FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 15 sep 2020, 13:43

SudoHusika je napisao/la:
15 sep 2020, 13:38
Ja kadrovske politike i ku.rc.a. Od ovoliko kvalitetnih igrača ti uzmes lupam Asima, Ramovića i Šećerovića.
Bobić, Asim, Šećerović, Milivoje Lazić, Ramović, Ivan Kostić na nekoliko dana :rol:

Zrinjski Jakovljevića i Pirića, pitari od jačih Ahmetovića, Sarića, Hodžića i slabijih Kuzmanovića, Milanovića i Šišića

Ovo mislim na transfere koji su direktno iz tadašnjih klubova došli kod nas i konkurenata, a ne naknadno poput Šerbečića, Krpića, Erića, Veselog itd.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 15 sep 2020, 13:45

Omark je napisao/la:
15 sep 2020, 13:43
Sjećate se onog Odinog famoznog spiska? Da su čovjeku tada doveli 50% imena koje je tražio, siguran sam da bismo napravili "nešto više".
Kako ne sjećamo buraz. Kad' i kad' je Oda namirisao Koljića, Todorovića... zauzvrat dobio Livaju i Mladenovića. I još ga šutnuli k'o kera. Mada i on mi je pao u očima samo iz razloga što je šutio sve vrijeme. I tada i ovaj drugi put.
Željezničar za život cijeli!

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 15 sep 2020, 13:48

15 sep 2020, 13:45
Omark je napisao/la:
Sjećate se onog Odinog famoznog spiska? Da su čovjeku tada doveli 50% imena koje je tražio, siguran sam da bismo napravili "nešto više".
Kako ne sjećamo buraz. Kad' i kad' je Oda namirisao Koljića, Todorovića... zauzvrat dobio Livaju i Mladenovića. I još ga šutnuli k'o kera. Mada i on mi je pao u očima samo iz razloga što je šutio sve vrijeme. I tada i ovaj drugi put.
Da, da, to mu je velika mrlja, mada je on sam po sebi takav čovjek. Šta bi, ponekad se i ne volim vratiti na sve što se izdešavalo u klubu zbog narcisoidnih idiota, a i samih trenera koji su dozvoljavali da im igrači "rade" iza leđa, a i da im se uprava miješa u njihov posao.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 15 sep 2020, 13:50

Omark je napisao/la:
Evo našao sam ga :mrgreen:

borac:

1 elvir koljic
2 becelic srdjan
3 subic aleksandar

slavija:

1 mahir karic
2 miljan govedarica

zvijezda:

1 amer ordagic

jagodina:

1 mico kuzmanovic

siroki brijeg:

1 goran zakaric

velez:

1 jankovic dejan

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 sep 2020, 13:53

Promjenilo se dosta trenera i onda ti saljes poruku igracima da mogu sta hoce i kome hoce jer trener nema duzi rok boravka na klupi. Nama je bilo potrebno samo naci bas dobrog trenera i da ga pustis da radi sa ekipom ovako kao Amara. Prebrzo su navijaci trazili, a Uprava ispunjavala zelje kad ti kazes treneru nekom nakon kiksa da ide. Kreni od Mulalica pa sve do Odovica.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 15 sep 2020, 13:56

Jaoooo @braco. Sve igračine. Šta je sa ovim Jankovićem?

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 15 sep 2020, 13:57

15 sep 2020, 13:45
Omark je napisao/la:
To smo kao mogli dovesti igrace koji su imali ugovore(neki i dugogodisnje)sa svojim klubovima? Suplja prica kojom se branio Odovic.

Odoviceva nesposobnost i poltronstvo se ogledalo u tome da suti i da samo klima glavom. Kad je odlazio i ona slika kad se okrenuo i mahnuo, mislio sam da smo se ogrijesili prema njemu, da nije do njega, bilo mi je bas zao, a onda sad zadnji put kad je dobio otkaz sam vidio o kakvom se covjeku radi i da je zasluzio da ga sutnu ko kera.
Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 15 sep 2020, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 15 sep 2020, 13:59

Daj ba @brko nemoj pričati takve stvari za Odu. Čovjek je mislio na Želju, nije htio situaciju činiti gorom nego što već jeste.

