Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ghuraba
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Ghuraba » 06 okt 2020, 21:24

Tracy3McGrady je napisao/la:
06 okt 2020, 07:52
Ghuraba je napisao/la:
06 okt 2020, 07:34
05 okt 2020, 20:44

Fakat evo upravo sam pregledao intervju i nigdje ništa nisam čuo da djeluje da je umišljen.
Iznenadjujes me.
Fakat nisam cuo, de pojasni. Imao je itekako intervjua gdje je djelovao previse siguran u sebe bez pokrica, ali u ovom to nisam primjetio, cak sta vise, nikad normalnije nije pricao. Ne vidim razlog da mu se ne vjeruje sto se tice te trece godine, valjda on zna sta mu govore u klubu.
Na kraju ako se sve ispostavi laznim sam je kriv i zasluzit ce sav hejt.
Ali cinjenica je da prvu godinu skoro nikako da nije igrao, u drugoj je vec imao vise utakmica, i nadati se da ce u trecoj upasti u rotaciju pa makar to bilo i 10 minuta svaku tekmu.
Ne da mi se sad slusati ga ponovo, jer se naiskrenije jezim kad on daje intervjue. Da se razumijemo, meni se ni Nurkicev nacin pricanja i davanja intervjua ne svidja, ali on bar ne slaze 70% od onoga sto kaze.

Evo recimo po sjecanju, Musa je rekao da bi svaki nba igrac bio nosilac sve i jednog evropskog tima, sto je laz i cista glupost. Dalje, kaze da sve ovo s njim ide po planu i da su oni htjeli da on u prvoj sezoni nikako ne igra, da u drugoj dobije vise prilika za igru i da onda treca sezona bude njegova. U to bi mu moozda moja nena mogla povjerovati, ali ko god imalo prati nba ligu zna da to nije tako. A, jos jedan dokaz da je slagao lezi upravo u toj njegovov trecoj sezoni, u kojoj ce igrati manje nego u drugoj (a molim Boga da pogrijesim). Dalje, cista laz je i to da je G liga odmah ispod nba i da svi osim prvih 7-8 pikova prvu godinu provode u razvojnoj ligi. Dalje, prvo kaze da je najvise naucio od KD-a, a poslije kaze da on jos uvijek nije poceo trenirati s ekipom i da zasad trenira iskljucivo individualno. Ako mu je fazon spomeniti KD-a u tom kontekstu - onda razumijem, ali nije mogao najvise nauciti od njega ako je ovaj propustio cijelu sezonu i ako jos uvijek nije poceo raditi s ekipom. Dalje, kaze da je u Evropi pokazao da moze igrati na najvecem nivou. Ako je igranje 15-20 minuta u jednoj Cedeviti dovoljno za takvu tvrdnju, onda...

I najsmjesnije od svega mi je bilo kad kaze da ga je Crawford od ranije znao kroz utakmice. :mrgreen: Doduse, smijesno mi je bilo i kad je pricao o Dzordanu, Kobiju i Mirzi Delibasicu. Odgledao je mozda par njihovih klipova na youtubu, ali tako ubjedljivo govori da je Kobi bio veci radnik od Majkla, da covjek stekne utisak da je on svakodnevno pio kafe s obojicom. :crazy:

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 okt 2020, 21:39

ja ne vidim gdje on vidi neke velike minute za sebe u trecoj sezoni ako u timu budu irving,dinwiddie,harris,levert,durant,pa svi oni će imati oko 30 ili vise minuta,da ne spominjem i templea,luwawu-cabarota,princea

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 06 okt 2020, 21:47

meskalin je napisao/la:
06 okt 2020, 08:03
Ja sam evo isto pogledao interviju i nista nista neobicno primjetio. Ja mislim da on vas nervira pojavom, pa zato tako govorite o njemu. Stvarno je na zemlji kad ga upitaju za ono zlato, uvijek spominje svoje kolege, kad kaze da mu je san u NBA prsten uzeti, pa kome ne bi bio.

