FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fczeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fczeljo » 15 dec 2010, 21:03

Dejan Ćuk za Sarajevo-x.com
"Projekat nove Grbavice neće ostati samo na papiru"

Magistar ekonomije Dejan Ćuk, idejni tvorac projekta izgradnje nove Grbavice, za Sarajevo-x.com je izjavio kako će mnogi detalji u vezi ovog projekta biti jasnije nakon skupštine kluba zakazane za 23. decembar.

U razgovoru za naš portal Ćuk je podvukao kako je došao na ideju da se gradi novi stadion.

"To je bilo u maju ove godine, dan pred derbi sa Sarajevom. Tada je na treningu bilo prisutno oko tri hiljade navijača. Na tribinama Grbavice vidio sam mlade navijače, penzionere, pa čak i porodice sa djecom u kolicima. Svi segmenti društva bili su na jednom mjestu. Tada sam shvatio da bi svi oni došli na utakmicu da su uslovi povoljniji. Uostalom tako se na zapadu stvara novac. Ideju sam predložio ocu koji je na početku bio skeptičan. Ipak, kasnije smo razgovarali sa Amarom Osimom i Sabahudinom Žujom.Tako je i potekla priča", kaže Ćuk, napominjući kako će se na skupštini kluba donijeti zvanična odluka da se nastavi sa realizacijom započetih aktivnosti.

Očekuje se podrška Nedžada Koldže i općine

On dodaje da će se sa firmom iz Slovenije potpisati obavezujući ugovor.

"Od Općine Novo Sarajevo očekujem da podrži projekat koje će donijeti opšte dobro. Sve ću prezentirati na skupštini. Jedini problem vidim u tome što u Federaciji još nije usvojen zakon o Javno-privatnom partnerstvu. No, vjerujem da će se i to promijeniti", dodaje Ćuk.

Idejni tvorac nove Grbavice otkrio je da je došlo i do nekih izmjena u odnosu na kapacitet stadiona. Iako je, naime, prvobitno planirano da će kapacitet biti 20.000 mjeste, odluka je donesena da se ide na dodatnih pet hiljada mjesta.

"Izgradnja bi maksimalno trajala, od prvog koraka do otvaranja, tri godine. Stadion bi bio potpuno natkriven sa ugrađenim grijanjem na travnjaku. Sve bi se radilo po stadardima UEFA-e, jedan navijač, jedan kvadrat. Važno je istaći da bi 60 posto otpadalo na strukturu stadiona, 20 posto na krov, dok bi preostalih 20 posto činili teren i infrastruktura. Predviđeno je da se napravi i 800 parking mjesta i tržni centar. Već sam govorio da bi se sa gradnjom išlo i ukopavanjem u zemlju. Otprilike oko 20 metara", kaže naš sagovornik.

Samo pozitivne reakcije

Dejan Ćuk vjeruje u projekat, a i reakcije u klubu, kao i u krugovima navijača i simpatizera Željezničara su pozitivne.

"Svi su shvatili priču i daju 300 posto svojih mogućnosti. Dakako da bi korist osim Želje imala i reprezentacija BiH koja bi vjerovatno preselila na novoizgrađeni teren. Osim toga i tim sa Koševa bi mogao koristiti ovaj stadion, naravno uz saglasnost čelnika 'plavih'. Ako dođe do realizacije projekta, a ja sam veliki optimista, mislim da će nadmašiti sva očekivanja", rekao je Ćuk, koji je osjetio potrebu da se vrati u glavni grad Bosne i Hercegovine nakon petnaest godina provedenih u Ljubljani.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 15 dec 2010, 21:10

25. milja idealno 8-)
1921-2011

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 15 dec 2010, 21:22

25 milja, ni manje ni više. Joj, s novim stadionom sve bi krenulo na bolje. Valjda ću i to doživjeti 8-)

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 15 dec 2010, 21:29

Daj Boze da od gradnje stadiona nesto bude,ne znam sve je moguce,ali tesko je biti neki optimista jer ipak se radi o velikom projektu..mada nas glavni grad ovakav jedan stadion zasluzuje!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 15 dec 2010, 21:36

Bezveze se zanosite. Kad vidimo bagere na Grbavici. Al na Grbavici, ne pored nje, napićemo se ko zemlja. Ovako, NIŠTA I NIKOME NE VJERUJEM :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 15 dec 2010, 21:39

nikad_izvini je napisao/la:Bezveze se zanosite. Kad vidimo bagere na Grbavici. Al na Grbavici, ne pored nje, napićemo se ko zemlja. Ovako, NIŠTA I NIKOME NE VJERUJEM :mrgreen:
Mah, mlad sam pa se ovako radujem unaprijed :) . Nadam se da će biti od ovoga nešto, jer je to Željo zaslužio. Hoćemo bagere :D

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 15 dec 2010, 21:45

Hocemo bagere..bagere na proljece :P
1921-2011

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 15 dec 2010, 21:47

nikad_izvini je napisao/la:Bezveze se zanosite. Kad vidimo bagere na Grbavici. Al na Grbavici, ne pored nje, napićemo se ko zemlja. Ovako, NIŠTA I NIKOME NE VJERUJEM :mrgreen:
otrcano je to "kad vidim bagere i sl.", pravićemo, pravićemo, pravićemo...
napićemo se ko zemlje, napićemo se ko zemlja, napićemo se ko zemlja ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 15 dec 2010, 21:52

De, prosvijetli me :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 15 dec 2010, 21:56

fczeljo je napisao/la:Dejan Ćuk za Sarajevo-x.com
"Projekat nove Grbavice neće ostati samo na papiru"

Magistar ekonomije Dejan Ćuk, idejni tvorac projekta izgradnje nove Grbavice, za Sarajevo-x.com je izjavio kako će mnogi detalji u vezi ovog projekta biti jasnije nakon skupštine kluba zakazane za 23. decembar.

