Nije ovo vezano za klubove nego za reprezentacije.
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Naravno, njoj svaka cast, nije mala stvar poslije tri godine vratiti se i doci do 1/8 finala GS-a, a moze uzeti i Cornet, tako da ima realne sanse da ide i dalje.shminka je napisao/la: ↑06 sep 2020, 14:15Ma igra više nego solidno, ne griješi nikako u razmjenama, a servira top, leži joj podloga, svaka joj čast. Vekić užasna jučer.
Najveci Donin problem je njena nekonstantnost, varira od savrsenog do ocaja, jucer je katastrofalna bila na riternu i drugom servisu. Pironkova cvrsto servirala, i prakticno samo cekala Donine greske i na kraju ih docekala i zasluzeno pobijedila.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
zenstvenosti
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
A za repke moguce da je izvodivo
Kontam klubovi jebote pa mi nema logike nikako
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ma dešavaju se slične stvari i na ATP nivou, tenis je tenis. Muški, ženski, ovaj vrhunski ili onaj na klupskom nivou, u suštini je sve to isto glede tehničkog, fizičkog, mentalnog aspekta. Eto Kuznetsov je Kverija poderao, možda bi i još nekoga da je imao lakši žrijeb za drugo kolo, Cicipas je prosuo šta je prosuo, Fed na kraju krajeva na Wu šta je prosuo...dešava se i na ATP i na WTA, jer je tenis tenis. Čitajući ovaj forum imaš osjećaj da se budalaštine dešavaju samo na wta i Džumhuru.alex1991 je napisao/la: ↑06 sep 2020, 14:25Naravno, njoj svaka cast, nije mala stvar poslije tri godine vratiti se i doci do 1/8 finala GS-a, a moze uzeti i Cornet, tako da ima realne sanse da ide i dalje.
Najveci Donin problem je njena nekonstantnost, varira od savrsenog do ocaja, jucer je katastrofalna bila na riternu i drugom servisu. Pironkova cvrsto servirala, i prakticno samo cekala Donine greske i na kraju ih docekala i zasluzeno pobijedila.
Ne znam ni što se poredi tenis sa ostalim sportovima, takav je sport, specifičan, jedinstven, to što su i muškarci i žene na istom mjestu na velikom turniru mu sigurno ne odmaže ni u čemu, naprotiv, daje mu dodatnu draž i ogranizatorima sasvim sigurno donosi dodatne prihode. Duplo više mečeva, više terena, veći kapacitet, raja se duže zadržava u centru i troši pare...
Da li bi neki turnir bio zanimljiviji gledaocima koju dodju na isti da gledaju da tu nema žena? Nema šanse, kao da bi bilo kome od ovih što seru po wta bilo mrsko pogledati na nekom sporednom terenu kako Julia Georges mlati po loptici...ugodjaj na turnirima ne bi bio potpun bez WTA.
A na kraju krajeva i kvalitet WTA je vrhunski, ok, odavno već nema nekih rivalstava za koje se raja nakači, ali sami kvalitet je vrhunski.
" је $ је ВТА ГС $ пут " & ?.
" " Енан је на " " " " ? $ у $ ? & ".
" ? па се не " " " ", ? ' " $ жене ' ? $ ' % " ? " $ " ' & " " терен постаје $ у ' " " ?.
У & " у $ 10 $ ' " ? ? & % је то у % ?. " ¥ на " " & не ".
" " Енан је на " " " " ? $ у $ ? & ".
" ? па се не " " " ", ? ' " $ жене ' ? $ ' % " ? " $ " ' & " " терен постаје $ у ' " " ?.
У & " у $ 10 $ ' " ? ? & % је то у % ?. " ¥ на " " & не ".
" " $.
Australija možda, igrala Kenin kao da na igrici igra...ali **** to je samo Sofia Kenin jelte
Naravno da odmaze, zenski tenis je prikacen za muski i samo mu je teret, WTA zanima samo one zagrizene teniske fanove, kvalitet je smijesan u poredjenju sa muskim. Kada bi se gledalo siguran sam da bi se moglo doci do podatka da 90% prihodadonosi muski tenis a dijele 50-50. To je velika nepravda i diskriminacija, da ne kazem pljacka muskih tenisera na ustrb nekakve suplje price o jednakosti koje nema ni u jednom drugom sportu. Uostalom vidi se na turnirima van GSa koji se igraju odvojeno koliko donosi novca muski a koliko zenski tenis.
WTA teret ATPu, ok. Po čemu tačno?
Šta predlažeš, da se prave atp GSovi?
Hoćemol skloniti onda i one veterane i one što igraju u kolicima sa gsa, jesul i oni teret?
