UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
vs. Poljska i drugih 11 itekako respektabilna ekipa:
-----------------Begovic---------------
Kvrzic, Kovacevic, Bicakcic, Civic
-----------Besic, Danilovic----------
Milosevic, Hajradinovic, Duljevic
----------------Koljic----------------
Da ima pravo na 5 izmjena skoro sam siguran da bi izveo drugih 11...ovako sumnjam, treba malo i uigrati ekipu. Vidjet cemo koliko ce promjena napraviti.
...
Licno bih volio vidjeti Danilovica, Hajradinovica i Koljica u prvih 11...pa cak i Sabanadzovica, da vidimo sta je to, od cega je napravljen.
Da ima pravo na 5 izmjena skoro sam siguran da bi izveo drugih 11...ovako sumnjam, treba malo i uigrati ekipu. Vidjet cemo koliko ce promjena napraviti.
...
Licno bih volio vidjeti Danilovica, Hajradinovica i Koljica u prvih 11...pa cak i Sabanadzovica, da vidimo sta je to, od cega je napravljen.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 05 sep 2020, 20:18, ukupno mijenjano 1 put.
Zašto se ne javljaju dežurni pljuvači, to nestalo interneta?
Nije nestalo interneta nego cekaju da kiksamo u ponedjeljak protiv Poljske...
- JohnCleese
- Kontakt:
Bhfanatic nema kad jer sumira utiske Austrijske pobjede u Norveškoj zajedno sa Francom Fodom.
Povremeno se cuje s Wandom pokusavajuci otkriti ta koju sumu je Bajevic pozvao Cipetica a za koju Sanicanina...
Povremeno se cuje s Wandom pokusavajuci otkriti ta koju sumu je Bajevic pozvao Cipetica a za koju Sanicanina...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
U pravu si i svaki put kad mi to padne na pamed povratim malo da prostis. Zbog tih pljuvaca koji pljuju samo zarad pljuvanja mi se i ne zivi vise ovdje.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Samo u ova dva poljska članka poslije poraza od Holandije ima više kritike prema selektoru i timu nego u svim našim medijima od kako je reprezentacije

Jerzy Brzęczek u žaru kritika nakon utakmice Holandija - Poljska. "Nismo ni igrali fudbal"
Jerzy Brzęczek našao se u vatri kritika nakon što je u prvom kolu UEFA-ine Lige nacija izgubio od poljske reprezentacije protiv Holandije 0-1 protiv Holandije. - Bilo je previše straha, premalo kreativnosti. Nismo ni igrali fudbal - rekao je bivši poljski reprezentativac Jacek Ziober.
Po mišljenju Jaceka Ziobera, poljski igrači u meču protiv Holandije (0: 1) sveli su se na ulogu igrača srednje klase, ograničavajući se samo na uznemiravanje rivala.
Kako je naglasio Ziober, rezultat ne odražava tijek igre u kojoj se momčad Jerzyja Brzęczeka usredotočila samo na odbranu i nije pokušala ugroziti gol domaćina.
- Potpuno ne razumijem ovu taktiku, koja se može nazvati samo rezultatskom igrom i izbjegavanjem visokog poraza. To nam malo može učiniti u kontekstu budućnosti. To možemo objasniti dugom pauzom u reprezentaciji i klasi protivnika, ali mislim da smo predstavili kako ne bismo trebali igrati. Ova momčad nije radila toliko godina da bi dosegla viši evropski nivo, da bi sada bila osuđena na ulogu igrača srednje klase - objasnio je bivši napadač, koji je u nacionalnom timu igrao 46 puta.
Procijenio je da je poljski tim izgledao kao uplašena djeca koja su se plašila srama. Prema Zioberu, to dokazuje i taktika jednog napadača, povlačenja u vlastiti kazneni prostor, fokusirajući se samo na ometanje rivala i nedostatak spremnosti za akciju i ugrožavanje protivničkog gola, što u fudbalu rijetko donosi rezultate.
- Nije stvar u fudbalu. Nismo je svirali, samo smo čekali rečenicu. Zapravo smo samo trčali za loptom, nismo preuzimali inicijativu, nismo razmjenjivali dodavanja s holandskim dijelom. Još jednom se ispostavilo da ne postojimo u pozicijskom napadu, ali ono što je zabrinjavajuće je da je naša jača strana, a to je kontranapad, izašla samo jednom. Bilo je previše straha, premalo kreativnosti. Takvom igrom nas se niko na svijetu neće plašiti - naglasio je Ziober.
