FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 14 sep 2020, 12:26

Pogledajte srpske trenere i kvalitet koji imaju.. Ivić i Paunović u Watfordu i Readingu dobili u prvom kolu. Nama najveći potencijali Dudić i Starčević.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 sep 2020, 12:33

MortemHz je napisao/la:
14 sep 2020, 12:04
Napapijri je napisao/la:
14 sep 2020, 11:40
hase73 je napisao/la:
14 sep 2020, 11:37
Adukor je odron na stoperu.
Pa njegove najbolje partiju su i dosle sa pozicije stopera. Pri tome, nije bio los ni na zadnjem veznom, cak je dosta bolji u poredjenju sa recimo Milicevicem (obzirom da su slicne konstitucije).
Možda si zamijenio osobu, nije se on najbolje snalazio na poziciji stopera. U veznom je bio dobar, uvijek se sjetim asistencije/ubačaja u Italiji.
rijetko koji igrac u ligi zna onakav centarsut poslati.
You are someone else I am still right here

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 14 sep 2020, 12:37

AlfredNobel je napisao/la:
14 sep 2020, 12:26
Pogledajte srpske trenere i kvalitet koji imaju.. Ivić i Paunović u Watfordu i Readingu dobili u prvom kolu. Nama najveći potencijali Dudić i Starčević.
Ja se nadam da bi Marinovic mogao naci neki dobar klub u inostranstvu...karijera mu ide bas kako treba...krenuo je od Kozare, a sad u najvecem klubu u BiH..a ne znam da li je i u jednom klubu dobio otkaz ?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 sep 2020, 12:39

MortemHz je napisao/la:
Napapijri je napisao/la:
hase73 je napisao/la:
Pa njegove najbolje partiju su i dosle sa pozicije stopera. Pri tome, nije bio los ni na zadnjem veznom, cak je dosta bolji u poredjenju sa recimo Milicevicem (obzirom da su slicne konstitucije).
Možda si zamijenio osobu, nije se on najbolje snalazio na poziciji stopera. U veznom je bio dobar, uvijek se sjetim asistencije/ubačaja u Italiji.
Odlican je golman bio Adukor :urnebes: :think:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 14 sep 2020, 12:43

Historicar je napisao/la:
14 sep 2020, 10:25
slika

Baš me obradovala ova fotografija, maloprije mi je izbaci na fb, a dugo sam je tražio.Naš trans na utakmici Njemačka - Jugoslavija na SP 1990 na kultnom San Siru.Zanimljivo, tri pitara su bila na terenu, kapiten Faruk Hadžibegić, Safet Sušić i Davor Jozić, a upravo je Jozić dao jedini gol za Jugoslaviju.
A u sledecoj utakmici protiv Kolumbije, tada jedne ekipe kojoj su predvidjali da ce daleko dobacit, Jozic zabija jos jedan, jedini gol na toj utakmici koji nas prakticno salje u drugi krug. Ali to nije primarni cilj mog posta, nego cinjenica da je taj isti trans (a to je tad bio udarni trans grupe) bio okacen na jos vidljivijem mjestu stadiona u Bologni. Tada je odprilike 30-ak momaka (mozda malo manje) mahom iz “prve postave” skupa islo na prvenstvo i predstavljalo grupu.
iz prve ekipe Hordi,

hase73
Kontakt:

Post Postao/la hase73 » 14 sep 2020, 12:47

Pantelija je napisao/la:
14 sep 2020, 11:59
Napapijri je napisao/la:
hase73 je napisao/la:
Brate ja ne znam koga si tad pratio, ali adukor je bio kod nas bas los na stoperu a odlican u veznom redu. Bas u veznom redu je i dobio status kakav ima danas.
To je to. Adukor moze igrati samo DMF ili CMF nista više. Fol je da smo se mi svi nadali da bi on mogao biti odlican stoper, zbog konstitucije. 😁

Mogle bi se lako pronaci sve te utakmice gdje je igrao na stoperu, srecom nema ih puno. Užas živi, ne samo da je on izgledao loše nego je komplet ekipa izgledala katastrofalno.
Radije nebi da ponavljamo taj eksperiment.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 14 sep 2020, 12:53

hase73 je napisao/la:
14 sep 2020, 12:47
Pantelija je napisao/la:
14 sep 2020, 11:59
Napapijri je napisao/la:

Brate ja ne znam koga si tad pratio, ali adukor je bio kod nas bas los na stoperu a odlican u veznom redu. Bas u veznom redu je i dobio status kakav ima danas.
To je to. Adukor moze igrati samo DMF ili CMF nista više. Fol je da smo se mi svi nadali da bi on mogao biti odlican stoper, zbog konstitucije. 😁

