FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

bordopoeta
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordopoeta » 25 sep 2020, 11:25

Kaunas je napisao/la:
24 sep 2020, 21:57
AMER DUPOVAC!!!!!
Pa neka ga opet ovdje pojedinci nazivaju pogrdnim imenima (te limeni, te glupovac), a momak igra i šuti i daje uvijek i preko svojih mogućnosti, pa jedini se on suprotstavi onim krkanskim nasrtajima crnogoraca, kada su svi čoporativno napali na Rahmana i drugim situacijama kada se kuhalo.

Što se tiče same utakmice, za infarkt! Nije me uopšte iznenadilo, jer sam pisao da će biti guravo, jesmo mi kvalitetniji, ali mislim da su ih naši ipak podsvjesno podcijenili i ono - lahko ćemo, ali sa škotima će biti sasvim druga pjesma i aBd prolazimo u grupe 100%. Jeste da će nam mnogo nedostajati Rahman ali ybg.
Ne znam šta se dešava sa ovim Besimom, ali ovo što je odigrao je, blago rečeno, katastrofalno i početnički, kako mu onaj proda tunel i ode sam prema Kovi Nadam se da će se do Seltika i on i ostali dohavizati. I, čini mi se da dobro škripi fizička sprema, možda iz razloga, kao što već rekoh, jedna blokada u glavama igrača i ono što su ih (ako su) ipak malo podcijenili.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 sep 2020, 11:37

Drugu sezonu uzastopno nam najbolji štoper ekipe preko noći postaje najgori. Ovo što Šerbečić sad radi, radio je Lazić prošle jeseni.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 25 sep 2020, 11:41

MrPink je napisao/la:
25 sep 2020, 11:04
Dobar clanak :thumbup:
Cuj dobar, normalno profesionalno poslovanje strumfu prva asocijacija mucke

Bas se vidi limitiran um ko balkon
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 sep 2020, 11:43

bordopoeta je napisao/la:
25 sep 2020, 11:25
Kaunas je napisao/la:
24 sep 2020, 21:57
AMER DUPOVAC!!!!!
Pa neka ga opet ovdje pojedinci nazivaju pogrdnim imenima (te limeni, te glupovac), a momak igra i šuti i daje uvijek i preko svojih mogućnosti, pa jedini se on suprotstavi onim krkanskim nasrtajima crnogoraca, kada su svi čoporativno napali na Rahmana i drugim situacijama kada se kuhalo.

Što se tiče same utakmice, za infarkt! Nije me uopšte iznenadilo, jer sam pisao da će biti guravo, jesmo mi kvalitetniji, ali mislim da su ih naši ipak podsvjesno podcijenili i ono - lahko ćemo, ali sa škotima će biti sasvim druga pjesma i aBd prolazimo u grupe 100%. Jeste da će nam mnogo nedostajati Rahman ali ybg.
Ne znam šta se dešava sa ovim Besimom, ali ovo što je odigrao je, blago rečeno, katastrofalno i početnički, kako mu onaj proda tunel i ode sam prema Kovi Nadam se da će se do Seltika i on i ostali dohavizati. I, čini mi se da dobro škripi fizička sprema, možda iz razloga, kao što već rekoh, jedna blokada u glavama igrača i ono što su ih (ako su) ipak malo podcijenili.
Ne bih rekao da smo podcijenili protivnika nego da je naprosto teško igrati protiv onakve igre. Gledao sam ih i protiv Ludogoretsa. Meč je bio preslikan kao naš. Bugari se mučili, ovi tukli, graničio se na incidentu, Budućnost imala nekoliko zicera i sve je bilo mnogo teže nego sto rezultat od 1-3 pokazuje. Zatim Budućnost u gostima izbaci Astanu koja je gotovo redovno učesnik plejofa ili grupne faze.

Snimak nase utakmice sam ponovo pogledao i mislim da je sve loše krenulo od sudije. U prvih petnaestak minuta smo ih razbili, zabili go, imali još jednu odličnu priliku, igrali bas onako kako treba, od noge, otvarali bokove, bez nepotrebnim nabijanja, ali je u tih petnaestak minuta Budućnost napravila 4 faulova za žuti karton.

1. Faul nad Rahom s ledja kad mu je frajer ušao s laktom u potiljak.
2. Faul nad Fanimom kad ga je frajer izgurao kao u američkom fudbalu kad smo kretali u kontru.
3. Faul nad Ahmom na sredini kad ga je frajer doslovno odnio.
4. Faul nad Pejovicem kad ga je frajer izbio iz cipela s ledja.

