Olimpik Sarajevo

Mokroguz
Kontakt:

Re: Olimpik Sarajevo

Post Postao/la Mokroguz » 25 sep 2020, 17:01

Omladinska liga je prevrtljiva, posebno juniorska. Vidis Zvijezda09 kod vrha a Sirokog na dnu. Juniori imaju sarene rezultate, a to je karakteristicno za tu ligu. Nije problem dok se drze.

Perisic stigao :njanjanja: On je k'o Sisic ali na zadnjem veznom. Mislim da ce nam ovo dati potrebnu brzinu i dovoljno prodora. Samo da ne bude opet problem sa finisom, mislim da bi se Hasanovic mogao dokazati, on je pokazao da je sposoban, treba ga jos testirati. Ado nek se bori, ima sad niz, ne smije to propustiti, to mu je tiket za inostrani angazman.
Ja se nadam da ce Hasanovic dobiti 90 minuta protiv Rudara, mislim da ce zabiti dvaput. :hmmmmm:

Borac je jedan od ekipa koji tradicionalno gube protiv nas, tako da treba biti optimistican pred sutrasnjeg duela.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 25 sep 2020, 17:11

Mokroguz je napisao/la:
25 sep 2020, 17:01
Omladinska liga je prevrtljiva, posebno juniorska. Vidis Zvijezda09 kod vrha a Sirokog na dnu. Juniori imaju sarene rezultate, a to je karakteristicno za tu ligu. Nije problem dok se drze.

Perisic stigao :njanjanja: On je k'o Sisic ali na zadnjem veznom. Mislim da ce nam ovo dati potrebnu brzinu i dovoljno prodora. Samo da ne bude opet problem sa finisom, mislim da bi se Hasanovic mogao dokazati, on je pokazao da je sposoban, treba ga jos testirati. Ado nek se bori, ima sad niz, ne smije to propustiti, to mu je tiket za inostrani angazman.
Ja se nadam da ce Hasanovic dobiti 90 minuta protiv Rudara, mislim da ce zabiti dvaput. :hmmmmm:

Borac je jedan od ekipa koji tradicionalno gube protiv nas, tako da treba biti optimistican pred sutrasnjeg duela.
Mislim da su juniori dobili tri crvena kartona u prethodnoj utakmici protiv Radnika iz Hadžića. Ali bez obzira na to bruka je što su izgubili sedam golova razlike.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 25 sep 2020, 17:44

Ima tu jedno malo rivalstvo medju nas i Borca ja mislim. Od 2012 se sjecam da su juniori bili nabrijani protiv Borca, te malo simbolicno bilo jedni izlaze u zelenoj garnituri uz fatihu, drugi u crvenoj i krste se. :mrgreen: Par puta je bila borba medju nas i Borca za Evropu 2011-2015, cesto smo im bili teski protivnici pa im je bilo drago kad smo ispali i navijali su protiv naseg ulaska u PL. Sve te male stvari ukupno su mozda stvorili neku atmosferu da su protivnici tu utakmicu malo ozbiljnije shvatili, sta ja znam. Tako je i sa Sirokim Brijegom pomalo neko rivalstvo prekovremeno se stvara, mozda sad i sa Velezom poslije federalne lige mada to nije namjerno. Mozda bude ako se budemo borili za Evropu u blizoj buducnosti.
Ali bice ok sa juniorima vjerovatno, ta liga je teska za predvidjanje, samo znam da ima gorih ekipa od nase. Takve gubitke mogu biti poucne, kad naglo gubis nemas se vise cega bojati, mozes probati sta god hoces na terenu onda jer ne moze biti gore. Tako sam sebe kao igraca bolje upoznas s tim stvarima sto inace ne smijes raditi ni testirati kad je rezultat jos u egalu(0-0,1-0,2-1 itd). Mada to prije svega treba raditi na treningu, ali eto, drugaciji je tempo na utakmicama.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 sep 2020, 15:04

Današnja utakmica između Olimpika i Borca je petnaesta prvenstvena. U dosadašnjih četrnaest Olimpik je pobijedio sedam puta, tri puta su utakmice završene neriješenim rezultatom, a četiri puta je Borac pobijedio. Zadnji put Olimpik i Borac su se sastali 5.3.2016. godine na Otoci, tada je Olimpik bio bolji i pobijedio rezultatom 3:0. Strijelci su bili Muharemović, Anđušić i Uzelac.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 sep 2020, 15:15

Olimpik: Hadžić, Adžem, Bajraktarević, Muminović, Osmanović, Milanović, Hadžanović, Imamović, Lekanić, Hasanović, Šišić.

Ima prenos na Areni, ali ne moze se izvan BIH gledati preko Moja TV. :hmmmmm: Ima li neko link neki?

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 sep 2020, 17:14

Ja sudije jbt

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 sep 2020, 17:20

Bravo Hadzija!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 sep 2020, 17:34

Ubjedljivo najgora ekipa Olimpika od svih sezona u ovom rangu takmičenja. Ovo je veoma teško gledati! Fuj! :o :puke:
A nije mi jasno zašto pustiše one idiote iz Banja Luke na veliku tribinu. Kao iz kluba a idioti galame i provociraju odozgo. Osjećaju se kao u manjem bh entitetu, a naših iz Sarajeva skoro niko na tribini. Fuj!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 sep 2020, 18:01

