FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Bordo23
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bordo23 » 27 sep 2020, 23:48

AlfredNobel je napisao/la:
27 sep 2020, 23:39
Pantelija je napisao/la:
27 sep 2020, 23:11
Brate ne moze milicevic na veznog ni na crtanom :D
Upravo.

Miličević ne smije nigdje drugo igrati osim na stoperu. Može, ali da su vandredne okolnosti, da nemamo dovoljno širok roster za određenu tekmu, da je neko dobio crveni, da se moramo braniti i slično. U onom slučaju kao protiv Budućnosti kad je Rahman dobio crveni, Miličević se ubio za te pozicije, ali to je specijalna okolnost kao što rekoh.

Dalje, ne smije početi od prve zato što je spor, naravno zbog svoje konstitucije i same visine, za takvu jednu utakmicu i protivnika koji igra brzo i koji je nekoliko nivoa iznad nas po tome. Mi se ne smijemo samo orijentisati na defanzivu i branjenje gola, a naprijed ako se šta uradi, dobro i jeste. To je pogubna taktika u startu i ako se tako postavimo (striktno da se branimo), mi nemamo šta tražiti. Niko se na svijetu ne može braniti svih 95 minuta, a da ne primi gol, pogotovo ne ekipa kao što smo mi.

Dalje.. Miličević je dobar tehničar s obzirom na poziciju koju igra i fizikalije, ali mi s njim i Pejovićem u sredini imamo 0% kreativnosti prema naprijed. Mi moramo pokušati nametnuti svoju pas igru, koliko-toliko i to nam je jedina šansa za plasman, naravno uz odličnu pripremu, koncentrisanost, pamet, borbu i zalaganje, te sreću.

Znači, po meni, Miličević tu ne smije započeti. Dobro rješenje je mali Đokanović, u tandemu s Pejovićem. Andrej je isto defanzivni vezni, ali igrač koji je okretniji, brži, koji dosta može pretrčati, a i fino povući loptu prema naprijed. Miličević treba krenuti s stopera, jer se tu najbolje snalazi, a plus uz Pejovića i Đokanovića dobijamo igrača koji isto tako može povući loptu, uputiti dobar pas i koji je tehnički dobar. Uostalom, preinteligentan za poziciju stopera, dobro čita igru, ima dobar skok, a i Besim nam je malo nesiguran dok ne uđe u pravu formu.

Kovačević
Oremuš Miličević Dupovac Pidro
Đokanović Pejović
Fanimo Sušić Tatar
Ahmetović

Jedine dvije dileme su mi kao što neki dan rekoh Dupovac/Šerbečić, ali neka bude Dupovac. Amera ne bih u prvu samo zbog njegove tromosti, to može biti pogubno. Druga dilema je Sušić, gdje bih stavio Tatara, a na krilo gurnuo Jukića koji mi je dobar kao sistemski igrač. Dosta trči, pomaže beku, a može finih stvari napraviti i u ofanzivi. Jedino bi tu malo gubili Tatara, kojem '10ka' nije prirodna pozicija. Neka budu Dupovac i Sušić.
Faliće nam Rahman i to strašno, ali ebiga.
+1
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 sep 2020, 23:49

27 sep 2020, 23:39
Pantelija je napisao/la:
27 sep 2020, 23:11
Brate ne moze milicevic na veznog ni na crtanom :D
Upravo.

Miličević ne smije nigdje drugo igrati osim na stoperu. Može, ali da su vandredne okolnosti, da nemamo dovoljno širok roster za određenu tekmu, da je neko dobio crveni, da se moramo braniti i slično. U onom slučaju kao protiv Budućnosti kad je Rahman dobio crveni, Miličević se ubio za te pozicije, ali to je specijalna okolnost kao što rekoh.

Dalje, ne smije početi od prve zato što je spor, naravno zbog svoje konstitucije i same visine, za takvu jednu utakmicu i protivnika koji igra brzo i koji je nekoliko nivoa iznad nas po tome. Mi se ne smijemo samo orijentisati na defanzivu i branjenje gola, a naprijed ako se šta uradi, dobro i jeste. To je pogubna taktika u startu i ako se tako postavimo (striktno da se branimo), mi nemamo šta tražiti. Niko se na svijetu ne može braniti svih 95 minuta, a da ne primi gol, pogotovo ne ekipa kao što smo mi.

Dalje.. Miličević je dobar tehničar s obzirom na poziciju koju igra i fizikalije, ali mi s njim i Pejovićem u sredini imamo 0% kreativnosti prema naprijed. Mi moramo pokušati nametnuti svoju pas igru, koliko-toliko i to nam je jedina šansa za plasman, naravno uz odličnu pripremu, koncentrisanost, pamet, borbu i zalaganje, te sreću.