Ni jedan žuti Spanac nije dao. Da je odmah u startu sankcionisao grube faulove i podijelio žute, ode utakmica u potpuno drugom smjeru. Po ekipe bi im požutilo i postalo bi jasno da ne mogu tako igrati. Ovaj je pustio grubu igru, čak počeo nam dijeliti kartone za u pola blaže faulove i okrenuo sve na njihov mlin. Ko je ikad igrao lopte zna kako sudijski kriterij može promijeniti tok utakmice.

Titogradske papke je bilo jedino bitno proći. U tome smo uspjeli, uz poprilično lošu igru. Protiv Celtica će biti sigurno bolje. Ne treba zaboraviti da smo imali sinoc pritisak koji u četvrtak nećemo imati. Od nas se očekivalo da prodjemo Budućnost, bili smo favoriti. Protiv Celtica će svaki uspjeh biti mega bonus, tako da možemo uci rasterećeno i samim tim će i igra biti bolja.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 25 sep 2020, 11:43

amypitar je napisao/la:
Uzelo se 3,6 mil km,zar se ne može uzeti napadač bar za premijer lige, pa i desni bek sa se odmori Oremus.
Još traje prelazni rok.
To vise nije stvar novca..

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 25 sep 2020, 11:44

Hoce se kup igrati?ako bude poslati u19 igrace

-------------------------Dizdarevic---------------------------
Islamovic--------Besic------Dzafic-----------------Cosic
---------------------Hodzic---------Viteskic----------------
Nathan---------------Hajdarevic--------------------Saric

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 25 sep 2020, 11:45

michplatini je napisao/la:
25 sep 2020, 10:33
VenamaHrabrih je napisao/la:
25 sep 2020, 08:31
Dobro jutro!
Čestitam igračima i SŠ na prolazu i herojski odigranoj utakmici. Svi su bili perfektni! Rahmanovićev crveni, Ahmino simuliranje i promašaj su samo plod velike želje i treba ih podržati zbog toga. Jedina, mala, zamjerka jest igra Sušića. Nedvojbeno, čovjek ima znanje, ali on i Pejović ne mogu igrati iste pozicije. Sinoć su gušili jedan drugog.
Ono kako sam pretpostavio da će se desiti, tj. da će se težiti posjedu lopte sa aktivnim ućešćem golmana, ostvarilo se. Jednostavno, Sušić u ovom momentu, ne može odgovoriti zadatku. Koga interesuje da pogleda tekmu kroz analitičku prizmu, neka obrati pažnju njegovu ulogu kod postizanja njihovog gola i period do njegovog izlaska, kada mi bukvalno, stojimo na terenu. Ono što nas je povezalo i gdje smo i sa igračem manje bili bolji, što je bio malter u našem građenju iggre, jest Andrej Đokanović!!! Mi smo postali ekipa njegovim ulaskom. Sve je poslije toga postalo jednostavnije, bolje, tečnije.
U prvom poluvremenu, igrači Budućnosti su nesmetano dolazili na 30-40m od gola i dodavali okomite lopte svojim isturenim igračima. Sa dva dmf-a, to se ne smije dešavati. Za to je Sušić najveći krivac. Njegova indirektna krivica je i u Rahmanovićevom crvenom, jer gol-igrač kakav je Amar i sa svim onim što su mu radili Podgoričani prvih 30min. ne treba trčati nazad, blokirati njihove kontre, praviti sitne faulove itd. Sve je to posao dmf-a. Osim stalnog udaranja i provokacija nad Rahmanovićem, 30% njegove nervoze izazvano je neradom TSS-a. On može igrati samo kao amf, ili neki centralni vezni.
Kovačevićeva nesigurnost nije njegova krivica. To je isključiva krivica trenera golmana što ga nije naučio da je bog u šesnaestercu. Najveće pojačenje bilo bi dovođenje stručnjaka na tu poziciju.
O Dupiju i Fanimu dovoljno govori novi brend - Dupovača Black label.
No, sve u svemu, ništa od gorenavedenog, ne kvari ukupni dojam.
Momcim, još jednom, čestitke. Učinili su nas ponosnim i sretnim.
Sa Keltikom hrabro i mudro.
Hvala, momci!!!!
To je to,ja sam pogledao 2 puta utakmicu i to se vidi ko detaljnije gleda.Mnogo kompaktniji smo bili defanzivno i sa 10 igrača a prema gore smo imali bolju tranziciju i stvorili 2 zicera koja su trebala biti realizovana.
takav defanzivni blok mora biti protiv Celtica sa tim što mislim da Sušića ne može zamjeniti ni Rahmanovića (previše loš motorički i spor za taj nivo veznog reda Celtica ).
Ti si u pravu. Samo što ja ne vidim nikog drugog, osim TSS, da mođe zamjeniti Rahmana. Eventualno, Salčin. Ti veliš, Benjo... Možda. Menjo je zvijer, ali, može li razigravati igrače i davati loptu u prostor? Ipak, očekujem defanzivniju varijantu. Bumo vid'li.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 sep 2020, 11:49

