FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Red1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Red1946 » 12 sep 2020, 21:55

Denchi je napisao/la:
12 sep 2020, 18:31
Historicar je napisao/la:
12 sep 2020, 18:23
Kad se sjetim da su neki pisali, da pod hitno treba dovesti Feđu Dudića za trenera :rol:
isti ovi što bi dovodili suareza, osmanovića, beganovića

djeca
Mišljenja sam da bi nam Beganović bio jako pojačanje, bolji kod Oremuša na beku, da ne pričamo o Dušanu.
Suarez Hadžić bi također bio odličan, čak sa ovom 11-storicom i načinom igre protiv Borca i korisniji od Ahmeta, a što je zorno pokazao i Tatar na loptu dodanu od Fanima.Sa Fanimom, Tatarom i Rahmanom bi puno više odgovarao i bio bi produktivniji od Ahmeta.
Ne znam čemu animozitet prema Nedimu , ipak smo imali koristi od njega(dobili 300.000€), trebalo ga je opet dovesti poslije povratka iz Portugala, osobito što je sigurno bolji od H.H.
A i Osmanović nije ništa lošiji od Harisa Handžića.
Također, trebalo bi forsirati Bešića na CB umjesto Dupovca, kada su već Kurdića diletantski pustili u Novi Pazar.
I protiv Borca je Lukić prošao kod prvog gola po njegovoj strani, a i branjenje poslije sl. udaraca i kornera je loše i na taj način smo primili 3 od 5 golova u ovom prvenstvu.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2020, 22:03

Denchi je napisao/la:
12 sep 2020, 21:36
Pitar6785 je napisao/la:
12 sep 2020, 21:29
Mislim da velez sloboda olimpik pa donekle i mladost kakanj, prave ogromne greske sto ne naprave neki dogovor (posebno velez) sa nama, da im dajemo svaki prelazni rok 2-3 igraca pa cak tipove kosto je krste hodzic besic sabanovic dizdarevim milanovic itd, a da oni nama recimo ove tipove kao brandao da ga mi financiski ispostujemo (cak i da ga ostavimo recimo do zadnjeg dana prelaznog roka i ako ga mi prodamo da im damo 15-20% u slucaju da se nas igrac proda reci basic dok je pod ugovorom posudbe kod veleza i mi pristanemo recimo 40-60% u korist nama od ostete..

Znam da ce sad svi iz veleza ovde pizdit i ljutit se kao mi smo jak velk klub da bi oni bili filijala FK SARAJEVO.. al mislim da koja god ekipa od ovih gore dogovori neki vrstu ove saradnje bice od koristi prvo toj ekipi pa onda nam pa onda toj djeci igracima pa ligi..

Velez je to danas pokazao da im treba suradnja sa nama, oni nama dosta manje trebaju nego mi njima jer mi cemo nesto poslat u pazar nesto u olmpickic nesto u kakanj al cemo se snac al resic kurdic milanovic su komotno mogli bit u velezu i bit od koristi a takoder mogli smo mi ako nam treba uzet branda ispostovat njegove zelje za platu i to bi bio win win..

Zao mi veleza jer ocito je da nemaju para i da bi i ove godine mogla bit borba za opstanak cak mogli bi i ispast
ma jok ba to je njima iz poniženja...umislili se
a dižu i Zeljkovića i Radovca kao strašni...
Halilovića su pokušavali dovest ali i njemu se to ne radi jer je tanak tim a i lova...
treba im jedan jak igrač da bi mogli oko njega pravit ekipu, što su mislili da je Fajić ali nije....a ni Brandao...
Upravo to drug, njima je ponizenje da im pisudimo igrace sa kojim bi 100% bili bolji za 20~30% nego sad takode su znali i za faica i branda i za mijezinovica i svakog sledeceg faica brandao kostadinova il vec kako se zove da ga nece moci produzit faic je otisao i brandao ce na tribinu al nece pristat da izduzi ugovor bez 15 k km mjesecno a oni to nemogu platit, i mi bi mogli ako bi nam trebo al sto ti rece njima je ponizenje da im bajbolji igrac igra za SARAJEVO kao i to da im SARAJEVO da igrace za koje ce fakticki samo stan placat. Al to je vise bosanski inat bolje da umrem nego da bude i meni itebi dobro al tebi malo bolje. Luzerski bjedni jadovski mentalitet..mi smo picke narod i bojimo se konkurencije jer nizasta novativno ideje nemamo

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 sep 2020, 22:05

miky_hz je napisao/la:
12 sep 2020, 21:49
Olimpik u ovoj utakmici neće moći računati na tri igrača koja su danas počela utakmicu protiv Veleža, a radi se o Muameru Adžemu, Nemanji Lekaniću i Milanu Muminoviću, koji su suspendovani zbog kartona.
+ ova naša dva(opet kazem nadam se da ima ta zabrana da igraju protiv nas). Znaci da su bez 5 igraca koji su danas poceli :thumbup:
možemo sa drugom postavom izaći pa ako zapne s klupe dići neke...

