Muhamed Bešić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

slusalica
Kontakt:

Re: Muhamed Bešić

Post Postao/la slusalica » 23 sep 2020, 11:07

hurem je napisao/la:
23 sep 2020, 09:30
I ja sam mu nakon SP2014 i onih odlicnih partija u Evertonu prognozirao Real Madrid ili United ali su ga povrede unistile...bukvalno.
I Prevljaku sam predvidjao Bayern...ali povrede ucinise svoje.
Mislim da su njih dvojica bili za najvece stvari...mozda ne bas Real I Bayern ali blizu tog nivoa sigurno da...
Steta.
Druze, ne lupaj. Ta vrsta defanzivnih veznih je arhaican tip igraca. Besic je doslovno tehnicki hendikepiran igrac. Kakav crni top nivo.
:damn: Pa on bi jednu od sto situacija 1na1 sa golmanom rijesio golom.
Bem ti bosansku objektivnost.
Sta se ovde moze procitati, jbte led :oops:
Prevljak par golova dao za Liefering, nikad se nije ni razmatrao u RB-u.
De ti meni reci, jesi li se ti zajeb.avao? :)
tz tz tz tz tz tz

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 23 sep 2020, 11:28

i ja se ismijah. igrac koji ne moze da sastavi dva dobra poluvremena, kamoli nekoliko utakmica...igrac koji od tri rijesenja, u 90% situacija bira najgore...da igra za Real, Manchester :urnebes:

i prije povreda je znao izbriljirat zbog brain fartova

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 sep 2020, 11:41

Da nije imao povreda, bio bi isto ovo što i danas. Povrede su ga samo ubrzano smjestile na tribine.

NeumjesanTip
Kontakt:

Post Postao/la NeumjesanTip » 23 sep 2020, 11:44

slusalica je napisao/la:
23 sep 2020, 11:07
hurem je napisao/la:
23 sep 2020, 09:30
I ja sam mu nakon SP2014 i onih odlicnih partija u Evertonu prognozirao Real Madrid ili United ali su ga povrede unistile...bukvalno.
I Prevljaku sam predvidjao Bayern...ali povrede ucinise svoje.
Mislim da su njih dvojica bili za najvece stvari...mozda ne bas Real I Bayern ali blizu tog nivoa sigurno da...
Steta.
Druze, ne lupaj. Ta vrsta defanzivnih veznih je arhaican tip igraca. Besic je doslovno tehnicki hendikepiran igrac. Kakav crni top nivo.
:damn: Pa on bi jednu od sto situacija 1na1 sa golmanom rijesio golom.
Bem ti bosansku objektivnost.
Sta se ovde moze procitati, jbte led :oops:
Prevljak par golova dao za Liefering, nikad se nije ni razmatrao u RB-u.
De ti meni reci, jesi li se ti zajeb.avao? :)
Bešić je u HSV-u najavljivan kao stoper. Na toj poziciji njegova tehnička limitiranost ne bi toliko dolazila do izražaja, kao što je to vidljivo u reprezentaciji gdje igra zadnjeg veznog. Na sve to, dodaj koliko je masakriran povredama od samog dolaska u Everton... Sezonu 2015-16 je skoro cijelu propustio zbog povreda zadnje lože, sezonu 2016-17 je cijelu propustio zbog povrede ukrštenog ligamenta koljena.

Što se Prevljaka tiče, on je trebao biti generacijski napadač Red Bullove imperije. U prvoj sezoni u Lieferingu je bio proglašen za najboljeg mladog igrača austrijske druge lige. Obzirom na konkurenciju, to nije mala stvar. Kad je trebao konačno dobiti priliku u prvom timu, i on je povrijedio ukršteni ligament koljena i bio skoro godinu dana van terena. Nakon toga je uslijedila posudba u Mattersburg, gdje je odigrao fenomenalnu sezonu. Po povratku u Red Bull, potpisao je novi četverogodišnji ugovor, što ti pokazuje da su ozbiljno računali na njega. Međutim, povrede i odlične partije konkurenata za mjesto u napadu (Dabbur, Haaland, Daka) su učinili da se ne naigra za Red Bull. On je i dalje relativno mlad i uz dobru sezonu u Eupenu bi i dalje mogao napraviti dobru karijeru, tako da ga ne bih još uvijek otpisivao.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

R.I.P. Mamba

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 sep 2020, 11:49

Na stoperu bi zato po nekim drugim stvarima kaskao.
Nema visinu, ne bi mogao u duelu sa pravim centarforom ništa.
Moderni štoperi recimo nisu visoki, mogu imati taj nedostatak ali zato moraju biti tehnički odlični pogotovo ako su dešnjaci.