Bivši internacionalac iz zemlje takođe je razočaran nedostatkom reakcije ekipe i menadžera nakon primljenog gola. Istakao je da od tog trenutka, preostalih 30 minuta do kraja meča, poljski tim nije ništa promijenio u svojoj taktici i još uvijek nije pokušao napasti.
- Nije bilo reakcije u okruženju. Čak i kad smo gubili, igrali smo kao na početku i stalno isto. Signal za napad također nije dala promjena napadača za napadača. Čudno da nije bilo plana B i nije bilo reakcije s naše strane. Bila je to najbolja slika naše nemoći - dodao je bivši napadač, uklj. ŁKS Łódź, Montpellier HSC i Osasuny Pamplona.
Bartosz Bosacki, još jedan bivši poljski predstavnik, sličnog je mišljenja kao Ziober. Prema njegovom mišljenju, nedostatak vlastite inicijative i hrabrosti u donošenju odluka najveći su nedostaci u igri poljskih nogometaša.
- Definitivno smo bili ekipa koja je igrala manje dobro, stvarala manje situacija. Gledajući samo statistiku, posjed lopte - Nizozemska je imala nevjerojatnih 65 posto - ovo također pokazuje ko je bio pretežni. Kada protivnik ima loptu, druga strana je mora juriti. A ako želite juriti, morate biti spremni na to. Trčao sam malo po ovom terenu i imao sam dojam da dečki nisu baš spremni za to. I nije opravdanje da još imamo pripremni period, jer se to odnosi i na našeg rivala - rekao je bivši branič Lecha iz Poznanja.
Prema njegovim riječima, poljskoj reprezentaciji nedostajalo je hrabrosti i odlučnosti.
- Bilo je trenutaka u drugom poluvremenu da smo pokušali da odigramo loptu u protivničkoj polovini. Ali nije bilo hrabrosti za donošenje odluka, takva odlučnost. Naš tim je previše čekao razvoj događaja i nije pokazao inicijativu da nešto učini sam. Što se tiče taktike, ova utakmica nije bila loše, dobro smo se kretali, postojala je određena zaštita, ali potrebno je nešto više da bismo igrali ravnopravno s ekipom poput Holandije. Što više imamo potencijala i puno igrača prepoznatih u Evropi - ocijenio je.
Dvadesetostruki predstavnik zemlje bio je pomalo iznenađen riječima trenera, koji je nakon meča rekao da je zadovoljan određenim elementima igre.
- Ne želim previše kritizirati jer je to bila tek prva utakmica ove godine, nakon duže pauze. Vidjet ćemo kako će momčad i trener Brzęczek reagirati u sljedećoj utakmici. Međutim, iznenađuju me riječi trenera koji je rekao da je zadovoljan ovom utakmicom. Podsjećam se vremena kada je Jose Maria Bakero bio trener Lecha. Bili smo izjednačeni, gubili smo, a on je ušao u svlačionicu i rekao da je oduševljen jer smo dobro igrali i imali smo prednost u posjedu lopte. Uvrijedio se, međutim, kad sam rekao da ne može biti da smo zadovoljni i da ne postižemo bodove - zaključio je Bosacki.
U sljedećem meču Lige nacija Poljaci će u ponedjeljak igrati u Zenici protiv Bosne i Hercegovine.
Legende kritikuju Jerzyja Brzęczeka zbog poraza od Holandije. Tužna analiza poljskog nogometa
Jerzy Brzęczek ponovo se našao na udaru kritika. Nakon poraza od holandskog tima u petak, trener poljske reprezentacije rekao je da je zadovoljan igrom svojih igrača. Nakon poraza i nesretne izjave trenera, još legendi poljskog nogometa pridružilo se horu kritičara.
Od početka mandata, Jerzy Brzęczek bio je na udaru vatre kao trener poljske reprezentacije. Ni promocija na Euro 2020, koja se trebala održati u junu i julu, nije promijenila situaciju, ali zbog epidemije koronavirusa turnir je odgođen za sljedeće ljeto.
Kritika se susreće s trenerom Brzęczekom pri gotovo svakoj odluci koju donese. To je bio slučaj i na trenutnom trening kampu, gdje je nedostajao kapiten ekipe Robert Lewandowski. Trener ga, nakon savjetovanja s igračem, nije pozvao na sastanke Lige nacija protiv Holandije i Bosne i Hercegovine. Lewandowski je sezonu završio prije samo dvije sedmice pobjedom u Ligi prvaka s Bayernom iz Minhena.
