UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Salih1984
Kontakt:

Re: UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)

Post Postao/la Salih1984 » 05 sep 2020, 00:47

Nebi me iznenadilo da Sanicanin bude starter i u barazu.
Anel i Denis su kvalitetniji igraci,ali ce Sanicanin imati 2 reprezentativne utakmice u nogama prije baraza.
To mu je sigurno prednost u odnosu na Anela i Denisa kojima bi baraz bio debi u reprezentaciji :mrgreen:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 05 sep 2020, 00:49

veceras svi moramo biti zadovoljni kako se odigralo.
Skoro niko nije ocekivao pozitivan tezultat a ovaj remi je odlican.
drago mi je zbog strucnog staba, namjerno necu reci bajevica jer ovi, u odnosu na ranije, ocito rade u timu.inace se jedan cviko ne bi derao cijelo vrijeme kao da je i sam selektor. Ocito im bajevic vjeruje i sve u svemu, dobro je to sve bilo.
Dzeko klasa.
Sehic odlican.
Sanicanin i Sunjic extra, pozitivno sam iznenadjen sanicaninom, rekao bih da je i bolji bio od sunjica.
cipetic dobar, sve osim te greske kod gola je odradio na zadovoljavajucem nivou. nekad se lopta treba i izbiti, nije sramota.
Amir zadovoljavajuce.
ma, sve ok.

Sad bas jedva cekam poljsku. to bi morala biti skroz drugacija tekma, trebali bi mi imati malo vise loptu u odnosu na ovo nocas i to bi nam trebao biti malo bolji pokazatelj sta nas ceka sa sj. ircima.
Vjerujem da ce se i sastav malo promijeniti, cisto da stozer vidi cime sve raspolaze i da se odradi prava selekcija pred oktobar.

ne znam, hocu da vjerujem da je ovo nocas rukopis bajevica, hocu da vjerujem da ce naci recept i za ekipe poput poljske, obe irske ili slovacke jer to ce biti malo drugacije tekme.
kako god, vjerujem da nam se nocas svima malo vratila vjera u ove momke jer crni zuti nas je fino prizemljio svojim egzibicijama.
Ako ovo treneri posloze dobro, napokon bi i pjanic morao ciniti razliku na terenu kao sto je dzeko veceras radio.
Nesto kontam, dzeko ovako moze komotno do 40.-te aBd.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 05 sep 2020, 00:49

DamirT je napisao/la:
05 sep 2020, 00:36
AirRamiz je napisao/la:
05 sep 2020, 00:35
kod wande, bhfanatica ...i jos nekih, izgleda nestalo neta :beba: :rol: :)
za prozvati bajevica kriminalcem moras biti djubre

ima jos ovih tupadzija koji seru protiv dzeke pa onda promjene plocu kad ih babuka isprska
Upravu si,evo Wande vec 2 sata nema na forumu
Valja pojest ono sto je posro...Dzikani neznaju sutit, barem covjeku dati par utakmica da odradi.
Bajevic je pokazao taj potrebni autoritet nebitno dali cemo pobjedit protiv Poljske. Vidi se tu disciplina i to jos sa igracima koji nisu dorasli ovom nivou.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2020, 00:54

Evo @babino je pravi primjer onoga što govorim, momak je tu stalno, kritikuje, ali i pohvali kada se treba pohvaliti. Ništa, samo to, dovoljno je.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 05 sep 2020, 00:54

Nego oni sto su se javljali sa porukom: "nisam znao ni da igraju danas". Jesu li gledali?

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 sep 2020, 00:55

Raonffa je napisao/la:
05 sep 2020, 00:45
delinjo je napisao/la:
05 sep 2020, 00:39
Raonffa je napisao/la:
05 sep 2020, 00:34

Ma ne mislim ja ne tebe, zna se na koga mislim i zbog čega mislim. To što je neko na prvu negodovao zbog Cipetića, Saničanina ili Amira, to je ok, ali ja govorim o nekim drugim poganijim stvarima ;)
Ma nisam ja ni talasao nikad na njih,naprotiv ja sam uvijek da igraci iz nase lige dobiju priliku,nego kazem ne treba ni letiti ovo je samo jedna tekma.Radije bi da smo ovo izgubili 5 0 a prosli baraz.
Kažem ti, nije ovdje poenta uopšte ova utakmica, neke druge stvari su u pitanju. Vidjet ćeš o čemu ti pričam kada dođe loša utakmica, a doći će svakako.
Ma ljudi su malo izgubili interes za ovo sve, da ti ne lazem i ja sam jbg ono pogledam ali nije to taj zar kao nekad...mene nervira kad omalovazavaju nasu ligu ,realno Cipetic odnese igraca koji igra za Napoli i to par puta ga skloni ko pickicu....da je neko drugi mogu misliti sta bi se pisalo...ovako je samo Cipetic iz nase lige jbg
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 sep 2020, 00:55

Ma sigurno je da pored Pjanica nemamo igraca tog ranga koji ce origanizovati igru, ali ne sumnjam da je strucni stab smislo nesto i za to. Mene vise brine da li cemo fizicki moci iznijeti tekmu takvog intenziteta za tri dana.

Da ce morati promijesati morace, ali ne bi bilo dobro previse. Bas ono sto smo pricali i prije utakmice. Neka nam Bajevic donese disciplinu i organizaciju. Pjanic ce tu biti samo šlag na toru. Takav igrac i voli dobro organizovane timove i nece mu biti problem da se uklopi.

