AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

edoox
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la edoox » 29 sep 2020, 00:31

nextterrain je napisao/la:
29 sep 2020, 00:13
Mislim da ce Norvezanin biti pun pogodak i da je bas ogromni talent. Vise izvora i analiticara prica o tome, pa cemo vidjeti.

Mali ce se svidjeti Ibri jer imaju slican mentalitet, ja sam najbolji i idemo :mrgreen:

A Tomiyasu ako ista je dobar na FM-u iako bih najradije volio vidjeti Fofanu, ali zao mi je Kjaera koji je u ovom trenutku bolji i od Romagnolija, fantasticno igra i skoro je svaku utakmicu MOTM, ali nije mlad i egzotican pa ga niko ne hvali :zzz:

Milan ce jedino prodati kljucne igrace ako oni budu htjeli ici, ostalo cisto sumnjam. Iako imamo primjere Kake, Ibre i Silve :plac:
Ja sam istog misljenja za Kjaera. Koliko je Ibrs donio povratkom , i ovaj je momak bar upola. Kao sto rece ti "nije egzotican" i u mnogo stvari je bolji od Roma sto je cinjenica Jer da nije tako za Roma bi vec dosla neka ponuda koja se ne odbija.
Nadam se da to necemo morati vidjeti na terenu bez njega u timu.
Mogu li se ikako kutarisati Musake/Duarte-a i Halilovica? Bezvezeje dovoditi jos jednog stooera kad ih vec imamo 5 u rosteru.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 sep 2020, 00:40

Glede Kjaera, čovjek je kroz čitavu karijeru bio kikser, sada je u najboljim igračkim godinama i nije toliko čudno što dobro igra, stoperi često budu tzv. late bloomeri, npr. naš Spahić je takav primjer, frajer do 30-te tih prilično onda eksplodirao u narednih pet godina.

Mada, opet ću reći, Kjaer je i kod nas imao nekih grešaka, da je bolji od Musake i Duartea to jeste sigurno ali da bih volio vidjeti nekog drugog na njegovoj poziciji, definitivno bih.

Uglavnom Kjaer treba da bude tu i da se vrti oko prvog tima, može on ruke dati u narednih par godina sigurno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 29 sep 2020, 00:40

Al brale moj, kad vidis paketu kako slagirano trci spustenih ruku i zabacuje glavu..dvije cigare od muke zapalim. Jednom prilikom tako ga retardiranog zumirase sa onom idiotskom bradom te mi se dijete prepadne i kaze : nece čiko :)
Jeste li primjetili tu anomaliju kod Pakete?

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 29 sep 2020, 08:11

Znaci Hauge zavrsen,treba sad do kraja roka zaganjati stopera,Milenkovic je moja zelja pa ne znam dal Maldini cita ovaj forum :) ako cita nek mi ispuni zelju :)

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 29 sep 2020, 10:22

Nakon Haugea Milan radi i na potpisivanje Chiese. Rossoneri prvo moraju da prodaju Paquetu i da se plasiraju u LE, kako bi prikupili budzet. Fiorentina je otvorena da ga pusti na pozajmicu, uz obavezan otkup u iznosu od €40m, plus bonusi. Milan namerava da sklopi slican dogovor kao za Tonalija. #Gds

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 29 sep 2020, 10:27

Kao sto sam pisao pred tekmu BodoGlimt: ne gine X2 te kupovina jednog od njihovih igraca - benvenuto JP Hauge! Svakako dolazi za sicu, nema se tu sta razmisljati ni fuliti :salut:

Mirise belaj protiv Rio Ave-a i 120 min, a vrlo lako da i tamo snime jednog koji pokriva i CB i RB, neki hibrid tipa Bonera :mrgreen: Kjaer je polivalentan igrac, ima stotinjak nastupa za repku, kapiten i lider, igrao po solidnim klubovima, te vec parlao talijanski: on i Ibra su odrasli ljudi, za razliku od 75% squadre, koji su mladi momci. Kjaer je realno bio bolji od Romagnolija.