Selektoru se najviše zamjera odsustvo kapitena reprezentacije. Prema mnogim stručnjacima, Lewandowski bi se trebao pojaviti na trening kampu. Ovo je mišljenje bivšeg trenera poljske reprezentacije Jerzyja Engela i legende poljskog nogometa i bivšeg predsjednika Poljskog nogometnog saveza Grzegorza Latoa.
U petak, nakon vrlo loše utakmice, Poljaci su izgubili prvu utakmicu drugog izdanja Lige nacija protiv Holandije 0: 1. Nakon sastanka, trener Brzęczek je u jednom od intervjua priznao da je zadovoljan učinkom svojih optužbi. - Gledajući protivnika, zadovoljan sam igrom i taktičkim ponašanjem ekipe - rekao je selektor poljske reprezentacije pred kamerama TVP Sport.
Bivši poljski predstavnici Paweł Kryszałowicz i Włodzimierz Lubański ne dijele oduševljenje i zadovoljstvo igrom poljskih igrača u meču protiv Holanđana. U intervjuu za portal WP Sportowe Fakty, podijelili su svoja zapažanja o stavu poljskih igrača na utakmici od petka.
- Razlika je bila vrlo velika. Pokazalo se da su Holanđani bolji u svakom pogledu - tehnici, brzini, izvođenju zadataka i inteligenciji. Loše smo prošli u odnosu na njihov tim. Međutim, morate se zapitati imamo li dovoljno dobrih igrača da igramo s takvim protivnicima kao što su jednaki. Holandija ponovo ima tim svjetske klase - izjavio je Lubański.
Kako je dodao, moramo uzeti u obzir ograničenja našeg osoblja. - Morate izmjeriti svoje namjere. Igrali smo sa čelnicima svjetskog nogometa. Imamo premalo igrača klase da bismo se suočili s takvim protivnikom. Ispalili smo možda jedan metak za čitav sastanak. Obično smo se fokusirali samo na odbranu - istakao je.
Zauzvrat, Kryszałowicz vjeruje da nijedan poljski igrač nije preuzeo odgovornost za rezultat u odsustvu Roberta Lewandowskog. - Odigrali smo slabiju utakmicu, Nizozemci su bili mnogo bolji i zasluženo su pobijedili. Sam sastanak nije bio na visokom nivou. Kad nam nedostaje Robert Lewandowski, ispostavi se da je jako teško bilo što učiniti. Težinu igre trebali su preuzeti drugi igrači, posebno oni iskusniji, ali nijedan od njih nije se mogao nositi s tim, rekao je bivši poljski predstavnik.
Učesnik Svjetskog prvenstva 2002. također se osvrnuo na riječi Jerzyja Brzęczeka nakon utakmice. Prema bivšem napadaču, nema razloga da budete zadovoljni igrom poljskog tima. - Pa, svi imaju drugačiji pogled na fudbal. Sigurno ne bih bio zadovoljan. Možda su takve riječi rezultat činjenice da se razgovor vodio neposredno nakon utakmice. U ovom trenutku emocije i dalje rade - rekao je.
Lubański je govorio gorke riječi ne samo o nacionalnom timu, već i o cijelom poljskom nogometu. Prema njegovom mišljenju, nismo u mogućnosti da se takmičimo s najboljim igračima, jer poljskom timu nedostaju igrači koji predstavljaju najviši svjetski nivo.
- Morate uzeti u obzir uvjete priprema, ali budimo iskreni - trenutno imamo generaciju igrača koji se mogu natjecati s prosječnim evropskim igračima, ali ne i sa apsolutnim liderima. Jerzy Brzęczek izabrao je one koji su, po njegovom mišljenju, najbolji. Pretpostavljam da bi svako od nas poslao slična zvanja. Možemo izgledati bolje u odnosu na drugu momčad, poput Bosne i Hercegovine, s kojom ćemo se suočiti u sljedećem meču. Međutim, s ovom gornjom policom ne bih računao na čuda - naglasio je Lubański.
Vrijedno je napomenuti da poljska reprezentacija u Ligi nacija još uvijek nije izborila niti jednu pobjedu. U prethodnom izdanju momčad trenera Brzęczeka imala je poraz i neriješen rezultat s Italijom i kasnijim trijumfom ovih utakmica, Portugalijom. Još jedna šansa za prekid ovog niza u ponedjeljak protiv Bosne i Hercegovine.
"Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji, da je Muhamed Bešić sjedio tokom intoniranja državne himne u Firenci, obavještavamo javnost da Muhamed Bešić ni jednog trenutka nije iskazao nepoštovanje prema nacionalnoj himni.
