Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
13%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
21
34%
4) St.Pauli
13
21%
5) Mainz
9
15%
6) Augsburg
8
13%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 61

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 26 apr 2009, 22:26

bh hrvat je napisao/la:
bh hrvat je napisao/la:
amerosm je napisao/la:E yebem ti Bundesligu. Ona Hertha ima vise srece nego pameti. Nadam se da ce je neko nakantati. Stvarno ono nije fer. Pa ostali klubovi poput Bayerna, Wolfsburga, HSV-a, Stuttgarta stvaraju prilike vrse pritisak na protivnicku liniju, a oni pridju jednom golu i daju gol. :evil: :evil:
neki kazu da se titule iz losih utakmica osvajaju, odigras slabo i uzmes tri boda, nije ni meni herta bas nesto osim simunica i voronjina ali ipak su mi drazi od bayerna i stutgarta. borba za titulu ce se voditi izmedju hsv i vukova. danas bi se salke mogao osvetiti za brojne neuspjehe od bayerna i tako im razbiti snove o jedinome pokalu koji mogu jos osvojiti od silnih drugih najavljivanih u predsezoni
kao sto napisah prije to i bi, mada sam igrao x na salke, bayern trenutno i previsoko stoji , izgubio je sve utakmice od jacih ekipa. dobio je samo troljave ekipe. vjerovatno od sutra fc troljavi ima novoga trenera. obostrano zadovoljstvo, vukovi na korak do titule, fc troljavi u kup uefa
Ti si toliko postao naporan da se vise ne mozes ignorisati. :evil:
Ako je ko troljav (po tvom rijecniku), onda je to ova sugava Hertha, koja je ove sezone, u najmanju ruku...osvojila nezasluzenih 15-tak bodova, bez kojih bi bila na sredini tabele, gdje joj je realno i mjesto :!:
Bayern je imao/ima veoma losu sezonu, koja je po mnogo cemu jedna od gorih u bliskoj proslosti, ali nasuprot Berlincima i sl. ekipama, ima li su puno peha i kojecega (da ne nabrajam sad), sto im je pokvarilo planove.

Znaci, Hrvoje...u jednom se slazemo, da Bayern nije zasluzio titulu. Ali da Bayern previsoko stoji :shock: , a da je Hetha zasluzila ovako visoko mjesto...onda jedan od nas dvojice nije u redu....
Bayern ce ici u ligu prvaka, a ako pravda postoji, ovaj tvoj Simunic & Co ce biti sedmi (7)...sto im je i bilo zacrtano na pocetku sezone, kao primarni cilj. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 apr 2009, 22:42

Hertha je najprecjenjenija ekipa u Bundesligi. Igraju na silu, bez ljepote, sa mnogo srece koja ih prati cijelu sezonu. Realno, njima je mjesto oko 10. pozicije gdje su i zavrsavali poslijednjih nekoliko godina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 apr 2009, 23:48

Ma kako ja vidim i BVB ce se ukljuciti u trku za titulu :D :D :D :D :D :D

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 27 apr 2009, 11:37

klinsman dobio otkaz uhhh napokon
VOLIM BAYERN

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 apr 2009, 17:35

adnan24 je napisao/la:Ma kako ja vidim i BVB ce se ukljuciti u trku za titulu :D :D :D :D :D :D
E jos bi samo i to trebalo :mrgreen: ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 apr 2009, 18:11

Raja, ne znam da li pratite N-tv (posebno ovi iz Njemacke) udarna im je vijest da F. Magath prelazi u Schalke :o
23.05 ce ga i zvanicno predstaviti :o :shock:
Mozete provjeriti na N-tv, a koliko tu ima istine saznati cemo uskoro.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 apr 2009, 18:19

Gledam nekad na satelitu, ali nisam danas, provjeriti ćui akoBogda kasnije.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 29 apr 2009, 19:23

http://www.transfermarkt.de/de/news/269 ... 3-mai.html

sta vele? moze li prijevod ukratko...? :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 apr 2009, 19:30

Nista se jos ne komentarise, nista se jos ne zna..
Trenutno je na DSF-u BL-aktuell i govore o njegovom prelasku u Schalke :?:
Valjda je jedan od razloga taj sto VW nije spreman na daljnja(velika) ulaganja-dovodjenje skupih pojacanja a, osim toga, govore da je Felix od Wolfsburga trazio povecanje place sa sadasnjih 2,5 mil. eura na 5 miliona :shock:

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 apr 2009, 19:33

Čitao sam o tome.

