Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Pa gmazu rekao sam i sta tu nije jasno? Zar moram naglasiti? Pa neces se sjecati po sedmicama nego po godinama u kojima si bio br.1, Federer se ne sjeca kada je zadnji put bio najbolji igrac svijeta i to je cinjenica, to sto je par sedmica se potrefio na broju 1 ga ne cini najboljim teniserom te godine.
Uđem bezveze prvi put na temu čisto da vidim šta se piše o jedinom poštenom natjecanju koje je trenutno uz NBA u tijeku kad ono 100 stranica o igraču koji nije ni došao na turnir i igraču koji je ispao sa turnira 
Pa to ti sve govori kakav ce GS a i tenis uopsteno bit kad se trio oprosti. Evo imas GS bez Rafe i Federera i odmah nije to to. Valjat ce se naviknuti na to, nece biti nimalo lako.
Sta imam gledat tipa Gofana i Tiafoa u finalu? Mislim, respekt njima ali onda odes na sazetke Rafa-Roger ili Novak i vidis da je to jednostavno drugi nivo. Ne za jednu klasu slabije, vec za 3 i to u najmanju ruku.
Sta imam gledat tipa Gofana i Tiafoa u finalu? Mislim, respekt njima ali onda odes na sazetke Rafa-Roger ili Novak i vidis da je to jednostavno drugi nivo. Ne za jednu klasu slabije, vec za 3 i to u najmanju ruku.
27.10.2020
Ma Federer nije ni postojao, yebo Federera, top 100 igrač 
Problem tenisa je taj što je većina trenutnih njegovih simpatizera upravo tu zbog Rafe i Rogera. To njihovo rivalstvo je vjerovatno veće od samog tenisa. Penzijom Rafe i Rogera tenis će izgubiti na popularnosti brutalno. Ta njihova zlatna era je tenis (a i sport) podigla za stepenicu više u financijskom i umjetničkom smislu. Novoj djeci će trebati neki novi heroji koji će morati pokušati zamijeniti vanzemaljce, zavesti ih da prate sport kao što su ovi birvaktile. Za sada se nijedan igrač ne nameće kao potencijal za takvo nešto. Npr. da su oni rođeni u različito vrijeme, ne bi ništa od teniskog uspona bilo jer ti dominacija jednog uništava sport, a dominacije dvojice stvar rivalitet koji donosi emocije, pare, uspomene, epske trenutke. Biće kvalitetnog tenisa i poslije njih, samo neće biti strasti kod većine gledatelja.
Formula 1 sada prolazi kroz period koji tenisu slijedi, uspostavljena je dominacija jednog tima i nema rivalstva između timova/vozača. Svi sad sanjaju scenario Senna vs Prost ili Šumi vs Alonso, ali do novog pravilnika do toga neće doći sigurno do '22. Ali uspostavi li se rivalstvo tipa Leclerc vs Verstappen, desit će se brutalan eksponencijalni rast F1 od sponzora do navijača. Fudbal će preživjeti odlazak Ronalda i Messija jer je to ipak globalan sport, košarka isto. Dok su ovi manji sportovi u problemu i zavise od rivalstava kako bi se održali na nekoj rang listi u polju sporta.
Formula 1 sada prolazi kroz period koji tenisu slijedi, uspostavljena je dominacija jednog tima i nema rivalstva između timova/vozača. Svi sad sanjaju scenario Senna vs Prost ili Šumi vs Alonso, ali do novog pravilnika do toga neće doći sigurno do '22. Ali uspostavi li se rivalstvo tipa Leclerc vs Verstappen, desit će se brutalan eksponencijalni rast F1 od sponzora do navijača. Fudbal će preživjeti odlazak Ronalda i Messija jer je to ipak globalan sport, košarka isto. Dok su ovi manji sportovi u problemu i zavise od rivalstava kako bi se održali na nekoj rang listi u polju sporta.
"We need to suffer. And we need to fight."
Popularnost tenisa ce tesko opet bit na tom nivou kao u doba okrsaja Federer-Nadal, Nadal-Djokovic i Djokovic-Federer.
Kvalitet tenisa takodjer definitivno nece bit na tom nivou, ali ne znam, sve je od ukusa do ukusa, kako ko dozivljava dobar tenis i ko u cemu uziva.
