Novinarska posla
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Novinarska posla
Eeee, kucnuo je taj časak...
Da vidimo gospodina Bikića i ostale demagoge, željno isčekujem njihove stručne komentare...
Da vidimo gospodina Bikića i ostale demagoge, željno isčekujem njihove stručne komentare...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bikić otvorio oči Safetu, a ti tako...Virtu4l je napisao/la:Eeee, kucnuo je taj časak...

Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Neka se zavuku u mišije rupe do naredne utakmice.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
hehe i ja sam to prvo pomislio majke mi kad smo pobijedili. da čujem onog smrada od čovjeka bakira tiru sto na sa-x piše kako su igrači i pape plaćenici ili borovinine umotvorine. momci su odigrai za 10, pape sve poslozio kako treba. ma dobro je ko dobar dan 

evo tiro sada pise sve u superlativima o repki, papetu...Identitet je napisao/la:hehe i ja sam to prvo pomislio majke mi kad smo pobijedili. da čujem onog smrada od čovjeka bakira tiru sto na sa-x piše kako su igrači i pape plaćenici ili borovinine umotvorine. momci su odigrai za 10, pape sve poslozio kako treba. ma dobro je ko dobar dan

covjek tacno ne zna bil piskio il kakio...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Ma jok, Tiro je to.
Nego, nisam vidio da se veliki Muhamed Bikić oglasio, sa nestpljenjem čekam njegov komentar.
Veoma bitno za naš fudbal, način odijevanja našeg selektora. Budno oko Bakira Tire u sekciji 'za detalj više'.Ustvari, imao je selektor samo jednu "greškicu" u glavnom gradu Slovačke. Srećom, modnu. Na trenerku je obukao kaput i tako odjeven boravio na klupi tokom cijelog susreta. Da ga je vidio fashion guru, srce bi ga "opalilo"!?
Ma, nebitno! Neka Sušić oblači i sako na pidžamu, samo neka ubuduće pobjeđuje sa Bosnom i Hercegovinom!
Nego, nisam vidio da se veliki Muhamed Bikić oglasio, sa nestpljenjem čekam njegov komentar.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Bikić = osoba koja ne zna sastaviti jednu proširenu rečenicu. Žalosno je kakvi ljudi rade i dobivaju platu za sr?nja koja izgovaraju/objavljuju/, a da na birou za zapošljavanje budu osobe koje su sposobne taj posao raditi onako kako to pravila nalažu. Jbg, to je ta BiH.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Pa morao je da ocuva svoj kredibilitet, inace bi ga ismijalo i ovo malo publike sto u njega bulji ko tele u sarena vrata. Jer, mi smo odigrali odlicnu utakmicu i ne mozes ti tu nesto izvlaciti iz konteksta, nije se imalo sta prigovoriti Papetu. No, ne sumnjam da ce se sa prvim iole losijim rezultatom tj igrom ponovo obrusiti na kompletan tabor u svom stilu...KK_Bosna je napisao/la:evo tiro sada pise sve u superlativima o repki, papetu...Identitet je napisao/la:hehe i ja sam to prvo pomislio majke mi kad smo pobijedili. da čujem onog smrada od čovjeka bakira tiru sto na sa-x piše kako su igrači i pape plaćenici ili borovinine umotvorine. momci su odigrai za 10, pape sve poslozio kako treba. ma dobro je ko dobar dan![]()
covjek tacno ne zna bil piskio il kakio...
Sto se tice ostalog vezano za ovu temu, mislim da je uglavnom sve vec napisano. Zalosna je ta nasa novinarska scena, prosto se covjek ne moze nacuditi tudjoj nekulturi, primitivizmu i slicnome. Novinarstvo je nazalost postalo neka vrsta moderne pijace, jer se svako trsi i gura u prvi red da proda nesto svoje...
Sta reci, odlicno se uklapaju u sivilo ove drzave.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
"Poniženje bez presedana
Safet Sušić definitivno nije kalibar trenera za selektora fudbalske bh. reprezentacije. Mnogo nerezonskih grešaka u taktici, formaciji i sastavu tima, prosto rečeno, neobjašnjivi su?! Za njih objašnjenje nema ni Sušić. U sramotnom porazu bez ispaljenog metka popularnom Papetu glavni argument bio je: "Pa, kud baš da ih krene protiv nas?!""
Atmosfera u timu, isticali su naši reprezentativci, bila je odlična. Ipak, priča je za sebe. Dolaskom Sušića autoritet je strana riječ u našoj svlačionici. I u utakmici sa Francuskom bile su primijetne međusobne svađe igrača na terenu. Konkretno, Džeko i Pjanić razmijenili su i psovke poslije drugog gola Francuza. "
