Kad god smo to uradili došli smo lagano u dobru situaciju, previse smo nervozni bili to je svezalo noge i još oni tukli, sudija ih nije sankcionisao na pocetku za 3-4 bas gruba faula. Sigurniji pas, kompaktni u sredini i bit ce ok. Sušić definitivno klupa, ne može on na Rahmanovo mjesto spor je on i ahmo nemaju šanse protiv spremni Škota.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑25 sep 2020, 09:55Jedino zabrinjava to što ne mozemo da stanemo na loptu kad nas protivnik napadne, kao da ne znamo zadržati posjed. I onda se još prepadnemo i vile nas nosaju.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Sto se tice odbrane, tu smo fenomenalni. Dupovac igra u zivotnoj formi, Pidro polahko hvata stari ritam i bas je sinoc odigrao dobro u oba smjera. Jedino im zamjeram komunikaciju u nekim situacijama tipa Pidro izbija loptu u korner nakon centarsuta a nema nigdje njihovih igraca i ono vise sretno nego spretno Ahmetovicevo vracanje lopte do Kovacevica nakon prekida.
Vezni red prema naprijed dosta dobar medjutim nazad dosta skripi i TSS mora pod hitno dovest u red fizicku spremu jer prilikom gubljenja lopte mislim da nijednom nije ispratio njihovu kontru i Pejovic je bio fakticki sam igrac u tim tranzicijama nazad sto je najvecim dijelom kumovalo tom njihovom dominacijom i da je sinoc bila opasnija ekipa na terenu od Buducnosti vjerujem da bismo popili barem 2-3 komada. Pejovic pravo dobar i sinoc, prava radilica na terenu, bas me zanima koliko je sinoc pretrcao i onim izbijanjem lopte fakticki sa gol linije je anulirao ocajno izvodjenje kornera.
Sinoc smo imali i dobre prilike, masili smo dva zicera ali bode oci koliko je Ahmetovic nemocan i prava steta sto nemamo kapitalca na toj poziciji. Hare sinoc pravo dobro obavio svoj dio posla.
Vezni red prema naprijed dosta dobar medjutim nazad dosta skripi i TSS mora pod hitno dovest u red fizicku spremu jer prilikom gubljenja lopte mislim da nijednom nije ispratio njihovu kontru i Pejovic je bio fakticki sam igrac u tim tranzicijama nazad sto je najvecim dijelom kumovalo tom njihovom dominacijom i da je sinoc bila opasnija ekipa na terenu od Buducnosti vjerujem da bismo popili barem 2-3 komada. Pejovic pravo dobar i sinoc, prava radilica na terenu, bas me zanima koliko je sinoc pretrcao i onim izbijanjem lopte fakticki sa gol linije je anulirao ocajno izvodjenje kornera.
Sinoc smo imali i dobre prilike, masili smo dva zicera ali bode oci koliko je Ahmetovic nemocan i prava steta sto nemamo kapitalca na toj poziciji. Hare sinoc pravo dobro obavio svoj dio posla.
ZZ
- ElCartel11
- Kontakt:
Tek sam sinoc vidio kakav pritisak su imali u klubu svi od igraca, SŠ do uprave. Po zavrsetku svima emocije proradile i mislim, da im je pao bas veliki kamen sa srca. Tu vjerovatno i leži problem par slabih igara na početku sezone i ona tekma protiv Bresta gdje smo bojazljivo usli u mec pa se posle dohavizali.
Posle prespavane noci osjecaj jos ljepsi hvala vam momci
Posle prespavane noci osjecaj jos ljepsi hvala vam momci

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Znaci ako dobijemo Celtice ide rekordna zarada klubu, oko 9.5 mil KM ce se ukupno osigirati sa plasmanom i do sada odigranim tekmama od UEFE, znaci miran i stabilan klub sto se finasija tice.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Po meni igrač utakmice Mathias Fanimo. Učestvovo u kreaciji prvog gola i zabio golčinu za pobjedu.
Dupovac je takođe odigrao vrhunski kao i svaku do sada.