NeumjesanTip
Kontakt:

Post Postao/la NeumjesanTip » 23 sep 2020, 11:50

ASD je napisao/la:
23 sep 2020, 11:49
Moderni štoperi recimo nisu visoki, mogu imati taj nedostatak ali zato moraju biti tehnički odlični pogotovo ako su dešnjaci.
Odmah mi na pamet pada Mascherano od 174 cm, nezavidne tehnike, ali sa srcem lava, kao primjer koji će te demantovati. :mrgreen:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

R.I.P. Mamba

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 sep 2020, 11:51

NeumjesanTip je napisao/la:
23 sep 2020, 11:50
ASD je napisao/la:
23 sep 2020, 11:49
Odmah mi na pamet pada Mascherano od 174 cm, nezavidne tehnike, ali sa srcem lava, kao primjer koji će te demantovati. :mrgreen:
Samo što je on većinu karijere ipak zadnji vezni bio. Tek sa iskustvom u ultraofanzivnoj Barci igrao štopera. Kojoj recimo visina nije ni trebala jer su izbjegavali skok igru što je više moguće.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 23 sep 2020, 11:53, ukupno mijenjano 1 put.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 23 sep 2020, 11:53

Besic treba da ljubi stope Martinezu jer ga je doveo u Everton i dao mu visegodisnji ugovor. Da se nije to desilo vjerovatno bi se vucarao par godina po madjarskoj ligi i onda bi dosao u nasu ligu. Besic je ogranicen i kao covjek i kao fudbaler, pravi primjer seoske lole koja misli da je najpametnija.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 sep 2020, 12:06

Besica ne mogu smisliti, odvratan pojavom. Uvijek neka faca, stav zestokog momka a karinas u sustini. Ne znam koliko je igracki dobar, i ne zanima me, nek se vise ne pojavljuje u repci. Nemam običaj davati biased izjave ali za ovog moram, i jos cu za Kolasinca kojeg isto tako pojavom ne mogu smisliti.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 sep 2020, 12:09

Nemojte me citirati ako niste skontali poentu, molit cu lijepo - mislim na zlonamjernike. Ne govorim o trenutnom stanju vec o partijama prije teskih povreda koje su bili ni manje ni vise nego fantastične...ko nije gledao te utakmice u reprezentaciji i Evertonu onda neka zacepi gubicu i ne piše o cemu pojma nema.
Besic sa SP2014 i nakon toga kada je pokidao par utakmica u Evertonu a prije teske povrede a potom odmah i druge teske povrede...je nagovjestavao velike stvari i timove vece od Evertona a to su United i sl.
Nije to suplja prica i ja sam itekako svjestan u kakvoj gabuli je nakon 2 teske povrede + kamaru sitnih...+ pohlepa za novcem ga je maknula s ozbiljne scene. Nakon teskih povreda nije bilo ni očekivati da zaigra za takve velikane. Ali da nije bilo povreda i da je sve islo svojim tokom, ne sumnjam ni sekunde da bi danas igrao u velikim klubovima.
...
Prevljak takodjer - da nije imao silne povrede, sada bi bio u Bayernu ili bar Bayeru...nemam sumnje ni sekunde.
...
Hajrovic je mogao isto puno vise ali kod njega nije problem s povredama vec u glavi.
...
Danasnja prica u vezi s Besicem i reprezentacijom...sam sebe je doveo u nezavidnu situaciju svojom halapljivoscu ili cim vec. Sada ne zasluzuje poziv, to je sigurno.
...
Edit: evo o Hasicu se nakon samo 2 utakmice pisu hvalospjevi aman zaman. U puno vecem broja utakmica i to na vecem nivou je Bešić nemjerljivo vise pokazivao i tako nagovjestavao velike stvari.
Dakle, postojali su argumenti...Hasic još uvijek nema validne argumente da se nesto može tvrditi...bar jos uvijek ne. Nadam se da se razumijemo.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 23 sep 2020, 12:16, ukupno mijenjano 4 puta.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 23 sep 2020, 12:10