Ne kontam kakav bi trebao biti, mozda u fazonu '' kakva Mariah Carey daj hleba'' :crazy:

Iskreno ja bih bio sretan kad bi BiH imala barem jos 15 ovakvih momaka u NBA. :bih:
Nista cudno osim sto ofirno laze da je u Evropi igrao na vrhunskom nivou takmicenja, da je G leagua odma ispod NBA po kvaliteti dje je malo sebi i uvecao statistiku, da samo prvih 6-7 pikova dobije sansu ostali pikovi se kale dvije godine u G league. Inace jedan normalan intervju kad isjecemo sve lazi koje izgovori :rol: :rol:

Ne nervira on nikog pojavom ali malo ko se ne iznervira kada slusa lika koji baca bombe kao da su podatci o svemu i svacemu nedostupni vecini pa ono haj mozes malo slagati.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 06 okt 2020, 22:10

japa je napisao/la:
06 okt 2020, 21:47
meskalin je napisao/la:
Ja sam evo isto pogledao interviju i nista nista neobicno primjetio. Ja mislim da on vas nervira pojavom, pa zato tako govorite o njemu. Stvarno je na zemlji kad ga upitaju za ono zlato, uvijek spominje svoje kolege, kad kaze da mu je san u NBA prsten uzeti, pa kome ne bi bio.

Ne kontam kakav bi trebao biti, mozda u fazonu '' kakva Mariah Carey daj hleba'' :crazy:

Iskreno ja bih bio sretan kad bi BiH imala barem jos 15 ovakvih momaka u NBA. :bih:
Nista cudno osim sto ofirno laze da je u Evropi igrao na vrhunskom nivou takmicenja, da je G leagua odma ispod NBA po kvaliteti dje je malo sebi i uvecao statistiku, da samo prvih 6-7 pikova dobije sansu ostali pikovi se kale dvije godine u G league. Inace jedan normalan intervju kad isjecemo sve lazi koje izgovori :rol: :rol:

Ne nervira on nikog pojavom ali malo ko se ne iznervira kada slusa lika koji baca bombe kao da su podatci o svemu i svacemu nedostupni vecini pa ono haj mozes malo slagati.
Prosjecan stanovnik BiH ne prati nista i uz to je izuzetno glup. Tako da ne vidim nista cudno u tome sto laze i izmislja stvari. Pametan je Musa. Vec ga vidim u politici za koju godinu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 okt 2020, 00:23

filip13 je napisao/la:
06 okt 2020, 21:39
ja ne vidim gdje on vidi neke velike minute za sebe u trecoj sezoni ako u timu budu irving,dinwiddie,harris,levert,durant,pa svi oni će imati oko 30 ili vise minuta,da ne spominjem i templea,luwawu-cabarota,princea
negdje ima klip ,gdje je ovo isto pricao nakon prve sezone :!: Kao sve sam vidio,skontao druga sezona je moja.Nema potrebe ovo da govori,ali dobro Dzenis je u blizini.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 okt 2020, 00:30

lumani je napisao/la:
07 okt 2020, 00:23
negdje ima klip ,gdje je ovo isto pricao nakon prve sezone :!: Kao sve sam vidio,skontao druga sezona je moja.Nema potrebe ovo da govori,ali dobro Dzenis je u blizini.
Bas sam to htio napisati, kao da se sjecam da je isto govorio pred drugu sezonu.

Ako nije mogao imati minutazu pored 70% nekih anonimusa u ovom nastavku sezone, tesko ce se sada naigrati pored KD-ija i ostalih.

Meni on ne lezi pojavom, ne ponasa se prirodno, uvijek je tu prisutna doza ocitog foliranja, ali sta da se radi. Kada pogledam kakve intervjue daje jedan Vucevic koji je ime u NBA i vratim se na Musu...