Ja npr siguran sam da nas sutra ocekuje vrhunski tenis izmedju Medvedeva i Thiema, oba su bili nevjerovatni na turniru. Doslovno jedva cekam taj mec, a nijedan se ne zove Federer ili Nadala ili Djokovic. Najlakse je reci "nece nikad vise bit kao sto je bilo". Ako ti je nesto interesantno za gledat, pa ne mogu svi bit losi za taj tvoj ukus, majku mu.
Ja u ovom trenutku gledam Brady-Osaka. Zato sto znam od ranije kakav servis obje imaju. Ovo je ljudi odlicno za zenski tenis. Samo tri brejk lopte, evo treci set se igra. Sve direktni, ravni udarci uz povremene slajsove, mislim sta je kvalitetan tenis (zenski) ako nije ovo?
A tek sutra Medvedev-Thiem, bas ce bit interesantno kako ce se Medvedev nosit s ludim Austrijancem i onim njegovim slajsovima iz bekenda na osnovnu liniju.
Kvalitet tenisa takodjer definitivno nece bit na tom nivou, ali ne znam, sve je od ukusa do ukusa, kako ko dozivljava dobar tenis i ko u cemu uziva.
Ja npr siguran sam da nas sutra ocekuje vrhunski tenis izmedju Medvedeva i Thiema, oba su bili nevjerovatni na turniru. Doslovno jedva cekam taj mec, a nijedan se ne zove Federer ili Nadala ili Djokovic. Najlakse je reci "nece nikad vise bit kao sto je bilo". Ako ti je nesto interesantno za gledat, pa ne mogu svi bit losi za taj tvoj ukus, majku mu.
Ja u ovom trenutku gledam Brady-Osaka. Zato sto znam od ranije kakav servis obje imaju. Ovo je ljudi odlicno za zenski tenis. Samo tri brejk lopte, evo treci set se igra. Sve direktni, ravni udarci uz povremene slajsove, mislim sta je kvalitetan tenis (zenski) ako nije ovo?
A tek sutra Medvedev-Thiem, bas ce bit interesantno kako ce se Medvedev nosit s ludim Austrijancem i onim njegovim slajsovima iz bekenda na osnovnu liniju.
You'll never walk alone.
Strašni ženski SF mečevi, bravo djevojke <3
Neobičan USO i RG u najavi nez najvećeg. Ko li će sada igrati finala i osvojiti ove turnire, kad njega nema. Atipično za prethodno desetljeće.
-
jolicnikola
- Kontakt:
Vikaaaa, kakav meč protiv Serene, neka je nju razbila nakon očajnog prvog seta, prvo finale nakon 7 godina, samo da pobjedi u finalu Osaku i da pokaže Sisari da je i dalje teniska kraljica Bjelorusije koja je u tranziciji (malo off-topic), a ako ništa drugo, hvala bogu da ni ovo neće ona crna uzeti, di je Effe da komentariše sve ovo
- QUARTERBACK
- Kontakt:
bice zanimljivo finale, osaka je 2 puta dobila a azarenka jednom, samo nek nije serena prosla u finale, ja ne znam gotivi li nju iko ziv 
Naomi je level iznad, nema Vika sanse u finalu
Ja sam pre svega zabrinut za ove najavljene fanove na RG. Ne toliko zbog korone koliko zbog toga sto je Nolo u seriji napucavanja ljudi na stadionu.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- BosniaBoston
- Kontakt:
Koliko sam upoznat sminka je nekad bio najveci Fedovac, sad ga je zamrzio gore neg paja
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Znamo bar ko ispada sa turnira na najgluplji mogući način 
Ma gloryhunter sinkoBosniaBoston je napisao/la: ↑11 sep 2020, 10:33Koliko sam upoznat sminka je nekad bio najveci Fedovac, sad ga je zamrzio gore neg paja![]()
- Nail for Real
- Kontakt:
Ima li kakvih ljepotica u zenskom tenisu
?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
nije loša ali previše pokušava da bude sabatini 2.0, barem na slikama. osim toga ona je već prošlost, stara garda kobajagi
od kurnjikove naovamo je slabo šta bilo u ženskom tenisu. ana ivanović je za njih sve zakon!
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 11 sep 2020, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.