NK TOŠK Tešanj
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK TOŠK Tešanj
Pa je li vrijeme da se to mijenja, dobro momak kaze...ko sta ima od tog Tesanjskog ljeta i promocije 100 knjiga za koje niko nece cuti poslije te manifestacije.
Jbt sportska tradicija je bas ono o cemu pricamo, a to je da nemamo nista, ljudi ne vide drustveno dobro u sportu a to je katastrofa...pa poligon kod stare gimazije je stajao u rusevinama do prije godinu dana, i niko se nije pocesao za tim, sad kad su ga obnovili djeca igraju kosarku, fudbal do pola noci na njemu.
Tesanj je imao itekako sportsku tradiciju, sve tamo do 2005. a onda je ovdje sve stalo...sad se budi ali opet se bune pojedinci, bolje u dzep nego u klub.
Jbt sportska tradicija je bas ono o cemu pricamo, a to je da nemamo nista, ljudi ne vide drustveno dobro u sportu a to je katastrofa...pa poligon kod stare gimazije je stajao u rusevinama do prije godinu dana, i niko se nije pocesao za tim, sad kad su ga obnovili djeca igraju kosarku, fudbal do pola noci na njemu.
Tesanj je imao itekako sportsku tradiciju, sve tamo do 2005. a onda je ovdje sve stalo...sad se budi ali opet se bune pojedinci, bolje u dzep nego u klub.
U mnogo cemu se slazem s tobom, osim toga da imamo sportsku tradiciju... imali jesmo dobar zamah do te 2005 g.
Iskreno mi sportsku dvoranu smo dobili prije cca 10 g, teniske terene prije cca 8 g, bazene tek ove godine, Jelah npr nema dvoranu a MZ od 6000 stanovnika, TOSK nema pomocni teren, atletska staza ne postoji u Tesnju... o kakvoj sportskoj kulturi pricamo?
Iskreno mi sportsku dvoranu smo dobili prije cca 10 g, teniske terene prije cca 8 g, bazene tek ove godine, Jelah npr nema dvoranu a MZ od 6000 stanovnika, TOSK nema pomocni teren, atletska staza ne postoji u Tesnju... o kakvoj sportskoj kulturi pricamo?
Pa to cijelo vrijeme govorim, zasto je taj stadion toliko ogromno ulaganje kao sto nam predstavljaju...ko ce napraviti novog Amela Tuku, ko ce ici na olimpijske igre, ko djeci ponuditi bilo sta osim ovog ucmalog hebenog zivota u nasoj kasabi.
Zato kazem, TOSK je odlican projekat de se kroz to pogura puno toga...ali ko nas za sta kad nam treba decenija da obnovimo jedno obicno igraliste u centru grada...to nacelnik??? Samo neka puca rasvjetu i i asfaltirane "biciklisticke staze" kroz sela...svaka nam cast svima.
Pa to je sramota, ja sam gledao te klubove u premijer ligi i bez dvorane, igrali turnire na tom poligonu...u skolskoj dvorani Huso Hodzic igrao prvi tim prve lige, a nije imao uslove za tu premijerku....nabijem ba na ...
Zato kazem, TOSK je odlican projekat de se kroz to pogura puno toga...ali ko nas za sta kad nam treba decenija da obnovimo jedno obicno igraliste u centru grada...to nacelnik??? Samo neka puca rasvjetu i i asfaltirane "biciklisticke staze" kroz sela...svaka nam cast svima.
Pa to je sramota, ja sam gledao te klubove u premijer ligi i bez dvorane, igrali turnire na tom poligonu...u skolskoj dvorani Huso Hodzic igrao prvi tim prve lige, a nije imao uslove za tu premijerku....nabijem ba na ...