Dao njemu Bog sve najbolje, daleko od toga, ali da baca bombe - malo je reci. :D

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 07 okt 2020, 02:32

Justin je napisao/la:
06 okt 2020, 22:10
japa je napisao/la:
meskalin je napisao/la:

Prosjecan stanovnik BiH ne prati nista i uz to je izuzetno glup. Tako da ne vidim nista cudno u tome sto laze i izmislja stvari. Pametan je Musa. Vec ga vidim u politici za koju godinu.
Ocigledno je da su momci na forumu uvrijedjeni jer su oni iznadprosjecni stanovnici BiH koji prate kosarku i NBA. Zato je i ovakva reakcija na forumu.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 07 okt 2020, 07:54

japa je napisao/la:
meskalin je napisao/la:

Nisam mislio na N1 klip nego na FACE, ali svejedno, sta znaci igrati na vrhunskom nivou i moze li on to za sebe reci kad se uporedi s igracima u Cedevidi? Ja mislim da moze jer bio je jako mlad, a pruzao je odlicne partije. Druga stvari, pa naravno da je i njega sramota sto su ga poslali u razvojnu ligu, kao da on ne bi volio da se nametnuo treneru, pa izborio prvo mjesto. Sta je trebao reci ne zasluzujem biti ovdje, prelos sam igrac i sta ti ja znam?! :crazy:

i sam sam stajalista da je preskocio korake u karijeri da se je prvo trebao u Feneru ili Barceloni iskaliti 2 godine i onda otici u NBA. Momak je otisao s 19 godina u NBA, on tek treba da sazrije kako mentalno tako i profesionalno. Porediti njega i Nikolu po meni je nonsens Nikola cini mi se 29 godina ima.To sto je momak odobjan i ima taj stav, ja vise pripisujem njegovim godinama. Sjetite se sami kako ste se ponasali sa 21 godinom. Puno je ljubomore medju nasom rajom. Traze ljudi mane u svemu, niko ne vidi ili ne zeli da vidi nista dobro. #dnevna doza prosjecnog Bosnje :kralj:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 okt 2020, 00:13

Federer17 je napisao/la:
07 okt 2020, 00:30
lumani je napisao/la:
Bas sam to htio napisati, kao da se sjecam da je isto govorio pred drugu sezonu.

Ako nije mogao imati minutazu pored 70% nekih anonimusa u ovom nastavku sezone, tesko ce se sada naigrati pored KD-ija i ostalih.

Meni on ne lezi pojavom, ne ponasa se prirodno, uvijek je tu prisutna doza ocitog foliranja, ali sta da se radi. Kada pogledam kakve intervjue daje jedan Vucevic koji je ime u NBA i vratim se na Musu...

Dao njemu Bog sve najbolje, daleko od toga, ali da baca bombe - malo je reci. :D
Decko leti visoko :!: to meni ne smeta,ali mi smeta kada dode u BIH i prica o nba,kao da nitko ne prati tu ligu :!:Rekao je da je G -League odma iza NBA tu se slazem sa njim,jer tamo i nema druge lige :) ali da svaki NBA igrac postaje lider u Evropi je ponovo neka njegova provala.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 08 okt 2020, 06:01

lumani je napisao/la:
08 okt 2020, 00:13
ali da svaki NBA igrac postaje lider u Evropi je ponovo neka njegova provala.
Prije 15 godina je to bio slučaj, danas puno manje, ali recimo 8-10 igrača iz svake ekipe bi sigurno dominiralo u Evropi.
Pa vidiš li Larkin šta radi, a znam da ga se sjećaš iz Bostona.

U toj rečenici meni lično ništa ne smeta, jer ne treba je bukvalno shvatiti. Normalno da Nike mislio na nekog 14. Igrača iz detroita, već više na igrače koji igraju redovno.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 okt 2020, 06:29

08 okt 2020, 06:01
lumani je napisao/la:
Prije 15 godina je to bio slučaj, danas puno manje, ali recimo 8-10 igrača iz svake ekipe bi sigurno dominiralo u Evropi.

U toj rečenici meni lično ništa ne smeta, jer ne treba je bukvalno shvatiti. Normalno da Nike mislio na nekog 14. Igrača iz detroita, već više na igrače koji igraju redovno.

Larkin je jedan primjer a nema ih toliko..Nije ni Jokic dominirao niti igrao E.L pa kida U NBA ....

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 okt 2020, 09:33

lumani je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:
07 okt 2020, 00:30
lumani je napisao/la:

Decko leti visoko :!: to meni ne smeta,ali mi smeta kada dode u BIH i prica o nba,kao da nitko ne prati tu ligu :!:Rekao je da je G -League odma iza NBA tu se slazem sa njim,jer tamo i nema druge lige :) ali da svaki NBA igrac postaje lider u Evropi je ponovo neka njegova provala.
ogromna provala,izmišljotina,laž

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 okt 2020, 12:43

lumani je napisao/la:

Zato jeste mislio na sebe, a on je 14. igrac kompletnog Brooklyna.

