Drugacije je da igras prijateljsku protiv Estonije, Latvije, Bugarske, Crne Gore, pa das priliku 4 nova igraca.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Mostarska, rishovski i 17 gostiju.