Piše samo da ga žele, te da su u razgovorima, te se još jednom pokazuje da Magath voli pare. Također o izjavi predsjednika Schalkea koji nije demantova da su razgovarali. Magath ima ugovor do 2010 i sve je moguće.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 apr 2009, 19:34

Eh ovako sada da se ja u jednom svom postu osvrnem na ove spekulacije o Magathu. Mislim da je ekonomska kriza zahvatila u fudbalske klubove, a posebno se to u Njemackoj odnosi na Wolfsburg i Leverkusen koji zavise od velikih kompanija. Tu bi se jos mogao dodati Hoffenheim. Probelm nastaje u tome sto VW nece vise da ulaze odredjene novce u fudbal, vec gleda da sebe sto bolje osigura od udara ekonomske krize. To je malo dublja politika koju vodi VW, ali bez para Magath nece da radi i jednostavno zeli odustati od projekta zvani Wolfsburg. Bilo mu je obecano da ce dobiti oko 50 miliona eura za nove igrace, eh sada zamislite VW upadne u veliku krizu (eksperti predvidjaju da ce 2010 godina biti jos gora) i trazi pomoc Njemacke vlade. Sta vi mislite sta bi tada Njemacka vlada njima odgovorila? Za one neupucene odgovor bi bio slican kao i Opelu da nema spasa dok ne ponude konzept za spasavanje koji ce biti prihvacen u vladi. Moje je misljenje da je VW dosao na ivici da se kocka jednostavno se moraju odluciti ili kompanija ili fudbalski klub i oni su izabrali ono prvo i tako Magath nema svoje obecanja i zeli napustiti klub. Naravno u ovo bi mogli dodati i Schalke sto vrijedi za Wolfsburg i Leverkusen, ali je kod "plavaca" povoljnija situacija, jer iza njih stoji Gazprom (svima nama je potreban gas, a automobil nije).
Jos bi dodao sljedece da ce se u ekonomskoj krizi vidjeti koji je klub odradio svoj posao a koji nije (mislim na skole fudbala itd). Wolfsburgu je uspjeh stvoren vjestacki bez nekokg sistema ili rada kroz skole, jednostavno VW dao pare i doveli sto su mogli. Medjutim trebali su se ugledati na HSV, Stuttgart koji uspjeh isplanirali do posljednjeg, dobar skauting, dobri omadinski treneri koji su specijalizirani za rad sa mladim igracima itd. Mozda Stuttgart i HSV nece imati uspjeh ko Wolfsburg ove godine, ali gledajuci dugorocno bice u velikoj prednosti u odnosu na ove vjestacke klubove.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 29 apr 2009, 20:39

Ne slazem se s tobom ali samo u nekim dijelovima texta :)
VW je u prosloj godini imao 5 milijardi eura dobiti, a u prva 3 mjeseca ove godine dobitak je 400 miliona.
Cak mislim da im ova kriza ide na ruku zbog one abwrackprämie gdje stari auto das na otpad i ako kupis novi od drzave dobijas 2500 eura. Ovdje je opsta pomama za novim autima ala polo i golf tako da VW ne mora strahovati.
Sto se tice Opela jedino sto je vlada trazila su garancije da novac od pomoci nece otici u americki GM koncern.
Naravno, ako Schalke pristane da Magath-u isplacuje vecu placu i ako Gazprom odrijesi kesu za nove igrace vjerujem da ce Magath preci(da Bog da povede Misketa i Dzeku) jer ti ljudi sto god vise imaju sve su gladniji novca-prokletstvo bogatasa gdje vrijedi poslovica:
Draze mi je da se svu noc s parama u dzepu vrtim nego da bez love mirno spavam :lol:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 29 apr 2009, 23:31

Ne bi bilo dobro za Wolfsburg da ih Magath napusti. Dosta je dobar trener koji voli da ono što mu se obeća bude ispunjeno. Wolfsburg će napraviti veliku grešku ako ga pusti da ode.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 01 maj 2009, 12:11