Faris bez greske danas. Mozda i najbolji.
Milanovic pravo dobar.
Hadzija imao masu intervencija, ali nije mog'o sam sve sprijeciti.
Imamovicu treba vise takticke upute, ispada iz defanzive cesto. Ali on i nije za beka, on je ofanzivan igrac, kao i Lekanic, vise tipa LWB/RWB ako moraju, a za to treba 3 stopera, mi igramo sa dvojicom. Dujmovic je bio dobar lijevi bek protiv Sarajeva.
Vezni red je bio blokiran, Borac je htjeo loptu predati nasoj ekipi, mi smo to dopustili i trebali smo samo nabijati naprijed i preskakati igru posto je Borac takva ekipa. Trebali smo igrati pravi bunker, previse su se otvorili nasi.
A sudija jedno petero cistih prekrsaja nece da nam svira, tek kad Borac povede 1-4 onda poce normalno suditi. :crazy:

Kisic se boji napraviti prodor ili potez, uvijek dodaje nekome, ne moze tako 10+ godina raditi i na to graditi karijeru. Treba ga posuditi negdje nizeligasu da se rastereti vise tog straha i da pokusa naprijed ili pokusa driblati, par godina ga cekamo.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 sep 2020, 18:20

Zadnja linija kako "ispada" to je za nepovjerovati! :o Skup igračkih neznalica, čast izuzetcima, koji su dobili priliku da igraju Premijer ligu, a realno je da igraju federalnu ligu. Ova ekipa mislim da ne bi bila među pet ekipa u federalnoj ligi s obzirom na neznanje.
A šta misliš što je onakvo suđenje onog širokobriješkog papka? Pa taj je sudio i u Tuzli protiv istoimenog domaćina, i tada je bilo sa njim problema. Kada je to Borac imao zadnji put loše suđenje? A Vico tek treba da preuzme čelno mjesto, tako da nije realno očekivati da imaju problema sa sudijama. Dok bošnjačkim članovima IO saveza to nije problem jer su poslušnici obični. :puke:
Neznalice imaju najmanje bodova ikada nakon devet kola. Fuj! :puke:
Borac prvi put pobijedio na Otoci kao i nedavno Široki Brijeg. Naši "ruše" negativne tradicije jednu za drugom. Koja je naredna? Fuj! :puke:

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 sep 2020, 18:28

A vidi, jest bas on. Sirokobrijezanin Frano Jelic sudio protiv Cityja. :rol:
Cigo trza i nervira ekipu namjerno.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 sep 2020, 18:47

Fuj! :puke:

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 sep 2020, 18:54

Bitno je sada da sacekamo ostale utakmice ovog kola i da se ekipa psiholoski rastereti i da znaju da ih od sedmog mjesta dijeli 6 bodova(2 pobjede).
Kup u ovom momentu nije bitan, ne treba taj dodatni umor. Svaki atom snage ce trebati protiv direktnih rivala. Bitno je odmoriti prvu ekipu za narednog protivnika, a protiv Rudara sta bude, rezervisti i omladinci nek odigraju kako znaju, mozda i Rudaru nije bitno pa bude opustena utakmica.

Treba vrlo dobra analiza protivnika, par izmjena u kadru. Dujmovic lijevi bek prvo, Imamovic nek mijenja lijevo krilo kad zatreba. Desni bek mislim Milovic je potrebniji za defanzivne utakmice, Lekanic ga zamijeni kad treba ofanzivne utakmice odigrati kad se otvori protivnik.
A Hasanovic je brzi od Osmanovica.
Slobodu treba iscekati, bas ovako kako je Borac protiv nas, trebamo mi protiv Slobode.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 26 sep 2020, 18:55

Dok sam ja bio u upravi nizale su se pobjede!
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 sep 2020, 19:01

Wandelanoite je napisao/la:
26 sep 2020, 18:55
Dok sam ja bio u upravi nizale su se pobjede!
Ti možeš samo Slobodi uvaljivati igrače i možda u svom selu. Dva igrača imaš vani i misliš da si neki menadžer. :puke: Jedino što ti ide dobro to je očigledno bankarstvo i kamatni krediti. Jadan je klub gdje si ti u upravi istog. Na šta spade Sloboda kada joj ti igrače dovodiš!? :o :puke:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 sep 2020, 19:03

Mokroguz je napisao/la:
26 sep 2020, 18:54
Bitno je sada da sacekamo ostale utakmice ovog kola i da se ekipa psiholoski rastereti i da znaju da ih od sedmog mjesta dijeli 6 bodova(2 pobjede).
Kup u ovom momentu nije bitan, ne treba taj dodatni umor. Svaki atom snage ce trebati protiv direktnih rivala. Bitno je odmoriti prvu ekipu za narednog protivnika, a protiv Rudara sta bude, rezervisti i omladinci nek odigraju kako znaju, mozda i Rudaru nije bitno pa bude opustena utakmica.

Treba vrlo dobra analiza protivnika, par izmjena u kadru. Dujmovic lijevi bek prvo, Imamovic nek mijenja lijevo krilo kad zatreba. Desni bek mislim Milovic je potrebniji za defanzivne utakmice, Lekanic ga zamijeni kad treba ofanzivne utakmice odigrati kad se otvori protivnik.
A Hasanovic je brzi od Osmanovica.
Slobodu treba iscekati, bas ovako kako je Borac protiv nas, trebamo mi protiv Slobode.
Oni su već ispali iz lige, najvjerovatnije. :puke:

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 sep 2020, 19:13

5 kola prije kraja bi se moglo nagadjati, ali kad je jos ostalo 39 bodova u igri a razmak je jedno 6, prerano je bilo sta reci. Zavisi sve hocemo li naci rijesenje ili ne.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 sep 2020, 19:54

Nisam optimista jer previše neznalica u ekipi, a kako pročitah ni trener ne zna šta uraditi dalje. Kada on ne zna kako da mi znamo? :?
Uglavnom, fuj! :puke:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 sep 2020, 23:06

Fuj neznalice! :puke:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 sep 2020, 14:39

Fuj ublehaši nesposobni! :puke: :puke: :puke:

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.