JuveSissoko je napisao/la:ja znam da je Maradona rekao da bi radje Del Piera u svoj idealni tim nego Zidana
Diego Maradona : Talking about the best 100 world footballers ever he says “Here he is, he is different from Zidane, he likes to play, he feels it in his soul; between he and the French (Zinedine Zidane ), I stay with him.
A i diego je bio u madridu,gledao utakmicu kada se desilo ovo
[youtube][/youtube]
a jos i ovo...
[youtube][/youtube]
joj volim ga vise od sebe...toliko me emocije uhvate ovo kad vidim...najveci talijanski igrac svih vremena...pod ovim porazumjevam sve...bilo je i boljih igraca ali veci nije sigurno
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
da da velicina znaci nosit se s porazima dostojno, kad pobijedis biti fer i slicno, a da ne govorim koliko trebas biti velik pa se vratit nakon pucanja dva od tri ligamenta u koljenu,tako nekako, ne medicinski precizno , kad ti noga visi kao da nije tvoja ,grande Capitano
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Ruben Olivera : “Del Piero is my idol. When I arrived at Juventus and I was introduced to Alex, it was like touching the heavens with my finger”
ma gdje ces dalje....
Come te, NESSUNO MAI!
Nemoguce je koliko ga volim
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
rijetko koji igrač je voljen ko Del Piero, poznajem mnogo manijaka poput tebe Sarajlija, ima dosta i onih koji vole Tottija, ja ih volim obojicu, možda malo više Tottija...
muXmania je napisao/la:rijetko koji igrač je voljen ko Del Piero, poznajem mnogo manijaka poput tebe Sarajlija, ima dosta i onih koji vole Tottija, ja ih volim obojicu, možda malo više Tottija...
Totti je prljav igrac i sitna dusa. Ne moze on u istu recenicu ko i ADP.
Alexa svi vole..ne moras biti Juventino....a Juventini ga obozavaju..jednostavno, covjek je gospodin i kako da ga ne volis
Totti je igracina..al karakter mu je...uuuuu ....
Ima tih primjera dosta..al alex je stvarno poseban... zbog svega, na odnosu drugih....
robovi88 je napisao/la: ! Alex Del Piero - Paolo Maldini- Javier Zanetti ! Tri Čovijeka s kojima se Serija A ponosi !
i jos more imena koji su godinama i decenijama bili i bice ponos najdraze lige, svojim igrama i ponasanjem na terenu i izvan njega, da ih ne nabrajam sad
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
robovi88 je napisao/la: ! Alex Del Piero - Paolo Maldini- Javier Zanetti ! Tri Čovijeka s kojima se Serija A ponosi !
i jos more imena koji su godinama i decenijama bili i bice ponos najdraze lige, svojim igrama i ponasanjem na terenu i izvan njega, da ih ne nabrajam sad
muXmania je napisao/la:rijetko koji igrač je voljen ko Del Piero, poznajem mnogo manijaka poput tebe Sarajlija, ima dosta i onih koji vole Tottija, ja ih volim obojicu, možda malo više Tottija...
Totti je prljav igrac i sitna dusa. Ne moze on u istu recenicu ko i ADP.
A Maradona Drogirani argentinski seljak...
Alexu svaka čast, još mu je i veliki plus što je roker ali Totti je Imperatore i nemaš prava da komentarišeš i osuđuješ ponašanje drugih, kad ti je idol ovisnik o kokainu kojem je najumnija rečenica: "možete mi popushiti i opet popushiti".. Kao što sam rekao drogirani argentinski seljak, samo šteta što mu je Bog dao takav talenat..
p.s. i ostali, ako niste znali Totti i Alex su veliki prijatelji, valjda zna Alex ko je ko...
od kad sam poceo da pratim to i uzivam u tome, ovi igraci je obiljezavaju
po meni posljednja generacija, ili poslednji val istinskih fudbalskih velemajstora (u koje spadaju Raul, Ronaldo, Zidane,...) al onih pravih velemajtora
neki su vec zavrsili svoje, a neki ce uskoro zavrsiti
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
spielführer_21 je napisao/la:
A Maradona Drogirani argentinski seljak...
Alexu svaka čast, još mu je i veliki plus što je roker ali Totti je Imperatore i nemaš prava da komentarišeš i osuđuješ ponašanje drugih, kad ti je idol ovisnik o kokainu kojem je najumnija rečenica: "možete mi popushiti i opet popushiti".. Kao što sam rekao drogirani argentinski seljak, samo šteta što mu je Bog dao takav talenat..
p.s. i ostali, ako niste znali Totti i Alex su veliki prijatelji, valjda zna Alex ko je ko...
Taj seljak je sam osvojio SP. Taj seljak se odao porocima, i zato je sam platio. Taj seljak je izmislio moderan fudbal. I taj seljak nikada nije vracao udarce i gazio ljude na zemlji i pljuvao po njima (u bukvalnom smislu reci). Jedan je D10S, svi drugi su ispod njega.
Alo @Magica jesam li i rekao da nije bio veliki igrač, ali njegovo ponašanje ne možeš braniti, ili možeš ali nemoj onda napadati druge. Maradona je seljak, to sam zaključio iz niza njegovih intervjua i emisije Maradona show, dokazani je narkoman i kao takav ne može biti primjer uzornog sportiste. Ne može ni Totti ako ćemo realno, ne može ni Cantona, jer su eto prgavi ali ja volim igrače koji i na terenu imaju svoje ja i uzvraćaju istom mjerom na provokatorima..
Ne smeta meni Maradona, ali mi smeta što ti napadaš Tottija zbog njegovog ponašanja a tvoj idol gori od njega sto puta.. Kako je god tebi Seljak svetinja, tako je mnogima Totti, tako da paziš ubuduće..
@magica - moras priznat da je malo kondradiktorno mrzit igraca na osnovu karaktera a pritom imat za idola maradonu . . . doduse navijac si napolija tako da razumijem tvoj gnjev prema svemu rimskom al' velicinu koju totti ima ne moze ni sam del piero osporit a kamoli jedan magica sa foruma
da ne bi ulazio u dalje rasprave mogu samo rec da kao fanovi calcia svi mozemo bit samo zahvalni sto imamo ovakve fudbalske znalce i sto smo prisustvovali njihovim majstorijama tokom godina jer tesko da ce se ponovit te zlatne godine u danasnjem biznisu od fudbala.
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
Nigde nisam rekao da Totti nije klasa od igraca, samo sam rekao da ne moze sa ADPom u istu recenicu.
Maradona jeste bio zavisnik, ali kakve to veze ima sa ovom pricom. On je sebe unistavao i svoju porodicu time, ne druge igrace.
Sa druge strane, Totti je pljunuo Poulsena, sutirao Balotellija, gazio Rameloewa i Nedveda i da ne spominjem sta jos.
Jbga, sitna dusa. Diego to nije radio - nije vracao udarce, nije gazio protivnike, voleo je da izradi pa da likuje i sl. ali nije bio sitna dusa.
A to sto covek nema ni 2 razreda osnovne skole, to je nesto sasvim drugo. On ce ostati upamcen kao najveci inovator u svetu fudbala, ikada.