Džafić
Hebibović-Šerbečić-Bešić-Pidro
Đokanović-F.Hodžić
Cruz-Zinedin-Krste
Handžić
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 12 sep 2020, 22:08

Ne bi ta ekipa dobila olimpića. Realno je da bude nekih 5 izmjena
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 12 sep 2020, 22:10

Red1946 je napisao/la:
12 sep 2020, 21:55
Denchi je napisao/la:
Kad se sjetim da su neki pisali, da pod hitno treba dovesti Feđu Dudića za trenera :rol:

djeca
Mišljenja sam da bi nam Beganović bio jako pojačanje, bolji kod Oremuša na beku, da ne pričamo o Dušanu.
Suarez Hadžić bi također bio odličan, čak sa ovom 11-storicom i načinom igre protiv Borca i korisniji od Ahmeta, a što je zorno pokazao i Tatar na loptu dodanu od Fanima.Sa Fanimom, Tatarom i Rahmanom bi puno više odgovarao i bio bi produktivniji od Ahmeta.
Ne znam čemu animozitet prema Nedimu , ipak smo imali koristi od njega(dobili 300.000€), trebalo ga je opet dovesti poslije povratka iz Portugala, osobito što je sigurno bolji od H.H.
Također, trebalo bi forsirati Bešića na CB umjesto Dupovca, kada su već Kurdića diletantski pustili u Novi Pazar.
I protiv Borca je Lukić prošao kod prvog gola po njegovoj strani, a i branjenje poslije sl. udaraca i kornera je loše i na taj način smo primili 3 od 5 golova u ovom prvenstvu.
Buraz moj Beganović ti je igrač levela Hodžića našeg. Ako si gledao utakmice mlade repke mogao si vidjet sve njegove nedostatke. Poštujem tvoje mišljenje ali ja smatram da je loš igrač, jedini upgrade na Dušana je to što je mladji par godina.
Što se tiče Hadžića u neku ruku se slažem sa tobom, smatram da je jako školovan igrač, igra mozgom i ja lično bi bio zadovoljan u slučaju njegovog dolaska nama, plus jako je mlad pa bi ga možda mogli i unovčit.
Kurdić je mlad momak, i 3-4 utakmice ne znače da je bolji od Dupovca. To samo znači da je momak svjestan svoje kvalitete i talenta i da želi da uspije, znači radi na sebi i želi nešto ostvarit u karijeri. Dupovac do sada igra sezonu bez greške, šta god ko pričao, momak šuti igra, iznosi i čisti sve iz zadnje linije. Naš je problem što smo ponekad bez ideje pa napadi kreću od njega a to izgleda loše, ali realno, možda je ovo njegova i najbolja sezona od kad je kod nas. To što smo Kurdića pustili dole na posudbu može biti samo dobro i po nas i po Pazar. Kad se vrati dobijes formiranog igrača, i Pazaru je pomogao a i mi gradimo dobre odnose sa njima kao klub...
Sve u svemu, za sada napredujemo u svakom segmentu, volio bih da to zadržimo tako i da nastavimo tim putem što duže...

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 12 sep 2020, 22:17

Kakvi ste vi bijedni novinarčići, koji se za argetu i kiflu prodaju!
Majstorija i sjajan gol u hrvatskom derbiju, a niste u stanju bili izdvojiti gol Tatara jučer protiv Borca!
G.vna plava, da je stilic dao onakav go, nebi ga mjesec skidali sa naslove strane. FUUJ BIJEDNICI!
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 sep 2020, 22:27

Dani kada su neki, necemo imenovati, padali u depresiju zbog Ibanjeza....

"Pantelija je napisao/la:
Auh. Mnogo kmecite. Dovodili smo mi i jace igrace od ovoga pa smo bili drugi, treci. Npr. ibanjez nema ni 50,% karijere Jajala. Uzesmo li titulu sa Jajalom? Ne.

Ovo sto pisu pojedini je bas dno dna... prvo, imas Pidru i Letica. Ne znam otkud ovo za Letica da je los... ne znam sta vi gledate ali eto. Drugo, pozicija lijevog beka moze unaprijediti igru ali ne moze biti presudna kao napadac, prednji vezni ili stoper.
Emir je odradio strasan posao, as strasan, 3 godine ekipa na okupu, kontinuitet. Mozda, mozda nam je zafalio jedan zvucan igrac, napadac jer ocito da je Merso pri kraju, ali da je ekipa cijela, mi bi prekucali ligu. Zato jer jedini imamo kontinuitet i sistem i ne docodimo 14 igraca po prelaznom roku.

