FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

balkanika
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la balkanika » 23 sep 2020, 14:57

LjoZee je napisao/la:
23 sep 2020, 14:22
balkanika je napisao/la:
23 sep 2020, 14:17
Jedva cekam da vam s merakom izvucem ove postove za Azot, Bosnu itd. samo da sami sebe u ogledalo pogledate ako vam se ne gadi.
Problem sto se zezamo?
Do mene ako je zezancija al vjeruj mi ne izgleda tako. Uostalom i da je krajnje ozbiljno nemam ja problem, smeta mi, nije mi drago citati, ali nemam “problem”. Svakom njegovo, ljudi smo nismo bezideja :rol:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2020, 14:58

balkanika je napisao/la:
23 sep 2020, 14:57
Do mene ako je zezancija al vjeruj mi ne izgleda tako. Uostalom i da je krajnje ozbiljno nemam ja problem, smeta mi, nije mi drago citati, ali nemam “problem”. Svakom njegovo, ljudi smo nismo bezideja :rol:
Ma logicno da se @Vanadij i ja zezamo. Kontao sam da se vidi da nismo ozbiljni. :mrgreen:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 23 sep 2020, 15:37

Sto se tice prodaje, ja sam za ukoliko bi se desilo slijedece:

1. Gradnja kampa ( vrijednosti cirka 4 miliona )
2. visak para uloziti u stvari koje ce generisati novac ( poslovni prostori ispod istoka, led panele na sjeveru ).
3. Podmiriti tekuce obaveze i dobavljace ( ali nikako porezni dug, to bih i dalje placao u anuitetima )
4. uloziti u poboljsanje uslova na stadionu.
5. ako ista ostane uloziti u igracki kadar.

Sto se odrzavanja kampa , tu bih preusmjerio novac od zakupa poslovnih prostora ( dobit od zakupa na godisnjem nivou, po nekim procjenama bi bio izmedju 800 i 900 000KM ). Sumnjam da bi troskovi odrzavanja kampa prelazili 400 000KM na godisnjem nivou.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 23 sep 2020, 15:43

TMovac je napisao/la:
23 sep 2020, 15:37

2. visak para uloziti u stvari koje ce generisati novac ( poslovni prostori ispod istoka, led panele na sjeveru ).
3. Podmiriti tekuce obaveze i dobavljace ( ali nikako porezni dug, to bih i dalje placao u anuitetima )

Sto se odrzavanja kampa , tu bih preusmjerio novac od zakupa poslovnih prostora ( dobit od zakupa na godisnjem nivou, po nekim procjenama bi bio izmedju 800 i 900 000KM ). Sumnjam da bi troskovi odrzavanja kampa prelazili 400 000KM na godisnjem nivou.
Ako bi se radila 3 terena s plastičnom travom, tu nemaš održavanja posebnog? Osim rekonstrukcije ili zamjene dijelova plastike svakih nekoliko godina poslije habanja iste? Negdje sam pročitao da plastični fudbalski teren košta oko 350.000km.
Pretpostavljam da bi najveći trošak održavanja bio taj stambeno/boravišni kompleks (hotel, teretana, kuhinja itd)???
Željezničar za život cijeli!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 23 sep 2020, 15:50

TMovac je napisao/la:

Ne znam kako racunati skoro milion od prostora. Po kojoj matematici? Ko ce uzeti prostor na Istoku, kakvu isplativost ima bilo ko da ga uzme. Vidite da ispod Sjevera izdajemo prostore. Previse se lupamo ciframa.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 sep 2020, 15:53

Gdje ce ko s nama,mi bi svasta nesto napravili ali da se ne mora odrzavati,odrzavat ce se to samo :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 23 sep 2020, 15:55

LjoZee je napisao/la:
23 sep 2020, 14:58
balkanika je napisao/la:
23 sep 2020, 14:57
Ma logicno da se @Vanadij i ja zezamo. Kontao sam da se vidi da nismo ozbiljni. :mrgreen:
Ko kaze da nismo ozbiljni bili

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2020, 16:02

Vanadij je napisao/la:
23 sep 2020, 15:55
Zahuktavas atmosferu na temi :D

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 23 sep 2020, 16:03

balkanika je napisao/la:
23 sep 2020, 14:17
Jedva cekam da vam s merakom izvucem ove postove za Azot, Bosnu itd. samo da sami sebe u ogledalo pogledate ako vam se ne gadi.

Nego da se osvrnem na ovu ideju oko parkinga.

Ljudi, 2020. je godina, svi mailovi javno dostupni, brojevi telefona, drugi nacini kontakta. Uostalom, grad je mali svaka ideja se moze i licno prenijeti ili otici u klub sa idejom (pod uvjetom da ima nekoga u prostorijama sto bi bio veliki uspjeh). Podrzavam svaku ideju, ma kako ona glupa bila, neizgledna, nedokuciva a pogotovo ovako neke zanimljive ideje. Medjutim znam da ce se naci neko i uhvatiti se ove ideje kao pjan plota pa evo odma da vam kazem da je nemoguce.

Prvi razlog su nivoi vlasti kroz koje prijedlog mora proci. Znate dobro koliko smo cekali dozvole za prkno od parkinga iza zapada i renoviranje zapadne tribine, pa koliko za istok, a za ovo...

Drugo, nemoguce je bilo sta graditi ispod zemlje na toj lokaciji kao i na vecem dijelu Grbavice. Ja bi volio da nikad nisam saznao sta se nalazi ispod povrsine i kakvo je zemljiste.