"I ono što je najvažnije. Očito, kritike javnosti upućene na račun nekada uspavanih i razmaženih bh. "fudbalskih ljepotica" urodile su plodom. Nonšalancije u Bratislavi nije bilo. Sve je funkcioniralo besprijekorno i u pripremi za meč sa jakim protivnikom. Izuzetno jakim, koliko god pojedini pokušavali osporiti trijumf u Slovačkoj, naprimjer komentarima kako "naš protivnik nije igrao u najjačem sastavu". Komparacije radi, nismo ni mi bili kompletni, pa smo ih "razbili" u 87 minuta susreta.
Nakon što su iz jedine greške primili gol na startu prijateljske utakmice sa Slovacima, naši reprezentativci trgnuli su se iz višemjesečne letargije. Izvedbom na travnjaku stadiona "Pasienkoch" vratili su nam nadu da u nastavku kvalifikacija za EURO 2012. mogu popraviti stvari. Budemo li u 2011. igrali kao u Bratislavi nema razloga da ne stremimo ka plasmanu u baraž za šampionat u Ukrajini i Poljskoj."
Evo velikog novinara bakira tire. znao sam za njeg dok je bio urednik u nezavnisnim i znam da je prodana duša vazda bio. ali ovavke bljuvotine, pa bolan tiro jel fakat mislis da ovde zive sve sami debili jadan ne bio??? mislis pisati jedno jedan dan, a drugo drugi dan. mamu ti plačeničku natakrim na spolovilo. bolje ti je bilo dok si pusio racku zeljki kopanji u banja luci a ne sada si nama dosao muda za bubrege prodavat jel? Fuj nije mi jasno kako sa-x uopste objavluje tvoje bljuvotine papak onaj. papeta si i reprezentativce nazivao placenicima a sada bi im se malo ulizivao fuj mamu ti papansku i tebi i svima ko sto si ti. novinarski smradovi
Safet Sušić definitivno nije kalibar trenera za selektora fudbalske bh. reprezentacije. Mnogo nerezonskih grešaka u taktici, formaciji i sastavu tima, prosto rečeno, neobjašnjivi su?! Za njih objašnjenje nema ni Sušić. U sramotnom porazu bez ispaljenog metka popularnom Papetu glavni argument bio je: "Pa, kud baš da ih krene protiv nas?!""
Atmosfera u timu, isticali su naši reprezentativci, bila je odlična. Ipak, priča je za sebe. Dolaskom Sušića autoritet je strana riječ u našoj svlačionici. I u utakmici sa Francuskom bile su primijetne međusobne svađe igrača na terenu. Konkretno, Džeko i Pjanić razmijenili su i psovke poslije drugog gola Francuza. "
"I ono što je najvažnije. Očito, kritike javnosti upućene na račun nekada uspavanih i razmaženih bh. "fudbalskih ljepotica" urodile su plodom. Nonšalancije u Bratislavi nije bilo. Sve je funkcioniralo besprijekorno i u pripremi za meč sa jakim protivnikom. Izuzetno jakim, koliko god pojedini pokušavali osporiti trijumf u Slovačkoj, naprimjer komentarima kako "naš protivnik nije igrao u najjačem sastavu". Komparacije radi, nismo ni mi bili kompletni, pa smo ih "razbili" u 87 minuta susreta.
Nakon što su iz jedine greške primili gol na startu prijateljske utakmice sa Slovacima, naši reprezentativci trgnuli su se iz višemjesečne letargije. Izvedbom na travnjaku stadiona "Pasienkoch" vratili su nam nadu da u nastavku kvalifikacija za EURO 2012. mogu popraviti stvari. Budemo li u 2011. igrali kao u Bratislavi nema razloga da ne stremimo ka plasmanu u baraž za šampionat u Ukrajini i Poljskoj."
Evo velikog novinara bakira tire. znao sam za njeg dok je bio urednik u nezavnisnim i znam da je prodana duša vazda bio. ali ovavke bljuvotine, pa bolan tiro jel fakat mislis da ovde zive sve sami debili jadan ne bio??? mislis pisati jedno jedan dan, a drugo drugi dan. mamu ti plačeničku natakrim na spolovilo. bolje ti je bilo dok si pusio racku zeljki kopanji u banja luci a ne sada si nama dosao muda za bubrege prodavat jel? Fuj nije mi jasno kako sa-x uopste objavluje tvoje bljuvotine papak onaj. papeta si i reprezentativce nazivao placenicima a sada bi im se malo ulizivao fuj mamu ti papansku i tebi i svima ko sto si ti. novinarski smradovi
Ljudi, to je ipak Tiro. Ne znam zasto od njega ocekujete da ce nesto konstruktivno napisati.
On je za to nesposoban.
On je za to nesposoban.