denimb je napisao/la: ↑06 sep 2020, 01:19Pa to cijelo vrijeme govorim, zasto je taj stadion toliko ogromno ulaganje kao sto nam predstavljaju...ko ce napraviti novog Amela Tuku, ko ce ici na olimpijske igre, ko djeci ponuditi bilo sta osim ovog ucmalog hebenog zivota u nasoj kasabi.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Treba jos nesto uzeti u obzir, da smo mi ona prava SDA kasaba (ne bi TOŠK-u bilo bolje ni da crveni pobjede, moglo bi biti samo gore). Nisam politički orijentiran da neko ne pomisli to, hocu da kazem da mi od svog načelnika (Opštine) dobijamo minimum u odnosu sta drugi klubovi imaju prve lige. I ostali sportski kolektivi u Tešnju također na kašičicu dobijaju. Kod nas se preko TOŠK-a, Gradine, RK Bosne...ne dobijaju glasovi, nego preko poligona, asfalta, rasvjete u selu. I bojim se da ce proci godina i godina da na mjesto nacelnika dodje neko tipa načelnika Gračanice ili neko "naš" koji sport voli kao mi. Nije da nacelnik ne pomaze, konkretno TOŠK-u, u dosta je stvari pomogao i spasio situaciju, ali to je zato jer te pritisne Madi, Peci, Ahmetlija...Imam osjećaj da smo sad dobro prošli jer je izborna godina, a dajem ruku u vatru da on (citaj nacelnik) moli Boga da smo ko Borac, Pobjeda, u drugoj ligi s istim budžetom ko i oni. Najveći primjer nek nam bude pomocni teren. Pa mi ga jedini u Prvoj ligi nemamo. Znaci nema interesa, nece ljudi, hijadu smo puta o tome pričali. Ne može me niko ubijediti da Opština Tešanj, privrednici poput Madija, Ahmetlije, Oaze i ostalih uz akciju navijača plus pare od saveza i Uefe sto bi dobili, ne možemo napraviti pomoćni teren od pišljivih 400 000KM.
E jeb.em ja i evropski Tešanj i sve ove što se busaju u prsa da vole TOŠK.
E jeb.em ja i evropski Tešanj i sve ove što se busaju u prsa da vole TOŠK.
Neće tu biti ozbiljne stvari tj.prvoligaša kojeg ovaj kraj zaslužuje i za koje ima predispozicije dok se unutrašnje stvari ne riješe, dok se ljudi ne opamete, odbace taj mentalitet podjele i počnu gledati stvari malo šire, a ne da npr.Jelah stalno oponira Tešnju u svakom sportu, kulturnoj manifestaciji i slično. Bila su dva košarkaška kluba i kad je konačno došlo do ujedinjenja opet kroz neko vrijeme moraju Jelašani osnivati novi klub KK Jelah, kakav crni KK Jelah kakve p.m.tako i sa borilačkim sportovima. Potrebno je jedinstvo, ujedinjenje, da konačno shvate da treba postojati jedan klub i u koji svi trebaju ulagati, dakle bili bi veći prihodi od svih privatnika sa Općine, kao i od same Općine. A taj jedan klub je Tošk, pa ne bi bio problem ni da mlađe selekcije treniraju i igraju na Šibovima (ujedinjenjem bi se i kvalitet mlađih selekcija povećao, bila je generacija Borca koja je bila u finalu omladinske lige protiv Želje, Kenan Delić je igrao tad za Borac), prvi tim u Tešnju, tako isto i Pobjeda i Napredak sve to treba sjediniti u Tošk i pare koje uzimaju od Opć.uložiti u jedan klub i tražiti još. Podignuti to na veći nivo. Jesam sa Pousorja ali ove stvari koje Jelašani (u drugim sportovima i bilo ko) rade ne podržavam, dosta više sa tim rivalitetom, seljaklukom. Zar je za Općinu sa 45 hiljada stanovnika potrebno četiri kluba?
