Samozdravlje je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:30
Maestro je napisao/la: ↑08 sep 2020, 20:49
Nisam citao sve nit gledao tekmu. Ali da odgovorim na post od @samozdravlja.
Otisli smo na U-17 EP onog momenta kad je Uefa prvenstvo prosirila. Kad su dvije ekipe iz grupe otisle na EP.
Recimo U-19 gdje ide samo prvi na EP nema nas nigdje. Nece nas nikad ni biti sve dok nama prve violine stizu iz akademije i slicni domaci k.arina pogona.
OK postujem.Ako mozemo lijepo razmjeniti misljenje
Ti kazes da je akademija nista, a ja da je Akademija(A)FKS super projkat kojem treba vise struke. Pazi sad:
Hodzic(Suarez)+ Sadiku+ Mihojevic+ Mustafic+ Catakovic+ Mujakic= 2,3-2,5mill€ i jos:
Kovacevic,Djokanovic,Pidro,Salcin,Kurdic,Resic i dr. 2 Titule + Kup . NE ZELIM NIKOG IRITIRATI; PISEM O MLADIM IGRACIMA KOJIH IMA OD NEUMA DO BRCKOG. Ove znam jer navijam za FKS. Pozdrav , samo razmjenjujemo misljenje.
Ne kontam u kom kontekstu akademija FKS radi dobro?
Meni je drago ako su ti transferi zadovoljavajući za ambicije kluba i navijača FKS.
Ok mi je i ako klubovi u kojim igraju ti talenti, sa po 22,23,24 godine, zadovoljavaju klub i navijače.
Međutim, za mene kao navijača reprezentacije je to daleko od OK. Tačnije krajnje loše.
Navodno najbolja bhpl akademija, nije proizvela nijednog igrača koji ima kvalitet za ambicije U21 Bih, a kamo li za ambicije seniora.
Kad kažem ambicije U21, to je da barem dođemo do baraža za EP,SP.
Hodzic, Sadiku, Mustafic, Catakovic, Mihojevic, Kadusic, Kurdic, Resic...su igrači s kojima se možemo boriti za prestiž uz konkurenciji pribaltičkih država. Bez pretjerivanja.
Za naše ambicije omladinske i seniorske , nijedan nije ni za klupe.
I tebi puno selama i rahatluka.