Šta predlažeš, da se prave atp GSovi?
Hoćemol skloniti onda i one veterane i one što igraju u kolicima sa gsa, jesul i oni teret?
Ma evo i na ovom forumu ,zenski tenis prati shimnka i jso 2 lika u vrh glave.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Posto skoro nisam nista pogledao na ovome US openu,a evo procitah par kom da Felix igra odlicno,jel ga ko gledao,ja se nadam da u njemu cuci ono nesto,mozel sta da uradi protiv Theima?
Jesam sinoc ali imao je protivnika koji je namjestio mec pa se i nije moglo vidjeti bilo sta ,bukvalno je bilo dovoljno da prebacuje
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- AshburtonG
- Kontakt:
Po manjku kvaliteta i atraktivnosti. Poredit ATP i WTA, je otprilike kao NBA i G league, mada vjerujem da je G League i zanimljivija. Prije je to donekle bilo i podnosljivo, jer si imao Sharapovu, sestre Williams, J.Henin, pa jedno vrijeme i Ivanovic, koja je bila prije svega medijski interesantna. Sada u zenskom tenisu nemas uopce istaknutu zvijezdu, a samim tim nikakav rivalitet visokog nivoa.
S druge strane, ATP zivi na slavi trojnog bozanstva, Rafa-Fedex-Nole, pa u slucaju da ne bude adekvatnih i dostojnih nasljednika, onda nece bit ni previse prigovora o podjeli novca. Trenutno je sramotno, da WTA igracice dobijaju i 30% onog sto dobijaju ATP igraci.
- NukeR_G1970
- Kontakt:
Sta napisa covek...Ne bi bilo isto na GS da nema zena. Naravno da ne bi bilo isto, bilo bi i bolje. Manje guzve. 
Nisi objasnio po čemu je WTA teret ATPu?AshburtonG je napisao/la: ↑06 sep 2020, 17:52Po manjku kvaliteta i atraktivnosti. Poredit ATP i WTA, je otprilike kao NBA i G league, mada vjerujem da je G League i zanimljivija. Prije je to donekle bilo i podnosljivo, jer si imao Sharapovu, sestre Williams, J.Henin, pa jedno vrijeme i Ivanovic, koja je bila prije svega medijski interesantna. Sada u zenskom tenisu nemas uopce istaknutu zvijezdu, a samim tim nikakav rivalitet visokog nivoa.
S druge strane, ATP zivi na slavi trojnog bozanstva, Rafa-Fedex-Nole, pa u slucaju da ne bude adekvatnih i dostojnih nasljednika, onda nece bit ni previse prigovora o podjeli novca. Trenutno je sramotno, da WTA igracice dobijaju i 30% onog sto dobijaju ATP igraci.
Šta žene krive što çe ovaj uso u muškoj konkurenciji biti dosadan samo tako jer Novak nema dostojnog protivnika. Aha.
Jebote isto da iz svog djepa plaçate igračice pa serendate po njima. Ako vas ne zanima, fino daljinski u ruke i ćao.
- AshburtonG
- Kontakt:
Procitaj ponovo. Odgovor se krije u postu, iako nisam ja ni napisao da je teret. Jednostavno je nepravedna raspodjela sredstava. Napisah ti gore i razloge za tu tvrdnju.
Niko nije spominjao iskljucivo USO, nego sve GSove. Ti ako ne vidis da je muski tenis dosta marketinski potentniji, onda se mi nemamo potrebe raspravljat.
Ne znam za tebe, ali ja placam par streaming servisa, a siguran sam da je dio toga u budzetu turnira.
Niko nije spominjao iskljucivo USO, nego sve GSove. Ti ako ne vidis da je muski tenis dosta marketinski potentniji, onda se mi nemamo potrebe raspravljat.
Ne znam za tebe, ali ja placam par streaming servisa, a siguran sam da je dio toga u budzetu turnira.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 06 sep 2020, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
Zverev prvi svabo nako Hassa 2007 koji je usao u 1/4 US opena
Podatak koji zapravo najbolje pokazuje koliko puta je failao.
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Bit ce dobro cetvrtfinale Zverev - Coric ako Borna prodje Thompsona. h2h je 3:1 za Bornu, s tim da ga je na USO vec pobijedio prije tri godine 36 75 76 76
U donjem dijelu zdrijeba se nadam dobrom Medvedevu jer jedino on moze parirati Thiemu, mada bi i ovaj Kanadjanin mogao zapapriti sutra.
U donjem dijelu zdrijeba se nadam dobrom Medvedevu jer jedino on moze parirati Thiemu, mada bi i ovaj Kanadjanin mogao zapapriti sutra.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.