Evo da ukratko napišem oko roka kako vidim šta je dobro, loše i koje su ocjene (ocjenjujem rad sportskog dijela u ovom roku, a ne ko je kakav igrač i ko bi MOGAO biti dobar i šta će Flik napraviti):
Neću računati dovođenje Sanea i Nubela jer oni ne ulaze u ovu post LP priču i planiranje kadra, oni su ideja od prije, i implementirani su prije.
Nianzou - 18 godina, 11 miliona - Igrač doveden kao plan da se naslijedi Boateng ili ko već u odbrani. Važi kao jedan od većih talenata koji može pokrivati više pozicija nazad, kao i poziciju zadnjeg veznog. Rekao bih da mi je ovaj transfer posao generalno gledano i najbolji ove godine. Ovdje ocjena 5.
Sarr - 28 - 10 - Nakon propasti sa Destom, a koji je smatran kao i igrač za prvi tim i za razvoj, doveden je igrač koji je samo bekap i ništa više. Obična zakrpa za ono što nisi mogao srediti. I na žalost zbog njegovog ugovora i godina biće još ti neko vrijeme i neće se mjenjati. Prema statistikama nije nešto posebno, što vjerujem i nije ni bio glavni uslov. - Ovdje ocjena 3.
Roca - 23 - 9 - No brainer za upravu. Razvlačeno sa njim od prošle godine i ovo je posao koji je samo produženje proslogodišnjeg, kad ga nismo mogl ili nismo htjeli dovesti. To odugovlačenje je imalo uticaj na cijenu ali na njegov kvalitet ili formu, ne znam, kao i njegovo adaptiranje na novi klub, na sve stoji upitnik. Igrač je svakako kojeg smo pratili, tražili i eto doveli. Ocjena 3 (za generalno čitavu sagu).
Costa - 30 - loan - Na ovaj transfer sam ispizdio. Ne zbog Coste već zbog zavlačenja sa Odoijem, drugi put, i zato što dovodiš igrača koji ima obimnu historiju povreda i ne uklapa se u ideju koju smo imali sa Odoijem. Definicija transfera ne znam šta ću, daj prvog koji je dostupan. Svi znamo kakav je Costa. Ocjena 1.
Čupo motan

- 31 - 0 - Mislim da je baš ono što nama treba u ovom kontekstu. Igrač koji ne sere što sjedi na klupi a ima kvalitete da zamjeni Lewu u par tekmi. Ocjena 5.
Neki Thiago iz Benfike - Ne znam lika, vidim da nije ni igrao za prvi tim i dali su ga na posudbu, što mi izaziva sumnje u njegove kvalitete jer Benfika ima odličan nos i ne odriču se tako lahko nekoga. Nek bude prosječna, tj. ocjena 3. Nepoznat mi je igrač da bih ocjenio išta više ili manje.
Ukupno: 3.3, malo iznad prosjeka.
Koliko koji igrač može dati odnosno ostaviti klubu u budućnosti:
Mislim da Roca i Nianzou mogu puno i mogu podići kvalitet ekipe. Čupo i Sarr su prašinari, prosječni igrači, a Costa je silom prilika tu a može odraditi fin posao, isto prosječno a ako bude zdrav možda i malo više od toga...opet sve je pod upitnikom. Ovaj iz Benfike ne znam, pošto smo groblje za ove mlade, ovdje sam skeptičan. Nadam se da će me razuvjeriti.
Ukupno gledano za koju godinu možemo očekivati pomak u kvaliteti igre ekipe gledajući ova prva dva igrača, i ovog zadnjeg ako sve bude ok. Ovi drugi su samo prolaz, što hoće reći da je i za taj dio neka iznad prosječna ocjena.