Pidro me oduševio, bio je fantastičan, rijetko falim mlade igrače al ovaj put moram.
Handžić je odigrao nevjerovatno od kako je ušao. Naštimao je laganiji prolaz ali Tatar us.ra situaciju. Na kraju je ukrao protivniku 3-4 minute svojom snalažljivošću.
Bravo momci!!
Dupovac je takođe odigrao vrhunski kao i svaku do sada.
Pidro me oduševio, bio je fantastičan, rijetko falim mlade igrače al ovaj put moram.
Handžić je odigrao nevjerovatno od kako je ušao. Naštimao je laganiji prolaz ali Tatar us.ra situaciju. Na kraju je ukrao protivniku 3-4 minute svojom snalažljivošću.
Bravo momci!!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Sudija je bio kotektan do onog kečerskog faula nad Fanimom. Lika, očigledno, ne interesuje lopta, nego hvata objema rukama "Faću" i obara ga na ipon seyonage. Prolazi bez ikakve opomene. Tu je klica nervoze. Podsvjesno, naši igrači smatraju da je dozvoljena grublja igra i počinju i oni biti nešto oštriji. Sudija njihove startove kažnjava žutim. Zbunjenost i nemoć su roditelji nervoze, a ova sestra straha. Strah kao locus minoris resistentiae, dovodi do pobune i ona se kao takva, javlja kod nekoga ko sebe, ili ga drugi, smatraju vođom. To je sinoć bio Rahmanović. "Slučajna" noga u leđa jest, zapravo, krik pobune zbog nejednakog kriterija, čitave ekipe, a ne samo Amara. Ona se, jednostavno, ovaplotila u tom startu.
Vjerovatno je Vinko obavio razgovor sa njim u poluvremenu, međutim, Amar je takav karakter da to nije donijelo željeni rezultat
Bez obzira na sve, Amar je drag zato što je, upravo takav, a ni Sarajvo ne bi bilo to što jeste da nije Amara.
Uz sve moguće simpatije, mene on podsjeća na onaj pipak na pretis-loncu.
Vjerovatno je Vinko obavio razgovor sa njim u poluvremenu, međutim, Amar je takav karakter da to nije donijelo željeni rezultat
Bez obzira na sve, Amar je drag zato što je, upravo takav, a ni Sarajvo ne bi bilo to što jeste da nije Amara.
-
- Kontakt:
Imam osjecaj da je svaki njegov kontakt sa loptom vec polusansa ili sansa za nas u svim utakmicama koje je do sad igrao. Ali nije bas cesto u kontaktu s loptom. Tako se to meni cinilo.kengur je napisao/la: ↑25 sep 2020, 10:05Postao/la kengur » 21 sep 2020, 19:27123ado je napisao/la: ↑25 sep 2020, 02:17Mene cudi da niko ne pise npr, kako je evidentno da Famino moze u prvom koraku i dodiru sa loptom da se oslobodi igraca?Pregrst je dobrih stvari u prva dva kola bilo da sam mislio kako je ova godina sansa za grupu u LE. Daleko sam od furaca i nekog ludog optimiste. Nepostojeci ofsajd nas je skinuo sa tog puta. Vinko radi sjajan posao i zelim uzivati u ovoj sezoni. Imam sva prava da mislim kako cemo i ove godine biti prvaci.
Ignorisuci 2 gola Fanima ali njegovo shvatanje igre i prvi dodir protiv Slobode su 2 nivoa iznad ostatka lige. Takodje kontrola lopte i tehnika su iznadprosjecni a golovi su samo posljedica svega. Malo je bio zapostavljen na terenu ali i sve dolazi na svoje.
Kako god dobro je sto ga imamo u nasem sastavu.
-
- Kontakt:
To je to,ja sam pogledao 2 puta utakmicu i to se vidi ko detaljnije gleda.Mnogo kompaktniji smo bili defanzivno i sa 10 igrača a prema gore smo imali bolju tranziciju i stvorili 2 zicera koja su trebala biti realizovana.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 sep 2020, 08:31Dobro jutro!