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Nikad mi to nećemo doživjeti. Sve se slažem s tobom. Ali taj mentalitet ce ostati. Prvo jer počinje od vrha, a ne od nas malih. Od naših tesnjaka a pogotovo od strane ljudi tipa Subaše, Deljkića..dirkules je napisao/la: ↑06 sep 2020, 05:06Neće tu biti ozbiljne stvari tj.prvoligaša kojeg ovaj kraj zaslužuje i za koje ima predispozicije dok se unutrašnje stvari ne riješe, dok se ljudi ne opamete, odbace taj mentalitet podjele i počnu gledati stvari malo šire, a ne da npr.Jelah stalno oponira Tešnju u svakom sportu, kulturnoj manifestaciji i slično. Bila su dva košarkaška kluba i kad je konačno došlo do ujedinjenja opet kroz neko vrijeme moraju Jelašani osnivati novi klub KK Jelah, kakav crni KK Jelah kakve p.m.tako i sa borilačkim sportovima. Potrebno je jedinstvo, ujedinjenje, da konačno shvate da treba postojati jedan klub i u koji svi trebaju ulagati, dakle bili bi veći prihodi od svih privatnika sa Općine, kao i od same Općine. A taj jedan klub je Tošk, pa ne bi bio problem ni da mlađe selekcije treniraju i igraju na Šibovima (ujedinjenjem bi se i kvalitet mlađih selekcija povećao, bila je generacija Borca koja je bila u finalu omladinske lige protiv Želje, Kenan Delić je igrao tad za Borac), prvi tim u Tešnju, tako isto i Pobjeda i Napredak sve to treba sjediniti u Tošk i pare koje uzimaju od Opć.uložiti u jedan klub i tražiti još. Podignuti to na veći nivo. Jesam sa Pousorja ali ove stvari koje Jelašani (u drugim sportovima i bilo ko) rade ne podržavam, dosta više sa tim rivalitetom, seljaklukom. Zar je za Općinu sa 45 hiljada stanovnika potrebno četiri kluba?
Nažalost tako je, kada se takvi ljudi koji ne vide dalje od svog nosa pitaju i imaju neki uticaj/ideje nema napretka ni u sportu, dok nekad nadam se ne dođu generacije sa širim pogledima na stvarnost.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑06 sep 2020, 05:12Nikad mi to nećemo doživjeti. Sve se slažem s tobom. Ali taj mentalitet ce ostati. Prvo jer počinje od vrha, a ne od nas malih. Od naših tesnjaka a pogotovo od strane ljudi tipa Subaše, Deljkića..dirkules je napisao/la: ↑06 sep 2020, 05:06Neće tu biti ozbiljne stvari tj.prvoligaša kojeg ovaj kraj zaslužuje i za koje ima predispozicije dok se unutrašnje stvari ne riješe, dok se ljudi ne opamete, odbace taj mentalitet podjele i počnu gledati stvari malo šire, a ne da npr.Jelah stalno oponira Tešnju u svakom sportu, kulturnoj manifestaciji i slično. Bila su dva košarkaška kluba i kad je konačno došlo do ujedinjenja opet kroz neko vrijeme moraju Jelašani osnivati novi klub KK Jelah, kakav crni KK Jelah kakve p.m.tako i sa borilačkim sportovima. Potrebno je jedinstvo, ujedinjenje, da konačno shvate da treba postojati jedan klub i u koji svi trebaju ulagati, dakle bili bi veći prihodi od svih privatnika sa Općine, kao i od same Općine. A taj jedan klub je Tošk, pa ne bi bio problem ni da mlađe selekcije treniraju i igraju na Šibovima (ujedinjenjem bi se i kvalitet mlađih selekcija povećao, bila je generacija Borca koja je bila u finalu omladinske lige protiv Želje, Kenan Delić je igrao tad za Borac), prvi tim u Tešnju, tako isto i Pobjeda i Napredak sve to treba sjediniti u Tošk i pare koje uzimaju od Opć.uložiti u jedan klub i tražiti još. Podignuti to na veći nivo. Jesam sa Pousorja ali ove stvari koje Jelašani (u drugim sportovima i bilo ko) rade ne podržavam, dosta više sa tim rivalitetom, seljaklukom. Zar je za Općinu sa 45 hiljada stanovnika potrebno četiri kluba?
- ASD
- Kontakt:
4 kluba na opštini i nije puno.
Gračanica i Gradačac ih imaju preko 10. Bijeljina oko 100.
Gračanica i Gradačac ih imaju preko 10. Bijeljina oko 100.
-
ImbecilniLudak
- Kontakt:
Vazda prica kako nema para i kako nema pomocnog terena. Zasto niko iz kluba nije prijavio Edina Saranovica kada je pokrao pare od tog istog pomocnog terena za kojim toliko svi kukate ? Zasto niko nije prijavio sekretara kluba ( ne znam mu ime, ali znam da ga je Madi doveo na to mjesto) koji je digao bruku love i samo nestao ? Ponavljam. Zasto niko nadleznim sluzbama ( citaj policiji) nije prijavio te likove za koje cijeli Tesanj zna da su uradili to sto su uradili. Zasto se ljudi iz kluba sute o tome ?