Protiv jake Italije smo uzeli veliki bod. Nismo zalutali u Ligu A. Drago mi je da nije rapsodija bila kako su neki prizeljkivali. Idemo dalje sa istim ovim pristupom. Ogranizovao, disciplinovano, rastrcano i hrabro. Pa sta bude, a bice dobro.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 05 sep 2020, 00:58

Mi kao navijači, moramo uvijek biti na oprezu. Jer se ovi igrači lahko razmaze, idu članci i pohvale igrača priča se o EURO-u, ko će gdje transfer napraviti. Poslije prve utakmice igrači se zahebavaju, šprdaju, i desi nam se Yerevan prije dobre utakmice sa Italijom, pa nam se desi Grčka prije Finske itd.

Igrače kao i savez treba uvijek držati odgovornim i prizemljenim, uredu dobra utakmica ali sada protiv Poljske isto borbeno i disciplinovano, samo sam to tražio uoči ovog meča sa Italijom.

Prva utakmica je dobra, ali druga i treća moraju biti još bolji. I igrači to moraju znati.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 sep 2020, 00:59

Sa vecerasnjom predstavom nasih,sad sam 100% uvjeren da se uopste necemo osramotiti u grupi i da cemo svima biti tvrd orah.Sa ovakvom igrom Sj.Irsku prolazimo 99%
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 sep 2020, 01:00

Volio bi znati kako se Cipetić osjećao. U sedam dana je igrao protiv Slobode na Tušnju i u gostima protiv Italije. U sedam dana je čuvao Saida i Insignea. Debituješ za reprezentaciju protiv Italije, ne poznaješ saigrače, samo si tako ubačen na nivo fudbala koji je brzinom kojom se stvari dešavaju, kažnjavanjem grešaka i kvalitetom pojedinaca 20 puta veći od onog na kojem inače igraš. Nije se ovakvom partijom izborio za mjesto u timu, ali nije odigrao ni za ismijavanja što su neki jedva čekali.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 sep 2020, 01:01

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
05 sep 2020, 00:58
Mi kao navijači, moramo uvijek biti na oprezu. Jer se ovi igrači lahko razmaze, idu članci i pohvale igrača priča se o EURO-u, ko će gdje transfer napraviti. Poslije prve utakmice igrači se zahebavaju, šprdaju, i desi nam se Yerevan prije dobre utakmice sa Italijom, pa nam se desi Grčka prije Finske itd.

Igrače kao i savez treba uvijek držati odgovornim i prizemljenim, uredu dobra utakmica ali sada protiv Poljske isto borbeno i disciplinovano, samo sam to tražio uoči ovog meča sa Italijom.

Prva utakmica je dobra, ali druga i treća moraju biti još bolji. I igrači to moraju znati.
Bas to. Odigras utakmicu iz udžbenika protiv Finske i onda totalno grohnes u Grckoj. Kontinuitet je nesto sto fali.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 05 sep 2020, 01:03

Drape je napisao/la:
05 sep 2020, 01:00
Volio bi znati kako se Cipetić osjećao. U sedam dana je igrao protiv Slobode na Tušnju i u gostima protiv Italije. U sedam dana je čuvao Saida i Insignea. Debituješ za reprezentaciju protiv Italije, ne poznaješ saigrače, samo si tako ubačen na nivo fudbala koji je brzinom kojom se stvari dešavaju, kažnjavanjem grešaka i kvalitetom pojedinaca 20 puta veći od onog na kojem inače igraš. Nije se ovakvom partijom izborio za mjesto u timu, ali nije odigrao ni za ismijavanja što su neki jedva čekali.
Upravo to
Pratio sam temu tokom utakmice. Imam osjećaj da bi barem 50% onih koji su pisali voljeli da se izgubilo da pljuju i dalje. Očito ljudi nisu svjesni protiv koga se igralo danas, kakve repke, kakveih igrača i koji dolaze iz top klubova.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 sep 2020, 01:05

Drape je napisao/la:
Odlicno zapažanje.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 05 sep 2020, 01:07

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
05 sep 2020, 00:58

Upravo tako :salut:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 05 sep 2020, 01:08

Cipetic ce ubrzo biti opasniji od Visce po desnoj strani :kafa:

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 05 sep 2020, 01:08

Poljaci ce dati sve od sebe protiv nas, jer su veceras izgubili. Bit ce bas teska utakmica...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 05 sep 2020, 01:13

Poljska na strani izgubila 1-0 protiv dosta jakog protivnika, dok smo mi izvukli remi protiv nesto manje jakog protivnika, ali koji je u fantasticnoj seriji. Mislim da ovako treba shvatiti danasnji bilans i narednu utakmicu. To znaci da Poljska ima jednake sanse ko i mi.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 05 sep 2020, 01:20

Drape je napisao/la:
Momak je odigrao korektno, super imajuci sve u obzir. I iskreno mi je drago radi njega. Ali isto tako to ne znaci da je naredna utakmica istog ili veceg nivoa, jer moze isto tako biti da je jednostavno bio 100% fokusiran jer zna da je utakmica jednom u zivotu. Da se igra ovakvih 5 utakmica, onda bi imali realnu sliku. Odigrao je dobro, i iskreno mi je drago da je igrac iz domace lige. Ali isto tako mi smeta sto se vecerasnja igra Kolasinca neprimjeti, jer on dolazi iz boljeg kluba i sa vecom reputacijom, a stvarno je bio dobar, minimalno je dopustio Chiesi i vecinom je Italija napadala preko druge strane.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 sep 2020, 01:23

Bilo je nemoguće da Besic odigra povratnu Gojaku kao što neki spominju...najbolje rjesenje je bilo upravo šut i smatram da bi 90% igraca sutiralo, s tim da je to moralo biti preciznije...bar se meni tako ucinilo.
Gojak definitvno ne. Jedino ako je Dzeko bio u boljoj poziciji ali to nisam dobro vidio.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 05 sep 2020, 01:33

Ima li gdje da se pogledaju golovi, prilike
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 19 gostiju.