Mogle bi se lako pronaci sve te utakmice gdje je igrao na stoperu, srecom nema ih puno. Užas živi, ne samo da je on izgledao loše nego je komplet ekipa izgledala katastrofalno.
Radije nebi da ponavljamo taj eksperiment.
Polako ljudi kukamo da u svaka 3 dana igramo. Sad posle prvenstva kreće i kup. Ne daj bože povreda može nam valjati samo tako, posebno u prvenstvu i kupu. Ako smo zbog ičega favoriti u prvenstvu to je širina klupe.
U srijedu Olimpic, u subotu Sloboda kukamo sa kakvim sastavom izaći, e zato bi i Aduka mogao leći samo tako.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 sep 2020, 12:58

Samozdravlje je napisao/la:
14 sep 2020, 00:42
Sad nesto u stilu @Samozdravlje:
- Nosioci igre u ovih 8 utakmica(glavne baje): Kovacevic,Milicevic,Djokanovic,Pejovic(malo , ali iznenadjujce dobro), Rahmanovic,Tatar
- Sporedne role i solidni: Salcin/Pidro, Oremus/Hodzic,Dupovac,Serbecic(uglavnom se bez njega igralo),Haris Hare Handzic,Jukic,Fanimo,Ahmetovic
- Ostali, umjesto kojih i bez kojih se moglo igrati(koji i nisu igrali ili malo): Krste, Hebibovic, TSS , Zinedin , ostali i Akademci .

Hare zaista ne zasluzuje da bude u trecoj grupi. Dao gol , asis. za bod - Velez , a i izdejstvovao penal protiv Krupe.
Dosta za nekog ko nije u prvom planu. Izvini Hare.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 14 sep 2020, 13:01

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/ak ... znica/5825

Ono o čemu smo pričali i što smo očekivali
Zadnja izmjena: midzuka, dana/u 14 sep 2020, 13:03, ukupno mijenjano 1 put.
JURIŠ

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 14 sep 2020, 13:03

Aktivnim članovima prvenstvo pri kupovini ulaznica

Povodom najavljene mogućnosti popuštanja mjera uzrokovanih pandemijom koronavirusa, te ograničenog povratka navijača na tribine u nastavku m:tel Premijer lige BiH, Fudbalski klub Sarajevo obavještava sve navijače Kluba da će kada to bude moguće, prvenstvo prilikom kupovine karata imati aktivni članovi kluba.

Navijači koji posjeduju Naša zakletva člansku karticu direktno su pomogli radu kluba u tekućoj godini, te na taj način osigurali svoje mjesto na tribini kada uslovi za to budu ispunjeni.

Kupovina pojedinačnih ulaznica bit će moguća isključivo u BORDO Fan Shopu uz člansku karticu, a jedan član će moći kupiti jednu kartu. Pored aktivnih članova, pojedinačne ulaznice moći će kupiti i navijači koji se tek učlane ili obnove svoje članstvo.

U slučaju da aktivni članovi ne kupe sve dostupne ulaznice obavit će se slobodna prodaja po principu jedan kupac - jedna ulaznica.

O svim informacijama i tehničkim podacima klub će pravovremeno informisati javnost.

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/ak ... 0qBSBz4ylc
Zadnja izmjena: sonpenn, dana/u 14 sep 2020, 13:03, ukupno mijenjano 3 puta.
Sarajevo ljubavi moja.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 sep 2020, 13:03

AngelDiMaria je napisao/la:
14 sep 2020, 08:16

Husref da je imao 11 izmjena, on uvede hadnzica u 88. minuti

I ZABIJE :urnebes:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 14 sep 2020, 13:05

MortemHz je napisao/la:
Napapijri je napisao/la:
hase73 je napisao/la:
Dobro, mozda i nisam bas najbolje obrazlozio, moja greska. Misljenja sam da je pruzao dobre partije imajuci u vidu cinjenicu da nije stoper po vokaciji. Da ne ulazimo sada u dublju analizu, ostalo mi je nekako urezano u sjecanje da je u nekoliko navrata spasavao i Lazica (bilo je i obratno doduse), pa sam se vodio time i kad sam rekao naprijed navedeno. Nevezano, smatram da su takvi igraci uvijek dobrodosli i da ce predstavljati pojacanje jer je provjeren za nase uslove, poznaje ligu i mnoge saigrace, a polivalentan je.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 14 sep 2020, 13:06

:rol:
sonpenn je napisao/la:
14 sep 2020, 13:03

Povodom najavljene mogućnosti popuštanja mjera uzrokovanih pandemijom koronavirusa, te ograničenog povratka navijača na tribine u nastavku m:tel Premijer lige BiH, Fudbalski klub Sarajevo obavještava sve navijače Kluba da će kada to bude moguće, prvenstvo prilikom kupovine karata imati aktivni članovi kluba.

Navijači koji posjeduju Naša zakletva člansku karticu direktno su pomogli radu kluba u tekućoj godini, te na taj način osigurali svoje mjesto na tribini kada uslovi za to budu ispunjeni.

Kupovina pojedinačnih ulaznica bit će moguća isključivo u BORDO Fan Shopu uz člansku karticu, a jedan član će moći kupiti jednu kartu. Pored aktivnih članova, pojedinačne ulaznice moći će kupiti i navijači koji se tek učlane ili obnove svoje članstvo.