“Don’t believe everything you hear. Real eyes, Realize, Real lies.”
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
I tu se slazem s tobom. Ko je marku ukrao treba da odgovara.ImbecilniLudak je napisao/la: ↑06 sep 2020, 08:53Vazda prica kako nema para i kako nema pomocnog terena. Zasto niko iz kluba nije prijavio Edina Saranovica kada je pokrao pare od tog istog pomocnog terena za kojim toliko svi kukate ? Zasto niko nije prijavio sekretara kluba ( ne znam mu ime, ali znam da ga je Madi doveo na to mjesto) koji je digao bruku love i samo nestao ? Ponavljam. Zasto niko nadleznim sluzbama ( citaj policiji) nije prijavio te likove za koje cijeli Tesanj zna da su uradili to sto su uradili. Zasto se ljudi iz kluba sute o tome ?
-
nebeskasila
- Kontakt:
Pa ako je Jedinstvo u PL onda je vise interesovanja sto se tice navijaca i onda bi bilo teze ukrasti pare iz kluba. Jedinstvo 20god sluzi za pranje para. Tog iz Sim Bau ce isto neko pokrasti zamrzice Bosnu jer jos ne zna u sta se upustio. A kod nas gledalaca svaku utskmicu ima minimum 1000 i kad se za opstanak borimo ali dzaba je to svedenimb je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:54Ali vidi sta radi covjek sa Sim Bau, izgorit ce i on brzo zato sto nema podrsku, i malo je mjesto...iako ne bi volio to, ali kako jbm ga eto Bihac, imate uslove sve malo vam fali da nadogradite infrastrukturu, da imate minimum 2-3000 gledalaca u PL, kako ne mozete to ostvariti a neka sela mogu jbt.nebeskasila je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:49Ima svaki grad par ljudi sa parama ali ih to ne zanima. Zbog cega da neko ulozi 500k u neki klub. Sta ima od toga? Nikad se te pare vrstiti ne mogu. Pogovo sto svski klub ima lopoveTesanj1975 je napisao/la: ↑05 sep 2020, 21:33
Tesanjski tajkuni imaju pare. Isti oni koje boli ona stvar za Toskom. Cast izuzetcima. Nas je ta prica o tesanjskim milionima i europskom Tesnju i dovela do toga sa nas 90% lige mrzi. Umjesto da imamo 4-5 "bratskih" ekipa mi to nemamo.
Igore ponesi ostavku i idi ko gospodin.
Ne znam kakvo je stanje što se tiče učestvovanja lokalne vlasti u finansiranju tih klubova u gradovima koje si naveo no ako si sa ovog kraja onda znaš taj rivalitet Jelaha prema Tešnju, odmah se i finansiranje klubova gleda, daj svima isto (otprilike trećinu budžeta sva 3 ostala kluba snosi Općina), tako i sa privrednicima, bez veze se rasipaju pare da bi se držala neka ravnoteža a konkretnog uspjeha nigdje.
-
ImbecilniLudak
- Kontakt:
Igor je već bivši
Seljak što je napucao Muju namjerno bolje da ne dolazi u Bihać, Muju se je kičma namještala na terenu dečko je loše ide na fizikalne.
Stvarno dečka osakatiti od 23 godine jer mu je prethodno uzeo loptu? Fuj, laž je da je išta psovao.
Stvarno dečka osakatiti od 23 godine jer mu je prethodno uzeo loptu? Fuj, laž je da je išta psovao.
-
Tesanj1975
- Kontakt:
Svaki normalan navijac Tosk-a se stidi tog poteza
-
ImbecilniLudak
- Kontakt:
Mali Osmo je frustriran zbog male minutaže i tu svoju frustraciju je ispoljio baš onako kako ne treba. Mene stid ispred njega.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Vidis da svi ovdje imamo isto misljenje po pitanju toga. Ko god je imalo normalan treba toga da se stidi. Momku zelim brz oporavak, a vama sretno u nastavku prvenstva.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.