AlfredNobel je napisao/la: ↑15 sep 2020, 02:39
Nije to glupo, to je fakt. 'Šuti, neka ga, naš je, naše dijete, nek je i loš samo neka trči' itd. Kasnije kad taj i taj grohne u karijeri, onda se svi prave pametni. Dobro znam da bi raja nekad iskritikovala nekog mladog, što je normalno, ali prešute jer bi ih odmah raja označila kao neprijatelja Kluba.
Kao što sam Salčinu neki dan uputio kritiku, tako ću i ostalim, nebitno mi je da li neko imao 18 ili 37 ljeta. To u Evropi je drugačije, imaš malo 'lufta' dok se ne prilagodiš, onda pokazuješ imaš ili nemaš kvaliteta. Ne kod nas, gladi po glavi do 25, 'mladi talenat s 25' i onda kažu propao.
Taj dio oko stavljanja u ekipu i određivanja ti je bez poente i ubacuješ stvari koje nisam rekao. Naravno da ne odlučujem ni ja, ni ti, kao i ostali navijači. To nigdje nisam rekao, pobrkao si.
To bi tako trebalo biti al kad bi mi svi mogli biti objektivni al evo prvi ja to nisam.
Znas kako to ide kad odigraju lose brate isto prdež svaki smrdi al tvoj ti manje smeta

tako ja progledam đaniju kroz prste jer je nas i uvijek mi je drazi od svakog sa strane to vazi za sve iz nase akademije sto izađu.
Uvijek cu vise kritikovati stranca koji je formiran igrac i ima puno vecu platu nego dijete koje ce da napreduje koje je moglo reci necu ja da se peglam na beku posaljite me na posudbu u pazar il olimpik treba mi minutaza...ostao je ovdje da se bori za mjesto u timu i evo cesto smo sa pidrom izgledali losije na terenu al lijepo je vidjeti da se dva nasa momka bore za poziciju nego jedan letic da se vucara na terenu a radovali smo se i ti i ja i pisali ovdje da ce letic biti dobro pojacanje a momak pobjeze nakon pola sezone.
Nije da se ne kritukuju mladi recimo mustafic i sabanovic mi na prvu padaju na pamet kao igraci koje sam vise puta kritikovao.
Jbg od stranca il kapitalaca tipa tino sušić ocekujem da pravi razliku na terenu dok od mladog igraca ocekujem da vidim neki napredak kroz utakmice nisu to jednaki kriteriji i po meni ne treba ni da budu.
Nama su tatar i rahmanovic daleko najvazniji igraci al sad kad bi ih prodali ne bi zajedno klubu donijeli pare koje ce se zaraditi od prodaje đokanovica il pidre da se nije tesko povrijedio. Ti akademci su nas proizvod i gdje god odu kakvu god karijeru naprave uvijek ce se spominjati gdje su poceli. Svi smo ponosni kad vidimo u mladoj reprezentaciji gomilu nasih igraca.
Da se razumijemo ja postujem tvoje misljenje i to sto se trudis da na sviju jednako gledas ovo iznad sam pisao da ne se ne misli da smo mi koji drugacije gledamo na to ksenofobi il nesto slicno.
Sad sto se tice ove price oko akademije i rezultata juniora i kadeta meni to nece nikad biti vazno, nesto se ne sjecam da su se slavile pobjede i titule tih mladih kategorija osim onda na zlatiboru kao sto se sad pljuju za lose rezultate.
Sto se mene tice nek se bore za opstanak stalno ako ce se fokusirati na par igraca koji su projektovani za prvi tim i raditi na njihovom napretku. Ja bi volio da se dovede neki stranac da vodi akademiju da se djeci postave temelji profesionalnosti u tim godinama a ne kao do sad kad moras salcina suspendovati da bi naucio nesto sto je trebao znati sa 14 godina.