John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba
Didier Drogba
a ko je sposoban?lejla je napisao/la:Ljudi, to je ipak Tiro. Ne znam zasto od njega ocekujete da ce nesto konstruktivno napisati.
On je za to nesposoban.

Uglavnom svako ko je realan i ko nema skrivene motive.osgood je napisao/la:a ko je sposoban?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Jesam li ja pogresno prelistao jutrosnje novine ili su se samo dva medija, od toga jedan sportsport.ba, sjetili da je danas takav jubilej kakav je 15 godina fudbalske reprezentacije BiH?
Upravo tako.pokusni_kunic je napisao/la:Jesam li ja pogresno prelistao jutrosnje novine ili su se samo dva medija, od toga jedan sportsport.ba, sjetili da je danas takav jubilej kakav je 15 godina fudbalske reprezentacije BiH?
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
-
- Kontakt:
Tuzno prema reprezentaciji, momcima koji su taj dan prosli pravi pakao da bi dosli i odigrali tu utakmicu... Bas tuzno.
jutross citam i vidim koliko neki ljudi od novinarstva napravise sijelo........je li moguce da novinar koji pise tekst ne sagleda cinjenice,realno????? je li moguce da novinari za "cenera" pisu tekstove po narudzbi?
pogledam naslovi i vidim nesto kao ,kroz kakav pakao su prosli ,ovo je dobar rezultat???? ma koji pakao???? do zadnja dva kola imali su podrskui poslije pobjeda,i remija (koji su bili jednaki porazu) i poraza....
kada je rijec o BAJCI o virslama i struji itd...
pa jel ffakat ima tako neozbiljnih novinara da povjeruju u to? jel moguce da neko kome nije placena kirija,struja, kuha virsle za rucak,i nema plate nikada ,voza golfa 4 po cijelu noc,pije u FLASAMA jack daniels u kaficu (cijena je velika) svaku noc po poznatim lokalima ga iznose iz ISTIH......ako je tako ,steta sto i ja nisam igrao fudbal ,i nikad nisam dobio plate ako je bas tako jadno kad je nedobijes.....ali ovdje izgleda,kako "novinar" procita u jedni novinama,tako samo uoblici i stavi na svoj portaal,nikakvog misljenja,nikakvog pokusaja saznavanja istine.....dokaza,nista?zar to nije upravo cilj novinarstva,prikazati istinu citaocima,a ne prepisivati mahalske price i lazi?
zasto kada se vec neki "novinari" brinu o fks,nekazu da je MIRZA v. obeecao evropu prosle sezone,pa nije uspio,a rekao da ce otici,pa je sada imao extra raspored,pa opet lose,pa je rekao otici poslije veleza pa se "sprda" sa svima i kaze IMA JOS UTAKMICA SSA VELEZOM??to su stvari potkrepljive dokazima,ali izgleda da se neki tekstovi NESMIJU objavljivati i neka pitanja nesmiju postavljati,ali naravno ,MAHALSKIH I SUPLJIH NIKADA NE FALI
pogledam naslovi i vidim nesto kao ,kroz kakav pakao su prosli ,ovo je dobar rezultat???? ma koji pakao???? do zadnja dva kola imali su podrskui poslije pobjeda,i remija (koji su bili jednaki porazu) i poraza....
kada je rijec o BAJCI o virslama i struji itd...