U razgovoru za naš portal Ćuk je podvukao kako je došao na ideju da se gradi novi stadion.

"To je bilo u maju ove godine, dan pred derbi sa Sarajevom. Tada je na treningu bilo prisutno oko tri hiljade navijača. Na tribinama Grbavice vidio sam mlade navijače, penzionere, pa čak i porodice sa djecom u kolicima. Svi segmenti društva bili su na jednom mjestu. Tada sam shvatio da bi svi oni došli na utakmicu da su uslovi povoljniji. Uostalom tako se na zapadu stvara novac. Ideju sam predložio ocu koji je na početku bio skeptičan. Ipak, kasnije smo razgovarali sa Amarom Osimom i Sabahudinom Žujom.Tako je i potekla priča", kaže Ćuk, napominjući kako će se na skupštini kluba donijeti zvanična odluka da se nastavi sa realizacijom započetih aktivnosti.

Očekuje se podrška Nedžada Koldže i općine

On dodaje da će se sa firmom iz Slovenije potpisati obavezujući ugovor.

"Od Općine Novo Sarajevo očekujem da podrži projekat koje će donijeti opšte dobro. Sve ću prezentirati na skupštini. Jedini problem vidim u tome što u Federaciji još nije usvojen zakon o Javno-privatnom partnerstvu. No, vjerujem da će se i to promijeniti", dodaje Ćuk.

Idejni tvorac nove Grbavice otkrio je da je došlo i do nekih izmjena u odnosu na kapacitet stadiona. Iako je, naime, prvobitno planirano da će kapacitet biti 20.000 mjeste, odluka je donesena da se ide na dodatnih pet hiljada mjesta.

"Izgradnja bi maksimalno trajala, od prvog koraka do otvaranja, tri godine. Stadion bi bio potpuno natkriven sa ugrađenim grijanjem na travnjaku. Sve bi se radilo po stadardima UEFA-e, jedan navijač, jedan kvadrat. Važno je istaći da bi 60 posto otpadalo na strukturu stadiona, 20 posto na krov, dok bi preostalih 20 posto činili teren i infrastruktura. Predviđeno je da se napravi i 800 parking mjesta i tržni centar. Već sam govorio da bi se sa gradnjom išlo i ukopavanjem u zemlju. Otprilike oko 20 metara", kaže naš sagovornik.

Samo pozitivne reakcije

Dejan Ćuk vjeruje u projekat, a i reakcije u klubu, kao i u krugovima navijača i simpatizera Željezničara su pozitivne.

"Svi su shvatili priču i daju 300 posto svojih mogućnosti. Dakako da bi korist osim Želje imala i reprezentacija BiH koja bi vjerovatno preselila na novoizgrađeni teren. Osim toga i tim sa Koševa bi mogao koristiti ovaj stadion, naravno uz saglasnost čelnika 'plavih'. Ako dođe do realizacije projekta, a ja sam veliki optimista, mislim da će nadmašiti sva očekivanja", rekao je Ćuk, koji je osjetio potrebu da se vrati u glavni grad Bosne i Hercegovine nakon petnaest godina provedenih u Ljubljani.
Zna se ko je gazda a ko podstanar ;)

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 16 dec 2010, 00:45

ah sto omladina sa malte pravi dobre pjesme :D
...a kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tribina cijela zapjeva
neka ga pusi malo ********, nama je Zeljo svetinja jedina...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 dec 2010, 00:50

Seyo_TM je napisao/la:ah sto omladina sa malte pravi dobre pjesme :D
[youtube][/youtube]
Sto to ne spavas? :mrgreen:
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 16 dec 2010, 00:51, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 16 dec 2010, 00:51

pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:ah sto omladina sa malte pravi dobre pjesme :D
[youtube][/youtube]
nisam htio postaviti hehe ali ne smeta :D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 dec 2010, 00:53

Seyo_TM je napisao/la: nisam htio postaviti hehe ali ne smeta :D
Nek cuju kako zvuci da im udje u uho bolje ce se pjevat na proljece :D A NE VIDE SE FACE :mrgreen:
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 16 dec 2010, 01:11, ukupno mijenjano 1 put.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 16 dec 2010, 00:56

pile87 je napisao/la:Sto to ne spavas? :mrgreen:
tematsko vece :D
pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:nisam htio postaviti hehe ali ne smeta :D
Nek cuju kako zvuci da im udje u uho bolje ce se pjevat na proljece :D
valjda ce zapamtiti :D

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 16 dec 2010, 00:59

Izvin'te ja zabas'o.. Jel ovo tema chat? :mrgreen: :lol: 8-)
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 16 dec 2010, 01:03

izvinjavam se sto vam ovako kasno upadam :mrgreen: samo sam htio rec kako je pjesma jaka, ritam je zarazan ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 dec 2010, 01:09

Seyo_TM je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Sto to ne spavas? :mrgreen:
tematsko vece :D
A vidim, al necemo vise vidis ljudi nam zamjeraju :D
rtm86 je napisao/la:izvinjavam se sto vam ovako kasno upadam :mrgreen: samo sam htio rec kako je pjesma jaka, ritam je zarazan ;)
Kazem ti ja Seyo, samo za raju ispod stola ...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 16 dec 2010, 01:21

bolje o pesu i patchu za isti pricati :mrgreen:

trixmix
Kontakt:

Post Postao/la trixmix » 16 dec 2010, 08:37

Sto se tice salova i duxeva i prodaje istih

http://themaniacs.org/tm87/vijesti/1-ma ... lovi-.html

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Levin, perodeformero i 35 gostiju.