Evo vam primjer Binga. Ulozili su basnoslovne cifre, istina zemljiste nije njihovo ali svejedno, za zemljiste strojorada, pravnike, mito i zamisao je bila da uz tri zgrade i sve ostalo prave i ogromnu podzemnu garazu. Od garaza se odustalo jer je nemoguce. Sta mislite zasto je jedina podzemna garaza u blizini u sklopu Robota i to samo na jednom nivou?
Brat se zadao da napiše, a na kraju se ovi zayeb.yu. Sve u svemu, mislim da je poznato na čemu je (kakvom tlu) Grbavica i kakvi su problemi stanara...
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 23 sep 2020, 16:03

LjoZee je napisao/la:
23 sep 2020, 16:02
Vanadij je napisao/la:
23 sep 2020, 15:55
Zahuktavas atmosferu na temi :D
Bolje i Buducnost nego Klis da smo dobili

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 23 sep 2020, 16:16

Izgradnja kampa je nešto što se mora uraditi ako želimo da u budućnosti klub koliko toliko bude na zdravim nogama. Nisam neki poseban pratioc nogometa u regionu i tu bi zamolio neke forumaše sa teme ( npr. @Braco :mrgreen: ) da nam izvuku par podataka o Zvijezdi, Partizanu, Dinamu, uglavnom ovi koji imaju kampove.

Dakle nije slučajno da u gore spomenutim klubovima vidimo igrače sa 18 godina kao nosioce ekipa. Dok u BiH imamo dječake, 'vječite talente' koji ama baš nikako ne uspijevaju da se nametnu nakon juniora i prelaska u seniore. Patnja živa uz tek poneki izuzetak što samo potvrđuje pravilo. Na sve ovo poznata je činjenica da upravo Željo ima najbolju školu fudbala i najveći broj afirmisanih igrača, ali većina njih nije dobila neku strašnu šansu u klubu već su rano ili prodavani ili odlazili trbuhom za kruhom. Kod nas je cifra od milion km još uvijek puna šaka brade a u regionu golobrade mladiće tuše za cifre od pet miliona eura. Prevelika razlika, realno.

Dakle ima nešto. Je li to kamp, sigurno da nije bar ne sam već sve po malo, ali se kamp kao zalog za nešto bolju budućnost nameće kao prijeka potreba.

P.S. Ova ideja oko kampa se vrti već skoro deset godina. Nikako kuja zeca da stigne.
Željezničar za život cijeli!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2020, 16:17

Vanadij je napisao/la:
23 sep 2020, 16:03
Bolje i Buducnost nego Klis da smo dobili
Unis je bio najgora opcija slozit ces se sa mnom

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 23 sep 2020, 16:24

TMovac je napisao/la:

Ako je cijena odrzavanja kampa 400 000,mi i sad odrzavamo pomocni i placamo opcini 80 000 godisnje za pomocni sa plasticnom podlogom.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 sep 2020, 16:25

Unis definitivno, lakše protiv Haife nego Unis
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2020, 16:26

Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2020, 16:25
Unis definitivno, lakše protiv Haife nego Unis
:rol: :rol:

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 23 sep 2020, 16:34

Bbake je napisao/la:
23 sep 2020, 16:16
Izgradnja kampa je nešto što se mora uraditi ako želimo da u budućnosti klub koliko toliko bude na zdravim nogama. Nisam neki poseban pratioc nogometa u regionu i tu bi zamolio neke forumaše sa teme ( npr. @Braco :mrgreen: ) da nam izvuku par podataka o Zvijezdi, Partizanu, Dinamu, uglavnom ovi koji imaju kampove.

Dakle nije slučajno da u gore spomenutim klubovima vidimo igrače sa 18 godina kao nosioce ekipa. Dok u BiH imamo dječake, 'vječite talente' koji ama baš nikako ne uspijevaju da se nametnu nakon juniora i prelaska u seniore. Patnja živa uz tek poneki izuzetak što samo potvrđuje pravilo. Na sve ovo poznata je činjenica da upravo Željo ima najbolju školu fudbala i najveći broj afirmisanih igrača, ali većina njih nije dobila neku strašnu šansu u klubu već su rano ili prodavani ili odlazili trbuhom za kruhom. Kod nas je cifra od milion km još uvijek puna šaka brade a u regionu golobrade mladiće tuše za cifre od pet miliona eura. Prevelika razlika, realno.

Dakle ima nešto. Je li to kamp, sigurno da nije bar ne sam već sve po malo, ali se kamp kao zalog za nešto bolju budućnost nameće kao prijeka potreba.

P.S. Ova ideja oko kampa se vrti već skoro deset godina. Nikako kuja zeca da stigne.
kad covjek pogleda kamp Rijeke , terene dinama, zemunelo, terene crvene zvezde, novi kamp hajduka, vardara nama je bitnija u omladinskim kategorijama stručni kadar nego vise ista , kinezi imaju terene al nemaju nekog uspjeha jer im je kadar očajan kad pogledas ocjenjivanje skola po evropi partizanova , dinama , i hajduka uvijek su u vrhu dok god nama djeca nakon treninga idu na buhtlu i burek nikad od njih igraca neće biti

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2020, 16:42

slika
slika
slika
slika
slika
slika
Trening kamp Vardara

https://fkvardar.mk/trening-kamp tu ima vise slika
Koliko skontah 4 miliona eura kostalo ih sve.

biceDUPLA
Kontakt:

Post Postao/la biceDUPLA » 23 sep 2020, 16:45

Ne vjerujem ovoj upravi i za to sam stavio NE a nije da nisam za prodaju..samo bi ovi spickali i sjebali lovu.
ŽELJEZNIČAR 1921

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 23 sep 2020, 17:26

A davno se pisalo da uprava treba napolje.
Ostaviti Amara a ostalima se zahvaliti.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 23 sep 2020, 17:39

Kad samo pomislim ko bi vodio taj kamp, jedno veliko NE od mene.
Mjau !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, pinki, Proximic i 35 gostiju.