zasto kada se vec neki "novinari" brinu o fks,nekazu da je MIRZA v. obeecao evropu prosle sezone,pa nije uspio,a rekao da ce otici,pa je sada imao extra raspored,pa opet lose,pa je rekao otici poslije veleza pa se "sprda" sa svima i kaze IMA JOS UTAKMICA SSA VELEZOM??to su stvari potkrepljive dokazima,ali izgleda da se neki tekstovi NESMIJU objavljivati i neka pitanja nesmiju postavljati,ali naravno ,MAHALSKIH I SUPLJIH NIKADA NE FALI
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
Pomoć, jeli Vaha preplaćen ili je pretplaćen?Pišu "kraj mita o čudotvorcu Vahi, razvikanom i preskupom treneru koji je sa 900.000 eura godišnje pretplaćen u Dinamu".
Halilhodžićev rad priznat je diljem planete. Očito, u Zagrebu i ne toliko. Među popularno zvanim purgerima razvikan je trener?!
Oni koji su pratili ovosezonske igre, ovog ispodprosječnog evropskog kluba, znaju da je preuzeo totalno raštimani orkestar. Iskusni dirigent, i da je htio, od njega nije mogao napraviti "Bečku filharmoniju" ili "Milansku skalu". Međutim, Dinamo sa Vahom više nije "orkestar iz lokalne zagrebačke birtije"!
Ekipu je trgnuo iz letargije. Zaigrala je puno bolje. Odveo je u Evropsku ligu, u kojoj je na Maksimiru stradala i moćna "žuta podmornica" (Villareal). Izgubio je svega nekoliko utakmica. Osvojio titulu jesenjeg prvaka Hrvatske.
Sa 900.000 eura godišnje pretplaćen? U tome i jeste problem. Halilhodžić je u Hrvatsku došao ispod svoje cijene. Ranije, zarađivao je između 1.500.000 i 1.800.000 eura godišnje. Da li se trebao spustiti na balkanski, hrvatski nivo? Nije!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
da li je i ovo (ne)djelo Bakira TireVirtu4l je napisao/la:Pomoć, jeli Vaha preplaćen ili je pretplaćen?Pišu "kraj mita o čudotvorcu Vahi, razvikanom i preskupom treneru koji je sa 900.000 eura godišnje pretplaćen u Dinamu".
Halilhodžićev rad priznat je diljem planete. Očito, u Zagrebu i ne toliko. Među popularno zvanim purgerima razvikan je trener?!
Oni koji su pratili ovosezonske igre, ovog ispodprosječnog evropskog kluba, znaju da je preuzeo totalno raštimani orkestar. Iskusni dirigent, i da je htio, od njega nije mogao napraviti "Bečku filharmoniju" ili "Milansku skalu". Međutim, Dinamo sa Vahom više nije "orkestar iz lokalne zagrebačke birtije"!
Ekipu je trgnuo iz letargije. Zaigrala je puno bolje. Odveo je u Evropsku ligu, u kojoj je na Maksimiru stradala i moćna "žuta podmornica" (Villareal). Izgubio je svega nekoliko utakmica. Osvojio titulu jesenjeg prvaka Hrvatske.
Sa 900.000 eura godišnje pretplaćen? U tome i jeste problem. Halilhodžić je u Hrvatsku došao ispod svoje cijene. Ranije, zarađivao je između 1.500.000 i 1.800.000 eura godišnje. Da li se trebao spustiti na balkanski, hrvatski nivo? Nije!

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
haha i meni je bilo nejasno. mene čudi kako ovaj levat može pisati na sa-x. vjerovatno zato sto im **** plaća reklamu vidim bude ponekad. kakav levat majko moja, kad skontam kakvi su sportski novinari u evropi, recimo sky, marca ili bild, pa onda vidim ove nase ublehaše, ne znam bil se smijo ili plako 

Nisam htio da pljujem po njemu, jer sam možda ja pogriješio, ali ako je on pogriješio onda ne znam..... stvarno je iz sedmice u sedmicu sve smješniji...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.