Nego, kad je ta proslava titule u Mostaru?"

:kafa:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 12 sep 2020, 22:29

Joj terena, valja igrat na ovome u srijedu. Nece se on nista moc popravit
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 sep 2020, 22:43

Red1946 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:

djeca
stojim iza onog što sam ranije rekao

Beganović je 0 na terenu, takođe dolazi iz kluba bez ambicija gdje nije najbolji...da te podsjetim da je Dušan došao kao jedan od najboljih igrača Radnika koji je uzeo kup te godine....Oremuša porediti sa tim malim seljoberom je uvreda, školovan igrač i tehnički i taktički, iskustva na tone....

Hadžića smo već gledali u Sarajevu, ništa posebno, opet da podvučem, Ahmetović je došao kao najbolji igrač Slobode koja je imala odlične tekme s njim u napadu protiv svih većih timova, Haris je došao kao prvi špic Zrinjskog, Guzina je došao kao igrač koji je puno više obećavao od Nedima danas, Crnički iz Bayernovog o.p. je imao sličan učinak u Mladosti kao Nedim sada ali smo ga pustili...dakle ljestvica za dolazak u Sarajevo na poziciju špica je podignuta na više...a podjećam ponovo da je ova liga vidjela mlađe špiceve od njega, koji su je prekucavali kao prvi strijelci lige(Ara i Lemdara npr. sa 19 god.) on nije ni na 50% takvih igrača niti će ikada biti zbog glave....

Osmanović osim što se ugojio ko vepar, igra samo zbog babija koji traži da ga forsiraju, dakle nema kvalitet za Olimpik bez leđa...

mi imamo Hajdarevića malog koji je naš Akademac i špic i kojem treba davati minute...nema više šansi za ove što su petama upirali da odu iz kluba...nivo im je tu gdje su...kad pokažu nešto više...ako ikad zabije 20 komada u sezoni vjerujem da će doći u obzir...

Bešiću je ovo praktično prva sezona jer se ozljedio teško lani, treba i njemu dati minute naravno, forsirati ne, ali u gotovoj tekmi i ovako slabijim, kup, itd. pomalo , zna to Vinko bolje nego iko....

Kurdić je pušten na posudbu jer treba igrati za razvoj daljnji, Resić isto tako...odličan je potez ovo sa Pazarom, i Rahmanović je igrao dole dok je bio mlađi...

bizarno da ovo treba objašnjavati uopšte ali eto....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 12 sep 2020, 22:52

Ne bih se složio da Hadžić kod nas nije pokazao ništa...
Prije odlaska u Portugal imao je par utakmica kod nas i postigao je 1-2 gola plus izboren penal na Koševu u derbiju.. znači iskoristio je priliku maximalno. Danas je godinu dvije mladji, zreliji i kompletniji kao igrač, meni izgleda kao neko ko mozgom igra, jako je školovan.
Ne može biti slučajnost da se oslobodi Besima i zabije nama, a kasnije i komšinicama, a Kosorića koji je desetak godina iskusniji od njega budalom je pravio.
Što se mene tiče volio bih da mu damo drugu šansu jer je još uvijek mlad, ali eto sve je na stručnom štabu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 sep 2020, 22:56

ajdohordas je napisao/la:
12 sep 2020, 22:52
Ne bih se složio da Hadžić kod nas nije pokazao ništa...
Prije odlaska u Portugal imao je par utakmica kod nas i postigao je 1-2 gola plus izboren penal na Koševu u derbiju.. znači iskoristio je priliku maximalno. Danas je godinu dvije mladji, zreliji i kompletniji kao igrač, meni izgleda kao neko ko mozgom igra, jako je školovan.
Ne može biti slučajnost da se oslobodi Besima i zabije nama, a kasnije i komšinicama, a Kosorića koji je desetak godina iskusniji od njega budalom je pravio.
Što se mene tiče volio bih da mu damo drugu šansu jer je još uvijek mlad, ali eto sve je na stručnom štabu.
Slazem se mali ima šlifa, problem je bio menageri, roditelji koji su napunili glavu da je suarez. Da je ostao kod nas sad bi bio prva opcija, ovako tezim putem krenuo. Kako god ja bi ga volio vidjeti kod nas.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 12 sep 2020, 22:58

Ne volim Suareza, ali možda ne bi bilo loše da ga vratimo ako ima šanse.
Ima on potencijala, malo me na Obuću podsjeća.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 sep 2020, 22:59

AlfredNobel je napisao/la:
12 sep 2020, 20:59
Fascinantno je kako ima dobar procenat ljudi koji očekuju da igrači od prvog do zadnjeg kola budu u stopostotnoj formi, da ne naprave nijedan kiks i da pokidaju u svim mogućim parametrima. Isto to važi i za igru.. Ne znam kako neko može i pomisliti da 95 minuta možeš dominirati, da ti protivnik ne pređe centar, a kamoli napravi priliku.