Ne može Benjo igrati tu poziciju. Nema ga u pasu. Treba neko sa zadnjom loptom, a to je Tino. Uz to, Benjo trpa ko sumanut, ne treba mu sad drkati poziciju. Nek igra sta igra jer golovi dolaze.

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 25 sep 2020, 11:54

https://sportsport.ba/fudbal/uefa-objav ... tic/376678
Susret će biti odigran na stadionu Bilino polje, a UEFA je na zvaničnoj stranici objavila vijest da je početak utakmice zakazan za 20 sati.

UEFA je već delegirala i sudije za ovaj izuzetno važan meč. Na centru će se naći arbitri iz Francuske na čelu sa Benoitom Bastienom.

Ovaj 37-godišnji Francuz redovno sudi međunarodne mečeve, kako klupske rako i reprezentativne, a do sada je sudio 13 mečeva grupne i nokaut faze Europa lige uz pet dosuđenih penala.

Interesantno utakmica Sarajevo - Celtic će mu biti prvi klupski evropski ispit ove sezone. Prethodno je sudio u Ligi nacija susret Španija - Ukrajina.

Bastienu će asistirati Hicham Zakrani i Frédéric Haquette, dok je za četvrtog arbitra delegiran Benoît Millot.

Podsjećanja radi i u ovoj fazi kvalifikacija Europa lige će se, baš ko i u prethodnim kolima igrati jedan eliminacioni meč.
Bordo bijeli za život cijeli!!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 25 sep 2020, 11:54

bordobijeli je napisao/la:
25 sep 2020, 10:36
VenamaHrabrih je napisao/la:
25 sep 2020, 10:30
Sudija je bio kotektan do onog kečerskog faula nad Fanimom. Lika, očigledno, ne interesuje lopta, nego hvata objema rukama "Faću" i obara ga na ipon seyonage. Prolazi bez ikakve opomene. Tu je klica nervoze. Podsvjesno, naši igrači smatraju da je dozvoljena grublja igra i počinju i oni biti nešto oštriji. Sudija njihove startove kažnjava žutim. Zbunjenost i nemoć su roditelji nervoze, a ova sestra straha. Strah kao locus minoris resistentiae, dovodi do pobune i ona se kao takva, javlja kod nekoga ko sebe, ili ga drugi, smatraju vođom. To je sinoć bio Rahmanović. "Slučajna" noga u leđa jest, zapravo, krik pobune zbog nejednakog kriterija, čitave ekipe, a ne samo Amara. Ona se, jednostavno, ovaplotila u tom startu.
Vjerovatno je Vinko obavio razgovor sa njim u poluvremenu, međutim, Amar je takav karakter da to nije donijelo željeni rezultat
Bez obzira na sve, Amar je drag zato što je, upravo takav, a ni Sarajvo ne bi bilo to što jeste da nije Amara.
Uz sve moguće simpatije, mene on podsjeća na onaj pipak na pretis-loncu.
Nije bio korektan, prva 3-4 starta budućnosti strasno gruba ni jedan zuti. Gazenje Ahmetovica, laktom u glavu Rahmanovica, grub start na Pejovicu, svaki put su provocirali unosili se u facu, teatralno padali. Meni je sudija bio loš i doprinjeo nervozi.
Slažem se. Korektan u smislu da je djelovao kao da je uspostavio kriterij. I to je izgledalo tako do prvog našeg faula, a kulminaciju doživjelo kod divljačkog faula nad Faćom. To je direktan crveni. Nije sankcionisao - postavio standard. Ok, igramo tako. Sve poslije bilo je za poslat ga u rodno mjesto.