Evo i ja sam baš prokomentarisao to što je što je šutio i drugi put, ali ne smijemo tako pričati o našim Željovcima.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 15 sep 2020, 14:02

15 sep 2020, 13:56
Jaoooo @braco. Sve igračine. Šta je sa ovim Jankovićem?
Sjećaš li da se da smo sve dogovorili s ovim Jankovićem, pade mi to na pamet sad kad sam pronašao spisak. Momak sve potvrdio i za klix i propade transfer, ne sjećam se što. I umjesto njega, dovedemo taj prelazni rok njegovog saigrača Blagojevića.

“Željezničar ima visoke ambicije u narednoj sezoni i ja se nadam da nisam pogriješio. Želja nam je da prije svega u Evropi napravimo nešto, a potom i u domaćem prvenstvu, odnosno u Kupu BiH. Nadam se da ću u Želji ostaviti trag kao i u Veležu, gdje sam igrao u prošloj sezoni“, izjavio je Janković.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 sep 2020, 14:03

Ja sam bio ljut u tom momentu kao i svi na Odovica, Mulalica i Adzema nakon kikseva, ali nisu oni zasluzili nit ce ikad zasluziti da ih bilo ko otjera od Zelje na silu neku. Sa ove tacke gledista ne znam sta je Odovic trebao uraditi. Izaci u javnost i sve iznijeti? Pricao je Sinisa o tom periodu:

"Ne možeš da kažeš da neko nije htio, da se nije zalagao, da ga nije zanimao, ali jednostavno tako su se stvari poklopile. Nismo uopće bili sretni, nisu bili dobri odnosi, nema šta da se lažemo. Neko je bio dobar, neko nije bio dobar, ali što se mene tiče ja sam izvlačio sve iz sebe i nisam vidio da neko neće. Ja sam igrač koji nije tu da bude najbolji, da donosi prevagu, imaju drugi igrači tu, ja znam šta je moje. Od dolaska Odovića imali smo dobru igru, ali onda su se poremetili odnosi."

A i dalje navodi razlog koji nema veze sa Odovicem

"Pa ja recimo nisam mogao da vjerujem kada je Blagojević suspendovan. Igrač koji je majstor, kreativac. On i Bogićević su odstranjeni, nisu igrali nekoliko zadnjih utakmica. Drugo ja sa Bogićevićem igram tri godine, u dušu sve znam kada će mi dodati loptu, kada neće, gdje će mi je tačno dodati. Sada da dođe onaj Van Diyk, najbolji na svijetu, ja ništa o njemu ne znam, treba mi vrijeme da se upoznamo, naviknemo jedni na druge."

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 15 sep 2020, 14:10

15 sep 2020, 13:59
Daj ba @brko nemoj pričati takve stvari za Odu. Čovjek je mislio na Želju, nije htio situaciju činiti gorom nego što već jeste.
Jel pristao da bude vatrogasac i da neznalice vadi iz govana, nakon sto su uletili u septicku jamu poslije Krcmarevica? Jeste.
Jel bio poltron, marioneta i klimoglavac? Jeste.
Jel pustio da mu se mijesaju u izbor igraca i da mu odredjuju ko moze igrati a ko ne? Jeste.
Jel sutio i nije "a" rekao kad su kola krenula nizbrdo, bilo mu je jedino bitno samo da mu plata legne? Jeste.

To legende ne rade. Legende se drugacije ponasaju. Legende stavljaju klub na prvo mjesto. Zasluzio je na kraju da ga te fudbalske neznalice opet sutnu ko kera..