amerosm je napisao/la:Eh ovako sada da se ja u jednom svom postu osvrnem na ove spekulacije o Magathu. Mislim da je ekonomska kriza zahvatila u fudbalske klubove, a posebno se to u Njemackoj odnosi na Wolfsburg i Leverkusen koji zavise od velikih kompanija. Tu bi se jos mogao dodati Hoffenheim. Probelm nastaje u tome sto VW nece vise da ulaze odredjene novce u fudbal, vec gleda da sebe sto bolje osigura od udara ekonomske krize. To je malo dublja politika koju vodi VW, ali bez para Magath nece da radi i jednostavno zeli odustati od projekta zvani Wolfsburg. Bilo mu je obecano da ce dobiti oko 50 miliona eura za nove igrace, eh sada zamislite VW upadne u veliku krizu (eksperti predvidjaju da ce 2010 godina biti jos gora) i trazi pomoc Njemacke vlade. Sta vi mislite sta bi tada Njemacka vlada njima odgovorila? Za one neupucene odgovor bi bio slican kao i Opelu da nema spasa dok ne ponude konzept za spasavanje koji ce biti prihvacen u vladi. Moje je misljenje da je VW dosao na ivici da se kocka jednostavno se moraju odluciti ili kompanija ili fudbalski klub i oni su izabrali ono prvo i tako Magath nema svoje obecanja i zeli napustiti klub. Naravno u ovo bi mogli dodati i Schalke sto vrijedi za Wolfsburg i Leverkusen, ali je kod "plavaca" povoljnija situacija, jer iza njih stoji Gazprom (svima nama je potreban gas, a automobil nije).
Jos bi dodao sljedece da ce se u ekonomskoj krizi vidjeti koji je klub odradio svoj posao a koji nije (mislim na skole fudbala itd). Wolfsburgu je uspjeh stvoren vjestacki bez nekokg sistema ili rada kroz skole, jednostavno VW dao pare i doveli sto su mogli. Medjutim trebali su se ugledati na HSV, Stuttgart koji uspjeh isplanirali do posljednjeg, dobar skauting, dobri omadinski treneri koji su specijalizirani za rad sa mladim igracima itd. Mozda Stuttgart i HSV nece imati uspjeh ko Wolfsburg ove godine, ali gledajuci dugorocno bice u velikoj prednosti u odnosu na ove vjestacke klubove.
respekt za komentar, napokon jedan dobar a ne uvijek djecije gluposti. imu tu dosta istine ali i nelogicnosti. da bi magat presao u salke trebaju mu ponuditi dvostruku vecu placu nego sto sada ima i dobiti ovlasti da moze kupovati dvostruko vise nego sto sada moze u vukovima. a koliko se sjecam nedavno je predsjednik salkea dao izjavio da u naredne tri godine ne planiraju neke velike uspjehe i ulaganja i da idu pravcu stednje. sto se bas ne slaze sa magatovim razmisljanjima. vidjecemo sta ce sve da ispadne od toga

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 01 maj 2009, 16:42

secer je napisao/la:Ne slazem se s tobom ali samo u nekim dijelovima texta :)
VW je u prosloj godini imao 5 milijardi eura dobiti, a u prva 3 mjeseca ove godine dobitak je 400 miliona.
Cak mislim da im ova kriza ide na ruku zbog one abwrackprämie gdje stari auto das na otpad i ako kupis novi od drzave dobijas 2500 eura. Ovdje je opsta pomama za novim autima ala polo i golf tako da VW ne mora strahovati.
Sto se tice Opela jedino sto je vlada trazila su garancije da novac od pomoci nece otici u americki GM koncern.
Naravno, ako Schalke pristane da Magath-u isplacuje vecu placu i ako Gazprom odrijesi kesu za nove igrace vjerujem da ce Magath preci(da Bog da povede Misketa i Dzeku) jer ti ljudi sto god vise imaju sve su gladniji novca-prokletstvo bogatasa gdje vrijedi poslovica:
Draze mi je da se svu noc s parama u dzepu vrtim nego da bez love mirno spavam :lol:
Tacno, ali ima jedna caka, a to je da to vazi samo u Dojclandu. Istina je da je zbog toga prodaja u Njemackoj skocila nekih 30-4o% , ali u isto vrijeme u ostatku Evrope opala za 70%. ( ne mislim samo na VW nego opcenito na automobile, vjerujem da nema velike razlike).
Prvo tuca na treningu,sad ova frka sa Magathom... Bas se pitam kome to sve ide u prilog :lol:

n4n3
Kontakt:

Post Postao/la n4n3 » 01 maj 2009, 18:44

utakmica u Frankfurtu :):) 4 ever...hehe....svake sezone je zanimljivo kada igraju Eintracht i BvB, karte su vec u proslu nedjelju bile rasprodate...Eintrachtu nije nesh potrebna pobjeda al haj im ga znaj :D:D uzet cemo mi aBd :D, a BvB u je potrebna pobjeda za kup uefa...jest da ce im biti tesko al oni igraju na swe il nish...i da naglasim nas Zlatan Bajramovic od prve minutee 8-) :D :D

SGE Frankfurt :)
Wir tragen den Adler im Herzen! Forza SGE // Ultras Frankfurt 1997