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 25 sep 2020, 11:55

Denchi je napisao/la:
25 sep 2020, 11:41
MrPink je napisao/la:
Dobar clanak :thumbup:
Cuj dobar, normalno profesionalno poslovanje strumfu prva asocijacija mucke

Bas se vidi limitiran um ko balkon
Morate li ih 100 puta na dan spominjati :damn:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 sep 2020, 11:58

michplatini je napisao/la:
25 sep 2020, 10:54
Ima još dosta do Celtika al evo neko moje viđenje poslije odgledane njihove utakmice protiv Rige.
Formacija u kojoj bi izašao protiv Celtica je sljedeća.
Kovačević
Oremuš-Dupovac-Milićević-Pidro
Đokanović-Pejović
Fanimo-Tatar-Jukić
Ahmetović
Mislim da je ovo postava koja može najkvalitetnije parirati trkački i kvalitetom Celticu.
Prvo,zadnja linija u najboljoj formi je sa Dupovcem i Miličevićem(koji mnogo znači u tom prvom pasu i donosi sigurnost u zadnju liniju)
DMF sa Pejovićem-Đokanovićem donosi najviše po pitanju trke,agresivnosti i ima mogućnost da putem duge lopte(Pejović) ili brze kretnje i tranzicije(Đokanović)pokrene naše napade po oduzetoj lopti.Moja ideja je da Benjo igra na mjestu Rahmana,jer ga je tu Vinko već koristio i mislim da Benjo sa svojom odgovrnom igrom u defanzivi može pomoći Pejoviću i Đokanoviću da suze prostor i kvalitetno zatvore taj dio terena a u tranziciji svojom brzinom da pravi veliki problem Celtiku.Krila mislim da treba izaći sa ovom dvojicom brzih igrača koji će max koristiti prazan prostor i tranziciju a defanzivno pomagati Pidri i Oremušu.Ahmetović je najbolje rješenje mada mislim čak da u nekoj ovoj formaciji određenu minutažu bi mogao kvalitetno iskoristiti i Krste.
Slazem se, isto razmišljam.
:salut:

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 25 sep 2020, 12:00

Veličanstvena noć! Treba slavit do celtica, errore iz igre ostaviti za analizu nekad poslije. #8ampioni
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 sep 2020, 12:01

Zukanovic je napisao/la:
25 sep 2020, 11:44

Ne znam zasto bi slali samo omladince kad imaš u prvoj ekipi igraca koji dobijaju minute na kapljke.
Velkoski, Zinedin, Cruz, Handzic, Hebib, Hodzic, Salcin pa sad Adukor...
Zadnja izmjena: ElCartel11, dana/u 25 sep 2020, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 25 sep 2020, 12:02

Sinoć sam sanjao da Adukor zabija protiv Celtica i prolazimo u grupe, i to je lobovao golmana pa
Boze molim te da mi se ispune snovi
12. igrač kluba iz Titove 38b

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 25 sep 2020, 12:04

ElCartel11 je napisao/la:
25 sep 2020, 12:01
Zukanovic je napisao/la:

Ne znam zasto bi slali samo omladince kad imaš u prvoj ekipi igraca koji dobijaju minute na kapljke.
Treba ti ovi igraci za klupe protiv Celtica. nije dobro da igraju dan prije Celtica.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 sep 2020, 12:05

Kovačević
Oremuš-Dupovac-Adukor-Pidro
Đokanović-Pejović
Fanimo-Sušić-Tatar
Ahmetović

Ovako bih ja izašao.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 25 sep 2020, 12:05

ElCartel11 je napisao/la:
25 sep 2020, 12:01
Zukanovic je napisao/la:

Nećemo igrati kup u srijedu

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 25 sep 2020, 12:05

ZeroStyle je napisao/la:
25 sep 2020, 10:50
Steta sto Zrinjski nije prosao, bili su puno bolji sinoć, a i prolazom bi malo koeficijent drzave digli
E sva steta bila u nihovom ispadanju, zao mi suze mi teku niz ledja :urnebes: Iskreno da kazem dajboze da se sutra ugase fasisti :puke: :puke:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 sep 2020, 12:08

robertkosar je napisao/la:
25 sep 2020, 12:05
ZeroStyle je napisao/la:
25 sep 2020, 10:50
Steta sto Zrinjski nije prosao, bili su puno bolji sinoć, a i prolazom bi malo koeficijent drzave digli
E sva steta bila u nihovom ispadanju, zao mi suze mi teku niz ledja :urnebes: Iskreno da kazem dajboze da se sutra ugase fasisti :puke: :puke:
Koeficijent je bitan. Zrinjski bi se mogao potuci sa Česima u plejofu. Bolji koeficijent lige pomaže nama na duge staze. Treba uvijek navijati za nase klubove u Evropi, osim za lobotomiju, naravno.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”