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 15 sep 2020, 14:17

Jbg, ja se ne bih složio s tobom. Tačno je da je možda trebao pokazati malo više ljudskosti i hrabrosti, ali ne možeš ga ni toliko kriviti. Sve su mu ujebali, taktiku, izbor igrača, suspenzije istih. Joj ne ponovilo se nikada.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 sep 2020, 14:20

Brkooo je napisao/la:
15 sep 2020, 14:10
Jel sutio i nije "a" rekao kad su kola krenula nizbrdo, bilo mu je jedino bitno samo da mu plata legne? Jeste.
Nije imao platu 2-3 mjeseca zadnja znaci to mu nije bilo presudno :mrgreen:

On nikad nije bio neko ko ce izaci u javnost, oglasit se za nesto. Uz Amara samo je Mulalic direktan u javnosti da kazes. Njegovu sutnju mozes protumaciti i ok jer nije iznosio prljav ves u javnosti trudeci se da ostane to u 4 zida.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 15 sep 2020, 14:24

15 sep 2020, 14:17
Jbg, ja se ne bih složio s tobom. Tačno je da je možda trebao pokazati malo više ljudskosti i hrabrosti, ali ne možeš ga ni toliko kriviti. Sve su mu ujebali, taktiku, izbor igrača, suspenzije istih. Joj ne ponovilo se nikada.
Najgore je sto i danas ima balvana koji nakon jednog poraza prizivaju ove neznalice. Meni u zelucu i sada mucnina kad se sjetim ovog perioda. Nikad gora atmosfera u klubu nije bila.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 15 sep 2020, 14:25

Ne moramo se sloziti u vezi ovoga ali ova tvoja recenica koju sam blodirao puno toga govori, o tadasnjoj upravi, o tadasnjem trener, bukvalno recenica koja skoro citav taj period opisuje. Ja sam to mozda malo ostrije napisao ali sustina je takva, da mogu napisati, ne daj Boze da se u blizoj buducnosti nesto slicno vise ponovi..

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 15 sep 2020, 14:29

voltron30 je napisao/la:
15 sep 2020, 14:24
Najgore je sto i danas ima balvana koji nakon jednog poraza prizivaju ove neznalice. Meni u zelucu i sada mucnina kad se sjetim ovog perioda. Nikad gora atmosfera u klubu nije bila.
Ma buraz ja prvi prizivam jake i sposobne ljude da se ujedine i okupe sa jednim ciljem - jak Željo. I naravno da svako ima svoje područje djelovanja, a ne da sekretar kosi teren, uprava razrađuje taktiku a trener organizuje prevoz do Bijeljine i slično.

@brko
Ma jašta nego je to bio javašluk, ponižavanje, tabanje igrača i navijača, Željovaca od prije 2015 itd itd. Ja ooet kažem, šupački je bilo to što je šutio, tj što je nastavio šutiti i poslije otkaza. Ja razumijem da se čovjek o sebi zabavio, znamo da nije u najboljem zdravstvenom stanju - ali da je trebao progovoriti, trebao je.

Oda je došao svaki put kada su ga zvali, radio časno, pošteno i donekle uspješno svaki put. Nikada nije pitao ni za pare ni za ugovore, ništa.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 15 sep 2020, 14:31

A najviše mi je žao onih sprava za trening koje je Skijaš naručio.:(

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 sep 2020, 14:42

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 sep 2020, 14:51

voltron30 je napisao/la:
15 sep 2020, 14:24
Sto se Uprave tice nije valjalo ni tad, ali ne valja ni sad. Sad vecinom sa financijske strane, a onda zbog svih silnih mijesanja, nestabilnosti na terenu zbog suspenzija itd. Promjena sad je potrebna kao i tad.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 15 sep 2020, 14:54

Odovićev spisak je tada bio realan kao da je sada Amar pred sezonu rekao dovedite mi Obrena Cvijanovića, Slobodana Jakovljevića, Martina Zlomislića, Jovu Lukića, Branimira Cipetića i slično. To je bio period totalne besparice kao i sada što je, samo što je Amar ipak iskusniji i bolji trener i lisac od Ode pa je i sa ovim limitiranim budžetom sklopio finu ekipicu sa sve Bekrićem i Fejzićem kao pojačanjima. Pare su se u kasu slile tek nekad na zimu i onda je krenulo suludo trošenje i dovođenje 15-ak igrača u januaru i februaru, tjeranje većine što su tu bili od prije i tako dalje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Pablo11, Sarun i 21 gost.