Istina, na kraju intoniranja italijanske himne Bešić je imao problema sa opremom, koja ga je stezala, pa je na trenutak sjeo kako bi je popravio.
Muhamed Bešić se uvijek profesionalno i sa patriotizmom odnosio prema himni svoje zemlje i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao ne štedeći se ni jednog trenutka.
Zato, nije zaslužio, niti je korektno da se na njegov račun upućuju kritike a da se pri tome ne provjeri da li je njegov čin znak nepoštovanja ili određenih problema, o čemu se u ovom slučaju radilo.
Ovim komentarima pokušava se u drugi plan staviti sjajan rezultat koji su sinoć u Firenci napravili naši momci, među kojima je bio i Bešić", stoji u saopštenju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.
Istina, na kraju intoniranja italijanske himne Bešić je imao problema sa opremom, koja ga je stezala, pa je na trenutak sjeo kako bi je popravio.
Muhamed Bešić se uvijek profesionalno i sa patriotizmom odnosio prema himni svoje zemlje i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao ne štedeći se ni jednog trenutka.
Zato, nije zaslužio, niti je korektno da se na njegov račun upućuju kritike a da se pri tome ne provjeri da li je njegov čin znak nepoštovanja ili određenih problema, o čemu se u ovom slučaju radilo.
Ovim komentarima pokušava se u drugi plan staviti sjajan rezultat koji su sinoć u Firenci napravili naši momci, među kojima je bio i Bešić", stoji u saopštenju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.
Joj izvlakuše, što ga braniš? Jel zato što je iz tvog rejona?tm01hzne je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:02"Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji, da je Muhamed Bešić sjedio tokom intoniranja državne himne u Firenci, obavještavamo javnost da Muhamed Bešić ni jednog trenutka nije iskazao nepoštovanje prema nacionalnoj himni.

"We need to suffer. And we need to fight."
Ma ne branim, samo prenosimCaptain4 je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:06Joj izvlakuše, što ga braniš? Jel zato što je iz tvog rejona?tm01hzne je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:02"Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji, da je Muhamed Bešić sjedio tokom intoniranja državne himne u Firenci, obavještavamo javnost da Muhamed Bešić ni jednog trenutka nije iskazao nepoštovanje prema nacionalnoj himni.
Ovim komentarima pokušava se u drugi plan staviti sjajan rezultat koji su sinoć u Firenci napravili naši momci, među kojima je bio i Bešić", stoji u saopštenju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.![]()

Engleska bi s vise respekta u Italiji igrala. Poljska, Svedska, Danska, Srbija, Rusija... Ne svadja mi se buraz. Nemoj umanjivati pametnu, musku i agresivnu igru. To treba podrzati.zeljovac21 je napisao/la: ↑05 sep 2020, 18:44Ja znam sta sam ali ne znam sta si ti. Svaki pozicioni napad mi nismo uspjeli odigrati, nije bilo dovoljno hrabrosti da se odigra nesto naprijed, svaka lopta je isla golmanu nazad...u pojedinim trenucima muka je bilo gledati.slusalica je napisao/la: ↑05 sep 2020, 18:36Šta li si ti gledao nocas?zeljovac21 je napisao/la: ↑05 sep 2020, 16:45Protiv Poljaka cemo vidjeti znamo li igrati lopte. Sinoc je fokus bio samo na odbrani.
tz tz tz tz tz tz
-
- Kontakt:
Nema potrebe za svadjom, ja samo iznosim negativne strane utakmice i daleko od toga da umanjujem sinocnju partiju. Muski, borbeno, takticki odlicno odradjena utakmica samo mi je malo zasmetalo sto smo impotentni bili u kreiranju napada i niko nije htio da preuzme odgovornost i posalje neki pas prema naprijed nego se lopta stalno vracala golmanu.slusalica je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:08Engleska bi s vise respekta u Italiji igrala. Poljska, Svedska, Danska, Srbija, Rusija... Ne svadja mi se buraz. Nemoj umanjivati pametnu, musku i agresivnu igru. To treba podrzati.zeljovac21 je napisao/la: ↑05 sep 2020, 18:44Ja znam sta sam ali ne znam sta si ti. Svaki pozicioni napad mi nismo uspjeli odigrati, nije bilo dovoljno hrabrosti da se odigra nesto naprijed, svaka lopta je isla golmanu nazad...u pojedinim trenucima muka je bilo gledati.