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 okt 2020, 12:46

šta mislite koliko bi on bio bitan igrač u npr. ovosezonskom partizanu?

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 okt 2020, 12:56

lumani je napisao/la:
08 okt 2020, 06:29
lumani je napisao/la:

Larkin je jedan primjer a nema ih toliko..Nije ni Jokic dominirao niti igrao E.L pa kida U NBA ....
A i Larkin je malo los primjer.

Njega jedino sto j*be jeste visina i zbog toga je bio druga/treca opcija na pleju. Bukvalno je mogao ostati u Bostonu (ili generalno u NBA), ali je zelio igrati vise od 10-20 minuta koje bi dobijao, pa je otisao u Evropu. Plus on nista ne gubi finansijski igrajuci u Evropi.

Sa druge strane, moze se izvuci i dosta primjera igraca koji su imali uloge 8./9./10. igraca u NBA, a onda u Evropi ne predstavljaju nikakve dominantne faktore ili se cak uopste ne snadju. Jednostavno to zavisi od kvaliteta igraca.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 08 okt 2020, 13:39

filip13 je napisao/la:
08 okt 2020, 12:46
šta mislite koliko bi on bio bitan igrač u npr. ovosezonskom partizanu?
Sad iz ove sitacije, gledano na cisti talent i kvalitet bi bio po meni 2-3 opcija. Mentalno necu da spominjem.

Mentalno je on sebi svukud prva opcija, stavlja sebi nepotreban pritisak sa takvim stavom, kad promasi svoja ogromna ocekivanja i nastoji da mora biti najbolji, udze u zacaran krug i evo ga tako zadnje 2-3 godine.

Vec je u Cedeviti(posle onog zlata) poceo sa tim stavom - na pocetku sam mislijo mlad, kulerski, uzeo zlato prolazi to kod njega, ali na zalost ne.
Njemu sada treba spoznanje da gresi po tom pitanju.
Onda treba da familija ostane van biznisa - njegov biznis je kosarka.
Treba mu netko staviti ogledalo ispred njega - t.j. objektivno i ljudski ga kritikovati. Primit ce on to. Dobar je momak, solidan kosarkas vec sad.

Pada blokada, izlazi iz krca, postaje 6 igrac svake NBA ekipe....
dobre guzove ima Belma

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 08 okt 2020, 18:37

spominjo je neko onaj trejd u Detroiti, to bi bilo ekstra za njega. Zaboravljen grad, zaboravljena ekipa a ima i nasih ljudi(sto je mnogo pomoglo Juki da se navikne na Portland koji je inace mnogo retardiran grad)

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 08 okt 2020, 18:47

Zabit je napisao/la:
08 okt 2020, 18:37
spominjo je neko onaj trejd u Detroiti, to bi bilo ekstra za njega. Zaboravljen grad, zaboravljena ekipa a ima i nasih ljudi(sto je mnogo pomoglo Juki da se navikne na Portland koji je inace mnogo retardiran grad)
Portland je jedan od ljepsih gradova u Americi. Cuj retardiran. :kafa:

Musa samo treba dobiti normalnog trenera i pokazat ce sta zna. Nema teorije da on nema kvalitet da bude medju deset u nekoj prosjecnoj nba ekipi. :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 08 okt 2020, 18:58

Justin je napisao/la:
08 okt 2020, 18:47
Zabit je napisao/la:

Musa samo treba dobiti normalnog trenera i pokazat ce sta zna. Nema teorije da on nema kvalitet da bude medju deset u nekoj prosjecnoj nba ekipi. :kafa:
Jes lijep priroda i to, ali drustvo u tom gradu je :sick:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 okt 2020, 00:11

Zabit je napisao/la:
08 okt 2020, 18:58
Justin je napisao/la:
08 okt 2020, 18:47
Zabit je napisao/la:

Jes lijep priroda i to, ali drustvo u tom gradu je :sick:
bas NBA igraci imaju vremena za drustvo :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, CAZIN, Napapijri i 23 gosta.