---
Raonffa je napisao/la:
29 sep 2020, 00:22
Ne znam, kažem opet mislim da je Milanova sreća što se nalazi u Italiji i što će teško desiti da npr. neko sutra dođe u Torino i upumpa milijarde u klub i naprave instant vrhunski tim (kao City u Engleskoj) ili što npr. Roma i Lazio nikada neće doći na taj nivo da se finansijski dignu pa postanu tako jak i stabilan klub (kao Tottenham u Engleskoj) i kao takvi postanu nedostižna konkurencija.
Ne slazem se za konkurenciju PL vs Serie A da "Nikada nece Nazio/Roma dostic nivo Tottenhama", jer su vec bili na istom, odnosno vecem nivou prije 20 god. U Nazija su bili Nesta, Nedved, Veron, Mancini, Simeone, Salas, Stankovic, Ravanelli+++. U Rome; Totti, Batistuta, Aldair, Emerson, W.Samuel, Montella+++

Lazio je oborio svjetski rekord transferom Crespa 2000.god za 55M (!), te ubrzo i Mendietu za 48M (!).
Tada je Serie A bila najbolja liga, sa jakim top 6 ekipama - a 90ih je bila daleko najjaca, Sampdoria u CL finalu na guzove zijanila protiv Barce. Milan i Juve redovne finaliste CL. Parma osvojila dva puta UEFA kup, squadra Buffon, Thuram, Cannavaro, Crespo, Chiesa, Sensini, D.Baggio, Asprilla+++ Pogledaj samo ofanzivce manjeg kluba iz Milana; R.Baggio-Ronaldo-Vieri, usudio bih se rec da je to na nivou cuvenog Barcinog tridenta Messi-Suarez-Neymar. A dagle ovo: nisu uspjeli uzeti Scudetto, a imali su jos i Recobu mimo te trojke....

Na kraju krajeva, nabrojani igraci su daleko bolji od ukupno svih fudbalera koji su igrali na otoku zadnjih 10 god.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 sep 2020, 12:00

Ja sam misljenja da cemo lakse protov Rio Ave, nego Bodea. Bode je prava napadacka ekipa, osjetila je to i odbrana Milana.

Isto tako mislim da ce naredne sezone Leao otici negdje, jednostsvno momak svaku utakmicu djeluje kao da ga boli qarina za bilo cim, toliko nezainteresovano djeluje vecim dijelom utakmice da me opasno to iritira. Jedino vrijedno pomena mu je ono par utakmica u tandemu sa Ibrom, vjerovatno i sam svjestan pored koga igra i da nema tu zajebancije.
I doskorasnji mu saigrac u Francuskoj, Pepe, isto tako preslab naspram placenog, tako da mi nismo puno ni dali para za Leaoa.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 sep 2020, 13:39

Paqueta u Lyonu. Vidjet ćemo samo cifru o kojoj se radi.

Edit: 20M je transfer. Sad uvaliti kome Krunića i završiti merkato sa stoperom i zamjenom za Kessiea.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 sep 2020, 13:43

Rio Ave je skroz drugačija ekipa od norvežana i oni će sigurno postaviti autobus ispred gola, što Milanu taj stil igre baš ni ne odgovara, ali sa ovoliko opcija u napadu mislim da neće biti problema da se zabije pokoji gol.

Bome evo vijest iz vedra neba, da je Paqueta prodan. :zzz:

Jedni pretpostavljaju da će se novac uložiti u Fofanu, a neki misle možda u Chiesu. Zasad je stoper ipak prioritet i nadam se da će uspjeti pobjediti konkurenciju za Fofanu, momak je odličan talent. Ponuda je poslana, pa ćemo vidjeti u narednim danima.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 sep 2020, 13:45

Kojim narednim danima Rope? Merkato traje još 5 dana. Sad se sve mora završavati u što kraćem roku. St. Etien će vjerovatno odgovoriti na ponudu već do večeras.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 sep 2020, 14:05

Danima = narednih dan, dva, eventualno tri. :mrgreen:

Problem je što se dosta EPL klubova interesuje za njega, tako da je ovo sad mrtva trka za njega. Volio bih da se do sutra dobije konačni odgovor, pa da se zna na čemu su.
Mislim da Milan sa prodajom Paquete (plus onih petnaestak miliona od LE, sad je izrazito bitno proći portugalce) sad može izjednačiti ponudu Lestera od 35m tako da mislim da neće biti problem u novcu, a sad je sve na njemu. Možda ga više interesuje otočki fudbal. :yawn:

Paqueta izgleda otišao za 20m+neki bonusi, vjerovatno ne preveliki. Sa jedne strane malo jer se platio skoro duplo više od toga, a sa druge strane je i ovih 20m čudo s obzirom da je flopnuo i da se niko drugi nije interesovao za njega. Uglavnom sa gledišta FFP nismo u minusu jer je bilo potrebno da se uzme bar 20-21m poslije dvije sezone prema onoj računici.

Sad se pitam ima li ikakve šanse za Chiesu, iako djeluje nerealistično, ali ko zna. :problem:

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 sep 2020, 14:08

Kamo srece kad bi prodali i Samua, te se rijesili Halilovica, a doveli Milenkovica i Chiesu. Jaki bi bili ko bosanska rakija.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 29 sep 2020, 14:11

Tesko, ako istresu za Fofanu 35 mil od Chiese onda nista
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 29 sep 2020, 14:19

Lucas Paqueta will become the new Olympique Lyonnais player. The Brazilian will join the French club on a permanent transfer. The likely amount of the transfer is 20 million euros. The player said goodbye to his teammates and will soon be leaving with his father for Lyon

[Gianluca Di Marzio]

Zasto nisu trazili Depaya (sponinje se da bi nogao napustit za 12,5mil Lyon posto ce uci u zadnju godinu ugovora pa da bilo sta zarade na njemu) + 5mil da nam doplate i svi sretni 😁

U naredna 2-3 dana sto se potpise to je to. Prsalo je vrijeme kad se igraci dovode 5 do 12.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 sep 2020, 14:23

I mene zanima zasto nisi ganjali Depaya ako je postojao i promil sanse da dodje kod nas al et yebajiga :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 sep 2020, 14:33

Pa Chiesa bi valjda došao na posudbu, što ne bi uticalo na ovogodišnji budžet. Sa druge strane, na Fofanu (ili bilo kojeg stopera) će se uložiti ovaj novac od Paqueta i ulaska u grupnu fazu LE.

Očigledno je bilo nekih malverzacija sa Rebićevim transferom, radi čega je Milan uplatio duplo više za njega nego što je Frankfurt platio za Silvu. Vrlo moguće da je istinito, čim se Comisso ušutio jer bi inače na sva zvona ispljuvao Milan.

Ali dobro, ovo i meni sad zvuči kao sajns fiknš. :zzz: Ne baš nemoguće, ali teško ostvarivo.

FORZA MILAN !

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 29 sep 2020, 14:46

Piše se da ste zainteresovani za onog panja Dalota. Taman se rješiš Brazilca i onda isti ili gori igrač se traži.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 29 sep 2020, 15:02

Svjesni su cinjenice da na toj desnoj strani sezonu ne mogu iznijeti Calabria i Conti pa izgleda ganjaju bilo koga kao 3 desnog beka + ganjaju desno krilo i stopera. Ne znam sta ce Maldini i ekipa izmajmunisati ali tezak je zadatak pred njima. Do kad zvanicno traje prelazni rok?

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 sep 2020, 15:06

20M+5M bonusa i procenat od sljedeće prodaje. To je izgleda formula po kojoj je Paqueta otišao.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 sep 2020, 15:09

Zasto se ne dovede Cavani kad je slobodan igrac, sta ce im Chiesa kad ga Fiorentina nece pusiti za manje ispod 50 mil. Kad nema Ibre mi nemamo postenog napadaca.Ja bi doveo i Gözea i Cavania za Dz. Cini mi se da je onaj Garray slobodan isto na trzistu. Voditi se analogijom ujaka Festera. :opaopa:
.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.