Ja ne bih volio drugih 11, iz prostog razloga sto ovo nisu prijateljske utakmice i sto se s Poljskom borimo za opstanak u A ligi, a i treba uigrati nesto za baraz.hurem je napisao/la: ↑05 sep 2020, 20:03vs. Poljska i drugih 11 itekako respektabilna ekipa:
...
U barazu bih volio vidjeti Gojaka na krilu, pa bih protiv Poljaka u sredinu ubacio jednog veznjaka, a Gojaka lijevo umjesto Hodzica. Ostalo bih sve ostalo isto, osim zamjena Kvrzic - Cipetic.
Dakle: Sehic - Kvrzic, Sunjic, Sanicanin, Kolasinac - Cimirot, Hadziahmetovic, Besic - Visca, Gojak - Dzeko
Protiv Sjevernih Iraca bih izveo isti ovakav sastav, samo Krunic i Pjanic umjesto Hadziahmetovica i Besica, jedino bi oko desnog beka bilo trileme. Ovi ostali nek se isprobavaju kad insallah dobijemo S. Irce.
-
- Kontakt:
Pjanic Krunic
Visca Gojak Hodzic
Dzeko
Nije lose
Visca Gojak Hodzic
Dzeko
Nije lose

i izborio rezultatzeljovac21 je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:24Nema potrebe za svadjom, ja samo iznosim negativne strane utakmice i daleko od toga da umanjujem sinocnju partiju. Muski, borbeno, takticki odlicno odradjena utakmica samo mi je malo zasmetalo sto smo impotentni bili u kreiranju napada i niko nije htio da preuzme odgovornost i posalje neki pas prema naprijed nego se lopta stalno vracala golmanu.slusalica je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:08Engleska bi s vise respekta u Italiji igrala. Poljska, Svedska, Danska, Srbija, Rusija... Ne svadja mi se buraz. Nemoj umanjivati pametnu, musku i agresivnu igru. To treba podrzati.zeljovac21 je napisao/la: ↑05 sep 2020, 18:44
Ja znam sta sam ali ne znam sta si ti. Svaki pozicioni napad mi nismo uspjeli odigrati, nije bilo dovoljno hrabrosti da se odigra nesto naprijed, svaka lopta je isla golmanu nazad...u pojedinim trenucima muka je bilo gledati.

Mene raduje (u vecem dijelu tekme) smirenost bekova, stopera, Hadziahmetovica i Cimirota. Cudno je to sve, za tako kratko vrijeme, pripisati Dusanu, ali vidjoh nekih stvari koje nisam nikad.
tz tz tz tz tz tz
A oni po vecini foruma sad pisu kao rano je jos da pisem bilo sta, cekat cu malo pa cu onda dato ocjenu, rano je, mora bar jos 5 utakmica da prodje...i onda cekaju povoljan trenutak da se aktiviraju...**** u mozak pa hajd. Od svega iole pozitivnog cir im proradi, i jbg.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Kolašinac uljez: Ako je Premijer liga rudnik, onda je FK Željezničar najbogatiji rudom
Kakav degutantan naslov.
Kakav degutantan naslov.
De neka im neko javi da je prvo isla nasa himna pa tek onda italijanskatm01hzne je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:02"Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji, da je Muhamed Bešić sjedio tokom intoniranja državne himne u Firenci, obavještavamo javnost da Muhamed Bešić ni jednog trenutka nije iskazao nepoštovanje prema nacionalnoj himni.

Protiv Poljske ce bito zanimljiva utakmica..i nerjesen rezultat je ok. Protiv Italije smo odlicno odigrali, pogotovo drugo poluvrijeme..jos kad se vrati Pjanic, Krunic..swedski dvojac... Cipetic bio odlican, pozitivno me iznenadio..samo da ovako nastavi i imamo beka za narednih 10 godina.. Bajevic, gospodski za pocetak..
Ja, i ?eldo je napisao/la: ↑05 sep 2020, 22:59De neka im neko javi da je prvo isla nasa himna pa tek onda italijanskatm01hzne je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:02"Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji, da je Muhamed Bešić sjedio tokom intoniranja državne himne u Firenci, obavještavamo javnost da Muhamed Bešić ni jednog trenutka nije iskazao nepoštovanje prema nacionalnoj himni.
Ovim komentarima pokušava se u drugi plan staviti sjajan rezultat koji su sinoć u Firenci napravili naši momci, među kojima je bio i Bešić", stoji u saopštenju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.![]()
Kakve to veze molim te ime, tj kako to bilo sta dokazje? Hocu rec, sta si ti htio da kazes ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.