Čestitam igračima i SŠ na prolazu i herojski odigranoj utakmici. Svi su bili perfektni! Rahmanovićev crveni, Ahmino simuliranje i promašaj su samo plod velike želje i treba ih podržati zbog toga. Jedina, mala, zamjerka jest igra Sušića. Nedvojbeno, čovjek ima znanje, ali on i Pejović ne mogu igrati iste pozicije. Sinoć su gušili jedan drugog.
Ono kako sam pretpostavio da će se desiti, tj. da će se težiti posjedu lopte sa aktivnim ućešćem golmana, ostvarilo se. Jednostavno, Sušić u ovom momentu, ne može odgovoriti zadatku. Koga interesuje da pogleda tekmu kroz analitičku prizmu, neka obrati pažnju njegovu ulogu kod postizanja njihovog gola i period do njegovog izlaska, kada mi bukvalno, stojimo na terenu. Ono što nas je povezalo i gdje smo i sa igračem manje bili bolji, što je bio malter u našem građenju iggre, jest Andrej Đokanović!!! Mi smo postali ekipa njegovim ulaskom. Sve je poslije toga postalo jednostavnije, bolje, tečnije.
U prvom poluvremenu, igrači Budućnosti su nesmetano dolazili na 30-40m od gola i dodavali okomite lopte svojim isturenim igračima. Sa dva dmf-a, to se ne smije dešavati. Za to je Sušić najveći krivac. Njegova indirektna krivica je i u Rahmanovićevom crvenom, jer gol-igrač kakav je Amar i sa svim onim što su mu radili Podgoričani prvih 30min. ne treba trčati nazad, blokirati njihove kontre, praviti sitne faulove itd. Sve je to posao dmf-a. Osim stalnog udaranja i provokacija nad Rahmanovićem, 30% njegove nervoze izazvano je neradom TSS-a. On može igrati samo kao amf, ili neki centralni vezni.
Kovačevićeva nesigurnost nije njegova krivica. To je isključiva krivica trenera golmana što ga nije naučio da je bog u šesnaestercu. Najveće pojačenje bilo bi dovođenje stručnjaka na tu poziciju.
O Dupiju i Fanimu dovoljno govori novi brend - Dupovača Black label.
No, sve u svemu, ništa od gorenavedenog, ne kvari ukupni dojam.
Momcim, još jednom, čestitke. Učinili su nas ponosnim i sretnim.
Sa Keltikom hrabro i mudro.
Hvala, momci!!!!
takav defanzivni blok mora biti protiv Celtica sa tim što mislim da Sušića ne može zamjeniti ni Rahmanovića (previše loš motorički i spor za taj nivo veznog reda Celtica ).
Dodaj i 500 hiljada koje smo odma dobili kao sampioniSarajevoForza je napisao/la: ↑25 sep 2020, 09:261. kolo UCL 280k
2. kolo UCL 380k
ispadanje iz UCL 260k
3. kolo UEL 280k
4. kolo UEL 300k
Suma ovoga je 1.5 mil
Možda se još dobije 200-300k što ne igramo pretkvalifikacije kao Kos/Smr/And/Nir ili jednostavno što smo šampioni nevezano za evropske utakmice.
Ili možda dobijamo od ovih prvih par kola iz EL što smo ih preskočili igrajući UCL.
Sam plasman u prvo pretkolo Sarajevu je donio 800.000 eura, a nakon plasmana u drugo kolo kvalifikacija Lige prvaka ta cifra je narasla za dodatnih 400.000 eura.
Bh. šampion je dobio 380.000 eura, a na taj iznos treba dodati i razliku od 20.000 eura od Europa lige koliko je razlika u učešću između drugog i trećeg pretkola jer je drugo pretkolo Europa lige bilo osigurano ranije.