Znači, po meni, Miličević tu ne smije započeti. Dobro rješenje je mali Đokanović, u tandemu s Pejovićem. Andrej je isto defanzivni vezni, ali igrač koji je okretniji, brži, koji dosta može pretrčati, a i fino povući loptu prema naprijed. Miličević treba krenuti s stopera, jer se tu najbolje snalazi, a plus uz Pejovića i Đokanovića dobijamo igrača koji isto tako može povući loptu, uputiti dobar pas i koji je tehnički dobar. Uostalom, preinteligentan za poziciju stopera, dobro čita igru, ima dobar skok, a i Besim nam je malo nesiguran dok ne uđe u pravu formu.

Kovačević
Oremuš Miličević Dupovac Pidro
Đokanović Pejović
Fanimo Sušić Tatar
Ahmetović

Jedine dvije dileme su mi kao što neki dan rekoh Dupovac/Šerbečić, ali neka bude Dupovac. Amera ne bih u prvu samo zbog njegove tromosti, to može biti pogubno. Druga dilema je Sušić, gdje bih stavio Tatara, a na krilo gurnuo Jukića koji mi je dobar kao sistemski igrač. Dosta trči, pomaže beku, a može finih stvari napraviti i u ofanzivi. Jedino bi tu malo gubili Tatara, kojem '10ka' nije prirodna pozicija. Neka budu Dupovac i Sušić.
Faliće nam Rahman i to strašno, ali ebiga.
Mi cemo morat u toku utakmice mjenjat nekog u veznom redu ja bi igrao sa Oremusem,Pejovicem i Susicem pa poslije umjesto Susica gurnuo Djokanovica. Pojma nemam sta se cekalo se nekim pojacanjem na beku al hajd

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 sep 2020, 23:55

A i ja bih krenuo tako, ali onda mora Hodžić na beka, a to ni pod razno. Non stop se tražilo mjesto za Đokanovića, ovo mu je sad odlično leglo što je Oremuš otišao ne beka i što je Rahman dobio crveni, tako da ima prostora za igranje protiv Celtica.

Samo me zanima da li Adukor ima pravo nastupa? Sumnjam, ali možda mogne, ne znam kako to ide.

@mma
Tako te volim. :D :thumbup:
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 27 sep 2020, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 27 sep 2020, 23:55

bordobijeli je napisao/la:
27 sep 2020, 23:32
Treniraju li Milicevic i Jukic s ekipom, nekad su insajdere sve znali sad nista :D
Samo da ne bude, tamo negdje u srijedu vijest na portalima, kako se Miličević ipak nije dovoljno oporavio, mislim da bi me srce strefilo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 sep 2020, 23:59

27 sep 2020, 23:55
A i ja bih krenuo tako, ali onda mora Hodžić na beka, a to ni pod razno. Non stop se tražilo mjesto za Đokanovića, ovo mu je sad odlično leglo što je Oremuš otišao ne beka i što je Rahman dobio crveni, tako da ima prostora za igranje protiv Celtica.

Samo me zanima da li Adukor ima pravo nastupa? Sumnjam, ali možda mogne, ne znam kako to ide.

@mma
Ni meni se Hodzic nikad nije svidjao al prošle godine protiv Celtica dobro odigrao. Mozda mu leže :D

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 28 sep 2020, 00:03

Kovačević, Oremuš, Dupovac, Šerbečić, Pidro, Pejović, Adukor, Sušić, Fanimo, Tatar i Ahmetović.Nek Adukor bude neočekivano iznenađenje za Lenona :D

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 28 sep 2020, 00:04

27 sep 2020, 23:55

@mma
Nedo Bog da Dušana gledam pa puco bih sebi odmah u noge pa bi i njemu isto tako... kuknjava
FKS

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 28 sep 2020, 00:07

Historicar je napisao/la:
28 sep 2020, 00:03
Kovačević, Oremuš, Dupovac, Šerbečić, Pidro, Pejović, Adukor, Sušić, Fanimo, Tatar i Ahmetović.Nek Adukor bude neočekivano iznenađenje za Lenona :D
Bez Miličevića? Nemoj da te strijeljamo..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 sep 2020, 00:08

Postao/la Samozdravlje » 24 sep 2020, 12:36

Antipolitika3 je napisao/la: ↑23 sep 2020, 19:23

Lijepo i ok. Hvala, ali mislim da cemo sljedece imati kvalitetniji tim i povoljniju situaciju :urnebes: . Nadam se pobjedi, a da su tvrdi, dosadni i provokativni(otezanje,valjanje) jesu.
I Vama puno srece, ako ne prolaz, onda ovaj minimum sto si naveo.