U slučaju da aktivni članovi ne kupe sve dostupne ulaznice obavit će se slobodna prodaja po principu jedan kupac - jedna ulaznica.

O svim informacijama i tehničkim podacima klub će pravovremeno informisati javnost.

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/ak ... 0qBSBz4ylc
Svaka čast upravi za ovaj potez, a vjerovatno će i ostali klubovi ići ovom logikom.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 sep 2020, 13:10

MortemHz je napisao/la:
14 sep 2020, 08:21
Mi ne smijemo sebi dozvoliti da prodamo Tatara i Rahmanovića, oni prave veliku razliku na terenu.

Daj rjesenje . Kako zadrzati ? Daj pare postovani Moderatoru, hocu reci "iskombinuj pare" . :thumbup:

Ja znam kako .

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 14 sep 2020, 13:12

Samozdravlje je napisao/la:
14 sep 2020, 13:10
MortemHz je napisao/la:
14 sep 2020, 08:21
Mi ne smijemo sebi dozvoliti da prodamo Tatara i Rahmanovića, oni prave veliku razliku na terenu.

Daj rjesenje . Kako zadrzati ? Daj pare postovani Moderatoru, hocu reci "iskombinuj pare" . :thumbup:

Ja znam kako .
To su igraci na kojima se ne mogu ogromni novci zaraditi, a tu prvenstveno mislim na Tatara. Cini mi se da on ima 26-27 godina, a to su vec ozbiljnije godine za fudbalera kad su u pitanju velike pare. Njemu ponuditi produzenje uz poboljsane uslove naravno, vjerujem da ce ostati.
Zadnja izmjena: Napapijri, dana/u 14 sep 2020, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 14 sep 2020, 13:13

Napapijri je napisao/la:
14 sep 2020, 13:05
MortemHz je napisao/la:
Napapijri je napisao/la:

Dobro, mozda i nisam bas najbolje obrazlozio, moja greska. Misljenja sam da je pruzao dobre partije imajuci u vidu cinjenicu da nije stoper po vokaciji. Da ne ulazimo sada u dublju analizu, ostalo mi je nekako urezano u sjecanje da je u nekoliko navrata spasavao i Lazica (bilo je i obratno doduse), pa sam se vodio time i kad sam rekao naprijed navedeno. Nevezano, smatram da su takvi igraci uvijek dobrodosli i da ce predstavljati pojacanje jer je provjeren za nase uslove, poznaje ligu i mnoge saigrace, a polivalentan je.
Ma Aduka je odlican igrac...I valja ce nam kako god da okrenes...

Metalac
Kontakt:

Post Postao/la Metalac » 14 sep 2020, 13:17

Beli98 je napisao/la:
12 sep 2020, 18:52
Historicar je napisao/la:
12 sep 2020, 18:44
Stroj1946 je napisao/la:
12 sep 2020, 18:40

Ma nek i mene optuži, samo mi je drago što su zijanili i ispali firauni kad smo tražili da se odgodi.... Vraća im se, a toliko o prijateljstvu lažnom... Mi ih nemamo ovdje, jer nas ne vole što smo najjači trenutno
Kakvo crno prijateljstvo, bio sam u Vrapčićima više puta od 1996, vidio sam to "prijateljstvo".
Ma šta si vidio? Na tekmi u kupu protiv Veleža dole, mi stojimo u majicama, šalovima Sarajeva, ljudi nas zovu na kafu, dolaze da se slikaju sa nama. Dobacuju "Sretno u lige i da osvojite" kako prolaze. Nosi neki deda tortu na njoj grb Veleža i Sarajeva. Još nam donesoše karte za tribinu i dadoše džaba. Jest da nam nisu trebale jer smo već uzeli karte za gostujuću tribinu ali svejedno. Nemojte tih gluposti molim vas. Ako nas iko voli i podržava u ovoj državi to su garantovano navijači bratskog kluba Veleža. To što se nađe par pojedinaca koji pljuju po jednom ili drugom klubu ne može narušiti odnos između ova dva kluba.
SVAKA ČAST ZA ISKREN KOMENTAR.VELIČALI SU NAVIJAČI SARAJEVA KAD SU DUDIČ I VELEŽ POBIJEDILI ŽELJU NA GRBAVICI I TAKO OMOGUĆILI SARAJEVU DA BUDE PRVAK. A SADA MNOGI NAVIJAČI SARAJEVA PLJUJU PO DUDIĆU I VELAŽU.KAKO SE SVE BRZO ZABORAVLJA.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 sep 2020, 13:17

Mi one smo se polako izdvojili na vrhu sto je po meni dobro. Samo nastaviti u ovom ritmu pa da se posle derbija odlijeoimo od njih.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 sep 2020, 13:20

:kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 14 sep 2020, 13:25

Želim da Rahman i Tatar produže.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Mahalac7, nedimmmm1337, Vanja8 i 41 gost.