Da za 3-4 godine igramo finale EL , na forumu bi bilo yebo ovo kad nije finale LP.
No ovo je forum, ima dio ljudi na forumu koji bas i nisu bolesnici FKS, nego im fetis nadmudrivati se ovdje. Serbecic jeste sjajan stoper, ali u 4-5 utakmica se pokazalo da je Sarajevo Klub, a ne tim i bez Serbecica smo dobro zavrsili neke utakmice. Bez Rahmana lagano zavrsili Radnik. To je snaga Kluba.
Sto se tice Emira Hadzica, odlicno rjesenje za SD, ali nikakav kult licnosti nam ne treba. Hvaliti dobre poteze, kritikovati propuste. Opuste se nasi ljudi i kad osjete moc polete. Kleli smo se u rukovodioce, pa nam Jesica dovedose. Jedva se iscupasmo,unazadi nas 3 godine.
Takodje ako Akademija stagnira, a trebala bi biti temelj samoodrzivom klubu, treba upozoriti sportski dio rukovodstva. Zar npr. Danilovica iz Borca nije trebalo sa 16 dovesti u Akademiju, zatim nekog beka iz Slobode isto sa 16 god. To se trebalo raditi i sa Memisevicem i Serbecicem ranije, sad ti treba milion necega da ga vezes ugovorom. Za to i Hadzija treba da snosi odgovornost u buducnosti. Ovo do sada Hadzija vrlodobar, ali obzirom na uslove kluba u kojem radi mora biti odlican.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 12 sep 2020, 23:01

Hadzica obavezno vratiti vec sada ili eventualno ostaviti do polusezone na posudbi. Barem Musiju nije tesko slomiti, Hadzic i on imaju posebnu konekciju ;) Roditelji ce doci pameti, ako vec nisu.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 12 sep 2020, 23:01

@tm01hzne
Prenos protiv Olimpica ?
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 12 sep 2020, 23:02

Gledam hajlajtse danas kako mi je drago zbog Fanima i asistencije. Imam osjećaj da momčina kad proigra da će biti rang Tatara i Rahmanovića. Sa njima u napadu i pravim Mersudinom titula je na Koševu.
Samo dok se još malo uigra, da ga i igrači počnu drugačije gledati jer je imao jučer dobru situaciju u 16 na povratnoj a Tatar ga nije ni pogledao. Sa onom brzinom, povećanim zalaganjem bit će to super a jučer je i u odbrani dosta trčao pa naprijed u tranziciju a kad trči izgleda mi kao da ostali hodaju koliko je brz.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 sep 2020, 23:06

Testo je napisao/la:
12 sep 2020, 22:58
Ne volim Suareza, ali možda ne bi bilo loše da ga vratimo ako ima šanse.
Ima on potencijala, malo me na Obuću podsjeća.

Dobro bi nam dosao. Mislim da raja i misli na taj tip spic igraca da nam treba. Koliko je realno ne znam,ali bih ga volio vidjeti u nasem timu.
Zna lopte mangup. Zabiti iz guzve, a Bogami i ko Tatar :rol:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 sep 2020, 23:11

Red1946 je napisao/la:

:clap: :clap: :clap: :clap:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 12 sep 2020, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 12 sep 2020, 23:12

Sve to jest tako, ali nama treba podhitno napadac uz mersu, hareta za klupe , ipak je mersi 35-ta , ako se ne varam, ostalo je sve dobro za napad u odbranu titule abd :kralj:

1946 :ljepota:
04.10.2009 !

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 12 sep 2020, 23:13

feniksptica je napisao/la:
12 sep 2020, 22:08
Ne bi ta ekipa dobila olimpića. Realno je da bude nekih 5 izmjena
Treba izvesti najbolje što imamo svaka utakmica nosi 3 boda i svaku treba igrati kao da je zadnja,ako se kad odlijepimo onda možemo taktizirati a do tad samo u kost

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Arhitekt, Dave, Google Adsense [Bot], hajroooooo, JavierBosnia, laznokrilo, Pena, ronaldo99, samoFKS, skoJaa i 137 gostiju.