Dobar je Muki Bešić nemojte ga previše, samo nek se više ne pojavljuje na okupljanjima.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 23 sep 2020, 13:09

meni ne djeluje da je muki imao povredu mozga. uvijek je bio glup. dva dobra poteza za raju, pa proda loptu kao protiv chelsea...to mu je suma karijere.

jos kad uzmemo sakatost u jednu nogu...stvari su jasne svakom ko se razumi u fudbal

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 23 sep 2020, 14:40

sljivo je napisao/la:
23 sep 2020, 12:06
Besica ne mogu smisliti, odvratan pojavom. Uvijek neka faca, stav zestokog momka a karinas u sustini. Ne znam koliko je igracki dobar, i ne zanima me, nek se vise ne pojavljuje u repci. Nemam običaj davati biased izjave ali za ovog moram, i jos cu za Kolasinca kojeg isto tako pojavom ne mogu smisliti.
Za Beshu si sasvim u pravu ... mogu mislit kakav je to dream team tandem kad se sastane s ocem :roll: ... a prema Sei Sudzuki si malo preostar ... faca i stav su mu prirodno takvi od lova na medjede ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 23 sep 2020, 19:13

Napokon je ostao bez poziv i nadam se da je to za njega neka lekcija, nek se i on bori za poziv...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 23 sep 2020, 19:14

Harise je napisao/la:
23 sep 2020, 19:13
Napokon je ostao bez poziv i nadam se da je to za njega neka lekcija, nek se i on bori za poziv...
Kako znas?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 23 sep 2020, 19:32

Dobar momak, ima potencijala, treba ga u U-21 pozvati.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 sep 2020, 19:33

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
23 sep 2020, 19:14
Harise je napisao/la:
23 sep 2020, 19:13
Kako znas?
Sportske tacka ba...ovaj put cemo vjerovati Sinanu. :)
Nema sta, zasluzeno je ostao bez poziva.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 23 sep 2020, 20:19

Opet nije u protokolu ni za EFL kup, protiv trećeligaša.
Opravdano izostavljanje sa spiska, trebalo je to i prije uradit.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 24 sep 2020, 13:08

Istog sam mišljenja, kako treba da se vrati u zadnju liniju ukoliko želi da oživi karijeru. Mislim da bi imali novog Spahića. Niko ne igra štopersku poziciju bolje od veznog igrača. Milion primjera u kojima vezni igrač u drugoj fazi svoje karijere uspješno zaigra u zadnjoj liniji. On je silom prilika postao vezni igrač. Nije to njegova prirodna pozicija. Previše mu je glava u nogama, ne razmišlja dovoljno brzo, pa ulazi u bespotrebne driblinge. Ima potez više. U zadnjoj liniji ima više vremena da donese pravu odluku u pravom trenutku. Uz odgovarajuća čitanja igre, pravilno postavljanje, može nadomjestiti fizičke nedostatke.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 24 sep 2020, 21:15

DaVinci je napisao/la:
20 sep 2020, 00:50
Pita me danas jedan Madjar pratim li fudbal kad je cuo da sam iz BiH ... rekoh naravno ... sav ponosan rece kako je iz njegovog kluba jedan Bosnjo preso u Everton i poce da natuca Be, Bes, Bel ... rekoh Besic ... e taj, taj i bi mu drago da znam za Mo-a... a na vrh jezika mi bi da mu kazem koju o nashem Beshi onako insajderski al' nehtjedoh mu kvarit' uspomene ... :zviz:

Rekoh mu zato da mu igraju i sad dvojica Bosanaca u timu ... o njima ne bi toliko entuzijasta ... :mrgreen:

Ne znam zašto, ali ga navijači ferencvaroša stvarno gotive. Sreo sam taksistu u Budimpešti.

Od aerodroma do hotela Mumeta je spomenuo jedno 5 puta.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.