bordopoeta je napisao/la: ↑25 sep 2020, 11:25
Kaunas je napisao/la: ↑24 sep 2020, 21:57
AMER DUPOVAC!!!!!
Pa neka ga opet ovdje pojedinci nazivaju pogrdnim imenima (te limeni, te glupovac), a momak igra i šuti i daje uvijek i preko svojih mogućnosti, pa jedini se on suprotstavi onim krkanskim nasrtajima crnogoraca, kada su svi čoporativno napali na Rahmana i drugim situacijama kada se kuhalo.
Što se tiče same utakmice, za infarkt! Nije me uopšte iznenadilo, jer sam pisao da će biti guravo, jesmo mi kvalitetniji, ali mislim da su ih naši ipak podsvjesno podcijenili i ono - lahko ćemo, ali sa škotima će biti sasvim druga pjesma i aBd prolazimo u grupe 100%. Jeste da će nam mnogo nedostajati Rahman ali ybg.
Ne znam šta se dešava sa ovim Besimom, ali ovo što je odigrao je, blago rečeno, katastrofalno i početnički, kako mu onaj proda tunel i ode sam prema Kovi Nadam se da će se do Seltika i on i ostali dohavizati. I, čini mi se da dobro škripi fizička sprema, možda iz razloga, kao što već rekoh, jedna blokada u glavama igrača i ono što su ih (ako su) ipak malo podcijenili.
Ne bih rekao da smo podcijenili protivnika nego da je naprosto teško igrati protiv onakve igre. Gledao sam ih i protiv Ludogoretsa. Meč je bio preslikan kao naš. Bugari se mučili, ovi tukli, graničio se na incidentu, Budućnost imala nekoliko zicera i sve je bilo mnogo teže nego sto rezultat od 1-3 pokazuje. Zatim Budućnost u gostima izbaci Astanu koja je gotovo redovno učesnik plejofa ili grupne faze.
Snimak nase utakmice sam ponovo pogledao i mislim da je sve loše krenulo od sudije. U prvih petnaestak minuta smo ih razbili, zabili go, imali još jednu odličnu priliku, igrali bas onako kako treba, od noge, otvarali bokove, bez nepotrebnim nabijanja, ali je u tih petnaestak minuta Budućnost napravila 4 faulova za žuti karton.
1. Faul nad Rahom s ledja kad mu je frajer ušao s laktom u potiljak.
2. Faul nad Fanimom kad ga je frajer izgurao kao u američkom fudbalu kad smo kretali u kontru.
3. Faul nad Ahmom na sredini kad ga je frajer doslovno odnio.
4. Faul nad Pejovicem kad ga je frajer izbio iz cipela s ledja.
Ni jedan žuti Spanac nije dao. Da je odmah u startu sankcionisao grube faulove i podijelio žute, ode utakmica u potpuno drugom smjeru. Po ekipe bi im požutilo i postalo bi jasno da ne mogu tako igrati. Ovaj je pustio grubu igru, čak počeo nam dijeliti kartone za u pola blaže faulove i okrenuo sve na njihov mlin. Ko je ikad igrao lopte zna kako sudijski kriterij može promijeniti tok utakmice.
Titogradske papke je bilo jedino bitno proći. U tome smo uspjeli, uz poprilično lošu igru. Protiv Celtica će biti sigurno bolje. Ne treba zaboraviti da smo imali sinoc pritisak koji u četvrtak nećemo imati. Od nas se očekivalo da prodjemo Budućnost, bili smo favoriti. Protiv Celtica će svaki uspjeh biti mega bonus, tako da možemo uci rasterećeno i samim tim će i igra biti bolja.