Ovako sam pisao na temi bh klubovi u Europi. tacno su kako sam opisao, a da su poveli i sada biste im psovali. Gori su od FK Valjanje(Radnik).
Samo kazem.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 28 sep 2020, 00:19

28 sep 2020, 00:07
Bez Miličevića? Nemoj da te strijeljamo..
Dobro si, ne znam kako sam ga zaboravio, e svašta.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 28 sep 2020, 00:22

ajdohordas je napisao/la:
27 sep 2020, 23:35
Lik je napisao/la:
27 sep 2020, 23:24
ajdohordas je napisao/la:
27 sep 2020, 23:04
Inače, jel neko gledao Celtica danas kako su izgledali ?
Nisam gledao, citao sam komentare. Ubili su ove 3:0 nisu imali sut u okvir gola, a treci su na tabeli. Ajeti je dao go i povrijedio se i nece navodno biti u kombinaciji protiv nas. Navijaci im prezadovoljni danasnjom igrom, najbolja igra u sezoni kazu.
I oni našli zalet uzimat pred utakmicu sa nama :think:
Jbg valjda je ovo bio bljesak samo.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 sep 2020, 00:23

Odoh pogledati finis utakmice za PO , sa posebnim akcentom na slavlje igraca i SS. :urnebes: Moja TV, Svrakino :urnebes:
Sta ima ?
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 28 sep 2020, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 28 sep 2020, 00:24

Citirajte me.

Prolazimo u grupe. Bit ce svega ali cemo proci. Prošle godine sam.bio siguran da ispadamo, ove totalno drugaciji osjecaj 😎 gospodara mi Allaha mi
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 28 sep 2020, 00:29

Samozdravlje je napisao/la:
28 sep 2020, 00:23

Odoh pogledati finis utakmice za PO , sa posebnim akcentom na slavlje igraca i SS. :urnebes: Moja TV, Svrakino :urnebes:
Sta ima ?
Ništa posebno, čeka se četvrtak.Samo uživaj 😊😊

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 28 sep 2020, 00:30

Poredim kvote pred Celtic, kad su nas uzeli 1:3 kvota na nas bila 7.5 a sada 11. Meni se čini da sad imamo barem 30% bolju ekipu u odnosu na tu utakmicu. Ulazimo i mi i oni sa pet vezanih pobjeda. Da se igra na dvije utakmice, odmah bi rekao da nemamo šanse preko 5%. Ovako sve je moguće. Vjerovatno nas čeka mokar teren, biće puno preskakanja i duel igre. Treba nam luda utakmica bez greške, nadam se samo da ćemo igrati skoncentrisano sa 300% , bez srljanja i ispadanja.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 sep 2020, 00:35

Sto volim da citam forume od protivnika, ne znam zasto, ali to mi je postala navika :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 sep 2020, 00:36

Prošle godina se nas totalno izdominirali trkom i agresivom u sredini terena, realno i tanki smo bili Krste, Oremus u prvoj povreda, Djokanovic, Mustafic, Gavric. Sad je to ipak puno bolje, samo mislim da Sušić ne treba da igra bas zbog njihovog veznog reda, mozda posljednji 20 minuta maksimalno. Ako uspijemo parirati u tom segmentu onda imamo realnu šansu da prodjemo, nisu me oni dojmili kombinatorikom sto je i logično Škoti su a nisu ni u prekidu bili previse dominantni tako da ako budemo i blizu trcali ko oni mozemo dalje.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 28 sep 2020, 00:36

Hajd sto nemamo pravog napadaca, nego nam je i odbrana nesigurna. Poznavajuci nas i nasu srecu u Evropi nek napravimo 3 greske isto toliko golova cemo i primit iz tih situacija. A nije, da nam odbrana nije bila sklona greskama i u ligi, srecom ovdje nekaznjavaju to tako rigorozno kao klubovi u Evropi.

Trebat ce nam utakmica bez greske i da igraci daju 200%.

----------------------Kovacevic
Oremus - Dupovac - Milicevic - Pidro
---------------Djokanovic - Pejovic
Fanimo -------------- Susic ------------Tatar
-----------------------Ahmetovic
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 sep 2020, 00:38

- Da bi prosli moramo min. dati 2 gola
- Ahmetovic (Handzic) nam je neophodan radi branjenja prekida, pogotovo sto nema Rahmana
- Imamo samo 3 vezna (Pejovic,Djokanovic,TSS), a trebat ce nam trke, a TSS moze 60 min. max. Znaci neka izmjena tipa Serbecic-TSS i Milicevic na zadnjeg veznog.
- Znam da Hodzica ne zelite ni pod razno, ali ako dozvolite ne bi odigrao losije od Oremusa na beku(FK Valjanje), a dobar je bio protiv Celtika na Kosevu(Hodzic). Tada bi Oremus mogao od starta na veznog u paru sa Pejovicem. Djokanovic da mjenja ko se potrosi.
- Znam da Marinovic prati postove @Sz

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 28 sep 2020, 00:41

Oni su izgleda danas odigrali utakmicu sezone do sad . Mene isto brine naša zadnja linija. Šerbečić nakon povrede ne ulijeva povjerenje , a treba nam jer je korpulentan i dominantan u skoku. Moramo biti uvijek na igraču , blokovi ne smiju kasniti a u napadu mislim da ćemo imati barem 3 dobre prilike za gol.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: budzak, Hajdeee, HyperOS, Vanja8 i 59 gostiju.