FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Blejzer10
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Blejzer10 » 12 sep 2020, 20:55

Kako je mudro podijelio ekipu :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 sep 2020, 21:04

messilla je napisao/la:
12 sep 2020, 20:52

Pjanić - Frenkie - Riqui. To treba biti vezni. Yebeš Coutinha i traženje pozicije Griezmannu.
To je to :thumbup: Vezna linija koja treba da igra. Zamjenje (Busquets, Alena, Roberto).

Pa citavu prošlu sezonu su tražili Griezmannu poziciju i nisu je našli :rol: zato što je i nema u Barci :lol: jbg, budale su istresle 120 miliona za njega i sad nek igra umjesto Suareza, nema gdje drugo.

Još treba i Coutinhu tražiti poziciju :crazy:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 sep 2020, 21:33

Kakvi su bili Trincao, Pedri, Coutinho i Araujo?
Ima li nekih pozitivnih novi stvari u igri?
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 12 sep 2020, 21:35

Sto Messi ne igra ?
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 sep 2020, 21:41

evo malo messija u trincau :ljepota:

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 12 sep 2020, 21:52

Za vas koji ste gledali:

Što je Griezmann pucao penal, a nije Messi?
Kojeg igrača bi izdvojili da je igrao odlično / bez greške?
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 sep 2020, 22:24

messilla je napisao/la:
12 sep 2020, 20:52
Yebo majku koja razlika kad gledaš Riquija i Frenkieja u odnosu na Alenu i Busquetsa. Zajebi sve, mora se naći mjesto za Riquija.

Pjanić - Frenkie - Riqui. To treba biti vezni. Yebeš Coutinha i traženje pozicije Griezmannu.
Mislim da Riqui jos nije fizicki na nivou da stalno bude u prvih 11, ali treba ga forsirat definitivno.

Drago mi je da sve vise ljudi primjecuje kakav panj je Busquets postao
27.10.2020

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 12 sep 2020, 22:29

Chinaglia je napisao/la:
12 sep 2020, 21:41
evo malo messija u trincau :ljepota:

Mnogi su kukali godinama sto Di Maria nije nikad bio clan Barce. Mozda smo dobili i bolju verziju na kraju. :cool:
@igrajlopte 🐦

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 sep 2020, 22:39

Ronald Koeman: "Messi zna da bi se trebao fizički popraviti, radi na tome."

"Svi su igrači dobro odradili svoj posao. Da, postoje stvari koje moramo popraviti, ali sam ipak zadovoljan radom u ovih nekoliko sedmica."

"Trincão je bio odličan, nekada je bio u liniji nekada ne, odlično zna kontrolisati loptu kada je u njegovom posjedu."

"Znam da postoji promjena u sistemu u odnosu na ranije godine, ali ovi igrači ovo mogu igrati, zato što imamo dobre veznjake koji mogu proizvesti opasnost u protivničkom kaznenom prostoru."

"Imamo samo četiri sedmice predsezone, a ne šest kao što je to uobičajeno. Sada je jako važno raditi na fizičkom planu, a u idućim sedmicama će se više raditi i na fizičkom aspektu."

"Najvažnije u svemu je da nema puno ozlijeđenih igrača."

"Imali smo dobre trenutke u ovom susretu. Drugi dio meča je bio bolji od prvog. Sretan sam kako igrači do sada rade jer smo na okupu tek dvije sedmice."
dakle, osim sto je veceras barca igrala u novom sistemu, koeman je potvrdio da ce ekipa igrati tako u ovoj sezoni i cinjenica je da ovaj igracki kadar u ovom sistemu omogucava veliki broj rotacija s nedvojbeno vrhunskim i talentovanim igracima, npr:

lijevo krilo: dembele, ansu, coutinho, trincao, griezmann, pedri
ofanzivni vezni: messi, griezmann, coutinho, trincao, pedri
desno krilo: dembele, messi, trincao, griezmann, pedri
napad: griezmann, messi, ansu

realno, ako ce messi igrati u napadu (sto je moja zelja, jer nema potrebe da pored pjanica, de jonga, riquija, dembelea, coutinha i griezmanna, sva odgovornost u izgradnji napada padne na njega), mozda i nema potrebe kupovati novog napadaca, no, ako ce to biti griezmann, nisam siguran da ce to biti uspjesno, tako da je novi napadac vjerovatno potreban

ukoliko se igra barce svede na to da se lopta dodaje messiju i da on bude glavni i odgovorni u izgradnji napada, kao u prethodnim sezonama, ne ocekujem znacajan pomak, jer ce kvalitet pjanica, de jonga i riquija biti ugasen, fakticki ce biti njegove vodonose, no, ako se bude igralo timski, protivnicke ekipe nece moci zasnivati taktiku na tome da zaustave messija i samim time, zaustave i barcu

realno, vezni red i ofanzivni dio ekipe su vrhunski u teoriji, no, to tek treba pokazati i u praksi, dok ce odbrana i dalje biti problem, jer nece biti nikakvih promijena po svemu sudeci... itekako ima razloga za biti optimistican, nadam se da ce to koeman posloziti kako treba!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 sep 2020, 23:07

Jesmo hin to poderali ? Znači jurišamo na tripletu ?!
® GONGASHI POWERHOUSE ®

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 12 sep 2020, 23:08

Barça's top 3 expensive signings scores as they beat Nastic.
Ako se po jutru dan poznaje. :mrgreen: :lol:

Trincao & Konrad :ljepota:
@igrajlopte 🐦

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 sep 2020, 23:44

Bilo kojeg veznjaka kad stavis umjesto Vidala, Rakitica i Busquetsa izgleda kao prajm Iniesta, sto se i danas vidjelo
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 sep 2020, 00:37

Chinaglia je napisao/la:
12 sep 2020, 22:39
ukoliko se igra barce svede na to da se lopta dodaje messiju i da on bude glavni i odgovorni u izgradnji napada, kao u prethodnim sezonama, ne ocekujem znacajan pomak, jer ce kvalitet pjanica, de jonga i riquija biti ugasen, fakticki ce biti njegove vodonose, no, ako se bude igralo timski, protivnicke ekipe nece moci zasnivati taktiku na tome da zaustave messija i samim time, zaustave i barcu
Ovo je generalno najveći problem. Zato sam donekle i priželjkivao da puste Messija u City. Jednostavno se previše oslanjaju na njega, gledaju gdje je on, traže ga u svakoj mogućoj prilici...pogotovo starosjedioci. To naviklo samo daj loptu Messiju i nek on sve uradi. Sličan problem ima i Argentina, samo što je još mnogo veći, no boli nas qurac za Argentinom jel. :mrgreen: Ovoj mlađariji i novim igračima se nekad omakne pa i nešto pokušaju bez forsiranja Messija u nekoj akciji.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 13 sep 2020, 01:37

Pa to ponajviše zavisi i od Messija i njegovog pristupa. Ja se sve nadam nekom scenariju u kojem on ove godine svjesno igra povučeniju ulogu jer kao odlazi na kraju sezone, pa da se prilagođava više on ekipi nego ekipa njemu.

I jesam li ja jedini koji bi volio da Todibo dobije još jednu šansu? Generalno mi se svidjelo kako igra dečko a nakon jedne blijede partije je nabijen nogom

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 13 sep 2020, 03:08

There is no option for Suárez, Vidal or Rafinha to continue at Barcelona.
@igrajlopte 🐦

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 sep 2020, 03:14

todibo nikad nije imao fer tretman u barci, jedino ako na treninzima nije bio bas los, u sta apsolutno ne vjerujem

satro vise vjeruju arauju, a imam osjecaj da se i on nece naigrati, jer kad pique ne bude vise starter, bice eric garcia npr

a ukoliko odluce zamijeniti lengleta u pocetnom sastavu, kupice nekog

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 sep 2020, 03:27

messilla je napisao/la:
13 sep 2020, 00:37
Chinaglia je napisao/la:
12 sep 2020, 22:39
Ovo je generalno najveći problem. Zato sam donekle i priželjkivao da puste Messija u City. Jednostavno se previše oslanjaju na njega, gledaju gdje je on, traže ga u svakoj mogućoj prilici...pogotovo starosjedioci. To naviklo samo daj loptu Messiju i nek on sve uradi. Sličan problem ima i Argentina, samo što je još mnogo veći, no boli nas qurac za Argentinom jel. :mrgreen: Ovoj mlađariji i novim igračima se nekad omakne pa i nešto pokušaju bez forsiranja Messija u nekoj akciji.
ne mogu tvrditi sa sigurnoscu, al smatram da messi zeli tu ulogu, jer zeli imati loptu stalno u nogama, to ne bi bio slucaj kad bi igrao u napadu, a i ne vjerujem da bi bio sretan kad bi igrao na desnom krilu, jer i tamo ne bi imao loptu u nogama onoliko koliko bi htio (osim ako se igra ne bi svela na njega, sto apsolutno ne smije biti slucaj)

messi u napadu i griezmann koji bi dobio tu slobodnu ulogu koju ima messi, sto igra u francuskoj i sto je igrao u atl. madridu, bila bi win-win-win situacija za barcu, jer se messi ne bi previse trosio, griezmann bi pronasao sebe, a pjanic, de jong i riqui bi dosli do izrazaja i ekipa bi igrala timski

nisam optimista da ce biti tako, no, jbg...

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 13 sep 2020, 04:28

Chinaglia je napisao/la:
13 sep 2020, 03:14
todibo nikad nije imao fer tretman u barci, jedino ako na treninzima nije bio bas los, u sta apsolutno ne vjerujem

satro vise vjeruju arauju, a imam osjecaj da se i on nece naigrati, jer kad pique ne bude vise starter, bice eric garcia npr

a ukoliko odluce zamijeniti lengleta u pocetnom sastavu, kupice nekog
Bogami ako se ne varam ovdje neki rekose da je bio katastrofa u Schalkeu, kad sam ga ja spomenuo proljetos..
@igrajlopte 🐦

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 13 sep 2020, 06:59

Dzaba sve ovoj djeci kad ce ukupno imat 347 minuta tokom cijele sezone.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 sep 2020, 10:45

Na zapadu ništa novo. Ousmane Dembélé i Arturo Vidal su ponovo kasnili. Trening je počeo u 09:30, a svi fudbaleri su bili dužni doći u trening kompleks najkasnije do 08:30. "Cuatro" izvještava da je Francuz sada zakasnio 9, a Čileanac 6 minuta.

Poređenja radi, Ronald Koeman je u trening kompleks stigao u 07:31.

Opet Dembele :rol:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.