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 01 maj 2009, 19:56

n4n3 je napisao/la:utakmica u Frankfurtu :):) 4 ever...hehe....svake sezone je zanimljivo kada igraju Eintracht i BvB, karte su vec u proslu nedjelju bile rasprodate...Eintrachtu nije nesh potrebna pobjeda al haj im ga znaj :D:D uzet cemo mi aBd :D, a BvB u je potrebna pobjeda za kup uefa...jest da ce im biti tesko al oni igraju na swe il nish...i da naglasim nas Zlatan Bajramovic od prve minutee 8-) :D :D

SGE Frankfurt :)
ma bice tesko frankfurtu,imaju dosta povrijedenih i suspendovanih igraca pa ce zato nas zlatan biti od prve minute u sastavu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 maj 2009, 21:13

Eh ovaka sada cu da se osvrnem na moje zelje (i ako pod alkoholim zbog prvoj maja :D ) koga bi sljedece godine zelio vidjeti u Eurpoi zbog Bundeslige. Kao prvo neki ovdje gledaju samo navijacki, ali ja gledam prvenstveno na osnovu tabele gdje se nalaze bodovi klubova, a ne drzave. U toj tabeli najbolji pozicionirani klub je Bayern koji se nalazi na osmom mjestu, iza njega slijedi HSV na 18 mjestu (@ RZ 88 drug pa reci da HSV ne predstavlja dobro njemacku u Europi), iza toga idu Schalke pa Leverkusen. Istina da se u toj tabeli Bremen nalazi na 11 mjestu, ali oni nemaju ni teoretske sanse za plasman u LP. Iz ovoga se vidi da bi za Njemacku najbolje bilo da u LP idu Bayern (sto se mene tice nek budu prvaci, a HSV nek osvoji Kup Uefa), pa HSV i Stuttgart. U Kupu Uefa bi volio vidjeti Bremen, Wolfsburg i Dortmund. Eh sada ce neki reci gdje ti je Wolfsburg sto se tice LP, a mislim vecina vas ne zna da na osnovu ove tabele Uefa postavlja klubove u sesire sto se tice izvlacenja za LP. Time bi se Bayern nasao u prvom HSV u drugom, a Stuttgart u trecem sesiru i postojala bi velika mogucnost dobijanja slabijih klubova i time vece sanse za prolaz. A ako Wolfsburg i Hertha izbore LP, onda Njemacka slobodno moze se oprostiti od trece pozicije i time da ima 4 kluba u LP. Jer Wolfsburg se na toj listi nalazi na poziciji 93, sto znaci da bi upali u sesir borj cetiri bez mogucnosti za porlaz dalje u 1/8 finale, isti je slucaj sa Herthom koja se nalazi na poziciji 76 te tabele. Sto se tice Kupa Uefa odnosno, nove Euro League bilo bi dobro da idu tri pomenute ekipe, i ako se tu takodjer gleda ta tabela, ali s tim sto ima klubova iz drzave poput nase i time bi pomenuti klubovi bili nosioci u takmicenju. Sto se tice pozicje broj sest za koju se bore Leverkusen i Dortmund, za njihove bi navijace bilo najbolje da HSV osviji Kup Uefa i da izbori plasman u LP. Istina je da je bilo po raznim medijima pisanja da i u tom slucaju nece 6 plasirani iz Bundeslige ici u EL (Euro League) ali je Franz Beckenbauer lobirao kod Uefe i rekao da se Njemacka nece lahko odreci jednog mjesta u EL, jer u pomenutom slucaju neko mora zauzeti mjesto HSV-a a to bi trebala biti 6 plasirana ekipa Bundeslige.

PS: Ovo ne pisem kao navijac HSV-a, nego kao navijac Njemacke i Bundeslige, jer Njemci sljedece godine mogu imati 4 predstavnika u LP. I evo link gdje se nalazi ta tabela i gdje mozete provjeriti pomenute pozicije.

http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Onli ... izient.htm

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 maj 2009, 21:31

Pogledaj malo bolje tu tabelu i reci mi to status šta znači. To HSV više ima od Manchester United ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 maj 2009, 21:53

Rz88 je napisao/la:Pogledaj malo bolje tu tabelu i reci mi to status šta znači. To HSV više ima od Manchester United ;)

Ne nego opcenito za klubove Bundeslige, nisam mislio ni na jedan strani klub osim na Njemacke klubove, jer po tebi HSV ne predstavlja dobro Njemacku na Europskoj sceni. Sjceam se da si to davno pisao, a tkodjer si pisao da ne bi volio da oni odu u neko takmicenje i uvijek si spominjao onu sezonu u LP kada je HSV imao 3 boda. U posljednih pet godina sto se tice Europskih nastupa HSV je treci klub u Njemackoj iza Bayern-a i Werder-a na to sam mislio.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.