Ovo je pisalo nakon nomada, sad ne znam odakle su igračunali tih 800k
- ElCartel11
- Kontakt:
Jeste prije rata

Posle rata ne vjerujem
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Nije bio korektan, prva 3-4 starta budućnosti strasno gruba ni jedan zuti. Gazenje Ahmetovica, laktom u glavu Rahmanovica, grub start na Pejovicu, svaki put su provocirali unosili se u facu, teatralno padali. Meni je sudija bio loš i doprinjeo nervozi.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑25 sep 2020, 10:30Sudija je bio kotektan do onog kečerskog faula nad Fanimom. Lika, očigledno, ne interesuje lopta, nego hvata objema rukama "Faću" i obara ga na ipon seyonage. Prolazi bez ikakve opomene. Tu je klica nervoze. Podsvjesno, naši igrači smatraju da je dozvoljena grublja igra i počinju i oni biti nešto oštriji. Sudija njihove startove kažnjava žutim. Zbunjenost i nemoć su roditelji nervoze, a ova sestra straha. Strah kao locus minoris resistentiae, dovodi do pobune i ona se kao takva, javlja kod nekoga ko sebe, ili ga drugi, smatraju vođom. To je sinoć bio Rahmanović. "Slučajna" noga u leđa jest, zapravo, krik pobune zbog nejednakog kriterija, čitave ekipe, a ne samo Amara. Ona se, jednostavno, ovaplotila u tom startu.
-
- Kontakt:
joj lijepog dana yebo te tito,sutra se vratiti u zenicu i tamo trenirati do tekme
VVVBK
VVVBK
- feniksptica
- Kontakt:
Das rani gol, oni krenu napadat trose se dadnu jedan gol, posle jos malo zuje, ti iz niceg das gol oni padnu. JAci smo od njih taman koliko su i ovi nas bili ( na stranu ponisten gol )
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ima onih koji kazu da nismo nikad bili jaci i stabilniji i mislim da su u pravu ako jedan samozdravlje tako kaze.
Podrska Rahmanovicu jest malo lud al ludi smo i mi ne treba mu suditi. Krivo mi je jer ga je onaj debil grbic pljunuo a nigdje se to i ne spominje...
Cestitke vinku i ekipi nije bilo lahko suzdrzati se na sve provokacije al uspjeli smo doci do cilja to je najvaznije.
Kad je onaj prekid i pljuvanje mene onako iznerviralo ne mogu zamjeriti ni vinku i ekipijer je njih poremetilo sve to.
You are someone else I am still right here
Brate, vjeruj mi da sam ja vec bio skocio, ali odbrani i onaj dobro. Jesi zapazio da je Fanimo tu centrirao desnom?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Kako je nama ovu utakmicu bilo mislim da ce i tako Seltiku biti protiv nas, favoriti su realno, svi ocekuju njihov prolazak imat ce taj pritisak na sebi, dok mi sa druge strane igramo sa ne toliko pritiska dat sve od sebe pa nadati se nekom čudu.
Bordo bijeli za život cijeli!!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
PozdravNickzeDoStizeko je napisao/la: ↑25 sep 2020, 09:13Ko bi rekao da ćemo se i mi u Zenici radovati uspjesima Sarajeva.Na stranu svo dugogodisnje rivalstvo,dobri odnosi izmedju struktura klubova se nastavljaju. Očito je da smo i mi i vi zadovoljni ugovorima o iznajmljivanju stadiona. Naš Čelik je u velikim ****,te svaka marka zlata vrijedi.Dabogda vi igrali grupnu fazu na Bilinom!

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Uhh sad da se normalno moze ici na stadion,prvo protiv Celtica bi bilo krcato,a onda i derby sa konama msm da bi sig bilo 20-25k na tribinama,jos kad bi prosli Celtice msm da bi nam svaka kuci bila dobro popunjena
Steta sto Zrinjski nije prosao, bili su puno bolji sinoć, a i prolazom bi malo koeficijent drzave digli
Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Armija1987, AuroraBorealis, Beli98, bhfanatic14, broj6, Dave, Gomis99, Haksss, laznokrilo, mma_hz, muhamedhulk, Posejdon, propoklopac, SamoDaKazeem, ShofaII, skoJaa, stokastoka23, Tatamata1946 i 187 gostiju.